HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2161 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 07:38

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 20:47

Srácok!

Mi a véleményetek a Sigma 12-24-es nagylátószögű Obi-ról?
Itt 220, kinnt 105eFt....
A 12-es vége már nem halszemes hatású picit? Vagy ez még teljesen normális képet ad?
Köszi...

olvasd el a Petteri's Pontifications oldalt, nagyon sok érdekes cikke van fenn. olvasmányos stílus, sok tény és jó ötletek. és ír erről az obiról is, ezért ajánlom ennyire.

az obi halszemből készült (mint a 15-30 is), de nem az. normális képe van, ha normálisnak tekinthető egy ilyen rövid fókusztávolság. filmes vázon egészen brutális képet ad, de még digitálison is. viszont nagyon sötét, f16-f22 között igazán jó a képe, tehát szinte csak állvánnyal. de ez attól is függ, hogy mennyire vagy képes elfogadni a kompromisszumokat.

én is nézegettem az obit elég sokat, mert vágytam valami nagylátóra, de aztán Zenitar 16mm f2.8-as halszemet vettem. végigfotóztam vele a nyaralást és nagyon meg vagyok elégedve. 30 rugó használtan, ha jót fogsz ki, szerintem tök poén.

normál obinak pedig szeretnék egy 17-40-es kanont majd később (28-68 átszámítva). de ez még a jövő zenéje...

üdv!
.
.
.

#2162 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:39

...de aztán Zenitar 16mm f2.8-as halszemet vettem..

Na jo, de hol megy az egy digitálison?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2163 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:53

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 8:39

...de aztán Zenitar 16mm f2.8-as halszemet vettem..

Na jo, de hol megy az egy digitálison?

Hogy-hogy hol? Hát felrakom és megy. Kézzel kell élességet és blendét állítani, de megy. Ja és nincs zúúm :)

Ilyen képeket lehet vele csinálni estefelé.

Ha csak úgy veszel egyet, akkor az nagy valószínűséggel M42-es véggel lesz, ezért kell rá egy adapter. Az EOS-M42 adapter olyan 10-15 rugó szokott lenni, ha jó drágán adják. De Canon gépre létezik egyből EOS-bajonettel is, nekem ilyen van. Av módba kell rakni a gépet, kiírja, hogy a blende 00 és lehet fényképezni stop-down metering módban. Vagyis beállítod a rekeszt mondjuk f11-re, jó sötét lesz erre és fényképezel. Ha akarod, akkor élességet is állíthatsz, de ehhez érdemes f2.8-on blendézni. Aztán megint átállsz a munkapontra, fényt mérsz és exponálsz. Tök könnyű szerintem és nagyon jó nagylátós képeket lehet gyártani. Aztán a PTLens plugin kiszedi a torzítást, ha ki akarod szedni. De benne is lehet hagyni, ha olyan a kép.

Üdv!
.
.
.

#2164 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:28

:offtopic:

KonicaMinolta Maxxum 5D
http://www.dpreview....3kmmaxxum5d.asp
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2165 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 12:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 9:53

Hogy-hogy hol? Hát felrakom és megy. Kézzel kell élességet és blendét állítani, de megy. Ja és nincs zúúm :)

Ilyen képeket lehet vele csinálni estefelé.

Ha csak úgy veszel egyet, akkor az nagy valószínűséggel M42-es véggel lesz, ezért kell rá egy adapter. Az EOS-M42 adapter olyan 10-15 rugó szokott lenni, ha jó drágán adják. De Canon gépre létezik egyből EOS-bajonettel is, nekem ilyen van. Av módba kell rakni a gépet, kiírja, hogy a blende 00 és lehet fényképezni stop-down metering módban. Vagyis beállítod a rekeszt mondjuk f11-re, jó sötét lesz erre és fényképezel. Ha akarod, akkor élességet is állíthatsz, de ehhez érdemes f2.8-on blendézni. Aztán megint átállsz a munkapontra, fényt mérsz és exponálsz. Tök könnyű szerintem és nagyon jó nagylátós képeket lehet gyártani. Aztán a PTLens plugin kiszedi a torzítást, ha ki akarod szedni. De benne is lehet hagyni, ha olyan a kép.

Üdv!

Thnx, meggondolom ;)
Mondjuk jo lenne vmi 10-15 mm körüli obi ami megfizethető, bár amilyen lusta tudok lenni, ennel azert kevesse strapas megoldas jobban megmozgatna ;)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2166 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:24

Thnx, meggondolom ;)
Mondjuk jo lenne vmi 10-15 mm körüli obi ami megfizethető, bár amilyen lusta tudok lenni, ennel azert kevesse strapas megoldas jobban megmozgatna ;)

Sziasztok!

Van 8mm-es f3.5-ös Peleng halszem is, de az már cirkuláris és nagyon macerás kiegyenesíteni. Kölcsönbe kaptam ilyet kétszer, eszméletlen képe van. Sajnos nem olyan jó minőségű, mint a Zenitar, de a látószög egészen extrém. Könnyen benne lehet a lábad is a képben. FF vázon pedig 180 fokos a látószög, nagyon húzós.

A munkába menet csináltam vele képeket az M7-esen és Székesfehérvárról hazafelé, érdekes. Sajnos komolyabb használatra nem javallott, mert minden fényforrásra eszméletlenül becsillan és nagyon durván aberrál a széleken. Ráadásul ezt már nem lehet normálisan kiegyenesíteni, mert annyira sokat kell interpolálni. De vicces képeket lehet vele csinálni.

példa1
példa2
példa3

Üdv!
.
.
.

#2167 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 02:12

ma ismet laza 1.5 orat nezelodtem BH Photo boltban. egy kisebb (najo inkabb nagyobb) vagyont el tudnek ott kolteni :p
konyvet sajnos nem talaltam olyat amit kerestem. valami eskuvofotozos konyvet vettem volna, de abbol meg volt kb 12 fele, es donteni nem tudtam :)

egy hatizsak szeru fotostaskat akartam venni.
lowepro-t akartam, az bejott eddig, es AW szeria vizallosaga tetszik. na itt ert az elso meglepetes. ami meg nem oriasi meretu, abba az 1Dmk2 nem fer bele, mer tul magas. akkora hatizsakot meg nem akartam amibe en is beleferek a 187 centimmel :)
volt 1 masik marka (nem jut eszembe, szamomra eddig ismeretlen, bhphoto.com-on megnezni lusta vagyok), ennek a taskaja nagyon tetszett, kinezetre elegge letisztult, belul nagyon puha, tuti nem karcol, majd minden oldala kemenyitett, arba is korrekt volt 120-150 $, csak ebbe se fert bele a vaz, mert nem eleg vastag.
tamrac taskak meg nem tetszettek.

na ekkor kertem az elado segitseget, aki sajnos nem tudott varazsolni igy mondta hogy vagy nagy lowepro vagy tamrac, es mutatott egy 200+ $ majd egy 300+ $ tamrac taskat, ami se nem tetszett, meg arban is kicsit mas elkepzeleseim voltak.

vegul feladtam mar, amikor meglattam egy tamracot (5256 tipusu), ami kinezetre is tetszett, bele is fert a vaz, es "csak" 130$ volt, igaz picit nagyobb mint az eredeti elkepzelesem, de sose gond, ha nagyobb....

vettem egy op/tech nyakpantot(super classic loop), mert szerintem a gyari canon iszonyat kenyelmetlen. 20$ volt, szerintem kotelezo fotoskellek, nagyon joo.

es akartam venni valami nem tul nagy, osszehajthato reflektort (ezustot), ki is neztem egy 22" meretut 17$-ert, kertem, majd itthon vettem eszre hogy 25$-ert egy 32"-est sikerult kapnom... mind1, nem mintha baj lenne, sot csak jobb hogy nagyobb, 1 oka volt annak hogy a kisebbet neztem, feltem hogy nem fer be a nagyobb a taskaba. de befer :)

na ennyi. azt inkabb nem sorolom amit szivesen megvettem volna, de nem volt ra penzem :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2168 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 16. 11:53

"na ekkor kertem az elado segitseget, aki sajnos nem tudott varazsolni"

És te? Nomen est omen.

#2169 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 11:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 12:53

"na ekkor kertem az elado segitseget, aki sajnos nem tudott varazsolni"

És te? Nomen est omen.

:lol: ez jo :)
El tudom képzelni hogy Merlinként mutatkozik be vagy ilyesmi ;)

Szerkesztette: Wyco 2005. 07. 16. 11:57 -kor

#2170 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:30

ha igy lenne 5osom a lotton, ahogy tudtam, hogy ebbe belekottok ;)
(akkor a BH Photot tegnap kifosztottam volna :p)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2171 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 15:30

ha igy lenne 5osom a lotton, ahogy tudtam, hogy ebbe belekottok ;)
(akkor a BH Photot tegnap kifosztottam volna :p)

Lehet, hogy ahhoz kevés lenne. :Đ

Most nézem, a Lowepro tatyók nem is sokkal olcsóbbak ott, mint nálunk. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2172 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:09

jaja nem olcsobbak, de szinte az osszes ki van rakva, kiprobalhato... otthon meg jo esetben 1-2 van raktaron,a ztan a tobbit vedd meg latatlanba rendelesre...

#2173 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 17:51

Sziasztok!
Az elmúlt hetekben  nagyon sokat gondolkodtam fényképezőgépvásárlással kapcsolatban. Az lenne a kérdésem, hogy a 350D megéri-e a 40 000 Ft-os többlettköltséget? (Gondolok itt például elsősorban a felbontásra, illetve a strapabírőságra.) Vagy inkább objektívbe öljem a többlettpénzt? Kezdetnek kb 270 000Ft-ot szánnék (gép, cf kártya, objektív) a témára. Persze még abban sem vagyok biztos, hogy DSLR-t vásároljak.
"Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt

#2174 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 17:58

Idézet: silent2 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 18:51

Az lenne a kérdésem, hogy a 350D megéri-e a 40 000 Ft-os többlettköltséget? (Gondolok itt például elsősorban a felbontásra, illetve a strapabírőságra.)

Ezen indokok miatt biztosan nem, más miatt már lehet.

#2175 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 18:42

Idézet: silent2 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 18:51

Sziasztok!
Az elmúlt hetekben  nagyon sokat gondolkodtam fényképezőgépvásárlással kapcsolatban. Az lenne a kérdésem, hogy a 350D megéri-e a 40 000 Ft-os többlettköltséget? (Gondolok itt például elsősorban a felbontásra, illetve a strapabírőságra.) Vagy inkább objektívbe öljem a többlettpénzt? Kezdetnek kb 270 000Ft-ot szánnék (gép, cf kártya, objektív) a témára. Persze még abban sem vagyok biztos, hogy DSLR-t vásároljak.

Mit cserélnél le? Ha eddig az auto mód és a előre beállított témák voltak a kedvenceid, vagy nem szereted a képekkel az utólagos bíbelődést, akkor gondold meg a DSLR-t. Tudásra szeritem megéri a plusz kp a 350D-nél. :)

Csak ne lenne olyan kicsi az a váz  :pokeas2:

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 07. 17. 18:43 -kor

#2176 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 21:29

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 17:42

Mit cserélnél le? Ha eddig az auto mód és a előre beállított témák voltak a kedvenceid, vagy nem szereted a képekkel az utólagos bíbelődést, akkor gondold meg a DSLR-t. Tudásra szeritem megéri a plusz kp a 350D-nél. :)

Csak ne lenne olyan kicsi az a váz  :pokeas2:

Sony DSC P32 Csak azért vettem azt, mert anno az volt sulinetben...
Régebben egy Praktica-val kattintgattam, úgyhogy a manuál dolgok nem teljesen idegenek tőlem (van pár régi obim is amit használhatnék átalakítóval). Azt viszont nem értem, miért nincs ezekben Fresnel lencse a kényelmesebb kézi fókuszálásért. Elbizonytalanít az is, hogy mondjuk egy Panasonic FZ5, ben 36-430-as átfogás van képstabilizátorral egyetemben. Persze a nagy átfogásnak biztosan vannak minőségbeli hátulütői is. Viszont ugyanezt a "lefedettséget" DSLR-rel megvalósítani kész anyagi csőd.
"Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt

#2177 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 21:37

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 6:38

olvasd el a Petteri's Pontifications oldalt, nagyon sok érdekes cikke van fenn. olvasmányos stílus, sok tény és jó ötletek. és ír erről az obiról is, ezért ajánlom ennyire.

az obi halszemből készült (mint a 15-30 is), de nem az. normális képe van, ha normálisnak tekinthető egy ilyen rövid fókusztávolság. filmes vázon egészen brutális képet ad, de még digitálison is. viszont nagyon sötét, f16-f22 között igazán jó a képe, tehát szinte csak állvánnyal. de ez attól is függ, hogy mennyire vagy képes elfogadni a kompromisszumokat.

én is nézegettem az obit elég sokat, mert vágytam valami nagylátóra, de aztán Zenitar 16mm f2.8-as halszemet vettem. végigfotóztam vele a nyaralást és nagyon meg vagyok elégedve. 30 rugó használtan, ha jót fogsz ki, szerintem tök poén.

normál obinak pedig szeretnék egy 17-40-es kanont majd később (28-68 átszámítva). de ez még a jövő zenéje...

üdv!

Köszi Donphobos!
Még az Olympus-os időkből emlékszem Rád!  :respect: Sok szép fotódat láttam már (éjszakai tájképes, virágos...).
Olvastam a netet erről az obiról (Sigma 12-24) de elbizonytalanítottál ezzel az állvány dologgal.
Az említett oldal is kissé sötét obi-nak titulálta a fényereje miatt. Igaz dicsérte a "Petteri's Pontifications" is, és sok más helyen is pozitív véleményeket olvastam, DE nem szeretnék csak állványról ill. tűző napsütésben fotózni. Így más után néztem -> Sigma 17-35 (2.8-4).
Olcsóbb is, mint a 12-24, ill. jobb a fényereje. Igaz kissebb is a látószöge, de No Problem.
Sajnos nagyon kevés véleményt olvastam erről az obiról, pedig már 2004 óta kihozta a Sigma.
Nem értem... :omg: Ennyire átlagos Obi lenne? Ha rossz vagy jó, azt úgyis megírja mindenki.
Valaki hallott erről az Obi-ról valamit?
SIGMA 17-35 2.8-4?
Köszi.  :respect:

#2178 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 08:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 22:37

Köszi Donphobos!
Még az Olympus-os időkből emlékszem Rád!  :respect: Sok szép fotódat láttam már (éjszakai tájképes, virágos...).
Olvastam a netet erről az obiról (Sigma 12-24) de elbizonytalanítottál ezzel az állvány dologgal.
Az említett oldal is kissé sötét obi-nak titulálta a fényereje miatt. Igaz dicsérte a "Petteri's Pontifications" is, és sok más helyen is pozitív véleményeket olvastam, DE nem szeretnék csak állványról ill. tűző napsütésben fotózni. Így más után néztem -> Sigma 17-35 (2.8-4).
Olcsóbb is, mint a 12-24, ill. jobb a fényereje. Igaz kissebb is a látószöge, de No Problem.
Sajnos nagyon kevés véleményt olvastam erről az obiról, pedig már 2004 óta kihozta a Sigma.
Nem értem... :omg: Ennyire átlagos Obi lenne? Ha rossz vagy jó, azt úgyis megírja mindenki.
Valaki hallott erről az Obi-ról valamit?
SIGMA 17-35 2.8-4?
Köszi.  :respect:

Hahó!

Nekem van.  :)  Kb másfél hónapja vettem (az analóg fotós topikban még ott az eszmecsere), és nagyon szeretem.  Igaz filmes gépre használom nagylátóként, nem pedig digiten a szorzó miatt kvázi-alapobiként.

Felépítése nagyon masszív; tömzsi, nehéz de jól megfogható. AF-je a Canon USM-hez képest lassú viszont hangtalan, ellenben pontosnak tűnik. Mióta megvettem nem került le a gépről. Lassan lesz is negatív ami vele készült... TEsztképekkel nem szolgálhatok. Valamelyik elmúlt havi Fotomozaikban volt róla teszt (május v. júnus), igaz ott Nikon vázon tesztelték (AF-re annyit mondtak, hogy gyors. :eek: ).

Mindenesetre szeretem nagyon.
mt

#2179 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 08:48

nekem pedig tamronbol van ugyanez az atfogas, ugyanez a fenyero (17-35 2.8-4), es digiten hasznalom kvazi alapobikent. kicsit kicsi az atfogasa ehhez, de alapjaban veve egesz kellemes kis darab. annyira nem vagyok elszallva tole, mint pl. egyesek a fredmirandan, de kifejezetten hasznalhato darabnak talaltam, nem sajnalom, hogy megvettem.
szoval ez is lehet altarnative (sigma gozom sincs, mibe kerul, ez a tamron olyan 360 euro vagy ilyesmi)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2180 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 7:48

nekem pedig tamronbol van ugyanez az atfogas, ugyanez a fenyero (17-35 2.8-4), es digiten hasznalom kvazi alapobikent. kicsit kicsi az atfogasa ehhez, de alapjaban veve egesz kellemes kis darab. annyira nem vagyok elszallva tole, mint pl. egyesek a fredmirandan, de kifejezetten hasznalhato darabnak talaltam, nem sajnalom, hogy megvettem.
szoval ez is lehet altarnative (sigma gozom sincs, mibe kerul, ez a tamron olyan 360 euro vagy ilyesmi)

Köszi a hozzászólást!
A kis átfogás nem zavar -> nagyrészt úgyis 17mm-en használnám tájfotózásra (kell a nagylátószög).
Ára: kinnt 350-400 dolcsi, itt 160eFt  :reklamacio:
Ha nem tájfotó és ilyenek, akkor elég lesz a canon 28-135 IS USM.  :p

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »