HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:59

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:53

Bruttó, még a 25%-os áfával, és a kijelzőt elfelejtettem, hogy Galery Type, meg volt még hozzá egy egyszerű optikai égér, és egy bőr hordtáska is.

Az akkuból max 5,5 órát tudtam kihozni netezés közben min fényerőn, bekapcsolt WLAN-nal, de az optikai meghajtót nem használva, fix 600MHz-en. Átlag 4,5-5 órát elmegy normál fényerőn, 600Mhz-en, de az optikai meghajtó használatát szintén kerülve. Szerintem a max teljesítményen hajtva a gépet megcsinálja a 3,5 órát, bár ezt nem próbáltam.

Amire én használom (net, office, minimális programozás, hurcolászás) arra tökéletes, de más notebookkal annyira összehasonlítani nem tudom.

Ami nem teccik:
- 2 USB port
- nekem hiányzik egy külön hangerőszabályzó poti (Fn+F5/F6 működik)
- némely apróságokat úgy érzem csak feldobáltak a notira, de nem igazán gondolták át (pl az Fn+F3 a némítás, az F4 a hibernálás, majd jön az F5-6 a hangerőre)
- Haver Alba(Maio) gépéhez van egy OSD progija, ami mutatja, hogy hogyan áll a fényer, hangerő, stb. Na egy ilyen prog pl nekem nagyon hiányzik.
- engem zavar pl az is, hogy a töltő pont ott csatlakozik a géphez, ahova a külső egeret tenném, illetve az USB-t is máshova tettem volna.

Először Celeronnal hoztam el a gépet tévedésből és egy hétvégét azzal használtam. A Celeronnal gyakorlatilag állandóan ment a venti, és az akku is max 4 órát bírt, szóval a Pentiumot nagyon ajánlanám. Ezzel a procival van hogy be sem kapcsol a hűtés órákon keresztül, de ha megy sem hangos, aludni pl nyugodtan lehet mellette.

Ja és ne ilyedj meg a magasabb árcédula láttán az üzletben, nekem br 25-30e-et engedtek Miskolcon a listaárból.

Ez elég baráti ár... Kérdeznék azért pár dolgot?

Milyen a kidolgozás minősége?
Mennyire strapabíró a kasznija?
Mennyire megbízható az optikai meghajtó?
A görgetőgomb használható?
Milyen típusú a bővített aksi hozzá?
Milyen a digitális kimenete?
TV kimenet van benne?

Asszem hirtelen ennyi.

Köszi a válaszokat.
ps: Ja igen: A cerka eszembe se jutott :)

Szerkesztette: hartyi 2006. 01. 12. 13:01 -kor

Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#942 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:24

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:59

Ez elég baráti ár... Kérdeznék azért pár dolgot?

Milyen a kidolgozás minősége?
Mennyire strapabíró a kasznija?
Mennyire megbízható az optikai meghajtó?
A görgetőgomb használható?
Milyen típusú a bővített aksi hozzá?
Milyen a digitális kimenete?
TV kimenet van benne?

Asszem hirtelen ennyi.

Köszi a válaszokat.
ps: Ja igen: A cerka eszembe se jutott :)

Kidolgozással az a gondom, hogy nem nagyon van mihez hasonlítanom. Ha a DVD-nél fogom meg, akkor az ropog egy kicsit, egyébként masszívnak hat. Amikor megvettem az egyik csavar nem volt rendesen meghúzva, de ez szerintem előfordul. A kijelző eleinte nehezen mozgott, de aztán bejáratódot, most éppen jó. A kijelző hátlapja viszont valami fényes műanyag, azt körömmel is könnyen meg lehet karcolni. Olvasom itt a HWSW-n, hogy egyesek mit kínlódnak a gépük bővítésével, na az enyémmel ilyen gond nincs, néhány csavar oldásával hozzáférhető a mem (egy szlott, max 1gb!), hdd, miniPCI, CPU)

Az optikai meghajtót eddig kb 5x használtam, de itt a HWSW-n volt olyan hang, hogy nem egy megbízható márka (QSI). Gyak. amióta az OS-t ráraktam, azóta nem volt használva. DVD-t talán kettőt írtam rajta, de az ment gond nélkül. A következő gépemből viszont azt sem fogom sajnálni, ha nem lesz benne semmilyen optikai egység, legalább annyival is könnyebb lesz a gép.

Görgetőgomb működik, viszont én rászoktam arra, hogy a tapipad szélét használom görgetéskor, ezt szoftverbő tudja a cucc. A görgető alapból kéken világit, ez nagyon idegesítő, de biosban kikapcsolható.

Akku típusán mit értessz? 4800mAh, 12,8V, márkát nem tudom, de megnézhetem.

Digitális és Tv kimenet nincs rajta.

Ha kérdésed van, szívesen válaszolok!

Azt azért tudni kell, hogy én ezt az árat a miskolc Albacompnál kaptam, a listaár valahol br285e körül volt 25%-os áfával. De rögtön "lement" a gép ára 255-re, szinte amikor beléptem az üzletbe...

#943 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:37

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:24

Kidolgozással az a gondom, hogy nem nagyon van mihez hasonlítanom. Ha a DVD-nél fogom meg, akkor az ropog egy kicsit, egyébként masszívnak hat. Amikor megvettem az egyik csavar nem volt rendesen meghúzva, de ez szerintem előfordul. A kijelző eleinte nehezen mozgott, de aztán bejáratódot, most éppen jó. A kijelző hátlapja viszont valami fényes műanyag, azt körömmel is könnyen meg lehet karcolni. Olvasom itt a HWSW-n, hogy egyesek mit kínlódnak a gépük bővítésével, na az enyémmel ilyen gond nincs, néhány csavar oldásával hozzáférhető a mem (egy szlott, max 1gb!), hdd, miniPCI, CPU)

Az optikai meghajtót eddig kb 5x használtam, de itt a HWSW-n volt olyan hang, hogy nem egy megbízható márka (QSI). Gyak. amióta az OS-t ráraktam, azóta nem volt használva. DVD-t talán kettőt írtam rajta, de az ment gond nélkül. A következő gépemből viszont azt sem fogom sajnálni, ha nem lesz benne semmilyen optikai egység, legalább annyival is könnyebb lesz a gép.

Görgetőgomb működik, viszont én rászoktam arra, hogy a tapipad szélét használom görgetéskor, ezt szoftverbő tudja a cucc. A görgető alapból kéken világit, ez nagyon idegesítő, de biosban kikapcsolható.

Akku típusán mit értessz? 4800mAh, 12,8V, márkát nem tudom, de megnézhetem.

Digitális és Tv kimenet nincs rajta.

Ha kérdésed van, szívesen válaszolok!

Azt azért tudni kell, hogy én ezt az árat a miskolc Albacompnál kaptam, a listaár valahol br285e körül volt 25%-os áfával. De rögtön "lement" a gép ára 255-re, szinte amikor beléptem az üzletbe...

Köszi.
akkor ez mégsem lehet pontosan ugyanaz a típus. A notebook.hu-n árult Clevoban van digitális hangkimenet meg a spec szerint könnyebb is 0.2 kilóval.
Azt én is olvastam valahol, hogy könnyen karcolódnak a Clevo-k általában. Ez elég bosszantó, de ha amúgy strapabíró anyagból van, akkor nem annyira érdekel.
Az akksinált teljesen elég, amit leírtál, köszi.

Ez a "rögtön lement az ára" dolgot hogy érted. Alkudoztál?

#944 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:04

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:37

Köszi.
akkor ez mégsem lehet pontosan ugyanaz a típus. A notebook.hu-n árult Clevoban van digitális hangkimenet meg a spec szerint könnyebb is 0.2 kilóval.
Azt én is olvastam valahol, hogy könnyen karcolódnak a Clevo-k általában. Ez elég bosszantó, de ha amúgy strapabíró anyagból van, akkor nem annyira érdekel.
Az akksinált teljesen elég, amit leírtál, köszi.

Ez a "rögtön lement az ára" dolgot hogy érted. Alkudoztál?

Tényleg nem, én az M120W-ről írtam, Te pedig az M121C-t linkelted, de szvsz sok különbség nem lehet közöttük, mert a notebook.hu-s kép alapján a házuk is megegyezik.

"rögtön lement az ára": Bementem, nézelődtem a vitrinnél, majd szóltam, hogy megnézném a 12"-os gépet. Amire kivették, már odajött az üzletvezető is, és mondta, hogy enged az árából ennyit meg ennyit. Nekem eszembe nem jutott volna alkudozni. Szerintem az lehetett a szitu, hogy komplett készleteket hozhatnak el az anyacégtől, és el kell adniuk mindent, ezt abból gonolom, hogy a vásárláskor elég sokat beszélgettünk, és azt mondták, hogy náluk a kutya nem érdeklődik a sub-notik iránt, meg hogy azért is van kevés gépünk, mer most fognak menni notebookokért.

#945 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:07

Érdekes, a clevo.com.tw-n a 121 és a 120 specifikációja mintha teljesen megegyezne és csak a ház színezése lenne más. Mondjuk én ott sehol nem látok digitális kimenetet.

#946 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:11

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:07

Érdekes, a clevo.com.tw-n a 121 és a 120 specifikációja mintha teljesen megegyezne és csak a ház színezése lenne más. Mondjuk én ott sehol nem látok digitális kimenetet.

Ez van a notebook.hu-n:

10/100mbps LAN, 56K modem, Digital Audio S/PDIF, Infra port, PCMCIA, USB 2.0 (2db), VGA monitor, WLAN 802.11g (opció), 

M121C

Ezt is lehet Glare Type-val kérni vajh?

Milyen a billentyűzete a gépnek egyébként? Stabilak a gombok, nem lötyögnek?

#947 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:12

Bár az a baj, hogy ha nincs TV kiemenete, akkor kb elfelejthetem a Media Center szerű felhasználást... így kb a digitális audio is okafogyottá válik. Hacsak nem veszek egy PICIMACI TV-out-ot.

#948 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:42

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:11

Ez van a notebook.hu-n:

10/100mbps LAN, 56K modem, Digital Audio S/PDIF, Infra port, PCMCIA, USB 2.0 (2db), VGA monitor, WLAN 802.11g (opció), 

M121C

Ezt is lehet Glare Type-val kérni vajh?

Milyen a billentyűzete a gépnek egyébként? Stabilak a gombok, nem lötyögnek?

A notebook.hu-nál én is láttak a digitális kimenetet, de én inkább a gyártónak hiszek (na meg megamnak...).

A másik dolog, ami aggaszt, hogy én a notebook.hu-nál nem találom ezt a Clevo gépet, és mintha Zsozso is azt mondta volna, hogy már nem forgalmazzák. Esteleg nem csak egy belső, sehonnan nem linkelt oldalon találtad meg a gépet valamilyen keresővel?

#949 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:07

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:42

A notebook.hu-nál én is láttak a digitális kimenetet, de én inkább a gyártónak hiszek (na meg megamnak...).

A másik dolog, ami aggaszt, hogy én a notebook.hu-nál nem találom ezt a Clevo gépet, és mintha Zsozso is azt mondta volna, hogy már nem forgalmazzák. Esteleg nem csak egy belső, sehonnan nem linkelt oldalon találtad meg a gépet valamilyen keresővel?

Notebook.hu nem forgalmaz ilyet.

#950 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:27

Kereső dobta ki. Sajnálom, hogy nem forgalmazzák. Nem forgalmaznak Clevo-ból egyáltalán 12"-os gépet, vagy csak ennek valami újabb típusát? Bár lehet érdemes lenne rögtön Zsozsót kérdezni...
Most már kezdek megbarátkozni egyébként ezzel a típussal.
Igazándiból most már csak ez téríthet el:

http://www.notebookzone.hu/termek.php?id=1...3e6f534268a43ef

Jó lenne mindkettőt kézben fogni egyszer.

#951 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:30

A 121C 4:3 as , a 120W pedig 16:9 widescreen kijelzos..  zone es az albacom is clevo tudtommal.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#952 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:33

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:30

A 121C 4:3 as , a 120W pedig 16:9 widescreen kijelzos..  zone es az albacom is clevo tudtommal.

A zone az nem clevo.
AOPEN

#953 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:44

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:33

A zone az nem clevo.
AOPEN

És az jó lehet?

#954 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:55

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:44

És az jó lehet?

Az is lehet hogy csak a 1551 Aopen. De ez utóbbi tutira.

#955 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:57

Most azt olvastam valahol, hogy az Aopen meg tulképpen Acer... az mondjuk nem lenne rossz. A Notebookzone-ban vajh van kiállított darab, amit meg lehet tapizni. Ez a legnagyobb bajom a notebook.hu-val. Ők csak rendelésre hoznak, én meg látatlanban nem szívesen adok ki ennyi pénzt.

#956 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:09

Na okosabb vagyok valamivel. Utánakérdeztem ennek a Zone 1552-nek. Ami azért sokat lendít ebbe az irányba:

1. Van benne S-video kimenet.
2. 3 in 1 kártyaolvasó
3. Alapból benne van a Wlan
4. Kérhető magnézium házban egy párezer forint felárért, ami súlyban nem sok, de kaszni sérülékenységét lényegesen csökkenti.
5. Alapból Glare Type kijelzős
6. Ugye alapból 60-as vinyó és DVD-író van benne.7. Ha jól látom, akkor a gép bekapcsolása nélkül is lehet DVD-t nézni rajata (felteszem ezt tudja Audio CD-vel is).

Szóval egyelőre ő áll nyerésre.

És van kiállított darab belőle, szal asszem ma jól meghesszölöm.

#957 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:21

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:55

Kipattinthatod.

Frankó. Sikerült kicserélnem a z-t meg az y-t.  :up:

#958 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:05

Idézet

Mi a jelenrol probalunk beszelni... most egy kozel fel millaert megvasarolt laptoprol irok (Hp Nc4000) amin a max jatek elfut az egy Quake3 motoros valami... nem erre vettem, amire vettem arra jo, es vissza is hozza az arat.

Idézet

Fel millaert vasaroltal egy nagy szart, ha max egy Q3at tudsz rajta futtatni.
Annyiert mar gepet is vehettel volna amibe mar komolyabb VGA van.
Arrol csak te tehetsz, hogy bena vagy a laptop vasarlashoz.
A masik kutyat nem erdekli mennyi jatek jelenik meg.
Mennyit veszel meg, vagy tudsz megvenni az a lenyeg.

:D

#959 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 18:44

ez is egy nézőpont :D

( nagyon gáz! fél milláért csak 1.5kg gépet kapsz, amikor én  már 170ért tudok szerezni 3kgos gépet!! :D :D )

Szerkesztette: Capri 2006. 01. 14. 18:45 -kor

#960 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 03:44

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 19:44

ez is egy nézőpont :D

( nagyon gáz! fél milláért csak 1.5kg gépet kapsz, amikor én  már 170ért tudok szerezni 3kgos gépet!! :D :D )

Én az 1.2kg-os Portégé-met 40k ft-ért szereztem be, igaz nem vittem magasra az igényeket. P3 500, csak külső periféria, 1 usb és 2 pcmci. Csak az aksi szorul felújításra, wifi-vel úgy fél órát bír ki. De ha lett volna belőle több is, már 120k-ból lenne 3.6kg-nyi notim :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50