HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   durkonorbi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:35

Sziasztok!

Látom itt sokan megfordultok, aki subnotikkal foglalatoskodik.
Nekem egy Portege 2000-es van, nagyon aranyos darab. :)
A kérdésem az lenne, tud-e valaki ehhez a tipushoz alkatrészt (RAM, Wifi kártya, LAN panel, aksi ...).
Ha igen, keressen meg, mert érdekelne a dolog!! Akár mailben is irhat, a forumot nem tom mikor tudom megnézni megint.
Előre is köszi!

#1242 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:32

Ha valakit esetleg érdekelne:
IBM X31, 1.4GHz Banias, 2x256Mb ram, 40Gb winchester, 12 collos /1024x768/ kijelző, Ati Radeon 16Mb saját memóriás grafikus chip, fire-wire, Intel 2100 wi-fi, bluetooth, 2x USB2.0, jó akku, titán-magnézium ház, stb...215.000,-Ft-ért eladó. Csere nem érdekel.
Anand teszt

#1243 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 02:12

Az aláírásomban van egy link.  :)

#1244 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:30

Idézet: sanda_banda - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 18:32

Ha valakit esetleg érdekelne:
IBM X31, 1.4GHz Banias, 2x256Mb ram, 40Gb winchester, 12 collos /1024x768/ kijelző, Ati Radeon 16Mb saját memóriás grafikus chip, fire-wire, Intel 2100 wi-fi, bluetooth, 2x USB2.0, jó akku, titán-magnézium ház, stb...215.000,-Ft-ért eladó. Csere nem érdekel.
Anand teszt

IBM garancia van még rá? Ha igen mennyi?

Ha most vennék gépet, tuti megnézném.

Tényleg nem érdekel valakit egy Clevo M120W (PM1,7/512MB/40GB/DVD-RW/12"/1280x800/4-5 órás akku/1,5 év gari)? Egyáltalán mennyit érhet kb?

#1245 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:38

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:30

Tényleg nem érdekel valakit egy Clevo M120W (PM1,7/512MB/40GB/DVD-RW/12"/1280x800/4-5 órás akku/1,5 év gari)? Egyáltalán mennyit érhet kb?

Szeptember 29-ig garanciális.

#1246 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:45

Emberek, a PH-n árul valaki LG tablet PC-t, 1.6-os P-M-el, 180-ért. Szerintem über vétel, ha valakinek szüksége van rá.
while (!sleep) sheep++;

#1247 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:04

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:30

Hogy ne csak sima bolhapiaccá fajuljon a dolog, írhatnál néhány szót a gépről, milyen anyagból van a háza, mennyire masszív, van-e valamilyen hibája (repedés, hajszálrepedés, ráégett redvás kijelző, kopás, karc stb). Egyébként én lehet tudnék egy érdeklődőt, de még nem biztos, hogy sikerül meggyőznöm, subra van szüksége. Nem mindenki vevő a szektánkra. :)

ps.: a kijelző ugye _nem_ glaretype?

Szerkesztette: special 2006. 05. 16. 12:30 -kor

#1248 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:10

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:45

Emberek, a PH-n árul valaki LG tablet PC-t, 1.6-os P-M-el, 180-ért. Szerintem über vétel, ha valakinek szüksége van rá.

I am green with Emvy. :) Megnézem, mert tabletre fáj a fogam, pénzem viszont nem van sok.

#1249 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:57

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:04

Hogy ne csak sima bolhapiaccá fajuljon a dolog, írhatnál néhány szót a gépről, milyen anyagból van a háza, mennyire masszív, van-e valamilyen hibája (repedés, hajszálrepedés, ráégett redvás kijelző, kopás, karc stb). Egyébként én lehet tudnék egy érdeklődőt, de még nem biztos, hogy sikerül meggyőznöm, subra van szüksége. Nem mindenki vevő a szektánkra. :)

ps.: a kijelző ugye _nem_ glaretype?

Na, akkor lássuk. A gépet albacomp logóval vettem október végén vagy november elején, két év Albacompos garanciával. A gép egy repedést (erről később) leszámítva teljesen karcmentes állapotban van, az akku wear level-je 9%, új korában min fényerőn, 600MHz-en elment 5 óra 20 percet, azóta nem mértem. A fedlapján van néhány hajszálvékony karc, de ezek elkerülhetetlenek, mert nagyon puha az anyaga, és már egy vékony lappal is meg lehet karcolni. A csomag része egy, a géphez kapott kisméretű egyszerű táska is. Ebbe gyakorlatilag a gépnek, töltőnek és egérnek van hely, esetleg még egy spirálfüzetnek.
A kijelző glaretype. Eleinte féltem tőle, de most már inkább a sima kijelzőtől idekenkedek. Teraszra kiülve - igaz max fényerőn - simán használható, szóval szerintem a következő is ilyen lenne. Ami viszont nem kellene többet az a wide-os megjelenítés. Én nem használom ki, a gépe méretét meg feleslegesen növeli.

Szóval repedés. Megreped a zsanérnál, visszavittem, azt mondták garos, rendelik az alkatrészt majd szólnak. Nem szóltak, ezért tegnap bementem érdeklődni, de most meg azzal jött a szervízvezető, hogy ez nem garanciális javítás lesz. 25 perc vita után kértem, hogy vegyük jegyzőkönyvbe az álláspontokat, mert a szervíz max árengedményt akart adni az alkatrész árából, én meg ragaszkodtam az ingyenes javításhoz. Na ekkor jött egy olyan ötletük, hogy megkérdik a fehérvári központjuk álláspontját. És láss csodát, az igényem jogos, ezt bizony ingyen kell cserélni. Erről már van az üzletvezető által aláírt papírom is, már csak a cserealkatrészt kell megvárni, és az lcd-t leszámítva zsír új házban lesz a gép.

Megmondom őszintén, hogy hosszú távra gondoltam ennek a gépnek a vételét, de a tegnapi vita hevében eldöntöttem, ha jön egy vevő, akivel meg tudok egyezni, akkor inkább keresek egy pár éves IBM Txx, Xxx gépet. Valahogy ezekről sokkal több jót hallani.

Ha komolyan érdekel a gép, mindenesetre küldj egy mail-t, és beszélhetünk az eladásról.

#1250 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:10

Köszi szépen, szerintem legkésőbb csütörtökre tudok fejleményről beszámolni, hogy áll hozzá. Természetesen alternatív opciókat is kiértékelünk. :tooth:

#1251 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 14:46

Sziasztok,

Adott egy Compaq TC1000 tabletPC. El szeretnénk érni, hogy compact flash kártyáról bootoljon, vagy a beépített kártyaolvasó, vagy egy PCMCIA CF adapter segítségével. Egyenlőre semmi eredményt nem sikerült elérni, nem is látja a kártyát a booteszközök között a BIOS-ban.

USB pendrive-val illetve a CF kártyáról USB-s kártyaolvasót használva sikerült bootolni, de máshogy nem.

Valami okos tanácsot szeretnék.

Köszi! :)

Szerk.: a neten keresgélve rendre abba futottam bele, hogy csak úgy lehetne bootolni CF kártyáról, hogy egy IDE-CF átalakítóban használom. Ez mennyire helytálló?

Szerkesztette: bldone 2006. 05. 17. 14:48 -kor

[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#1252 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:28

Idézet: bldone - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 13:46

Sziasztok,

Adott egy Compaq TC1000 tabletPC. El szeretnénk érni, hogy compact flash kártyáról bootoljon, vagy a beépített kártyaolvasó, vagy egy PCMCIA CF adapter segítségével. Egyenlőre semmi eredményt nem sikerült elérni, nem is látja a kártyát a booteszközök között a BIOS-ban.

USB pendrive-val illetve a CF kártyáról USB-s kártyaolvasót használva sikerült bootolni, de máshogy nem.

Valami okos tanácsot szeretnék.

Köszi! :)

Szerk.: a neten keresgélve rendre abba futottam bele, hogy csak úgy lehetne bootolni CF kártyáról, hogy egy IDE-CF átalakítóban használom. Ez mennyire helytálló?

Szerintem helytálló amit találtál. Az USB kártyaolvasóval is csak azért megy mert usb. És ha a biosa nem támogatja akkor nincs mit tenni!  :(

#1253 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:52

Idézet: Capri - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 15:28

Szerintem helytálló amit találtál. Az USB kártyaolvasóval is csak azért megy mert usb. És ha a biosa nem támogatja akkor nincs mit tenni!  :(

Köszönöm, én is ettől tartottam.
[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#1254 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 07:51

Sziasztok! Nemrég vettem egy ECS G220 subnotit (Inter 855 chipset, Intel Celeron M proci, 1 GB RAM, Intel 2200 Pro WLAN). Kérdéseim:
- Már nagyon régen van sz.gépem, igaz notim ez az első, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Ez komoly! A leírás szerint "del" megnyomására bejön, de mégse.
- Hogy lehet a proci sebességét szabályozni, hogy nem menjen mindig 1.4 GHz-en? Gondolom Word-höz , nethez nem kell ennyi.
- Ventillátort lehet valahogy szabályozni? mert sima szövegszerkesztésnél is nagyon be tud indulni.
- letöltöttem egy Notebook Hardware Controll nevű proggit, és az a HDD hőméréskletét kijelzi, de a prociét nem. A proci sebességet dinamikusra lehet állítani (tehát akkor legyen max. amikor kell is.) de soha nem megy a max érték alá.

Kezdésnek ennyi, várom segítségetket.

#1255 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 08:22

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 8:51

Sziasztok! Nemrég vettem egy ECS G220 subnotit (Inter 855 chipset, Intel Celeron M proci, 1 GB RAM, Intel 2200 Pro WLAN). Kérdéseim:
- Már nagyon régen van sz.gépem, igaz notim ez az első, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Ez komoly! A leírás szerint "del" megnyomására bejön, de mégse.
- Hogy lehet a proci sebességét szabályozni, hogy nem menjen mindig 1.4 GHz-en? Gondolom Word-höz , nethez nem kell ennyi.
- Ventillátort lehet valahogy szabályozni? mert sima szövegszerkesztésnél is nagyon be tud indulni.
- letöltöttem egy Notebook Hardware Controll nevű proggit, és az a HDD hőméréskletét kijelzi, de a prociét nem. A proci sebességet dinamikusra lehet állítani (tehát akkor legyen max. amikor kell is.) de soha nem megy a max érték alá.

Kezdésnek ennyi, várom segítségetket.

A gond a celeron proci. Annak ugyanis a sebessége fix. Nem tudja a speedstep-et, ezért nem lehet szabályozni.

#1256 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:16

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 9:22

A gond a celeron proci. Annak ugyanis a sebessége fix. Nem tudja a speedstep-et, ezért nem lehet szabályozni.

Köszi, akkor majd talán kicserélem egy PentiumM-re. Megéri egyébként a csere, ha csak főként irodai munkára (word, excel) és internetre használom?
BIOS ügyben esetleg?

#1257 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:29

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:16

Köszi, akkor majd talán kicserélem egy PentiumM-re. Megéri egyébként a csere, ha csak főként irodai munkára (word, excel) és internetre használom?
BIOS ügyben esetleg?

F1 F2 F10 ALT-S

A csere szerintem megéri...
Milyen a notid? Jöhet egy kis leírás, hátha mások hasznára lesz...

#1258 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:49

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:29

F1 F2 F10 ALT-S

A csere szerintem megéri...
Milyen a notid? Jöhet egy kis leírás, hátha mások hasznára lesz...

A notit még csak néhány napja használom, így csak a gyors tapasztalatokat tudom leírni:
Tehát Intel 855GME chipset, integrált video 2200 Intel Wlan, 1 GB RAM , 12.1 WXGA glossy kijelző.
Csatlakozók: 3 db usb2.0, firewire, VGA, memory stick, SD kártyaolvasó, DVD-+RW.
A képernyő minősége nagyon jó, tűélés, fényerő, kontraszt rendben. A bill. angol, minősége szerintem jó, nem érzékeltem azokat a hibákat, amiket a más ecs notiknál írtak. A ventillátor szerintem hangos, de elviselhető. Közben néztem, hogy kiadtak újabb BIOS-t, ami pont a ventisebességet orvosolja :)
Kidolgozás elég jó, nincs műanyag érzete, persze nem egy félmilliós laptopétól elmarad.
WinXP Prof. simán felment, hardware elemek jól működnek. Ja és van beépített 1.3 mpixeles webkamera, ami tényleg nagyon jó minőségű! Röviden ennyi. Ami zavar, hogy a venti hamar bekapcsol és a proci terhelés hamar 100%-ra ugrik egyszerűbb irodai munknál is. pl. word + excel + pdf + internet egyszerre.

#1259 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:51

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 9:49

A notit még csak néhány napja használom, így csak a gyors tapasztalatokat tudom leírni:
Tehát Intel 855GME chipset, integrált video 2200 Intel Wlan, 1 GB RAM , 12.1 WXGA glossy kijelző.
Csatlakozók: 3 db usb2.0, firewire, VGA, memory stick, SD kártyaolvasó, DVD-+RW.
A képernyő minősége nagyon jó, tűélés, fényerő, kontraszt rendben. A bill. angol, minősége szerintem jó, nem érzékeltem azokat a hibákat, amiket a más ecs notiknál írtak. A ventillátor szerintem hangos, de elviselhető. Közben néztem, hogy kiadtak újabb BIOS-t, ami pont a ventisebességet orvosolja :)
Kidolgozás elég jó, nincs műanyag érzete, persze nem egy félmilliós laptopétól elmarad.
WinXP Prof. simán felment, hardware elemek jól működnek. Ja és van beépített 1.3 mpixeles webkamera, ami tényleg nagyon jó minőségű! Röviden ennyi. Ami zavar, hogy a venti hamar bekapcsol és a proci terhelés hamar 100%-ra ugrik egyszerűbb irodai munknál is. pl. word + excel + pdf + internet egyszerre.

Jól hangzik :) Mennyibe került, és hol?:)

#1260 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:16

nobela,

nekem van egy elado 128-as sodimm sd-m, konkretan compaq armadabol, ha erdekel 6,5k.

udv,
kuf
kuf

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65