HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:32

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:20

Na a compuvest.com-ról megrendeltem a Sharp MM20-asomat, kíváncsi leszek rá, majd beszámolok.
Remélem tényleg szinte hangtalan lesz, mert emiatt választottam ezt.

bevállalós :respect:

#242 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:41

Kicsit igen, de csak jó lehet :)

#243 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:46

Halk lessz.
A HDDt nappal nem lehet hallani este is talan egy meteres korzeten belul.
Ha zavar a winyo nyaron meg mindig lecserelheted egy SSDre es akkor teljesen hangtalan a gep.
En nem vallaltam be TMes gepet gondolkodatam picturebookon minden van benne meg webcam is.
Maradtam a PMnel, szoktam filemet nezni es nem akarok gyakran gepet cserelgetni.
Mennyi rammal veszed ? A CM egy 64Mb ot levesz majd.
Ez is venti nelkul megy mint az X505 vagy tevedek ?

Majd csinalj par kepet ha megkapod.
Majd feldobok par kepet en is, multkor szetszedtem a gepezetet.

Sony ultraportable notebook lelke. Lehetne vele mini HTPCt csinalni.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#244 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:48

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:46

Halk lessz.
A HDDt nappal nem lehet hallani este is talan egy meteres korzeten belul.
Ha zavar a winyo nyaron meg mindig lecserelheted egy SSDre es akkor teljesen hangtalan a gep.
En nem vallaltam be TMes gepet gondolkodatam picturebookon minden van benne meg webcam is.
Maradtam a PMnel, szoktam filemet nezni es nem akarok gyakran gepet cserelgetni.
Mennyi rammal veszed ? A CM egy 64Mb ot levesz majd.
Ez is venti nelkul megy mint az X505 vagy tevedek ?

Majd csinalj par kepet ha megkapod.

Igen, ez is venti nélküli, 512 RAM-mal.
Sajnos nem bővíthető, de ennyi csak elég lesz.
Most 256 MB-tal megy a Gericomom, mert tönkrement az 512-es modul benne, de még így is elviselhető.

Szerkesztette: Taranov 2005. 06. 01. 14:49 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:39

512MB tuti eleg lesz arra amire azzal a procival hasznalni fogod.
U50ben volt 256MB lejott a video ram, mar kicsit szukos volt bar amire terveztek eleg es meg cserelheto is. Az X505 melle a fel giga mar kicsit fajobb plane hogy nem bovitheto.

#246 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:17

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 14:39

512MB tuti eleg lesz arra amire azzal a procival hasznalni fogod.
U50ben volt 256MB lejott a video ram, mar kicsit szukos volt bar amire terveztek eleg es meg cserelheto is. Az X505 melle a fel giga mar kicsit fajobb plane hogy nem bovitheto.

Azokhoz a programokhoz, amikre használni fogom, 500 Mhz is elég lenne, csak szeretem egyszerre megnyitva tartani az összeset (úgy 10-et), és ALT+Tabbal váltogatni, ezért mindenképpen szükség lesz az 512-re.

#247 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:02

En is hasonlokepp hasznalom a gepet. Explorer shellt sem hasznalok, nincs taskbar, ALT+TAB-al valtok taskot billentyukomboval inditom a programokat, TCvel masszirozom a fileokat. Desktopot se gyakran latok emiatt.
Firefox, TC meg Thunderbird mellett openofficet adtam az U50nek akkor mar kesz volt.
Viszont kis kraft kell a gepbe nalam, hogy a videokat amiket csinalok xvidbe osszenyomja.
Egyebkent fix 600on hajtom csokkentett fesszel a venti be sem kapcsol.

Sajnos nincs tokeletes noti sem, bar kettobol tudnek gyurni.

#248 Felhasználó inaktív   Átlagember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:26

Kedves fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni gépvásárláshoz. Ajánljatok nekem valami jót. A következő igényeim vannak:
- Nagyon kis méret. (kb. A5 - max kb: 24x18 cm)
- Minimum 800x600 de inkább 1024-es képfelbontás
- Érintőképernyős kijelző
- Beépített billentyűzet
- Win XP vagy Win Xp Tablet PC oprendszer
- Teljes kompatibilitás Windows
- Nem kell nagy teljesítmény, a kis méret számit.

Minden javaslatot örömmel veszek.

#249 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:55

Idézet: Átlagember - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:26

Kedves fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni gépvásárláshoz. Ajánljatok nekem valami jót. A következő igényeim vannak:
- Beépített billentyűzet

Szerintem ilyet nem fogsz talalni.
10" es gepek olyan 18*26 cmesek vagy meg nagyobbak tehat vagy egy picit nagyobb gepet veszel vagy lemondasz a billentyurol., vagy a touchscreenrol.

#250 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:09

Üdvözlöm a fórumlakókat!

Sokat morfondíroztam a milyen notebookot kérdésen, aztán összegyűjtöttem az igényeimet: Nekem a legfontosabb, hogy ne égesse le a lábamról (meg máshonnan se) a szőrt. Ugyanis legtöbbször ágyban, kanapén, medence mellett a nyugágyban használnám neten való olvasgatásra, mailezésre, wordre, powerpointra, azonkívül photoshopra, digit képek rendberakására (8 megás raw fájlok), nézegetésére. Szórakozás maximum Civ3 vagy Heroes4 szintű játékok. Semmi esetre sem kívánnám, hogy az asztali gép helyét és szerepét átvegye, de ugye a fentiek miatt Wifi az kéne bele.
Így került elém ez a subnoti topic.
Na most a notebook.hu-n láttam egy szimpatikus X31-est újonnan és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ez milyen választás? Nem baj, hogy nem mai konstrukció? Ebben még 2.5"-os HDD van? Mer ugye az X40-től kicsit elbátortalanodtam az itt olvasottak miatt. Esetleg más tipp? 400K alatt szeretnék azért megállni. Köszönöm.

#251 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:10

Kedves fórumozók!

- Beépített billentyűzet

Ilyen gép szerintem sem nagyon létezik, itt egy közelítő megoldás, de csak pen-alapú bevitel, nem igazi touchscreen.

http://acer.hu/acereuro/page9.do?dau34.oid...U&crc=241414648

#252 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:32

Idézet: orange - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:09

Üdvözlöm a fórumlakókat!

Sokat morfondíroztam a milyen notebookot kérdésen, aztán összegyűjtöttem az igényeimet: Nekem a legfontosabb, hogy ne égesse le a lábamról (meg máshonnan se) a szőrt. Ugyanis legtöbbször ágyban, kanapén, medence mellett a nyugágyban használnám neten való olvasgatásra, mailezésre, wordre, powerpointra, azonkívül photoshopra, digit képek rendberakására (8 megás raw fájlok), nézegetésére. Szórakozás maximum Civ3 vagy Heroes4 szintű játékok. Semmi esetre sem kívánnám, hogy az asztali gép helyét és szerepét átvegye, de ugye a fentiek miatt Wifi az kéne bele.
Na most a notebook.hu-n láttam egy szimpatikus X31-est újonnan és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ez milyen választás? Nem baj, hogy nem mai konstrukció? Ebben még 2.5"-os HDD van? Mer ugye az X40-től kicsit elbátortalanodtam az itt olvasottak miatt. Esetleg más tipp? 400K alatt szeretnék azért megállni. Köszönöm.

Először gondold át, hogy a felhasználási szempontoknál egy tablet kivitel nem lenne-e praktikus. Ha sokat olvasgatsz, böngészel úgy, hogy nem kell gépelni, akkor tablet megfontolandó. Igaz, a megszabott keret ebben a kategóriában szűkös lehet, ha újonnan akarsz, használt vásárlásába pedig mindenki saját felelősségére csaphat csak bele. A medence melletti olvasgatással kapcsolatban szkeptikus vagyok, ugyanis sajnos egyelőren nem elterjedtek a transzreflektív kijelzővel (sötétben és erős napfény mellett is jól látható) szerelt gépek, jelenleg egyről tudok, az is spéci kivitel. Ha fedett a medence, és nem süt be direkt a nap, akkor nem szóltam.

Nekem egy Toshiba Portégé 2000-es van, ebben is 1,8-as HDD lakik. Nem értek egyet a többiekkel, azokra a dolgokra, amelyekre használnád, elegendő rammal (512) szerintem tökéletes. Ha gondolod, tegyél fel valahova ftp-re bmp formátumban egy képet, és megnézem neked, 1,8-as HDD-vel, 512 rammal mennyi idő alatt nyitom meg, meg végzek rajta effekteket. Gyanítom, hogy a proci lesz nálam a korlátozó tényelő, ULV Pentium III 750.

Még egy észrevétel: ha van mellette asztali géped, szeritnem kifejezetten nincs szükség rá, hogy a gépben legyen optikai meghajtó. Csak a vastagságot növeli, meg a tömeget.

Ezt nézd meg, ez kb. bruttó 400: http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actTyp...&model=NOTHING#

Mondjuk kicsit elbizonytalanodtam ezen a félutas megoldáson, mert nem tablet, csak forgatható. Nem tudom, hogy ilyenkor hogyan lehet vezérelni. Lehet, hogy csak filmnézéshez, bemutatóhoz ajánlott.

Szerkesztette: special 2005. 06. 01. 18:37 -kor

#253 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:40

Idézet: orange - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:09

Üdvözlöm a fórumlakókat!

A notik altalaban alulrol szivjak a levegot keresztul a hazon, ezert a paplan, pled nem szerencses a notebook alatt mert tulmelegedhet.
A Pentium M-ek tuti nem egetik le a labadrol a szort amig nincsenek terhelve, ertsd amig netezel.
Azt mar nem biztos hogy birni fogja a labszorzeted ha igy jatszol.
Legegyszerubb ha teszel ala valamit peldaul egy talcat, konyvet igy a labad is birni fogja meg o is kap levegot.
Az X31 eleg arra amit irtal (zarojelben jegyzem meg az 1.8" wincsi is siman birna).

Valahol olvastam, hogy ferfiak eseteben nem szerencses az olben notebookot hasznalni mert bizonyos szervek erzekenyek a magasab homersekletre.

#254 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:44

Köszönöm a válaszokat és a megerősítést. 
special: Nem igazán tudom mire is jó a tablet PC.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy nincs szükségem optikai meghajtóra egy ilyen gépbe, nagyon fontos, hogy ne nyomja a térdem, a hasam, könnyű legyen.
Kateikyoushi: Eddig egy Dell Latitude C600-ast használtam, de melegít rendesen, meg semmi szükségem az ölemben ekkora gépre. "Bizonyos szervek működése..." Ha-ha! Én is tudok a jelenségről, de nekem még senki sem panaszkodott:))) A jövő magyarságának megteremtésén meg már túl vagyok.:)

#255 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:00

A tablet arra jó, amit mondtam. Az ún. convertible kategória rendes billentyűzetet tartalmaz, azonban a kijelző ráforgatható háttal a tasztra, így az egész gépből egy "nagy PDA" lesz. Ekkor teljesen praktikusan lehet kézbe, ölbe venni, pláne ágyban, vagy asztalra fektetni. Olvasáshoz, némi lassú szövegbevitelhez, böngészéshez tökéletes, talán még a gépeket is tudod így buzerálni. Na látod az egy jó kérdés lenne, hogy hol lehet ma Magyarországon tabletet kipróbálni, azt már meg sem merem kockáztatni, hogy tableteket. Nincs rá komoly kereslet, ez van.

#256 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:06

Idézet: orange - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:44

Nem igazán tudom mire is jó a tablet PC.

Úgy olvasold a netet, mintha egy magazint tartanál a kezedben, és úgy jegyzetelsz, mint egy füzetbe. Mindez kb. másfél kiló, kb. B5 formátum, és kb. centi vastag.

#257 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:20

Azért a centi vastag dolog még slate-ben sem nagyon van. Két centiben maradjunk.:)

#258 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:55

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:10

Ilyen gép szerintem sem nagyon létezik, itt egy közelítő megoldás, de csak pen-alapú bevitel, nem igazi touchscreen.

http://acer.hu/acereuro/page9.do?dau34.oid...U&crc=241414648b

Létezik ez... Kicsit nagyobb, mint a B5, de nem sokkal: kb a műegyetemi jegyzetekkel összemérhető.

Úgy híjják Fujitsu B142.
300-as cerka van benne, max 160 MB RAM, meg valamilyen vinyó. 8"-os, 800.600-as touch screen. Mostanában nem látom az E-bayon, amikor én vettem (1.5 éve), akkor egy tökéletes példány 70k felett volt.

Netezni, szöveget pötyögni jó, de max 1 task fut rajta kellemesen. Ha töltök le (200...300K-val), akkor az eléggé megfogja.

#259 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 23:30

-- Nem kell nagy teljesítmény, a kis méret számit.

Tevedtem.
Van 10" alatti tablet is. Ez meretben mar neked is megfelel.
Bar ketlem hogy konnyeden hozzajutsz de elotte javaslom, hogy probald ki vagy legalabb egy hasonlo meretu gepet mert en mar kenyelmetlennek talaltam az XV631 billentyuzetet es ez se nagyobb.
Ha lany vagy akkor nem lesz problema, baratnomnek bejon gondolom nekik terveztek.

Dialogue Flybook.

#260 Felhasználó inaktív   Átlagember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 06:55

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 0:30

Tevedtem.
Van 10" alatti tablet is. Ez meretben mar neked is megfelel.
Bar ketlem hogy konnyeden hozzajutsz de elotte javaslom, hogy probald ki vagy legalabb egy hasonlo meretu gepet mert en mar kenyelmetlennek talaltam az XV631 billentyuzetet es ez se nagyobb.
Ha lany vagy akkor nem lesz problema, baratnomnek bejon gondolom nekik terveztek.

Dialogue Flybook.

Köszönöm a tanácsot, tetszik a masina, ha érintőképernyős, akkor meg is felene, (bár férfi vagyok), de utazáskor fontos a kis méret és az, hogy ne kelljen egerészni. Főleg Word-ben, Excelben és CorelDraw-ban dolgozom, nem akarok rajta szuper játékokat futtatni.

Már csak egy kérdés maradt:
Hol lehet itthon beszerezni?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »