HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 20:44

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 19:11

Én azt hittem a DualCore-os Toshiba M400 lesz a CES újdonsága tábla szekcióban, de ha >EZ< forgalomba kerül, az átértelmezi a hibrid tábla fogalmát.

Hát ez érdekes :)

Egy 14es (ha jól látom) lecsatolható monitor:) Ez szerintem nem nagyon hasonlítható egy tabletpchez, mert mindenképpen kell az alja a működéshez. Mondjuk így gondolom kegyetlen nagy üzemidőt lehet elérni, hiszen külön akksi van a monitorban és a gépben.

#922 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 22:34

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 20:44

Hát ez érdekes :)

Egy 14es (ha jól látom) lecsatolható monitor:) Ez szerintem nem nagyon hasonlítható egy tabletpchez, mert mindenképpen kell az alja a működéshez. Mondjuk így gondolom kegyetlen nagy üzemidőt lehet elérni, hiszen külön akksi van a monitorban és a gépben.

Látom, nem sok közöd van a táblapc-hez.  :)
Kép
Ez táblapc, annak minden funkciójával. Egyébként a Lenovo is dolgozik egy hasonló koncepción, ahol a hibrid gépről nem a billentyűzet a lecsatolható, hanem a monitor. Márciusban már voltak hírek erről a Toshiba gépről, de akkor valami főmufti azt nyilatkozta, hogy csak akkor mutatják be, ha sikerül elérni a 3 órás akkus üzemmódot. Az akkori cél a monitorlapra 0,4" vastagság, és 0,5-0,7 kg tömeg volt. Egyébként a gép alapja a convertible M400-as.

A koncepció szerintem azért izgalmas, mert házon, vagy irodaépületen belül bőven elég a "monitor" cipelése. Végülis a TC1100-ámmal én sem csinálok mást, perpill azt sem tudom, hol a billentyűzetem. Szóval, ha a gép bekerül a táskába, a lecsatolható képernyő jóval kellemesebb, mint a mostani 1,5 kg-os, 2 cm vastag "böhöm" masina. Ja, és a mennyire hangos, mennyire melegszik kérdéseket lehet is felejteni. Már csak egy papírvékony kijelző kell, passzív megjelenítéssel...

szerk. még egy kép:
Kép

Szerkesztette: GoLAN 2006. 01. 07. 22:37 -kor

#923 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 22:49

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 21:34

...

Rendben, hülyén fejeztem ki magam:)

Tényleg nincs sok közöm (főleg mert nekem egyelőre felesleges) a tabletPCk-hez, de tudom mire jók, találkoztam is már párral. Arra akartam célozni, hogy a gépről lecsatolható monitor (itt ez a tábla :) ) és a gépről (itt meg ez a tábla ) lecsatolható billentyűzet között azért van különbség. Az első esetben magában használhatatlan. Persze, hogyha tényleg olyan jó technológiát fejlesztettek ki a monitor és a gép között,hogy akár egy nagy irodaházban is használható, akkor le a kalappal.

#924 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 09:44

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 22:49

Rendben, hülyén fejeztem ki magam:)

Tényleg nincs sok közöm (főleg mert nekem egyelőre felesleges) a tabletPCk-hez, de tudom mire jók, találkoztam is már párral. Arra akartam célozni, hogy a gépről lecsatolható monitor (itt ez a tábla :) ) és a gépről (itt meg ez a tábla ) lecsatolható billentyűzet között azért van különbség. Az első esetben magában használhatatlan. Persze, hogyha tényleg olyan jó technológiát fejlesztettek ki a monitor és a gép között,hogy akár egy nagy irodaházban is használható, akkor le a kalappal.

WiFi kapcsolat van a gép, és a kijelző között. A CES-es példányról nem sokat lehet tudni, előzetes spec szerint 802.11g, vagy n esetleg wusb a tervezet, ezek közül a g-s csatolót lehet gyanítani benne. Az is kérdéses, hogy wlan-on keresztül csak közvetlenül tud kapcsolódni az "agyhoz", vagy AP-vel építhető belőle egy olyan abszurd vékonykliens hálózat, ahol a user csak egy táblát és egy tollat kap beviteli eszközként.
Azt hiszem 4-5 éves távlatban wireless hálózati lefedettségben és sávszélben, illetve a kijelzők várható fogyasztásában és akkus fejlesztésekben gondolkodva van ráció a toshibás elképzelésben.

Szerintem a TC1100 után visszalépés lenne bármely convertible táblapc, de egy ilyenen szívesen elgondolkodnék.  :cool: 

p.s.
Kezdetben mindenki azt hisz, hogy nincs szüksége táblapc-re, de fél év múlva már nem érti, a többiek mit nem értenek ezen...

#925 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:25

a koncepció rohadtul tetszik, igazán akkor lenne durva, ha nem kellene a server PC-t magaddal vinni, mert mindenhol ki lenne építve az infrastruktúra hozzá, és neten keresztül mindig elérnéd a gépedet, illetve más serverekhez is csatlakozhatnál. munkahelyen munkagép, otthon az otthoni. csak könyörgöm, oldják meg könnyűben. a toshiba tabletekre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kecsesek.

#926 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:36

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 10:25

a koncepció rohadtul tetszik, igazán akkor lenne durva, ha nem kellene a server PC-t magaddal vinni, mert mindenhol ki lenne építve az infrastruktúra hozzá, és neten keresztül mindig elérnéd a gépedet, illetve más serverekhez is csatlakozhatnál. munkahelyen munkagép, otthon az otthoni. csak könyörgöm, oldják meg könnyűben. a toshiba tabletekre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kecsesek.

Látványnak jó, de miért cipeljen magával az ember 2 akkut?

#927 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:42

Ha jól kiegyensúlyozzák, akkor a két kisebb akkuval hasonló üzemidő érhető el, mint egy sima gépnél, sőt a koncepcióra hivatkozva túl is lépheti tömegben és kapacitásban, mivel csak a displayt viszed, így a azon is lehet nagyobb akku, meg a gépen is. De az sem teljesen hülyeség, hogy minden akku a kijelzőn, hiszen ha valahol otthagyod a gépet, valszeg van elektromos hálózat. Ekkor olyan 12-18 órás üzem simán elérhető. :)

#928 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:31

Utánanéztem, a cél 400 gramm alatt, és 1 centi vastagság. A prototípus volt 1,78 centi és 550 gramm. Tavaly márciusban két éven belül kivitelezhetőnek tartották, azaz ha elindították a munkát, ez a demó pedig erre utal, akkor jövőre év első felében akár piacon lehetnek.

#929 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:56

Milyen billentyűzet van ezeken a notikon? Lepattinthatom az egyik betűt, hogy egy másikkal felcseréljem, vagy éppen alaposan megtisztítsam, mint az asztali keyboardoknál?
(Talán emlékeztek, Benq Joybook 6000-em van)

#930 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 15:55

Idézet: orange - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:56

Milyen billentyűzet van ezeken a notikon? Lepattinthatom az egyik betűt, hogy egy másikkal felcseréljem, vagy éppen alaposan megtisztítsam, mint az asztali keyboardoknál?
(Talán emlékeztek, Benq Joybook 6000-em van)

Kipattinthatod.
while (!sleep) sheep++;

#931 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:31

Sziasztok!

Jó ideje rágódom már egy notebook vásárláson. 2 hónap alatt sikerült odáig eljutnom, hogy a desktop replacement kategória helyett egy subnoti lesz az én választottam. Igazándiból négy olyan fontos peremfetétel lenne, amelyeket figyelembe véve kérném a segítségeteket:

1. Hosszú garnaciaidő, tehát az alap egy évnél több (világgarancia lenne a legjobb, mert hosszabb külföldi (Anglia) tartózkodást tervezek),
2. bruttó 300 környéki fájdalomküszöb,
3. 2 kg alatti súly,
4. Normális (3 óra feletti üzemidő).

Amire kell:

1. Wlan, böngészés (hotspotokban, ezért fontos a kis súly és méret, illetve az akssi üzemidő)
2. Szövegszerkesztés, táblázatkezelés,
3. DVD nézés,
4. Zenehallgatás,
5. Régi játékprogramok (csak módjával)
6. Alap képszerkesztés, tárolás,

Szóval látszik, hogy nem kell erőmű. A fenti feladatokra még megkockáztatom az Intel/AMD platform sem biztos, hogy kell... ezért találtok majd egy kakukktojást is a listában :)

Szóval túrom már egy ideje a net-et, de nem igazán vergődtem a dologgal zöldágra, amik eddig szóba jöttek/jöhetnek (bár a fenti feltételeket nem mindegyik teljesíti):

Zone A1552: http://www.notebookzone.hu/termek.php?id=1...3e6f534268a43ef
Na erről a gépről semmi infóm nincs. Elég szimpatikus, bár kicsit nehezebb, mint ami nekem kellene (1.9 kg). Viszont 2 év gar van rá. Fogalmam sincs, hogy nemzetközi-e. Dob egy keveset a Glare Type kijelző... nyammi. :) Akksi üzemidőről fogalmam sincs. Ebből a márkából van még pár, ami szóba jöhetne.

Clevo M121C 01: http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobi...e/m121c/m121_11
Hát a Clevo-ról hallottam sok jót s rosszat is. Árra, méretre, tudásra pont jó. A két év gar sajna nem nemzetközi. Akksi üzemidő passz.

Fujitsu Siemens Lifebook P7010 (fórumtársunk által is hirdetve): https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=28...=0#entry3658783
Nagyon szimpatikus, főleg az össz 38 hó gar (nem tudom, hogy nemzetközi-e).
A fórumtársunk által hirdetettre gondolok: csak kicsit lejebb kellene mennie az árnak 350-ről (ha megvan még egyáltalán). Ja ebben most SD vagy CF kártyaolvasó van? Csak, mert hol ezt, hol azt olvasom róla. A képeken mintha SD hely lenne.

MSI S270 01: http://www.notebook....msi/msi_s270_01
Kicsit 300 felett. Fogalmam sincs az MSI notebookjairól. Általában úgy tom nem gyárt szarokat. Pöttyet nehéz, de legalább minden földi jóval ellátott. Az sem baj, hogy ez az egyetlen modell, amiben legalább Radeon van (tudom, hogy nem egy atomerőmű, de az meg kinek kellene... ez max a videokimenet miatt lehet fontos, de azt meg nem tom van-e benne). A legfőbb félelmem a Turion64. A teljesítmény az egy dolog (ráadásul nem is feltétlenül tudom megbecsülni a 64 bit miatt), de az energiagazdálkodási technológiájában (PowerNow) már nem vok biztos.

MSI MS1012 02: http://www.notebook.hu/notebook/msi/ms1012...e/msi_ms1012_02
Pont jó ár, jó procc, nagy vinyó, extrák (digitális hang kimenet), elég garancia (nemzetközi ugye itt is kérdéses), de az a 2200 mAh akksi kicsit elriaszt.

HPQ nc4200: http://www.notebookz...ek.php?id=12873
Tetszenek ezek az új kasznis HP gépek, de: nincs bennük optikai meghajtó és csak egy év gar van rá (de az gondolom nemzetközi). Az állapotnál nem értem ez az ASIS kifejezést.

Ugyanez van Renew kategóriában is. http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...9&prod_id=24709
Viszont nem értem a 3 évet. Ha jól tudom a renew gépekre nem adnak ilyen hosszú gar-t. Egyáltalán féljek a renew gépektől?

Apple Ibook G4 "12: http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...9&prod_id=24513
Hát igen, végére a kakukktojás. Specifikációjában nem túl meggyőző. Főleg a kis vinyó, a combo drive aggaszt. Cserébe viszont van okos/szép OSX, a hírös Apple megbízhatóság. Relative nehéz, 1.9 kg... viszont dönyölűszép.

Hát nagyjából ezeket szedtem össze. Bocs, ha kicsit hosszú voltam. Köszi a segítséget.
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#932 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:39

Hartyi:

Az általad felsorolt gépek egyike sem nemzetközi garis (P7010 meg már nincs meg).
Ha normális garit akarsz, akkor vegyél IBM-et!

Apple pedig azoknak jó akik grafikáznak. Nekem már a java-s cuccookal is gondom volt a powerbookon, így akkor vedd meg ha előtte tartósan tesztelted. Ibook-ból a 14"-os 6-7 órás üzemidőt tud.

M121-es Clevo-ba és a Zone gépbe létezik nagy akku. Azokkal jó sokat mennek.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 01. 12. 11:44 -kor

#933 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:07

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:39

Hartyi:

Az általad felsorolt gépek egyike sem nemzetközi garis (P7010 meg már nincs meg).
Ha normális garit akarsz, akkor vegyél IBM-et!

Apple pedig azoknak jó akik grafikáznak. Nekem már a java-s cuccookal is gondom volt a powerbookon, így akkor vedd meg ha előtte tartósan tesztelted. Ibook-ból a 14"-os 6-7 órás üzemidőt tud.

M121-es Clevo-ba és a Zone gépbe létezik nagy akku. Azokkal jó sokat mennek.

Hmmm, és ez a Zone márka mennyire megbízható? Megvallom semmit nem tok róluk. Az Apple gépre meg van Firefox, aminek azért csak nincs gondja a Java-val. Bár elméletileg a Safarninak is tudnia kellene...

Ráadásul ez utóbbiból most van az aprónet-en 250-ért egy 12"-os 80-as vinyóval, 768 RAM-al, 250-ért (kb 1 hónapos). Ezen azér tudnám érvényesíteni kinn a gar-t nem?

Szerkesztette: hartyi 2006. 01. 12. 12:07 -kor

#934 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:16

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:07

Hmmm, és ez a Zone márka mennyire megbízható? Megvallom semmit nem tok róluk. Az Apple gépre meg van Firefox, aminek azért csak nincs gondja a Java-val. Bár elméletileg a Safarninak is tudnia kellene...

Ráadásul ez utóbbiból most van az aprónet-en 250-ért egy 12"-os 80-as vinyóval, 768 RAM-al, 250-ért (kb 1 hónapos). Ezen azér tudnám érvényesíteni kinn a gar-t nem?

Tudtommal nem.
Ahogy a kint vásárolt Apple gépekre sem lehet itthon.

Szar az egész.
250-ért kicsit soknak tűnik, mert ha jól rémlik akkor 220+fa.

#935 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:22

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:31

Sziasztok!...

Szia!

Ha a Clevo mellett döntesz, akkor érdemes elnézni az Albacomp-hoz is, mert ők is a Clevo M120W szériát forgalmazzák saját nevükön két év garral, viszont a notebook.hu árai alatt vannak valamivel.

Az enyém pl: PentiumM 1,7, 512MB RAM, 40GB HDD, DVDRW, nagy akku (62Wh), WLAN konfigban volt 255e, de úgy, hogy engedtek! a listaárból.

#936 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:27

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:31

...
Fujitsu Siemens Lifebook P7010 (fórumtársunk által is hirdetve): https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=28...=0#entry3658783
Nagyon szimpatikus, főleg az össz 38 hó gar (nem tudom, hogy nemzetközi-e).
A fórumtársunk által hirdetettre gondolok: csak kicsit lejebb kellene mennie az árnak 350-ről (ha megvan még egyáltalán). Ja ebben most SD vagy CF kártyaolvasó van? Csak, mert hol ezt, hol azt olvasom róla. A képeken mintha SD hely lenne.
...

SD és CF hely is van benne, ld. galéria (CF slot, SD slot)
És ahogy FőDudu említette sajna nincs ezekre világgari.

#937 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:28

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:22

Szia!

Ha a Clevo mellett döntesz, akkor érdemes elnézni az Albacomp-hoz is, mert ők is a Clevo M120W szériát forgalmazzák saját nevükön két év garral, viszont a notebook.hu árai alatt vannak valamivel.

Az enyém pl: PentiumM 1,7, 512MB RAM, 40GB HDD, DVDRW, nagy akku (62Wh), WLAN konfigban volt 255e, de úgy, hogy engedtek! a listaárból.

Nettó vagy bruttó volt annyi?
Mennyit megy a nagy akkuval?
Mik a tapasztalataid vele? (ismerősnek éppen ilyesmit vadászok...)

#938 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:49

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:16

Tudtommal nem.
Ahogy a kint vásárolt Apple gépekre sem lehet itthon.

Szar az egész.
250-ért kicsit soknak tűnik, mert ha jól rémlik akkor 220+fa.

234+büntetés a listaár. De abban csak 512 MB RAM (ebben 782) van és csak 40-es vinyó (ebben 80).
Így majdnem egy 100-assal rövidebb az ára. És egy hónapos gépről van szó.

Szerkesztette: hartyi 2006. 01. 12. 12:50 -kor

#939 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:53

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:28

Nettó vagy bruttó volt annyi?
Mennyit megy a nagy akkuval?
Mik a tapasztalataid vele? (ismerősnek éppen ilyesmit vadászok...)

Bruttó, még a 25%-os áfával, és a kijelzőt elfelejtettem, hogy Galery Type, meg volt még hozzá egy egyszerű optikai égér, és egy bőr hordtáska is.

Az akkuból max 5,5 órát tudtam kihozni netezés közben min fényerőn, bekapcsolt WLAN-nal, de az optikai meghajtót nem használva, fix 600MHz-en. Átlag 4,5-5 órát elmegy normál fényerőn, 600Mhz-en, de az optikai meghajtó használatát szintén kerülve. Szerintem a max teljesítményen hajtva a gépet megcsinálja a 3,5 órát, bár ezt nem próbáltam.

Amire én használom (net, office, minimális programozás, hurcolászás) arra tökéletes, de más notebookkal annyira összehasonlítani nem tudom.

Ami nem teccik:
- 2 USB port
- nekem hiányzik egy külön hangerőszabályzó poti (Fn+F5/F6 működik)
- némely apróságokat úgy érzem csak feldobáltak a notira, de nem igazán gondolták át (pl az Fn+F3 a némítás, az F4 a hibernálás, majd jön az F5-6 a hangerőre)
- Haver Alba(Maio) gépéhez van egy OSD progija, ami mutatja, hogy hogyan áll a fényer, hangerő, stb. Na egy ilyen prog pl nekem nagyon hiányzik.
- engem zavar pl az is, hogy a töltő pont ott csatlakozik a géphez, ahova a külső egeret tenném, illetve az USB-t is máshova tettem volna.

Először Celeronnal hoztam el a gépet tévedésből és egy hétvégét azzal használtam. A Celeronnal gyakorlatilag állandóan ment a venti, és az akku is max 4 órát bírt, szóval a Pentiumot nagyon ajánlanám. Ezzel a procival van hogy be sem kapcsol a hűtés órákon keresztül, de ha megy sem hangos, aludni pl nyugodtan lehet mellette.

Ja és ne ilyedj meg a magasabb árcédula láttán az üzletben, nekem br 25-30e-et engedtek Miskolcon a listaárból.

#940 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:54

Idézet: melon - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:27

SD és CF hely is van benne, ld. galéria (CF slot, SD slot)
És ahogy FőDudu említette sajna nincs ezekre világgari.

Kár. Ezt mondjuk újona nem tudnám megvenni, mert nincs hozzá "kedvem". Bőven túlvan a 300-as fájdalomküszöbön sajna.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.