HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1501 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 14:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 8:27

tud valaki valami megoldast (pl. lencses adapter - ha van, es nem rontja el a kepet, mittomen...) :confused:

:omg: 1.4-szerezo :omg:

:D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1502 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:13

Nem látok tolongást a manual kuldesben :D
mindenesetre a CANON EOS20D magyart mar toltom fel.
Ezzel a progival pikk-apkk ossze tudtok fuzni pdf allomanyokat: http://www.verypdf.com/pdfpg/#dl

Udv
Mp3Pintyo
Az mp3 legyen Veled! http://www.mp3portal.hu
Ha van magyar nyelvű manuálod fotómasinához akkor ide küld el: mp3pintyo@gmail.com

#1503 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:22

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 15:41

:omg: 1.4-szerezo :omg:

:D

:omg: 500x1,4x1,6=1120mm, 8-as fényerővel. Egy ilyennel a kezembe csak vigyorognék, mint a töklámpa! :D

Egyébként tied a Rubinar, vagy csak kipróbáltad? Lehet, hogy érdemes megnézni az 500/8-as tükrös telét, talán rámegy telekonverter nélkül, és lehet jobb minőséget kapsz.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1504 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:23

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 10:13

Nem látok tolongást a manual kuldesben :D
mindenesetre a CANON EOS20D magyart mar toltom fel.
Ezzel a progival pikk-apkk ossze tudtok fuzni pdf allomanyokat: http://www.verypdf.com/pdfpg/#dl

Udv
Mp3Pintyo

Minolta DiMage Z1 kell? :think:

Egyébként ezzel a témával érdemes lenne átmenni a Digitális fényképezők topicba, hátha mást is érdekel! :up:

#1505 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:23

Oksa, érdekel. Átmegyek oda és szolok az emberkeknek.
Az mp3 legyen Veled! http://www.mp3portal.hu
Ha van magyar nyelvű manuálod fotómasinához akkor ide küld el: mp3pintyo@gmail.com

#1506 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 11:53

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 10:22

:omg: 500x1,4x1,6=1120mm, 8-as fényerővel. Egy ilyennel a kezembe csak vigyorognék, mint a töklámpa! :D

Egyébként tied a Rubinar, vagy csak kipróbáltad? Lehet, hogy érdemes megnézni az 500/8-as tükrös telét, talán rámegy telekonverter nélkül, és lehet jobb minőséget kapsz.

ah, csak probaltam.
elvette a kedvemet, hogy sajnalta magat a gepemtol :irigy:

na de azt az 1120/8-at megtartani, az se lehet semmi :D
elofordulhat azert, hogy beszallok a buliba, bar a plusz konverter elegge megdobja az arat. a kepminosegrol meg semmi tobbet nem tudok elmondani, kerem kapcsojja ki :omg:

viszont nagyon celszeru lenne, ha lenne "1/1.6-szorozo", ami a fullframe kepet vetitene az erzekelore.
vagy legyen 1/1.5 akar, hogy beleferjen minden aps-c dslr. sigma miert nem csinal meg ilyet?

ja, es egy ilyennel alighanem brutal lenne a fenyero is :cool:

elmentsem a hozzaszolast, hogy bizonyitsam, hogy az en otletem? :Đ nem hiszem, hogy ne jutott volna mar eszebe masnak... vagy technikai akadalyai vannak az elkeszitesenek? szerintem vennek, mint a czukrot, levedetem, ha meg nincs :D

#1507 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 12:27

Idézet

MZ-6 válasz | vissza a topikba  2005.04.26 12:39:30 (15665)
MC Rubinar 500/8 M42 menetes tükörobj. tokkal, első-hátsó sapkával, napellenzővel, 77mm-es narancs és ND4 szűrővel, hibátlan állapotban eladó - 27e Ft

http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...98839&t=9034190
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1508 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:08

Sensor cleaning

Mit, mivel, hogyan, stb.

http://www.cleaningdigitalcameras.com/
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1509 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:39

csináltam egy kis objektiv tesztet 300D-n, és egy Panasonic FZ20at is belevettem.
minden beállítással 1 képet csináltam, asszem van is köztük életlen, félrefókuszált kép.
minden képet az elérhető legtágabb rekesszel csináltam. (kivéve az egyik FZ20as wide, mert 1/1000nél gyorsabb záridőt nem tud, és sok volt a fény)
exif info minden file-ban van. minden file eredeti, legnagyobb felbontású, legkevésbé tömörített jpeg.
próbáltam értelem szerűen elnevezni minden file-t. a képek állványról készültek.
objektivek:
Canon EF-S 18-55 F3,5-5,6
Canon EF 17-40L F4 USM
Canon EF 28-135 IS F3,5-5,6 USM

ne felejtsétek el, hogy DSLR-nél kötelező az utómunka, utolagos élesítés, meg ilyesmi, és az nincs egyik képen se...

Minden obival készült nagylátó állásban 1 kép. (17-18-28-36mm)    27 Mbyte
Minden objektivvel készült 35mm körüli állásban 1 kép.   34 Mbyet
Minden objektivvel készült tele állásban 1 kép. (40-55 mm)  25 Mbyte

Szerkesztette: WiZARD 2005. 04. 27. 12:27 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1510 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 17:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 12:39

csináltam egy kis objektiv tesztet 300D-n, és egy Panasonic FZ20at is belevettem.

És mit szűrtünk le? :D

#1511 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:56

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:52

És mit szűrtünk le? :D

Én személy szerint azt, hogy a kitobi, és a 17-40L közti gigantikus árkülönbség nem észrevehető ezen a vázon. :think:

#1512 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:27

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 19:56

Én személy szerint azt, hogy a kitobi, és a 17-40L közti gigantikus árkülönbség nem észrevehető ezen a vázon. :think:

képek széleit nézd meg.
meg mondjuk wide-nál a közepét is nézheted, ott ahol nem a garázsfal+borostyán van, mer az imho erősen félrefókuszált. csak nem volt kedvem elölről kezdeni az egészet....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1513 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 19:45

Nem futnék így felpakolva egy busz után. :D Helyesebben lépni sem bírnék. :D

Kép

Szerkesztette: eszpe 2005. 04. 28. 19:47 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:32

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 20:45

Nem futnék így felpakolva egy busz után. :D Helyesebben lépni sem bírnék. :D

Kép

Gyúrunk, vazze? :Đ :Đ :Đ

#1515 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 17:57

Sziasztok,
Kb 1 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy EOS 300D gépnek, mely a héten elromlott. Éppen fényképeztem vele, mikoris sötét maradt a "nézőkéje", és furcsa kattanás hallattszott. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, de csak fura csattogás hallatszott belőle. Levettem a kit objektívet, de a nézőke sötét maradt továbbra is. Ma visszavittem a boltba ahol vettem, az eladónak elmondtam mi a helyzet, majd belenézett a tükörhöz és kijelentette, hogy ezt erős külső hatás érte, majd megmutatta a belsejét és a "redőnyös" rész egy kicsit hülyén állt valóban. Mondta, hogy vogyem át a szervizbe, és ott megnézik.
Szervizben a srác megnézte és ott működött, de átvette javításra (amikor bevittem tuti nem ment, az eladó piszkált a helyére valamit).
De nagyon nem tetszett az elasó hozzáállása, mintha én rontottam volna el, úgy beszélt.
Kb 400 képet csináltam a géppel, táskában hordtam, kupak mindig rajta volt, ha nem használtam, szóval én azt hiszem megtettem minden telhetőt. Párát, vizet soha nem látott a gép.
Mitől sérülhetett meg a zárja? Volt valakinek ilyen problémája?
Kösz.
Opel Calibra 2.0 16V 150LE@150LE :) ** Fotós cuccaim ** Fényképalbum

#1516 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 18:31

Idézet: korbendallas - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 18:57

Mitől sérülhetett meg a zárja? Volt valakinek ilyen problémája?
Kösz.

Ez a gép gyenge pontja mechanikailag, általában ez hal meg először, de mondjuk olyan 50000 képet illett volna kibírnia... Valószínűleg kifogtál egy hibás példányt, gariban elvileg meg kéne csinálni.

#1517 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 18:13

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:56

Ezzel teljesen egyetértek, bár a fátyol láthatóan kisebb. Azonban egyre kevésbé értem az L imádatot.

#1518 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 19:01

képen széleit, kontrasztot, aberrációt, torzítást, színeket ugye megnéztétek?
főleg az első zöldes képet érdemes nézni, másikat szerintem erősen elszúrtam.

L imádat > felsoroltak + "picit" minőségibb felépítés + fix fényerő + valamennyire vízálló, nem forog az eleje, usm, gyorsabb fókusz...
az se mind1 hogy ellenfényben hogy viselkedik, lens flare...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 04. 30. 19:02 -kor

#1519 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 19:52

nekem meg megerkezett a 17-35 tamronom, igy ahhoz tudom nezni a 17-40-et, minthogy multkorjaban volt szerencsem kiprobalni.

nos, a kepe egyiknek se tokeletes, talan az L-nek picit jobb. igazsag szerint 2.8-as blendevel 17mm-en eleg borzalmas a szele a tamronnak az en fogalmaim szerint. kenytelen vagyok ezt a kitetelt ideirni, mert ugy latszik, masokat nem zavar, olyan 8.9 pontot kapott a fredmirandan, pedig nem csak az en peldanyom ilyen, lattam mar tesztkepeket rola. mas kerdes, hogy ez a 2.8 akkor is bonusz, mert a 17-40-nek olyan nincs is :)

lerekeszelve sokkal baratibb, es ugy nez ki, nincs nagy gond a szukebb blendekkel, mert jo fogasa van vele a gepnek, nem 'orrnehez', meg nem is esik hanyatt :) jol megfogtam a naplementet 1/20--dal, miutan szep nyugodtan leszalltam a biciklirol.

flare-re kifejezetten hajlamosnak tunik, nem viccbol adtak hozza a napellenzot. meg jol is nez ki vele :D

a zoomgyuru nagyon kellemesen mozog, nincs olyan gagyi feelingje, mint a 28-80-amnak.
a fogasa kellemes, gumirozottak a gyuruk. muanyag-fem vegyesnek tunik amugy a cso, a bajonett fem. nem olyan tank, mint az L-es obi, de nem is fog szetesni szerintem :)
(foleg, hogy a 28-80-am is van 5 eves, es egyben van, pedig multkor figyelmetlensegbol ki is raztam a taskabol :D)

fokusz: nem usm, de kulturalt a hangja, meg a sebessege is. nem veszedelmesen ugro vadallat, de kb. korrekt. fokuszalni lehet full-time manualban, ahogy a 17-40-en. nem tudom, mennyire hivatalos egyebkent az eljaras, mindenesetre nem irtak, hogy ne csinaljam, csak azt, hogy ne akarjam akkor rangatni, mikor sajat magat forgatja. igaz, ilyenkor nem olyan konnyu szep pontosan beloni, mert tehetetlensege van a mechanikanak. nem baj, nem is arra kell.

mi van meg? ja, az eleje. nem tudom, minek lett 77mm-esre megcsinalva, kicsit kisebb lenne annak a 'tanyernak' az atmeroje, nem vetne arnyekot a kisvakuval 20mm alatt. ja, gondolom azert, mert szorzotlan gepen ugyis megette a fene az egeszet :cool:

osszessegeben (NAGYON erosen kepminoseg sulyozassal) en ugy mondjuk 6-6.5 pontot adtam volna neki, szerintem ez az obi a 'jo kozepes'. a 17-40 L-nek adnek talan 7-et, a makromnak mondjuk 8-9-et. a kit legyen mondjuk a 4 (80mm-en 5.6-ra 'nyitva' eleg riaszto neha...), a meginkabb hat ize az legyen 3, alatta(?) meg csak a fejem fogasa es a kinlodva padlon fetrenges marad. 10-est meg szeretnek latni :respect: (valami jo prime lesz azt hiszem, mondjuk 2-es blendenel pengeeles keppel - na ezt imadnam!)

Ravenholm Church

(igaz, nem full meret, csak ilyen kicsi 1200x800)

#1520 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 21:35

Ha előbb tudom, elmentem volna. :(

http://fotoartmagazi...am_2005-04.html

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.