HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2941 Felhasználó inaktív   Joeyboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 14:24

Huh az a képtár,avgy mi az isten nagyon bejön!!!nagyon komoyl!!gratulálok hozzá..ha megunod,és ki akakrod dobni,elmegyek a kukátokért,csak add meg a címed:P

#2942 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:23

Ezt kinek irtad?:)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2943 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 18:23

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 14:07

Mennyit fizettél érte?

50/1.8 II + 50K :))))
Dallas-one

#2944 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 18:30

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:23

50/1.8 II + 50K :))))

Ennyivel szvsz nem jobb mint az 50/1.8 (mégha a II műanyagos is kicsit).
Kitűnő obi, de hát digin alapobinak hosszú, portrénak éppen rövid, egy 24/1.4 lehet jobb lett volna és akkor a kocsikérdés is letudva egy időre... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2945 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 18:52

mtubi:
Asszem te írtad, hogy vettél egy LowePro Micro Trekker 200-as hátizsákot, lenne egy kérdésem :) Állítólag ennek van az alján egy eltávolítható szíj amivel állványt lehet ráakasztani, ez hogyan is megy a gyakorlatban? Nem lesz nagyon idióta a táska tőle?

#2946 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 18:53

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:30

Ennyivel szvsz nem jobb mint az 50/1.8 (mégha a II műanyagos is kicsit).
Kitűnő obi, de hát digin alapobinak hosszú, portrénak éppen rövid, egy 24/1.4 lehet jobb lett volna és akkor a kocsikérdés is letudva egy időre... :)

Ennek a régi FD változata 30 euro alatt fut ebayen :) [az egyebkent milyen, érdemes egyet beszerezni?]

Szerkesztette: Wyco 2005. 08. 29. 19:00 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2947 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:53

Ennek a régi FD változata 30 euro alatt fut ebayen :) [az egyebkent milyen, érdemes egyet beszerezni?]

Gondolom EZ.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2948 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:11

Régi FD obikat kissé körülményes használni, de nem lehetetlen.
http://photonotes.or...-manual-lenses/
Régi 50-es obikról meg itt (is) lehet tájékozódni.
http://www.mir.com.my/rb/photography/compa...lenses/50mm.htm

#2949 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:13

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:52

mtubi:
Asszem te írtad, hogy vettél egy LowePro Micro Trekker 200-as hátizsákot, lenne egy kérdésem :) Állítólag ennek van az alján egy eltávolítható szíj amivel állványt lehet ráakasztani, ez hogyan is megy a gyakorlatban? Nem lesz nagyon idióta a táska tőle?

Végül nem azt vettem meg...
A Lowepro Mini Trekkert vettem meg. Az nagyobb, mint a Mikro 200-as. Mindkét oldalán, ill. az alján is vannak összekapcsolható "kötések" (izé,nem tudom, hogy hívjam  :confused: ). Ezekkel lehet hozzáerősíteni a táskához a cuccokat, ha akarod, de nekem nincs állványom, nem próbáltam még hozzá.

#2950 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:21

portréhoz szerintem igenis jó, ha az ember közel tud menni... másrészt egyaránt használok DSLRt és SLRt szvsz többet lesz SLRen mint DSLRen. meg próbálok mostantól fix obikat gyűjteni a minőség végett . most 2 nagylátókövetkezik majd. azt egy időre csend. no meg FDs obikat kurva bonyi használni minsőgében sem tuti hogymegüti ezt mert ez egy Les minőséget lazán megüt  meg autófókuszos is azért. egyszerübb egy M42est felraknod a canonra mint egy FDset.... amúgy nem véletlenül van, hogy ezt az obit teszik rá mind1 Canon mintaképére akár MKIIkre is :p idáig nagyon tetszik és 50/1.8II amúgy sem használható 1.8on a szériahibás bekfókusz miatt 2.2 inkább amikor az éles amit te akarsz :-)
Egy gyors teszt ma. meglehet nézni egésznagyban eredeti kép nézzétek csak az indexbúrát és a lámpát kevés obi ad ilyen képet 100%ban
Dallas-one

#2951 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:21

alsó sor egy link amúgy csak hosszú lett a komment :D
Dallas-one

#2952 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:25

Megnéztem, sok lilát látok, az nem jó... :)

#2953 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:27

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:11

Régi FD obikat kissé körülményes használni, de nem lehetetlen.
http://photonotes.or...-manual-lenses/
Régi 50-es obikról meg itt (is) lehet tájékozódni.
http://www.mir.com.my/rb/photography/compa...lenses/50mm.htm

Thnx, elolvasom.

#2954 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:37

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:21

portréhoz szerintem igenis jó, ha az ember közel tud menni... másrészt egyaránt használok DSLRt és SLRt szvsz többet lesz SLRen mint DSLRen. meg próbálok mostantól fix obikat gyűjteni a minőség végett . most 2 nagylátókövetkezik majd. azt egy időre csend. no meg FDs obikat kurva bonyi használni minsőgében sem tuti hogymegüti ezt mert ez egy Les minőséget lazán megüt  meg autófókuszos is azért. egyszerübb egy M42est felraknod a canonra mint egy FDset.... amúgy nem véletlenül van, hogy ezt az obit teszik rá mind1 Canon mintaképére akár MKIIkre is :p idáig nagyon tetszik és 50/1.8II amúgy sem használható 1.8on a szériahibás bekfókusz miatt 2.2 inkább amikor az éles amit te akarsz :-)
Egy gyors teszt ma. meglehet nézni egésznagyban eredeti kép nézzétek csak az indexbúrát és a lámpát kevés obi ad ilyen képet 100%ban

Figyelmedbe ajánlom Képkovács kolléga az index fotó fórumán képernyőre vetett gondolatait, elolvasni, elgondolkodni róla mindenképpen érdemes:

"Mikor a mestereimmel kint a terepen fotóztunk, engem megmosolyogtak amiért a ménkű sok fixet cipeltem a hátamon és alig bírtam el a motyómat. Ők 2-3 alkalmasan megválasztott zoommal, egy kiváló makróval meg egy fix nagytelével jöttek és rögtön meg is kaptam tőlük a "kioktatást":

"- A fixek nagyon jók és élesek, de nem minden felvételi helyzetben használhatóak jól, egy zoommal viszont ritkán fordulhat elő, hogy egy képkivágás nem valósítható meg vele optimálisan.
- Amit a zoom veszít élességből, azt visszahozza rugalmasságban és a képalkotás szabadságában, meg cipeléskor a felszerelés könnyebbségében.
- Ha a kész kép értékét kell mérlegre tenni, akkor a képszerkesztési, esztétikai jellegű hibák lényegesen többet nyomnak a latban, mint az esetleges leképezési bizonytalanságok, apróbb technikai hibák amit egy nagyon jó zoom elkövethet!"

Mindez két olyan ember szájából hangzott el, akik elismerten a hazai élvonal csúcsán állnak eddigi fotóik alapján és a magamfajta halandó tátott szájjal szokta nézegetni egy-egy vetítésüket, mert nemcsak esztétikailag nyújtanak élvezetet, hanem képminőségben is kifogástalnok :-)

(Mindazonáltal azóta is csak két zoom optikám van, és azokat is csak akkor veszem elő, ha nagyon kell az a bizonyos köztes tartomány, de el kell ismernem, hogy alpvetően igazuk van)"

#2955 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:45

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:13

Végül nem azt vettem meg...
A Lowepro Mini Trekkert vettem meg. Az nagyobb, mint a Mikro 200-as. Mindkét oldalán, ill. az alján is vannak összekapcsolható "kötések" (izé,nem tudom, hogy hívjam  :confused: ). Ezekkel lehet hozzáerősíteni a táskához a cuccokat, ha akarod, de nekem nincs állványom, nem próbáltam még hozzá.

Erről is írhatsz :) Cipelted már hosszú távon nagyon megpakolva? Mennyire kényelmetlen? Ilyet már láttam élőben, csak kipróbálni nem sikerült sajna. Keresek egy kisebb fajta hátizsákot amire az állványt is rá tudom kötözni megfelelő formában, aztán gyűjtöm a tapasztalatokat. Köszi!

#2956 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:50

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:37

"- A fixek nagyon jók és élesek, de nem minden felvételi helyzetben használhatóak jól, egy zoommal viszont ritkán fordulhat elő, hogy egy képkivágás nem valósítható meg vele optimálisan.
- Amit a zoom veszít élességből, azt visszahozza rugalmasságban és a képalkotás szabadságában, meg cipeléskor a felszerelés könnyebbségében.
- Ha a kész kép értékét kell mérlegre tenni, akkor a képszerkesztési, esztétikai jellegű hibák lényegesen többet nyomnak a latban, mint az esetleges leképezési bizonytalanságok, apróbb technikai hibák amit egy nagyon jó zoom elkövethet!"

Különböző emberek, különböző szokások. Láttam már mind zoomot használó, mind prime-okat használó emberektől iszonyatjó képeket (nem csak egyet), mindenki használja azt ami neki (és a választott témának) jobban fekszik.

Élességben egyébként a mai zoom-ok simán elérik a prime-okat, de mondjuk olyan zoomról még nem hallottam ahol a flare-t normális kontorlállni tudták, olyanról sem ami tud 1.4-es fényértéket, profi zoom-ok borzasztó nehezek, stb, stb. Szerintem bőven van keresnivalója a prime-oknak is, persze ezzel nem akarok semmi rosszat mondani a zoom-okra, sok dologra nélkülözhetetlen és nekem is van :)

Szerkesztette: saen 2005. 08. 29. 19:50 -kor

#2957 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:01

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 18:50

Különböző emberek, különböző szokások. Láttam már mind zoomot használó, mind prime-okat használó emberektől iszonyatjó képeket (nem csak egyet), mindenki használja azt ami neki (és a választott témának) jobban fekszik.

Élességben egyébként a mai zoom-ok simán elérik a prime-okat, de mondjuk olyan zoomról még nem hallottam ahol a flare-t normális kontorlállni tudták, olyanról sem ami tud 1.4-es fényértéket, profi zoom-ok borzasztó nehezek, stb, stb. Szerintem bőven van keresnivalója a prime-oknak is, persze ezzel nem akarok semmi rosszat mondani a zoom-okra, sok dologra nélkülözhetetlen és nekem is van :)

A Flare-t a fixek sokkal jobban kezelik? (nagylátók...)

#2958 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:03

zoom Vs. Fix obi kérdés se lehet lejátszani soha. meg van, hogy mit mire ilyen egyszerű....
meg aki teheti az vegyen fixet szeritem és mell énemárt valami zoom is. és ez így pont jó.
nekem jelenleg, 18-55, 50/1.4, 28-135 usm is, 70-200F4L na már most ebből amivel ne mvagyok kibékülve egyértelműen 18-55. őt fogom leváltani 2 fixel 16mmessel ésegy 8mmessel. nagylátószögnél tökjó a fix ha az kell felrakom ha nem az, az ott a 28-135 vagy 50 fix. ez így tök zsír szvsz.
Dallas-one

#2959 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 18:25

Megnéztem, sok lilát látok, az nem jó... :)

Ezt én is azonnal kiszúrtam, tesztkép lévén a hibát keresi az ember. A lámpa alatti fehér sávon olyan aberrációt látni, amivel már rég nem találkoztam.
Magánvélemény, és nem kell megsértődni, de szerintem az eladó járt jól. Vagy jobban.

#2960 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:04

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 18:45

Erről is írhatsz :) Cipelted már hosszú távon nagyon megpakolva? Mennyire kényelmetlen? Ilyet már láttam élőben, csak kipróbálni nem sikerült sajna. Keresek egy kisebb fajta hátizsákot amire az állványt is rá tudom kötözni megfelelő formában, aztán gyűjtöm a tapasztalatokat. Köszi!

Nagyon hosszú távon még nem cipeltem, de kényelmesnek tűnik, bár szerintem 5-10 kilóval megrakva semmi sem kényelmes hosszútávon.  :cool:
A hátsórész kényelmes, talán a pántjaira helyezhettek volna nagyobb hangsúlyt (szélesebb és szivacsosabb is lehetne), de ez max. nagyon megpakolva jöhet ki...
Majd szept. 13 körül már többet tudok róla mondani (12 nap Mallorca  :D )
LOL... :D    (mint egy kisgyerek  :p )

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.