HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2961 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:07

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:50

Különböző emberek, különböző szokások. Láttam már mind zoomot használó, mind prime-okat használó emberektől iszonyatjó képeket (nem csak egyet), mindenki használja azt ami neki (és a választott témának) jobban fekszik.

Élességben egyébként a mai zoom-ok simán elérik a prime-okat, de mondjuk olyan zoomról még nem hallottam ahol a flare-t normális kontorlállni tudták, olyanról sem ami tud 1.4-es fényértéket, profi zoom-ok borzasztó nehezek, stb, stb. Szerintem bőven van keresnivalója a prime-oknak is, persze ezzel nem akarok semmi rosszat mondani a zoom-okra, sok dologra nélkülözhetetlen és nekem is van :)

Én M42-es vázhoz prime-okat használok. Nehezíti a helyzetem, hogy az M42-es obik cseréje sokkal több idő, mint a bajonetteseké, de ettől eltekintve is kényelmesebb lenne, ha tudnék egy-két zoomot használni. Ugyanis nem fotós társasággal járok kirándulni, és nem tudják tolerálni, hogy nekem idő kell, meg kell állnom, mászkálnom kell a jobb kivágásért. ez sok időt vesz el, egy zoom ezen sokat segíthetne. Ellenben az extrém nagylától, és a nagytelék között szerintem is érdemesebb fixeket használni, a képminőségben ott van a legnagyobb különbség.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2962 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:08

:offtopic:
Csütörtökön délelött megyünk...  :wc:
:D  :D  :D

#2963 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:21

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 21:01

A Flare-t a fixek sokkal jobban kezelik? (nagylátók...)

A jobbak feltétlen.

#2964 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:24

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 21:04

Nagyon hosszú távon még nem cipeltem, de kényelmesnek tűnik, bár szerintem 5-10 kilóval megrakva semmi sem kényelmes hosszútávon.  :cool:
A hátsórész kényelmes, talán a pántjaira helyezhettek volna nagyobb hangsúlyt (szélesebb és szivacsosabb is lehetne), de ez max. nagyon megpakolva jöhet ki...
Majd szept. 13 körül már többet tudok róla mondani (12 nap Mallorca  :D )
LOL... :D    (mint egy kisgyerek  :p )

Akkor várom a beszámolót :)

#2965 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:48

a 2 tesztkép se hiteles igazán szerintem, mert 1. az autónak a lámpája összevissza csillan meg minden, lehet az anyag miatt olyan, másik se teljesen a neonfény végett, holnap  csinálok teszt, ha tényleg szar és nagyon eladom 75be már van vevőm rá, ha kicsit de van akkro elfér annyi nem zavartholnap tesztelek kint, megyek be városba lehet megammal viszem aztán uccu neki, és milyen rekeszekkel érdemes tesztelnem? mind2 kép 1,4 mellett készült, no meg napellenző ajánlott vagy sem teszthez? :)
Dallas-one

#2966 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 21:12

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 21:48

a 2 tesztkép se hiteles igazán szerintem, mert 1. az autónak a lámpája összevissza csillan meg minden, lehet az anyag miatt olyan, másik se teljesen a neonfény végett, holnap  csinálok teszt, ha tényleg szar és nagyon eladom 75be már van vevőm rá, ha kicsit de van akkro elfér annyi nem zavartholnap tesztelek kint, megyek be városba lehet megammal viszem aztán uccu neki, és milyen rekeszekkel érdemes tesztelnem? mind2 kép 1,4 mellett készült, no meg napellenző ajánlott vagy sem teszthez? :)

Nem kell kétségbe esni, meg kell tanulni együttélni vele. :)
Mivel ez az obi sem igazán digi gépekhez lett igazítva ezek a hibák nem olyan súlyosak, utólagos odafigyeléssel szépen kezelhetők. Egy hasonló (50mm/f1.4) Nikkort nyüstölök régóta, ilyen gondok itt is adódtak, de ha jobban megismered kézben tudod tartani ezeket a dolgokat. Napellenzőre eddig nem volt szükségem, ellenfényben is jól tudtam használni. A teljesen nyitott rekesz a leggyengébb pont, tehát akkor használd amikor tényleg szükség van rá, ilyenkor a legnagyobb a CCD felületéről a hátsó lencsetagra visszaverődő fény okozta becsillanás lehetősége is, egyéb aberrációkról nem beszélve.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2967 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:30

Leszamitva az árát, a Sigma 120-300 2.8 -rol tud valaki valami érdemlegeset? Minoseg, (canonokhoz viszonyitva is), mukodes, stb?
Bár inkabb csak pojenbol mert tobb mint 2.5 kg, és 400e huf :) Ha nem lenne ilyen kurva nehez még talan gyujtenék is rá.

Szerkesztette: Wyco 2005. 08. 30. 10:36 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2968 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:30

Leszamitva az árát, a Sigma 120-300 2.8 -rol tud valaki valami érdemlegeset? Minoseg, (canonokhoz viszonyitva is), mukodes, stb?
Bár inkabb csak pojenbol mert tobb mint 2.5 kg, és 400e huf :) Ha nem lenne ilyen kurva nehez még talan gyujtenék is rá.

Mivel a Canon nem rendelkezik ilyen, vagy ehhez hasonló taromány/fényerő paraméterekkel rendelkező obival csak fixekkel vagy gyengébb fényerejű zoomokkal lehetne összevetni, rosszat (a súlyát kivéve) nem nagyon hallottam róla.
http://www.fredmiranda.com/reviews/showpro...7&cat=37&page=1

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 08. 30. 10:45 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2969 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 05:27

Jokat irnak rola. Kár, h ilyen kurva nehez, jo pojen lenne egy hasonlo jatekszer.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2970 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 08:46

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 6:27

Jokat irnak rola. Kár, h ilyen kurva nehez, jo pojen lenne egy hasonlo jatekszer.

Miért nem gyűjtesz 100-400 L-re, ha nagytele-zoom kell? Ennyiért azt is megkapod, "csak" 1380 gramm, amit pedig a kisebb fényerővel veszítesz, azt visszakapod az IS-től.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2971 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:28

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 5:27

Ha mindenképpen nagy zúm kell még elfogadható fényerővel, akkor ott van a Sigma EX 100-300 F4 IF HSM. Bár "csak" f4, de az végig, nincs ugrás kisebbre. Igaz, hogy csak 3x-os zúm, ezért sokak szemében gyengus lehet, ha hozzászokott az illető a 12x-es kompakt zúmhoz. Viszont másfél kiló és 22 cm hozzú fekete szörny (hood nélkül, az még rátesz egy lapáttal), 82 mm-es filterrel.

A HSM tök gyors és csendes, pontosan megfog mindent. Élesben a korábbi kecskeméti repülőnapon próbáltam, még az F-15 is fókuszban volt (a pálya hossztengelye mentén jött alacsonyan, kábé 1000 km/h-val), ha rajta tudtam tartani a középső fókuszpontot. Érezhetően ott volt az obi a szeren, a váz AF-rendeszere volt a szűk keresztmetszet.
A telénél fontos, hogy jó legyen nyitott blendével is. Ez elég jó f4-en, de f5.6 felett már nagyon szép rajzolatot ad. Egy hibája van: mindig jönnek érdeklődni az emberek, hogy mi ez és miért ilyen nagy, ezért néha kibillentenek az alkotói nyugalomból, ha egy egész csapat kérdezősködik egyszerre.

Van a 120-300 obinak még egy hátránya: a szűrőméret 105mm. Erre polárt már nehéz kapni, de legalábbis mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába. Az obi egyébként tényleg zseniális lehet, 1-es vázzal még ki is lehet használni.

Üdv!
.
.
.

#2972 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 10:58

Köszi, megfogadom. Még ugyis át kell gondoljam mit akarok a 75mm feletti dolgokra. Esetleg ezt ugy volna erdekes használni, bár azt nehez megtartani, hogy 70-200+ 100-300 és arra 2x-ező.
Meg egy lottó ötös finanszirozni.

#2973 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:20

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

egy kis kép a meetingról utólag  :cool:
Dallas-one

#2974 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:12

...Az elején szerintem az embernek arra érdemes költeni, hogy minden fontos tartomány le legyen fedve, később meg lehet javítani a fontosabb területek minőségén...

Kicsit megkésve, de egyetértek. Én is így raktam össze EF28-135, EF100-300, Sigma 15-30 sorrendben. Így a 24-480 ekv. tartomány le van fedve. Már látom, hogy a 100-300-zal nem leszek megelégedve képminőség terén, de a másik kettő akár még hosszú életű is lehet. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 08. 31. 17:49 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2975 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 31. 18:59

Sziasztok!

Segítség kellene, és egy kis vigasztalás. :(

Most jöttem haza egy 5 napos pihenésről (Badacsony, Kis-Balaton, Hévíz, stb.) A 300D Bp-től végig az ölemben utazott a Nova 4-ben, mert nem akartam a csomagtartóba rakni. Első nap elővettem a Kis-Balatonnál, és a 20. kép után nem kaptam levegőt. Ettől a képtől kezdve a képeknek csak a tetején van „kép”, alatta minden fekete.
Kép

Káromkodások közben először zárhibára és cserére gondoltam, de alapos nézegetés után láttam, hogy a nagy tükör mögötti kisebb tükör nem csapódik fel/le, hanem az lóg bele a képekbe. A gép ezt leszámítva rendesen működik.

Egyrészt ideges voltam/vagyok a javítás miatt, másrészt lelki beteg is, mert nagyon sok gyönyörű képről lemaradtam, amiket csak az emlékezetemben tudtam hazahozni.  :(

- Úgy tudom, hogy az EU jótállási jegyet a Canon Hungária még mindig nem fogadja el (és nem is szívesen vinném hozzájuk), továbbá
- a wasia fw is fent van a gépen, és az indexen olvastam, hogy nem segít a gyári fw visszapakolása, mert a szervizben így is meg tudják mondani, hogy volt rajta nem gyári fw (ugyanúgy ahogy a valós expo számot is megmondják)

Németekhez azért nem szívesen küldöm el, mert a magyar postában sem nagyon bízom, sok idő is lenne, és ha kiszúrják, hogy volt rajta wasia, akkor visszaküldik, hogy megszűnt a garancia.

Azt hiszem elviszem a Studioline-hoz, nézzék meg, hogy mi a baja, és mennyiért tudnák javítani. Ha sok, akkor megpróbálom Bécsben elsütni az Eu jótállást a gyári fw-vel.
(Ti hol javíttatnátok a helyemben?)

Ha lesz valamikor szeptemberben újabb fotós tali, csak gép nélkül tudok menni. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2976 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:12

Részvétem, remélem hamar megcsinálják...

#2977 Felhasználó inaktív   Joeyboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:43

DALLAS-ONE Képe nagyonott van a szeren!!:D nagyon bejöN!
hlnap talkszunk a suliban!!! LOL:D
:up:

#2978 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:01

Idézet: Joeyboy - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:43

DALLAS-ONE Képe nagyonott van a szeren!!:D nagyon bejöN!
:up:

sztalinorgona :D

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 31. 21:02 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2979 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 17:59

...
Segítség kellene, és egy kis vigasztalás. :(
...

Sajnos nincs (hál istennek) tapasztalatom se magyar, se külföldi szervízekkel.
Viszont tuti, hogy elvinném 1 közelben lévő magyar szervízbe. Egyáltalán megnézetni, hogy javítható-e simán, vagy alkatrész csere is kell esetleg. Ha megvan az infó (+hogy már tudjak is valamit), akkor néznék körbe esetleg ártól függően, hogy magyar (önköltséges javítás) vagy külföldön próbálkozzak (gari). Drukkolok Neked, hogy "csak" egy apróság legyen a javítás!Én is most megyek el otthonról hosszabb időre nyaralni, tuti én is kibuknék, ha (1) a gépnek baja lenne + (2) a képek elvesznének.

#2980 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:33

hella!

Most vettem egy Sigma ED-500 DG ST EO ETT II Lvakut és az a problémám, hogy 1/200 as záridönél nem akar jobban felmenni. Ezt tudta a sima beépitett vaku is. Mi lehte a gáz? Vagy alapban a kép maga tud csak 1/200 at?
Hoyg tudom pl akkor feljebb vinni a záridöt, ha mondjuk muszály? pl egy 300mm es obinál állvány nélkül nem ért a 1/300 minimum.
Vagy eleve, ha nagy rekesszel akarok dolgozni, mondjuk napsütésben, de kell kis derités, több kell mint 1/200.

Szerkesztette: The JaCKaL 2005. 08. 31. 21:42 -kor

The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.