Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 8:10
Azt nem értem, hogy nem látja a rádiójeleket....a router admin felületén állítsd a wireless kapcsolatot openre, azaz kapcsolj ki minden hitelesítést. Menjen mindkét szabvány, ha bg-s. Bizonyosodj meg róla, hogy a wireless kapcsolat a routeren is engedélyezve van, nálam egy enable mező. Ha van olyan, hogy preamble, akkor az legyen long. Ez a router. A géppel is lehet gond. Nem tudom, ott nekem egyszerűen csak be kell kapcsolni, a chipet, és egy pöcökkel engedélyeztetni a gép oldalán.
Nekem eddig csak egyszer volt olyan, hogy nem látott hálózatot, mikor a b-s gépemmel olyan helyen voltam, ahol a buzik csak g szabványon szórnak, pedig elvileg ingyenes és mindenki számára kínált netről lenne szó. Arról nem is beszélve, hogy nem is open a network. Ehehe.
Itt a gépen nem nagyon lehet be- és kikapcsolni a WLAN-t, ahogy nézem folyamatosan megy.
A routeren az enable megvan, az encryptiont kikapcsoltam.
Van egy-két beállítási lehetőség, amiket főleg autora raktam, de hát nem megy a dolog.
Ezek a következők:
ESSID (nem írtam be semmit)
Transmission rate (itt a sebességeket lehet kiválasztani, és fully automaticra raktam)
Basic rate (itt van 1,2Mbit vagy All, én Allra raktam)
Channel (1-10-ig vannak számok, de Autora raktam)