Idézet: ionex - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:48
Szia Wizard!
Említetted nemrégen, hogy vásároltál egy mark2-őt és több okból nem akartál 20d-t vásárolni. Miért....azért kérdezem, mert én megelégednék vele és remélem nem azért írtad ezt, mert rossz gép. Hamarosan szeretnék vásárolni egy ilyet. :confused:
A 20d mellé szeretnék majd egy Canon EF 70-200 f2,8L IS USM obit is többek között, és itt kapcsolódna a másik kérdésem, hogy tartozik e hozzá Lens hood, vagy külön kell megvásárolni hozzá?
Továbbá mi a véleményed a Tamron obikról? Pontosabban a 17-35-ösről és a 28-75-ösről? Állítólag ezek közel L kategóriába tartoznak és a tesztek szerint a 17-35-ös veri a Canon 17-40 L-est. A 28-75-öst pedig egyenesen istenítik szinte mindenhol
Köszi előre a választ!

Szia!
volt kezemben régebben 1D és beleszerettem, majd megnéztem egy 1D mk2-t és abba mégjobban.
majd megjelent a 20D ami számomra picit csalódás volt, 10D jobban tetszett, 10D valahogy komolyabbnak tűnt mindig is, méretre, fogásra se nyert meg a 20D.
árban ugyanannyi a 20D mint egy használt 1D, és 1D az mégiscsak 1D, 8 fps, sokkal jobb fogás, képminőségben ugyan 4 mpixel csak, de 6 mpixeles 10d/300dvel hasonlította csak mindig mindenki... és ami talán a leginkább az 1D mellett szólt az az 1.3x crop.
szóval eldöntöttem hogy használt 1D. aztán szerencsére úgy alakult hogy új 1Dmk2 lett
canon L 70-200hoz van lenshood, meg hordtáska is. 2,8 IS-hez van állványgyűrű is (bár ez talán sima IS nélküli 2.8hoz is van)
tamronról inkább nem mondok semmit. túl sok tapasztalatom nincs velük, és túlságosan elvakult sznob Les vagyok
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.