HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2261 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:08

Így már értem, köszi :)

#2262 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:19

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 20:31

Nincs agyonhasználva, semmi baja. All-weather-ös igen, alapban sem hiszem, hogy beázna, de van egy kis rejtett zsebben egy kis rain-cover, ha azt ráhuzod még akkor aztán tuti kibírja a legnagyobb zuhét is.

Nikonos vagyok igen, két obim van (24-85G, 70-210 f4) + egy vaku, minden simán belefér, még kisebb dolgok is mehetnének bele. A nagyobbik obival még csisszre belefér állítva a váz, szóval azért van hely. Többiek azért javasolnak nagy táskát, mert mindegyikőjük vett nagy másfél kiló körüli telét + váz markolattal sem kicsi és így egy ekkora táskában már nem fértek el. Ha tervezel ilyet venni akkor tényleg kell nagyobb táska, egyébként ez szerintem szuper.

Nos...Megnéztem a Nova2-est és a többit.
A 2-es tényleg kicsi.  :D A 3-as lenne a megfelelő. Ez 14400 Ft.
Viszont az a helyzet,hogy nemigen szeretem a válltáskákat és megtaláltam a legjobbat számomra.
LowePro Micro Tekker 200
Hátizsákos megoldás (kényelmes) és átlag sokminden belefér + van még hely másféle dolgoknak is.
Igaz 18900 Ft, de azt hiszem megéri a kényelmemért,hogy ne egy vállamon kelljen szenvedni a cuccal és oldalirányban szarakodni vele. Saen, ne haragudj, szerintem ezt veszem meg, igaz még elviszem a cuccaimat és belepróbálom őket, de szerintem minden oké lesz.  ;)

#2263 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:25

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:35

Eszpe!
Miért pont a Sigma 15-30?
Én nézegettem a Sigmákat és nekem a 17-35 tetszett jobban...Pl. Donphobos is írta,hogy a Tamron 17-35 egy hajszállal talán jobb, de a HSM és a EX jobban tetszik a Sigma javára és picivel olcsóbb is.
Hol rendelted meg az obit? Vámmal együtt és mindennel együtt 94eFt?  :eek:

Nekem a 15mm nagyon csábító volt. :) (ekv. 24mm)
Sigma 12-24 drága, Tokina 12-24 nem tetszik, és az igazat megvallva az ekv. 19mm sem kell. A 17-35-öt is nézegettem, de a 2,8 szerintem csak marketing, épületnél és tájképnél pedig engem nem érdekel a HSM.
Bocs tényleg elírtam az árat. Kimaradt a bankköltség, ami +3e Ft. :Đ
Ez egy kivétel, amit nem éri meg az USA-ból rendelni.(bhphoto-nál $499)
Vám nincs, mert Németországból jön. www.dnet24.de
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2264 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 01:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 19:25

Sigma 12-24 drága, Tokina 12-24 nem tetszik, és az igazat megvallva az ekv. 19mm sem kell. A 17-35-öt is nézegettem, de a 2,8 szerintem csak marketing, épületnél és tájképnél pedig engem nem érdekel a HSM.

Elég XAR,hogy nem értek németül... :eek:
Nem lehet valahol az oldal nyelvezetét angolra állítani?

#2265 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 01:40

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 19:25

A 2.8 csak marketing?  :rolleyes:
Ezt hogy érted? Mármint értem,hogy mire gondolsz,de lehetséges lenne,hogy ua. lenne a fényereje,mint a 15-30-nak,csak kisebbet írnának rá? Ezt nehezen hiszem...
Nekem a 15-30-ban főképpen a mérete és a súlya zavar,amelett,hogy drágább,mint a 17-35 (az USA-ban).Ma láttam (tegnap) élőben is 17-35-öt,igaz csak vitrinen belül,de brutkó nagy...Viccesen nézhet ki egy 350D-n  :D .Remélem majd kiderül 1 év múlva,hogy az enyémen milyen. :p

#2266 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:23

Idézet: ionex - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:48

Említetted nemrégen, hogy vásároltál egy mark2-őt és több okból nem akartál 20d-t vásárolni. Miért....azért kérdezem, mert én megelégednék vele és remélem nem azért írtad ezt, mert rossz gép. Hamarosan szeretnék vásárolni egy ilyet.

Ugyan nem nekem lett címezve a hozzászólás, de eszembe jutott róla, hogy már régóta tervezem, hogy írok is valamit, nem csak olvasgatom a topikot.

Szóval, hogy haladjunk időrendben:
2005.05.26: Emberek, megjött a 20D-m  :)  :birthday2:  :taps: 
Itt még egyelőre két kölcsönobival használtam (28-80mm Tamron, illetve 80-210mm Tamron), mert a saját obik csak kicsit később jöttek usából, ismerős által.

2005.06.05: Mejöttek az objektívek is :)  :birthday2:  :taps: :dance:
Canon 24-85mm USM, illetve Canon 70-200mm L USM

Igazából azért nem írtam egyből, mert szerettem volna már némi tapasztalatokat is írni a cuccról, csak aztán annyira elmerültem a fotózásban, hogy írkálásra nemigen maradt idő :)
A vázról a legfőbb benyomásom a mai napig az, hogy csúcsszuper. Vannak vele kisebb-nagyobb bajaim, majd mindjárt le is írom őket, de alapvetően csak ajánlani tudom mindenkinek, szerintem nagyon jó vétel. Csak egy kis kitérő az 1D vs 20D témához: nekem is volt szerencsém kicsit megtapogatni már 1DmkII-őt, és valóban brutál jó kis masina, ha lenne rá pénzem, biztos, hogy én is inkább olyant vettem volna. De ésszel azért már elég nehezen tudnám megmagyarázni, hogy miért is lett volna rá szükségem; úgy értem képminőségre nehezen tudom azt a képet elképzelni, amelyiket a 20D-vel nem lehet megcsinálni, az 1D-vel meg igen. Két fő különbséget azért látok, az egyik az, hogy az 1D kifejezetten robusztus felépítésű, érezni rajta, hogy állandó igénybevételre van tervezve. Az a "leejted a földre, és a beton törik össze" típusú darab. Ez talán nekem kevésbé fontos jellemző, mert a 20D is elég masszív szerintem, és ha kicsit is tud rá vigyázni az ember, akkor ez elég sokáig fényképező lesz még. A másik fő különbség a fókuszrendszer, ott egyértelmű az 1D fölénye, ami az AF szenzorok számában, illetve érzékenységében is jelentkezik. Általános használatra szerintem simán lehet élni a 20D fókuszrendszerével is, de gondolom, ha valaki állandóan AI Servo módban használja, ott azért észre lehet venni komolyabb eltéréseket is. Ha jól tudom, akkor az 1D még a lassabb objektívekkel is hajlandó AF-re, míg a 20D-nél 5.6-os rekesz felett marad a manual fókusz, szóval ha extendereket is tervezel használni lassabb obikkal, és fontos az AF, akkor érdemesebb lehet elgondolkozni az 1D-n. Összegzésképpen a témáról annyit, hogy hobbi célokra szerintem tökéletes választás a 20D, limitált kerettel inkább az objektívekre érdemes költeni.

Na és akkor a bajaim, mert talán ez fog többet segíteni.
1, Av módban az első tárcsával választom ugye a rekeszt, és az automatika számolja hozzá a jó záridőt, ez eddig rendben is van. Igenám, de Manuál módban a rekeszt már a hátsó tárcsával tudom beállítani, az első tárcsa a záridőt vezérli.  :reklamacio: Ez azért gáz, mert az egyelőre az esetek 95%-ában Av módban használom a gépet, a fennmaradó részben pedig M módban, és olyankor mindig kiakadok rajta, hogy ez micsoda baromság. Ez mondjuk attól tartok minden Canon DSLR-nél így van, de nem bírok vele megbarátkozni, a Nikon megoldása sokkal szimpatikusabb e téren.

2, Ebből nem akarok nagy ügyet csinálni, majd a többiek elmondják, hogy nekik is volt-e ilyen, de nekem volt már 3 error leállás. Ilyenkor gép kikapcs, visszakapcs és minden tökéletesen működik. Az elsőnél szinte biztosan tudom, hogy nem volt jó az érintkezés az objektív meg a váz között (találtam pont az érintkezőknél egy kis maszatot), de a másik két esetben nem tudom mi lehetett a baj. Egyszerűen nem fókuszált, illetve nem is exponált.  :think: Szerencsére se a templom, se a könyvespolc, se a patak nem szaladt el, úgyhogy nem vesztettem vele semmit, de biztos van olyan helyzet, amikor bosszantott volna ha ezt csinálja.

3, A fókuszpont kiválasztása lehetne kicsit kényelmesebb, a joysticket szerintem csinálhatták volna nagyobbra is. Igazából a két bal oldali átlós pont kiválasztásával szoktak lenni nehézségeim, mert ott már elkezd kidomborodni a gép hátulja (az lcd meg a gombok kicsit magasabban fekszenek), és az ujjam már nehezebben fér el. Nem nagy gond, ritkán használom azokat a fókuszpontokat, de akkor is lehetne jobb megoldás is.

4, A képek törlésénél nagyon egymás mellett van a törlés és az összes kép törlése, kicsit tartok tőle, hogy egyszer nagy sietségemben el fogom téveszteni. Az odáig rendben van, hogy felnőttként kezeljük a usereket (ellenpélda: cf kártya formattálás nikonéknál úgy megy, hogy két gombot kell egyszerre nyomni két másodpercig, aztán utána felengedni, és újból megnyomni őket egyszerre...  na ilyen se kéne azért), de ezt azért kicsit eltehették volna messzebbre. Persze rákérdez, szóval nem olyan könnyű eltéveszteni.

5, A CF kártya ajtaja pont ott van, ahol a tenyeremmel hátulról megtámasztom a gépet, és bizony egy nagyon kicsit mozog a kezem alatt. Semmi komolyra nem kell gondolni, nem fenyegeti letörés veszélye, vagy ilyesmi, csak kicsit rombolja a masszív felépítésről kialakult képet.

Na, hát egyelőre ezek a bajaim vele, de igazán komolyan csak az első bosszant, hogy ezt miért nem tudták egységesre megcsinálni azt nem értem.

Még egy-két apróság, amiket nem fogsz a rendes leírásokban megtalálni:
A markolatot borító gumibevonatot nagyon jól eltalálták, jó fogása van, nem csúszik, viszont kicsit fura gumiszaga lesz tőle a kezednek fényképezés után. Idővel javul a helyzet, (a jó fogás szerencsére marad) csak a szaga halványodik el.

A nyakpánttal is teljesen elégedett vagyok, elég puha, viszont kellőképpen erős is. Ez elég fontos amikor másfél kiló cucc lóg a nyakadban egy hosszabb kiránduláson.

A 8 megapixel nagyon jó, iszonyat részletgazdag képeket lehet vele csinálni, de a képek tárolásához nagy vinyó, meg dvd-író szükséges. (mostanra 14 gigás a 20D könyvtáram, aztán még csak nemrég óta van meg a gép)

Hát egyelőre ennyi, remélem segítettem.

#2267 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:04

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 2:34

Elég XAR,hogy nem értek németül... :eek:
Nem lehet valahol az oldal nyelvezetét angolra állítani?

Én is alig tudok vmit németül. De a baloldalon beírod a keresőbe ami érdekel, aztán "Suchen". :)
Angolul leveleztem velük, egész jól megy nekik. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2268 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:19

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 2:40

A 2.8 csak marketing?  :rolleyes:
Ezt hogy érted? Mármint értem,hogy mire gondolsz,de lehetséges lenne,hogy ua. lenne a fényereje,mint a 15-30-nak,csak kisebbet írnának rá? Ezt nehezen hiszem...

Nekem a 15-30-ban főképpen a mérete és a súlya zavar,amelett,hogy drágább,mint a 17-35 (az USA-ban).Ma láttam (tegnap) élőben is 17-35-öt,igaz csak vitrinen belül,de brutkó nagy...Viccesen nézhet ki egy 350D-n  :D .Remélem majd kiderül 1 év múlva,hogy az enyémen milyen. :p

Nem. Úgy értettem, hogy 2.8-on nem biztos hogy elégedett leszel vele, és lerekeszelve fogod használni. Jól jöhet a 2.8, de nem fogod állandóan élvezni az előnyét.

Súly/méret:
17-35: 89x83,5 /400g
15-30: 87x132,5 /615g
Az EF 28-135-öm 78x96/540g, az 100-300-am 73x121/540g. Engem nem zavar a méretük.
Épp ellenkezőleg, szeretem, ha van egy kis súlyuk, és normálisan meg lehet őket fogni.
WiZARD sem panaszkodik a 70-200 2.8L 86x197 /1570g miatt. :D

#2269 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:23

Nekem is megérkezett a német ebayről a teleobim egy régebbi 70-210 F4. Még próbálgatom de kezdetnek pár igénytelenül elkattintott kép itt megtalálható.

#2270 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:35

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 13:23

Nekem is megérkezett a német ebayről a teleobim egy régebbi 70-210 F4. Még próbálgatom de kezdetnek pár igénytelenül elkattintott kép itt megtalálható.

Ugye ez a tolózoomos? Én 70-210 F3.5-4.5-öt kerestem, de nem találtam eladót. :)

#2271 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:56

Igen, ez a régebbi tolózoomos. De most nagyon bele vagyok szeretve. Én is az egyel újabb 70-210 F3,5-4,5-öt szerettem volna eredetileg, de ez is megmozgatta a fantáziám, és most nagyon tetszik... Jó nehéz és masszív, aránylag lassú az autofókusza és zajos is, de egészen jó képeket lehet vele lövöldözni.

Jah és most is van a német ebayen egy 70-210 F3,5-4,5 USM. :) Igaz pofátlanul fel szokták licitálni az árát a végére.

Szerkesztette: RiCS 2005. 07. 27. 12:57 -kor

#2272 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:57

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:19

Nem. Úgy értettem, hogy 2.8-on nem biztos hogy elégedett leszel vele, és lerekeszelve fogod használni. Jól jöhet a 2.8, de nem fogod állandóan élvezni az előnyét.

Súly/méret:
Az EF 28-135-öm 78x96/540g, az 100-300-am 73x121/540g. Engem nem zavar a méretük.
Épp ellenkezőleg, szeretem, ha van egy kis súlyuk, és normálisan meg lehet őket fogni.

Izlések és pofonok.
Én azért örülnék neki, ha nem kellene akkora obival bajlódnom, azért az a +5 cm igenis sokat számít (minden esetben).  :D  :D  :D
A +200g se mind1.Kinnt 84-ért vehettem volna meg a 17-35-öt,ha egy árban lennének nekem akkor is számítanának a méret+súly különbségek.Talán éppen ezért nem lesz nagy telém,de engem a kompaktoknál se hatott meg a nagyon nagy optikai zoom...

#2273 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 13:04

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:04

Én is alig tudok vmit németül. De a baloldalon beírod a keresőbe ami érdekel, aztán "Suchen". :)

A postaköltség ha jól olvastam,akkor 25euro MO-ra?
Banki költség számomra nincs  :p .Bár mostmár lemondtam a nagylátószögű obi-ról,majd jövőre,mostmár nagyon kiköltekeztem.Az ilyen alap dolgok nekem se jelentenek problémát,de a lényeges dolgok apró betűvel vannak...Mivel nem ismerem azt a boltot,nem akarom,hogy bepalizzanak...

#2274 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 13:55

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:19

Súly/méret:

Rájöttem,hogy te az alapot nézted,nem az új DG változatot. Az már 560g...
Diameter 83.5mm X Length 88.7mm,viszont a minusz 5 cm azért még ottvan. :p

#2275 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 14:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 13:04

Hogy működik ebben az esetben a rendelés? Előre kell utalni, vagy esetleg utánvét? Ha idén nem is, jövőre rendelnék tőlük.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2276 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 14:30

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 14:04

A postaköltség ha jól olvastam,akkor 25euro MO-ra?
Banki költség számomra nincs  :p .Bár mostmár lemondtam a nagylátószögű obi-ról,majd jövőre,mostmár nagyon kiköltekeztem.Az ilyen alap dolgok nekem se jelentenek problémát,de a lényeges dolgok apró betűvel vannak...Mivel nem ismerem azt a boltot,nem akarom,hogy bepalizzanak...

Nem paliznak be. Canon Deutschland oldalán hivatalos forgalmazóként vannak feltüntetve, és tőlük vettem a 300D black kitet, 28-135-öt, 100-300-at, és most a 15-30-at. Meg majd a vakut ősszel. :)
A 25€ az esetemben feleződik, mert most ismerősnek is vettem valamit, és osztozunk a szállítási költségen.

#2277 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 14:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 15:17

Hogy működik ebben az esetben a rendelés? Előre kell utalni, vagy esetleg utánvét? Ha idén nem is, jövőre rendelnék tőlük.

Neten kitöltöd a megrendelőt, kapsz egy emailt melyben ellenőrizheted az adatokat, majd kapsz egy másik emailt, ami tartalmazza a bankszámlaszámot stb-t, melyek szükségesek az átutaláshoz. 2-3 nap alatt megkapják a pénzt, a következő nap kapsz emailt, hogy elküldték a csomagot. (a cég /Foto Thun Gmbh./ a Deutsche Post-on keresztül a DHL-lel szállíttat, de itthon a postás hozza ki neked.) Maximum kb. 10 nappal kell számolni amíg átveheted a csomagot. (ha van nekik raktáron amikor rendeled)
Ha az "előre fizetés" kijátszására jövőre a Garda-tó partjára költöznél, az sem segítene, mert az utánvétes fizetési mód csak Németországon belül működik.

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 27. 14:44 -kor

#2278 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 14:56

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 15:43

Neten kitöltöd a megrendelőt, kapsz egy emailt melyben ellenőrizheted az adatokat, majd kapsz egy másik emailt, ami tartalmazza a bankszámlaszámot stb-t, melyek szükségesek az átutaláshoz. 2-3 nap alatt megkapják a pénzt, a következő nap kapsz emailt, hogy elküldték a csomagot. (a cég /Foto Thun Gmbh./ a Deutsche Post-on keresztül a DHL-lel szállíttat, de itthon a postás hozza ki neked.) Maximum kb. 10 nappal kell számolni amíg átveheted a csomagot. (ha van nekik raktáron amikor rendeled)
Ha az "előre fizetés" kijátszására jövőre a Garda-tó partjára költöznél, az sem segítene, mert az utánvétes fizetési mód csak Németországon belül működik.

Köszönöm! :respect: Jól hangzik, a következő beszerzés tőlük lesz. Csak még pénz kellene hozzá. :think:  :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2279 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 17:16

ja igen, 1D előnyéről az af rendszert lefelejtettem, pedig ez is fontos ok volt :)

"Összegzésképpen a témáról annyit, hogy hobbi célokra szerintem tökéletes választás a 20D, limitált kerettel inkább az objektívekre érdemes költeni."
ezzel 100% egyetértek.
esetleg akkor érdemes 1D, ha olyan nem normális vagy mint én :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2280 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 17:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 13:19

nem, sőt kifejezetten zavar, ha túl könnyű egy obi :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.