Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:04
Hogy ne csak sima bolhapiaccá fajuljon a dolog, írhatnál néhány szót a gépről, milyen anyagból van a háza, mennyire masszív, van-e valamilyen hibája (repedés, hajszálrepedés, ráégett redvás kijelző, kopás, karc stb). Egyébként én lehet tudnék egy érdeklődőt, de még nem biztos, hogy sikerül meggyőznöm, subra van szüksége. Nem mindenki vevő a szektánkra.
ps.: a kijelző ugye _nem_ glaretype?
Na, akkor lássuk. A gépet albacomp logóval vettem október végén vagy november elején, két év Albacompos garanciával. A gép egy repedést (erről később) leszámítva teljesen karcmentes állapotban van, az akku wear level-je 9%, új korában min fényerőn, 600MHz-en elment 5 óra 20 percet, azóta nem mértem. A fedlapján van néhány hajszálvékony karc, de ezek elkerülhetetlenek, mert nagyon puha az anyaga, és már egy vékony lappal is meg lehet karcolni. A csomag része egy, a géphez kapott kisméretű egyszerű táska is. Ebbe gyakorlatilag a gépnek, töltőnek és egérnek van hely, esetleg még egy spirálfüzetnek.
A kijelző glaretype. Eleinte féltem tőle, de most már inkább a sima kijelzőtől idekenkedek. Teraszra kiülve - igaz max fényerőn - simán használható, szóval szerintem a következő is ilyen lenne. Ami viszont nem kellene többet az a wide-os megjelenítés. Én nem használom ki, a gépe méretét meg feleslegesen növeli.
Szóval repedés. Megreped a zsanérnál, visszavittem, azt mondták garos, rendelik az alkatrészt majd szólnak. Nem szóltak, ezért tegnap bementem érdeklődni, de most meg azzal jött a szervízvezető, hogy ez nem garanciális javítás lesz. 25 perc vita után kértem, hogy vegyük jegyzőkönyvbe az álláspontokat, mert a szervíz max árengedményt akart adni az alkatrész árából, én meg ragaszkodtam az ingyenes javításhoz. Na ekkor jött egy olyan ötletük, hogy megkérdik a fehérvári központjuk álláspontját. És láss csodát, az igényem jogos, ezt bizony ingyen kell cserélni. Erről már van az üzletvezető által aláírt papírom is, már csak a cserealkatrészt kell megvárni, és az lcd-t leszámítva zsír új házban lesz a gép.
Megmondom őszintén, hogy hosszú távra gondoltam ennek a gépnek a vételét, de a tegnapi vita hevében eldöntöttem, ha jön egy vevő, akivel meg tudok egyezni, akkor inkább keresek egy pár éves IBM Txx, Xxx gépet. Valahogy ezekről sokkal több jót hallani.
Ha komolyan érdekel a gép, mindenesetre küldj egy mail-t, és beszélhetünk az eladásról.