HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 18:19

Idézet: Smithy - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 13:00

Sorry internetes vásárlás témában kezdő vagyok.  Hol lehet elérni olyan ebay-t ami európai országokból szállít? mert nekem még csak olyat sikerült találni ami amerikai. Még egy kérdés. Ugye a régebbi subnotik ált valamilyen p3 assal vannak szerelve. azok közül mindnek szabályozható a frekije? vagy csak az ULV-s P3 aknak??

Tudtommal a 600-700 MHz-tol felfele mind speedstepes, de ennek tipusszam alapjan konnyen utanalehet nezni. Amugy ha mar PIII, akkor a lehetosegekhez merten, erdemes tualatinost venni.

#1302 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 18:33

Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 15:45

ebay.de .at .be .sw és így tovább :) szóval rengeteg eu-s ország, próbálkozz sorba :) amúgy célszerű németeket nézni leginkább

Nekem az a tapasztalatom, hogy Németországból sokkal kedvezőtlenebb és megbízhatatlanabb a szállítás, mint pl. UK-ból... de ez csak szvsz.

#1303 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:15

Idézet: Smithy - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 10:09

(...)MEg gondolom a hp 3 éves garanciája jár a gépekre akkor is ha nem itthon lett vásárolva...
(...)

A hp világgaranciája érvényes, csak épp az nálunk nem érvényesíthető (legalábbis fél-1 éve még nem volt). Bécs a legközelebbi szóba jöhető hely ezügyben.

#1304 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:32

Idézet: sssent - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:15

A hp világgaranciája érvényes, csak épp az nálunk nem érvényesíthető (legalábbis fél-1 éve még nem volt). Bécs a legközelebbi szóba jöhető hely ezügyben.

Valóban nem érvényes a HP nemzetközi garija itthon....

#1305 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:38

Segítsetek

Most épp a dell c400 as subjaival szemezgetek. UK ból elég jó áron leeht beszerezni őket.
Először is tudtok e olyan céget amin keresztűl beszerezhetném.
Másodszor ezekhez lehet e pl ramot meg winyót szerezni, esetleg procit.
Ha valakinek lenne iylen masinája a tapasztalatokat szívesen venném.
Főiskolára kellene ottani gépnek. Vagyis mindent azon csnálnék. Előre is köszönöm a segítséget.

#1306 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:42

Idézet: Smithy - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:38

Segítsetek

Most épp a dell c400 as subjaival szemezgetek. UK ból elég jó áron leeht beszerezni őket.
Először is tudtok e olyan céget amin keresztűl beszerezhetném.
Másodszor ezekhez lehet e pl ramot meg winyót szerezni, esetleg procit.
Ha valakinek lenne iylen masinája a tapasztalatokat szívesen venném.
Főiskolára kellene ottani gépnek. Vagyis mindent azon csnálnék. Előre is köszönöm a segítséget.

Ram és vinyó beszerezhető. A proci az alaplapra van forrasztva.
Wlan pedig bármilyen belemegy.

#1307 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:25

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 19:42

A proci az alaplapra van forrasztva.

Na ezt nem is tudtam :eek:  Még jó, hogy az enyém 1gigás.

Egyébként ramot és vinyót cserélni benne gyerekjáték (1-1 csavar). A wlanhoz van benne antenna is.

#1308 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:09

Megint újat tudtam meg :)

Most így hirtelen csak egy kérdés jut eszembe, nevezetesen, hogy tudtok e olyan céget mondani amin keresztül be lehet hozni valamit mondjuk az angol eby-ről. És mennyire biztonságos az ott történő vásárlás. És mi a franc az a paypal?  :confused:

#1309 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:28

cégen keresztül? ilyen szolgáltatásról nem hallottam, kicsit körülményes lenne (letétbe rakni a pénzt, stb). a paypal elektronikus fizetési rendszer. megadsz egy dombornyomott kártyát, és azzal tudsz fizetni paypalon keresztül, anélkül, hogy az eladónak ki kellene építeni terminált, ráadásul biztonságosabb, mert nem tudja meg a paypalon kívül senki az adataidat.

#1310 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 16:07

de akkor mégis hogy kerül hozzám a külföldön vásárolt áru? Mert a legtöbbnél ahogy nézem csak Uk-n belűli szállítás van. Pedig most találtam egy jó acer c112es tabletet közel 60eFT ér :)

#1311 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 16:10

hogy kerül hozzád? elhozza egy csomagszállító cég, mint a DHL, Fedex, UPS stb, megáll egy furgon, baseballsapkás kiszáll, kiveszik hátulról a csomagodat, becsöngete, aláírod, átveszed.

a UK-n belüli szállító magyar cégnek ugyanúgy nem szállít, mint magyar embernek. mindenesetre írni kell neki, hogy te komolyan gondolod, hátha. veszteni nem vesztesz, hacsak nem 5 percet az életedből, míg megírod a levelet. a keresési opcióknál lehet beállítani, hogy szállítson worldwide, vagy legalábbis europe.

#1312 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 17:50

Idézet: Smithy - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 14:00

Hol lehet elérni olyan ebay-t ami európai országokból szállít?

A lap alján fel van sorolva egy csomó ország. Az mind-mind helyi ebay, lehet próbálkozni.

#1313 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:10

De most lehet,h én látok rémeket, de ha jól csalódom ebay nél arra sincs garancia,h egyáltalán azt kapom amit vettem. vagy, h elküldik e egyáltalán. Lehet, hogy ezek tük értelmetlen feltevések de sosem rendeltem még neten semmit. :) De akor már ne aprózzuk el. Esetleges rendelés esetén meg akkor le kelll levelezni a kollégával, h küldesse el az UPSszel vagy valamelyik másikkal?

#1314 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:16

Smithy, ne vedd sértésnek, de ebaynél nem tudod megnézni a gépet, nem ismered az ebayt igazán, gépet sem nagyon vettél még, lehet nem a legbölcsebb egyből a mélyvízbe ugrani.

#1315 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:38

Secial, nemveszem annak. Azér jövök mostanában ide mert itt olyan emberek vannak akiknél már megfordult egy pár iylen gép és szereztek be mindnfelől. Szóval a tanácsokért járok ide. Igaz enm ismerem az ebay-t és a gépet sem tudom megnézni. Sőtt sajnos mostanában az angol hanyagolása miatt a megértése sem nagyon megy az oldalnak.  :confused:
Viszont az egy jó érv mellette számomra persze meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is :) , míg itthon pl 80-90e Ft ér tudok venni egy használt suot addig még 10-20 at hozzá izzadok és ebayről postával mindennel 2-t tudok behozni. Garancia itthon sincs rá és ott sem. Viszont mint ahogy itt is írták már levélben egy kérdésemre,h annyiból 2-t tudok beszerezni az egyik majdcsak jó :)
Ma sirattam meg majdnem egy árverést. Egy acer travelmate c112es kb 70e forinton zárt. azért az erősen baráti. Tehát terelgetést várok mint új emberke a subnoti és beszerzése terén :)  De arra kérdésre csak homyélyos választ kaptam,h  p3 as procikkal szerelt gépek mindengyiké nél szabályozható e a freki vagy csak ott ahol külön felvan tüntetve a speed step? Mert intelnél megpróbáltam utánna nézni de ott csak egy homályos dokumentum volt amiből kiderült, a p3 ban elvileg nem is lenne ilyen. :) :rolleyes:

Elnézést a hosszú Hsz ért :) :respect: 

#1316 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 16:46

Idézet: Smithy - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 12:38

Secial, nemveszem annak. Azér jövök mostanában ide mert itt olyan emberek vannak akiknél már megfordult egy pár iylen gép és szereztek be mindnfelől. Szóval a tanácsokért járok ide. Igaz enm ismerem az ebay-t és a gépet sem tudom megnézni. Sőtt sajnos mostanában az angol hanyagolása miatt a megértése sem nagyon megy az oldalnak.  :confused:
Viszont az egy jó érv mellette számomra persze meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is :) , míg itthon pl 80-90e Ft ér tudok venni egy használt suot addig még 10-20 at hozzá izzadok és ebayről postával mindennel 2-t tudok behozni. Garancia itthon sincs rá és ott sem. Viszont mint ahogy itt is írták már levélben egy kérdésemre,h annyiból 2-t tudok beszerezni az egyik majdcsak jó :)
Ma sirattam meg majdnem egy árverést. Egy acer travelmate c112es kb 70e forinton zárt. azért az erősen baráti. Tehát terelgetést várok mint új emberke a subnoti és beszerzése terén :)  De arra kérdésre csak homyélyos választ kaptam,h  p3 as procikkal szerelt gépek mindengyiké nél szabályozható e a freki vagy csak ott ahol külön felvan tüntetve a speed step? Mert intelnél megpróbáltam utánna nézni de ott csak egy homályos dokumentum volt amiből kiderült, a p3 ban elvileg nem is lenne ilyen. :) :rolleyes:

Elnézést a hosszú Hsz ért :) :respect:

P3:

Legjobb tudomásom szerint létezik belőle asztali procis változat (ami nem tud speedstepet), és létezik mobil P3 ami tud speedstepet. Sima P3-ból is van 3 fajta: azt hiszem 600mhz környékéig volt az első széria, 600-1000mhz a második széria (Coppermine), 1000-1400Mhz-ig a harmadik ami a Tualatin. A Tualatin a legjobb, mivel alig fogyaszt és elég nagy teljesítménye van. 1000Mhz körüli P3 szinte mindenre elég egy netezős-offiszozós embernek.

A gép adatlapjáról kiderül, hogy milyen proci van benne. Esetleg meg lehet kérni a tulajt, hogy csináljon róla Everest riportot, abban meg benne lesz a keresett infó.

A nagyon jók a mobil p3 1133 körüli Tualatin procik. Ezeknek 133-mal osztható sebesságük van.1000,1133, 1266, 1400Mhz. Bár egy 1400Mhz-es mobil Tualatin proci kb olyan ritka mint a fehér holló....

A lényeg: mobil proci legyen és lehetőleg Tualatin magos (512kb Cache)!

#1317 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 16:50

100-as Tualatin is van, az alacsony fogyasztásúakból. a tualatinokban már Enhanced SpeedStep van, azaz több fokozatban képes állítani az órajelet, és 130 nanométeres gyártástechnológiával készítették, tehát jóval kevesebbet fogyasztanak, mint a Katmai magosak, 250 nanométeren.

#1318 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 17:23

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 16:46

A nagyon jók a mobil p3 1133 körüli Tualatin procik. Ezeknek 133-mal osztható sebesságük van.1000,1133, 1266, 1400Mhz. Bár egy 1400Mhz-es mobil Tualatin proci kb olyan ritka mint a fehér holló....

A lényeg: mobil proci legyen és lehetőleg Tualatin magos (512kb Cache)!

Kiegesziteskepp csak annyit, hogy a leggyakoribb az 1000 es 1060-as, ill az 1200-as tua - nagyobbrol nem is tudok mobil valtozatban, de letezik asszem 1000 alatti is. De teljesen egyetertek. Egy elegedett mobil tuas tulaj. :)

Szerkesztette: a t o s z 2006. 06. 03. 17:24 -kor

#1319 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 17:25

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 18:23

Kiegesziteskepp csak annyit, hogy a leggyakoribb a 1060-as es az 1200-as tua - nagyobbrol nem is tudok mobil valtozatban, de letezik asszem 1000 alatti is. De teljesen egyetertek. Egy elegedett mobil tuas tulaj. :)

1400-as mobil tua procival adtak ki Dell C400-at. Igaz hogy ritka, de tavaly  majdnem vettem egyet. Igaz a tulaj 120e-re tartotta, azt sokalltam érte.

150-160e körül már egész jó Centrinos gépeket kapsz. Én is 150e alatt vettem az Arima CP11-et......
azóta is boldog a használója.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 06. 03. 17:26 -kor

#1320 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 17:31

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:25

1400-as mobil tua procival adtak ki Dell C400-at. Igaz hogy ritka, de tavaly  majdnem vettem egyet. Igaz a tulaj 120e-re tartotta, azt sokalltam érte.

150-160e körül már egész jó Centrinos gépeket kapsz. Én is 150e alatt vettem az Arima CP11-et......
azóta is boldog a használója.

Hogy mik vannak - mindig hall ujat az ember. :)

Tenyleg kapni mar olcson jo centrinos gepeket, de azonos felszereltseg mellett meg mindig 100, de inkabb nagyobb kulonbseg van... En polo sxga+ ala es femhaz ala nem adom, igy marad a PIII. :) De ez mar off, mert T&L-rol beszelek.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.