HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:05

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:57

C400-as témához: nekem egy és fél éve van, nem problémázik wlan kártyával. Először egy Senao-Engenius deluxe b/g (kék színű) Access Point-ból kitermelt minipci kártyával használtam, aztán vettem bele egy Atheros-t (hp tablet-ból kitermelt).

Nagyon szeretem, elsősorban a súlya miatt. A képernyőre vigyázzatok, nálam billeg egy picit (meg van kopva a vas). Az akkum 3.6-os, eleinte sokat ment, most kb egy órát viszi, kellene bele egy új. Melegszik rendesen az alja, főleg, hogy a ventillátor csak nagyobb hőmérsékleten indul. 512MB-ot érdemes tenni bele, Linux alatt pl. amarok és eclipse nem fut jól egyszerre kevés RAM miatt. Kellemesen gyors a gép (866-os, 512kb cache-el, a sebesseget 666-ra tudja visszavenni, én erre állítom alapból - így kevésbé melegszik és igy is elég gyors filmre is). Linux alatt tökéletesen megy minden (modemet nem próbáltam).

Csak ajánlani tudom, a következő is ultrahordozható lesz, ha ez megadja magát.

Kérdés, hogy hol lehet (nem heroinárban) 512MB-os modult venni bele (ha jól tudom PC-133-as SODIMM memória való hozzá). És ebben akkor nincs olyan védelem beépítve, hogy csak bizonyos minipci wlan kártyák mennek bennne...
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1122 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 08:58

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:05

Kérdés, hogy hol lehet (nem heroinárban) 512MB-os modult venni bele (ha jól tudom PC-133-as SODIMM memória való hozzá). És ebben akkor nincs olyan védelem beépítve, hogy csak bizonyos minipci wlan kártyák mennek bennne...

MAx 512MBot támogat a chipset, tehát elég egy 256osat keresni :)
Egyébként van olyan progi amivel állítani tudom a proci sebességét a speedstepen "keresztül" ?

#1123 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:20

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 8:58

Egyébként van olyan progi amivel állítani tudom a proci sebességét a speedstepen "keresztül" ?

Van :)
BIOS a neve.

Beállítod amit akarsz, aztán azon megy.....

#1124 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:19

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:58

1GB-ot tud max. Két PC133-as sodimm slot van, egyik a billentyűzet alatt, nem olyan nehéz hozzáférni. Picit többet kell bontani mint a wlan kártyához. A másik pedig az alján, két csavar választ el csak tőle. Sodimm SDRAM-ot pedig másodkézből a legkézenfekvőbb beszerezni.

WLAN nekem ment, tehát nem hiszem, hogy problémázna másnál. BIOS-ban azt irja, hogy talált minipci-t de nem ismeri fel. Ennyi. Szépen elindul vele, s WinXP is, Linux is látja a kártyát.

CPU sebességet lehet kézzel is kapcsolgatni (erőltetni). Linux alatt cpufreqd-vel %-okban, WinXP alatt pedig SpeedswitchXP-bel.

Célszerű a suspend-to-disk partíciót meghagyni a lemez elején, nekem nincs meg, s nem vettem még a fáradtságot, hogy visszarakjam, pedig nagyon szép volna pár másodperc alatt bootolni.

#1125 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:09

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 19:19

1GB-ot tud max. Két PC133-as sodimm slot van, egyik a billentyűzet alatt, nem olyan nehéz hozzáférni. Picit többet kell bontani mint a wlan kártyához. A másik pedig az alján, két csavar választ el csak tőle. Sodimm SDRAM-ot pedig másodkézből a legkézenfekvőbb beszerezni.

WLAN nekem ment, tehát nem hiszem, hogy problémázna másnál. BIOS-ban azt irja, hogy talált minipci-t de nem ismeri fel. Ennyi. Szépen elindul vele, s WinXP is, Linux is látja a kártyát.

CPU sebességet lehet kézzel is kapcsolgatni (erőltetni). Linux alatt cpufreqd-vel %-okban, WinXP alatt pedig SpeedswitchXP-bel.

Célszerű a suspend-to-disk partíciót meghagyni a lemez elején, nekem nincs meg, s nem vettem még a fáradtságot, hogy visszarakjam, pedig nagyon szép volna pár másodperc alatt bootolni.

Valóban 1gigát kezel, rosszul emlékeztem :omg:  (eleve azt hittem, hogy a chipset csak 512őt kezek)

SpeedswitchXP nekem is fent van, de nem akar működni :think:  Majd megnézem akkor megint.

#1126 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:40

No, megvan a C400-as. :) Most nyúzom, jónak tűnik. Tényleg nagyon halk, viszont van egy érdekes finom kattanó hang, ami néha a vinyó felöli oldalról jön. Lehet, hogy a prociventi is itt van, és ez a hang a ki-be kapcsolgatás hangja, de akkor is feltűnt. :)

Kérdés: hol lehet subnoti táskát kapni? Ha már subnoti, akkor szeretnék kisebb táskát, mint azok a böhöm nagyok 15-ösökhöz.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1127 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:42

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:40

No, megvan a C400-as. :) Most nyúzom, jónak tűnik. Tényleg nagyon halk, viszont van egy érdekes finom kattanó hang, ami néha a vinyó felöli oldalról jön. Lehet, hogy a prociventi is itt van, és ez a hang a ki-be kapcsolgatás hangja, de akkor is feltűnt. :)

Kérdés: hol lehet subnoti táskát kapni? Ha már subnoti, akkor szeretnék kisebb táskát, mint azok a böhöm nagyok 15-ösökhöz.

én nem találtam megfelelőt, ezét kisebb válltáskában hordom, füzetek, csokik között. vagy hátizsák. a notebooktáskát azért sem javaslom, hacsak nem valami slim védő, mert felhívja a figyelmet: notebook van nálam!

#1128 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:51

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:42

én nem találtam megfelelőt, ezét kisebb válltáskában hordom, füzetek, csokik között. vagy hátizsák. a notebooktáskát azért sem javaslom, hacsak nem valami slim védő, mert felhívja a figyelmet: notebook van nálam!

Jogos. Akkor marad a hátizsák, abban bőven elfér, és még nem is vészes a súlya.

#1129 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:48

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 13:40

Keress még táskát. Van. Nekem egy olyan van, amiben pont elfér a c4oo-as. De nagyon jól jönne egy notebook hátizsák is, sokkal kényelmesebb lenne.

Kattogó hang nem biztos, hogy jó. Ventillátor nem kattog egyáltalán. Nem akkuról futtatod véletlenül? Akkor standby-ba megy a hdd elég gyorsan. Vagy talán a lemez kalibrálódik (hőmérséklet kompenzálás v vmi ilyesmi). Adj neki egy smart tesztet, nézd meg az értékeket. Nekem ibm lemezem van, nem kattan, csak olvasáskor ha nagyon elhúzza a fejet és standby-kor.

Wlan-t bele minél előbb :) olyan kártya kell bele aminek a fenti jobb sarokban van mindkét antennacsatlakozója. Eggyel is jól megy, de minek lomosodjon egy szabad csatlakozó ha nem muszáj.

Használd sikeresen, s minél tovább!

#1130 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 23:33

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 20:48

Keress még táskát. Van. Nekem egy olyan van, amiben pont elfér a c4oo-as. De nagyon jól jönne egy notebook hátizsák is, sokkal kényelmesebb lenne.

Kattogó hang nem biztos, hogy jó. Ventillátor nem kattog egyáltalán. Nem akkuról futtatod véletlenül? Akkor standby-ba megy a hdd elég gyorsan. Vagy talán a lemez kalibrálódik (hőmérséklet kompenzálás v vmi ilyesmi). Adj neki egy smart tesztet, nézd meg az értékeket. Nekem ibm lemezem van, nem kattan, csak olvasáskor ha nagyon elhúzza a fejet és standby-kor.

Wlan-t bele minél előbb :) olyan kártya kell bele aminek a fenti jobb sarokban van mindkét antennacsatlakozója. Eggyel is jól megy, de minek lomosodjon egy szabad csatlakozó ha nem muszáj.

Használd sikeresen, s minél tovább!

Vinyót majd megnézem, mert most már én is arra gyanakszom, csak az a furcsa, hogy ilyen kattanáskor semmi mellékesemény nincs, azaz nem merevedik le a windows vagy bármi hasonló, megy tovább rendesen és a gép is. Ebbe amúgy Hitachi van.

Wlan lesz bele. :) Viszont most itthon vettem észre (jól megnéztem a gépet a boltban, mondhatom :)), hogy a PCMCIA takaróműanyag nincs meg. Ebayen 60$-ért találtam is hozzá. :D

Hol lehet belepakolni a memóriát? És főleg: használható bármilyen, típus szerint megfelelő memória? Azaz nem lehetnek kompatibilitási gondok, hogy pl. a benne lévő mondjuk Samsung, de én nem olyan típust találok?

#1131 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 23:43

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 22:33

Vinyót majd megnézem, mert most már én is arra gyanakszom, csak az a furcsa, hogy ilyen kattanáskor semmi mellékesemény nincs, azaz nem merevedik le a windows vagy bármi hasonló, megy tovább rendesen és a gép is. Ebbe amúgy Hitachi van.

Wlan lesz bele. :) Viszont most itthon vettem észre (jól megnéztem a gépet a boltban, mondhatom :)), hogy a PCMCIA takaróműanyag nincs meg. Ebayen 60$-ért találtam is hozzá. :D

Hol lehet belepakolni a memóriát? És főleg: használható bármilyen, típus szerint megfelelő memória? Azaz nem lehetnek kompatibilitási gondok, hogy pl. a benne lévő mondjuk Samsung, de én nem olyan típust találok?

Manualok a c400hoz :)

#1132 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:15

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:43

Köszi. :)

Hm, most vmi más gondom is van, de lehet, hogy én vagyok a béna. Vmi miatt nem akar standby módból vissztérni. XP SP2 van a gépen, driverek a dell honlapjáról, cd-rom vagy USB-s cucc nincs csatlakoztatva, programok nem futnak a háttérben. Akár az XP Standby gombját használom, akár a tető lecsukást vagy a gyorsbillentyűt, mindig elalszik, de nem ébred fel sehogysem.

#1133 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:54

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:15

Vmi miatt nem akar standby módból vissztérni....

dettó...  enyém se. :(

#1134 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:08

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 15:54

dettó...  enyém se. :(

Az az érdekes, hogy előtte egy XP SP1 magyar oprendszer volt rajta (így adták), és azzal mintha működött volna, legalábbis úgy emlékszem. De újratelepítettem rá egy angol SP2-es XP-t. Meg aztán machináltam a BIOS-ban is, úgyhogy lehet, hogy én csesztem el vmit. :) Próbálkozom még...

#1135 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:14

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:08

Az az érdekes, hogy előtte egy XP SP1 magyar oprendszer volt rajta (így adták), és azzal mintha működött volna, legalábbis úgy emlékszem. De újratelepítettem rá egy angol SP2-es XP-t. Meg aztán machináltam a BIOS-ban is, úgyhogy lehet, hogy én csesztem el vmit. :) Próbálkozom még...

Mert bénák vagytok!

Van valami suspend-to disk driver, azt fel kell tenni.
Anélkül nincs standby.

Nekem tuti hogy ment, mert kb 1 hétig standby volt, aztán 3%-nál járt az akku mikor felébresztettem.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 03. 04. 16:16 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:38

Mammut 2 saturnban van sony x505. Álom marad továbbra is.

#1137 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:14

Mert bénák vagytok!

Van valami suspend-to disk driver, azt fel kell tenni.
Anélkül nincs standby.

Nekem tuti hogy ment, mert kb 1 hétig standby volt, aztán 3%-nál járt az akku mikor felébresztettem.

A Windows saját suspendje (standby) sem működik enélkül? Mert mintha azt vettem volna ki a leírásból, hogy suspend után a BIOS hozza vissza a lemezről a memóriatartalmat (tehát van POST is).
De majd megnézem. Csak éppen ehhez bootdisk kéne, az viszont csak CD-ről oldható meg, mert nincs floppy drive-om.

#1138 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:11

suspend =/= hibarnate! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1139 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:11

suspend =/= hibarnate! ;)

Tudom. Hol írtam olyat, ami arra utalna, nem tudom? :D

Azt írtam, hogy mintha ez a C400 féle suspend partíciós dolog speckó dolog volna, és hogy visszatérés előtt van POST képernyő. A readme szerint legalábbis. Szóval ez amolyan hibrid hibernate-suspend cuccosnak néz ki. De mivel nem működik egyik sem, csak találgatok. :)

#1140 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:48

Hm, most megjavult. :) Felraktam egy új videókártya drivert, ez úgy tűnik, használt, pedig az előzőt is a dell honlapjáról szedtem le.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.