HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2421 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 04. 20:50

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 19:49

Még nem, köszi! Erősen reklámszagú, bár az tény, hogy a 2x-es szorzó ilyen esetekben nagyon jól jön. a 2.8/300 ugye ezen a vázon 600mm, elképesztő fényerővel. :eek:

szerk: persze ahol láttam az árát, ott 2 milla volt. :)

hát nem is picit reklámszagú :)
kiváncsi vagyok hogy irl mennyire jó az a portalanító cucc, van egy érzésem, hogy a makacsabb koszt az se szedi le, a többi meg egy 50 forintos pumpával is lejön...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 08. 04. 20:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2422 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 20:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 21:50

kiváncsi vagyok hogy irl mennyire jó az a portalanító cucc, van egy érzésem, hogy a makacsabb koszt az se szedi le, a többi meg egy 50 forintos pumpával is lejön...

Dpreview fórumon sok user nagyon szereti, állítólag hatékony. Előfordulhat persze, hogy a legdurvább dolgok nem jönnek le, de így is sok bosszúságtól menti meg az embert.

Az 50Ft-s pumpát meg nyugodtan elfelejtheted ha elkezdesz komolyabban fotózni a szabadban, nekem sem működött... Néhány porszem eltűnt vagy áthelyeződött aztán ennyi.

#2423 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 21:46

hmmm
próbáltál már portrémarkolatot?
(csak magamból indulok ki, nem tudnék meglenni nélküle)

Nem próbáltam még, de ahogy olvasom a véleményeket, nincsenek elragadtatva tőle. A tiéd persze más, az nyilván összehasonlíthatatlanul jobb, mint egy utólag felbiggyesztett markolat.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2424 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:10

saen: sajnos tudom, 300d eléggé poros volt már....

Thrawn: 300dn is volt markolatom, azt se tudtam volna elképzelni nélküle...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2425 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:30

Volt szerencsém kipróbálni egy ilyen kis jószágot  :D

Kép

Hát gyúrni kell rá, ha valaki ezt a 600mm-t kézben akarja megtartani. És akkor még nem is beszélve arról, hogy találd meg vele a fényképezni kivánt tárgyat vagy személyt  :p

#2426 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:41

A próbakép amit csináltam innen készült.

Az első még éjjel egy sima Canon 28-105 USM II-vel

Kép

Ez pedig nappal a nagyágyúval kézből

Kép

Sajnos pont nem volt nálam állvány.

#2427 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:45

Én sem szedtem le a markolatot a 300D-ről amióta megvan. Sokkal jobb a fogása (az akksiajtó apró lötyögését leszámítva), a kisujjam nem lóg a levegőben, és a markolat belülről támasztja a csuklómat is.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2428 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 04. 22:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 21:50

hát nem is picit reklámszagú :)

Ha nem nyúlsz be a bajonetten, akkor makacsabb folt nem nagyon kerülhet bele. De por bármikor, bárhol. Ha nincs ilyen ultrahangos protalanítód, akkor valamivel bele kell nyúlni, hogy eltávolítsd. Ördögi kör. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2429 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 05:39

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 23:28

Ha nem nyúlsz be a bajonetten, akkor makacsabb folt nem nagyon kerülhet bele. De por bármikor, bárhol. Ha nincs ilyen ultrahangos protalanítód, akkor valamivel bele kell nyúlni, hogy eltávolítsd. Ördögi kör. :)

De, belekerülhet. Főleg ha nedvesebb környezetben fotózol, vagy ha nagy nyomáskülönbséget teszel meg rövid idő alatt, pl lesétálsz egy vulkánról. Az ilyesmi állítólag rászippantja a cuccot úgy a chipre, hogy alig lehet leszedni még a folyadékos tisztítókkal.

#2430 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 4:39

De, belekerülhet. Főleg ha nedvesebb környezetben fotózol, vagy ha nagy nyomáskülönbséget teszel meg rövid idő alatt, pl lesétálsz egy vulkánról. Az ilyesmi állítólag rászippantja a cuccot úgy a chipre, hogy alig lehet leszedni még a folyadékos tisztítókkal.

Ez utóbbit nem értem. A nyomás változása hogyan szippantja rá a koszt a ccd-re? Mert lesétálni mondjuk egy magasabb hegyről beletelik pár órába, és ez alatt az idő alatt nagyon lassan változik a nyomás. Kb olyan gyorsan szerintem, mint amikor hirtelen változik meg az időjárás, beborul az ég, lehűl a levegő (ciklon/anticiklon határon az egyes eltérő nyomású légrétegek kicserélődnek). Valahogy az egésznek a miértjét nem értem. A rászippantást úgy tudnám elképzelni, hogy egy nagynyomású keszonkamrában van a gép, aminek fél másodperc alatt megszüntetik a nyomását, és a gép hátfalán keresztül távozik a levegő.

A nedves, párás környezetben való odatapadást nagyon is elképzelhetőnek tartom. Sőt, extrém esetben még egy ccd párásodást is el tudok képzelni rövid időre (halmozva a rosszat ebbe akár bele is ragadhat a szmutyi). A pumpás porecsetet én is használom, egy fenntartásom van vele csak, hogy a labdaccsal pumpálva a levegőt ugyanazt a poros, mindenfélével teli levegőt mozgatom, mint amit beszív.

Tényleg, ami még esetleg undok dolog lehet, az a virágpor, vagy pollen megtapadása a ccd-n.

#2431 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:41

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:26

Ez utóbbit nem értem. A nyomás változása hogyan szippantja rá a koszt a ccd-re? Mert lesétálni mondjuk egy magasabb hegyről beletelik pár órába, és ez alatt az idő alatt nagyon lassan változik a nyomás. Kb olyan gyorsan szerintem, mint amikor hirtelen változik meg az időjárás, beborul az ég, lehűl a levegő (ciklon/anticiklon határon az egyes eltérő nyomású légrétegek kicserélődnek). Valahogy az egésznek a miértjét nem értem. A rászippantást úgy tudnám elképzelni, hogy egy nagynyomású keszonkamrában van a gép, aminek fél másodperc alatt megszüntetik a nyomását, és a gép hátfalán keresztül távozik a levegő.

A nedves, párás környezetben való odatapadást nagyon is elképzelhetőnek tartom. Sőt, extrém esetben még egy ccd párásodást is el tudok képzelni rövid időre (halmozva a rosszat ebbe akár bele is ragadhat a szmutyi). A pumpás porecsetet én is használom, egy fenntartásom van vele csak, hogy a labdaccsal pumpálva a levegőt ugyanazt a poros, mindenfélével teli levegőt mozgatom, mint amit beszív.

Tényleg, ami még esetleg undok dolog lehet, az a virágpor, vagy pollen megtapadása a ccd-n.

Nem kell annál nagyobb nyomásváltozás, mint amikor visszahúzom a push-pull zoomot, mégsem volt még ebből eredő kosz az érzékelőn. Vagy ott valamilyen szűrő is van? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2432 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:27

Utángyártott akksit keresek a 300D-hez. Hol tudok ilyeneket venni Budapesten?

#2433 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:41

Nem kell annál nagyobb nyomásváltozás, mint amikor visszahúzom a push-pull zoomot, mégsem volt még ebből eredő kosz az érzékelőn. Vagy ott valamilyen szűrő is van? :think:

gondolom ott nem csapódik le pára :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2434 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:59

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:27

Utángyártott akksit keresek a 300D-hez. Hol tudok ilyeneket venni Budapesten?

http://www.fotoakku.fw.hu/

#2435 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 19:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:52

gondolom ott nem csapódik le pára :)

Ez a titka a dolognak, elnézést, ez kimaradt az eredeti fejtegetésből.

#2436 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:43

tegnap voltam Miss Balatont fotózni...
picit beszélgettem Vanicsek Péterrel, nagyon szimpatikus volt, tök rendes, segítőkész... valami hozzá hasonló fotós mellé szívesen elmennék segédnek/tanulni...
vittem magammal tripodot, hátha jó valamire, végül 1 lábát húztam ki, és monopodként használtam, életemben először.
eddig is gondolkoztam monopodon, de féltem hogy nem olyan jó/kényelmes.
de rájöttem hogy iszonyat jó dolog, kényelmes, nagyon sokat segít... gépet is tartja, berázás ellen is egész jó, és jól lehet mozogni vele, mármint a géppel követni a dolgokat...
ahogy lesz pénzem, illetve találok valami jó monopodot, asszem egyből veszek :)

#2437 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:08

Ilyen helyre csak úgy bemész fotózni vagy hogy működik ez?

Monopodhoz olvasd el a ReallyRightStuff katalógusában az írottakat, jó tanácsokat adnak és a gatyád sem fog rámenni. Letölthető ingyen és elég hosszú.

#2438 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:28

Hi
Már régen nyomon követem ezt a fórumot nekem tetszik :) lehet madj még ebben az évben veszek majd egy 350D-t ;)
Kiváncsi lennék mi a véleményetek erről az oldalről és a fényképekről:http://www.wgabiphoto.com/

Szerkesztette: Petzi 2005. 08. 06. 21:37 -kor

#2439 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 00:57

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 22:08

Ilyen helyre csak úgy bemész fotózni vagy hogy működik ez?

Monopodhoz olvasd el a ReallyRightStuff katalógusában az írottakat, jó tanácsokat adnak és a gatyád sem fog rámenni. Letölthető ingyen és elég hosszú.

mellesleg.hu-nak dolgozom/fotózok, ők intézik akkreditációt ilyenekre...

thx, megnézem

#2440 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 04:24

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 22:28

Hi
Már régen nyomon követem ezt a fórumot nekem tetszik :) lehet madj még ebben az évben veszek majd egy 350D-t ;)
Kiváncsi lennék mi a véleményetek erről az oldalről és a fényképekről:http://www.wgabiphoto.com/

A fotók nagyon jók, de az oldal kialakítása borzalmas szerintem.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.