Canon DSLR topik
Elküldve: 2004. 01. 15. 21:25
Elküldve: 2004. 01. 16. 09:51
idézet:
Ezt írta AEomega:
Tudtok legalább egy helyet/webcímet, ahol lehet nézelődni?
Én egyszerűen béna vagyok hozzá, hogy találjak...[/quote]
Pálvölgyi Fotó, a Westend alagsorában elindulsz befelé és mikor már majdnem odaérsz az aulához, akkor jobb oldalt lesz. a felirat olyan narancs-barnás, a telefonszámuk 238-7272. bár a bolt elvileg drága, de ott vettem Samsonite tokot (belefér a gép a 28-135mm optikával és a pótakksi, meg akár még a filter is) és állványt.
megnézheted az Árkád MM-jében is, ott elég "komoly" fotós részleg van, temérdek táskával.
remélem, hogy így majd találsz!
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 18. 19:48
Objektívet hol, milyen jó helyen lehet venni a géphez? Mivel vidéken éldegélek, nem nagyon vagyok képben a budapesti dolgokkal...
Mivel elég ritka manapság az alap ojektívvel kapható változat, azon gondolkodtam, hogy csak a vázat veszem meg, és hozzá valami jó ár/értékű objektívet. Amin WIZARD is gondolkodott, azok érdekelnének engem is, az ehavi Foto mozaikban van egy objektíves táblázat, és árlisták (biztos ismeritek), ilyesmiket néztem ki:
- Canon EF 28-105 f4-5,6 53000 ft
- Canon EF 28-105 f4-5,6 USM 62000 ft (USM, az mi?)
- Sigma AF 28-105 f/3,8-5,6 UC-III ASPH IF 52000 ft
- Sigma AF 24-135 f/2,8-4,5 (makro nagyítás: 1:4,5)
- Sigma AF 28-135 f/3,8-5,6 ASPH IF macro 90000 ft (makro nagyítás: 1:2, ez utóbbinál a két makrós értéket azért írtam ide, mert nem értem. Mindkettőnek a max. gyújtótávolsága 135 mm, a közelpontjuk is ugyanaz a táblázat szerint - 50 cm -, akkor mi befolyásolja még? :confused: )
- Tamron AF 28-105 f/4-5,6 IF 55000 ft
Igazából nem nagyon vagyok képben, annyiféle objektív van, és a rövidítésekkel sem vagyok teljesen tisztában. A makró fontos lenne, de (több)százezernyi pénzmag meg nincsen sajna egy objektívre
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2004. 01. 18. 21:44
idézet:
Ezt írta AEomega:
[/quote]
- Sigma AF 28-135 f/3,8-5,6 ASPH IF macro 90000 ft (makro nagyítás: 1:2, ez utóbbinál a két makrós értéket azért írtam ide, mert nem értem. Mindkettőnek a max. gyújtótávolsága 135 mm, a közelpontjuk is ugyanaz a táblázat szerint - 50 cm -, akkor mi befolyásolja még? :confused: )
hmm ezek milyen árak? elég jól hangzanak
canon usm >> ultrasonic motor >> halkabb és gyorsabb fókusz mint a sima (dc motor)
azért ha sikerül akkor érdemes alapobjektivet is megvenni, tehát kitet, mert úgy nagyon olcsó az az objektiv, és a 18mm(28) nagylátó soxor jól jöhet.
28*1,6 már nem az igazi
Sigma AF 24-135 f/2,8-4,5 >> ennek az ára lemaradt. én ezen gondolkoztam leginkább, mert nagyobb fényerő, 24 > jobb mint 28de (steven7 modnta, és index fórumon is mondták) nagylátóban nem középre fókuszál, le kell rekeszelni 4-re 24mmben, 35mm felett már jó.
amit nekem legtöbben ajánlottak az a canon 28-135 IS USM. csak sajnos nagyon drága. (bár ahogy számolgattam ebayről 90K forint körül megvan)
tegnap este partyn sokat fotóztam, szokni kellett, de party végére már az volt a képen, és úgy ahogy én akartam[url="http://"http://www.beats.hu/index.cgi?cat=party&pid=139"]képek itt vannak[/url]
[ 2004. január 18.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 19. 19:59
idézet:
Ezt írta WiZARD:
hmm ezek milyen árak? elég jól hangzanak
canon usm >> ultrasonic motor >> halkabb és gyorsabb fókusz mint a sima (dc motor)
azért ha sikerül akkor érdemes alapobjektivet is megvenni, tehát kitet, mert úgy nagyon olcsó az az objektiv, és a 18mm(28) nagylátó soxor jól jöhet.
28*1,6 már nem az igazi
Sigma AF 24-135 f/2,8-4,5 >> ennek az ára lemaradt. én ezen gondolkoztam leginkább, mert nagyobb fényerő, 24 > jobb mint 28de (steven7 modnta, és index fórumon is mondták) nagylátóban nem középre fókuszál, le kell rekeszelni 4-re 24mmben, 35mm felett már jó.
amit nekem legtöbben ajánlottak az a canon 28-135 IS USM. csak sajnos nagyon drága. (bár ahogy számolgattam ebayről 90K forint körül megvan)
tegnap este partyn sokat fotóztam, szokni kellett, de party végére már az volt a képen, és úgy ahogy én akartam[url="http://"http://www.beats.hu/index.cgi?cat=party&pid=139"]képek itt vannak[/url]
[ 2004. január 18.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az árakat a Foto mozaik táblázatából vettem, azt nem tudom, hogy ők honnan vették. Ahova nem írtam árat, oda ők sem...
Az előző megnemválaszolt kérdéseimre továbbra is választ várok![]()
Elküldve: 2004. 01. 20. 13:10
idézet:
Ezt írta AEomega:
Csak hogy pörögjön a topik
Objektívet hol, milyen jó helyen lehet venni a géphez? Mivel vidéken éldegélek, nem nagyon vagyok képben a budapesti dolgokkal...
Mivel elég ritka manapság az alap ojektívvel kapható változat, azon gondolkodtam, hogy csak a vázat veszem meg, és hozzá valami jó ár/értékű objektívet. Amin WIZARD is gondolkodott, azok érdekelnének engem is, az ehavi Foto mozaikban van egy objektíves táblázat, és árlisták (biztos ismeritek), ilyesmiket néztem ki:
Igazából nem nagyon vagyok képben, annyiféle objektív van, és a rövidítésekkel sem vagyok teljesen tisztában. A makró fontos lenne, de (több)százezernyi pénzmag meg nincsen sajna egy objektívre
Előre is köszönöm a segítséget![/quote]
sziasztok!
én már írtam a témában, de most akkor megint leírom, amit gondolok. ha 300D-t vesztek, akkor nagy meggondolatlanság lenne kihagyni az alap optikáját a csomagból. az elég jól passzol hozzá, igen jó kis átfogása van (nem túl nagy és jó helyről indul).
ha kinéztek valami 28-tól kezdődő optikát, akkor az tuti, hogy szép tele lesz, de a "nagylátója" 45 mm-től indul. mit eredményez mindez? mész mondjuk Stockholm sétáló- és bevásárlóutcájában (a példa valós eseményeken alapul, nem kamu), látsz egy szép kapualját. le akarod fényképezni. elkezdesz hátrálni, mert ugye nem fér bele a keresőbe. egyszer csak falba ütközöl, nem tudsz tovább hátrálni. jó, akkor oldalazzunk is. mész oldalra, egyre jobban torzul az ajtó és végül úgy tudod lekapni, mintha valami perspektívikus topzításra szolgáló példát akarnál kreálni, nem pedig ajtót fényképezni.
ha nem akarjátok megvenni az alap optikát, akkor még mindig vannak igen jó lencsék, amik nagylátók.
például:
Sigma 12-24mm (kábé 650 dolcsi, de nem mindegyik jó sajnos)
Sigma 15mm halszem, F2.8 (kábé 400 dolcsi)
Sigma 15-30mm (ez is kábé)
Canon EF 17-40 L F4 (kábé 800 dolcsi)
Canon EF 16-35 L F2.8 (kábé 1300 dolcsi)
persze nem csak ezek a lencsék vannak a nagylátók között, amik jók, de én eddig ezekről olvastam. így már látható, hogy érdemes megvenni a kit lencsét, mert az elég költséghatékony és igenis szükség van a nagylátóra. még mindig lehet a képből kivágni, mintha "tele" lenne, amíg nincs igazi tele. de ha nem elég nagylátó a lencse, akkor csak a hátrálás marad, amíg nem jön a fal.
és hol lehet lencsét venni? én csak a Pálvölgyit ismerem és a körúton egy boltot, aminek nem tudom a nevét. el kell indulni a Blaháról a Petőfi híd irányába és akkor bal oldalt lesz egy bolt. ott vannak haszált lencsék is. a Pálvölgyiben akár fel is rakják a lencsét egy vázra és lehet próbálgatni.
remélem, hogy segítettem!
üdv!
u.i.: még hozzászerkesztem a következőt is: van a Tokina 19-35 mm lencséje, amit úgy hívnak, hogy "plastic fantastic". igen olcsó és meglepően jó. a Canon új lencséje, ami a 300D kithez jár, szintén megkapta ezt a becenevet, mert olcsó és jó. szerintem kár lenne kihagyni. 18-55mm f3.5-5.6 vagyis 1,6x tényezővel együtt 28-88 mm a fókusztávolság. a legjobb alaplencse a 24-70 átfogású általában, ez egy kicsit tér csak el tőle. így van nagylátó is és egy kis tele is. és olcsó! én nem magyarázom tovább, ezt mindenkinek magának kell eldönteni, de szerintem egyértelmű a döntés (it's a nobrainer)
üdv!
[ 2004. január 20.: donphobos szerkesztette a hozzászólást ]
.
.
Elküldve: 2004. 01. 20. 14:39
idézet:
Ezt írta donphobos:
[/quote]
Köszi a választ neked is, majd leírom, hogy sikerült vásárolnom, ha minden jól megy, akkor pénteken![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 14:50
Elküldve: 2004. 01. 22. 14:52
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Az akkut meddig kell tölteni első használatbavételkor? A kézikönyv 90 percet ír közel teljes töltéshez (90%), további egy órát teljes töltéshez. Ez az első töltésnél is érvényes?[/quote]
én liion akkut először le szoktam meríteni, utána egy fullos töltés, általában este rádobom, reggel leveszem, de kb 3 óra is elég, utána meg ahogy jól esik![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 14:55
idézet:
Ezt írta WiZARD:
én liion akkut először le szoktam meríteni, utána egy fullos töltés, általában este rádobom, reggel leveszem, de kb 3 óra is elég, utána meg ahogy jól esik[/quote]
Köszönöm!![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 15:03
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Az akkut meddig kell tölteni első használatbavételkor? A kézikönyv 90 percet ír közel teljes töltéshez (90%), további egy órát teljes töltéshez. Ez az első töltésnél is érvényes?[/quote]
sziasztok!
a Li-ion akksikat teljesen lemeríteni nem szabad! ha a fényképezőgép meríti le, akkor az pont jó, de teljesen kisütni nem szabad.
ha felteszed töltőre, akkor a töltő (legalábbis a 10D töltője) a LED pislogásának frekvenciájával mutatja, hogy hol is tart a folyamat. viszont én úgz tudom, hogy a "teljes töltöttséget" jelentő 90 perc igazából olyan 85-90%-os töltöttséget jelent. ha hagyod tovább is, akkor csepegtető töltést ad, ami jól kondícionálja az akksit és még több akkuidőt ad.
tehát (ergo, ha úgy jobban tetszik), lehet hagyni éjszakára is. az első töltés esetén is hagyd éjszakára és akkor jól feltölti, gyengéden csepegtetve a végén. fontos a gyengédség az akksiknak is, nem elfejelteni
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 22. 15:11
idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!
a Li-ion akksikat teljesen lemeríteni nem szabad! ha a fényképezőgép meríti le, akkor az pont jó, de teljesen kisütni nem szabad.
ha felteszed töltőre, akkor a töltő (legalábbis a 10D töltője) a LED pislogásának frekvenciájával mutatja, hogy hol is tart a folyamat. viszont én úgz tudom, hogy a "teljes töltöttséget" jelentő 90 perc igazából olyan 85-90%-os töltöttséget jelent. ha hagyod tovább is, akkor csepegtető töltést ad, ami jól kondícionálja az akksit és még több akkuidőt ad.
tehát (ergo, ha úgy jobban tetszik), lehet hagyni éjszakára is. az első töltés esetén is hagyd éjszakára és akkor jól feltölti, gyengéden csepegtetve a végén. fontos a gyengédség az akksiknak is, nem elfejelteni
üdv![/quote]
Köszönöm a segítséget. A 300D töltője is így működik, csak az első feltöltésnél nem tudtam, hogy meddig kell hagyni.
(De ki bírja ki nyavalygás nélkül, hogy nem veheti kézbe a vadiúj gépét egy-két kattintásra csak másnap reggel? :confused:)
[ 2004. január 22.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 22. 15:36
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Köszönöm a segítséget. A 300D töltője is így működik, csak az első feltöltésnél nem tudtam, hogy meddig kell hagyni.
(De ki bírja ki nyavalygás nélkül, hogy nem veheti kézbe a vadiúj gépét egy-két kattintásra csak másnap reggel? :confused:)
[ 2004. január 22.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
megvan a masina? kongratulálok!!! képek majd jönnek a megfelelő témába linkelve, ugye?
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 22. 15:51
idézet:
Ezt írta donphobos:
megvan a masina? kongratulálok!!! képek majd jönnek a megfelelő témába linkelve, ugye?
üdv![/quote]
Sajnos még nincs meg.Még néhány hét várakozás is elképzelhető. Csak már türelmetlenségemben nem tudok mit csinálni, olvasgatom a szakirodalmat, fórumokat, letöltöttem először angol, majd magyar nyelvű kézikönyvet, a párnám alá téve alszom. Már vettem 512 MB-os CF kártyát (szóval már van gomb a kabáthoz
), Canon 75-300 USM szintén megrendelve, talán az is előbb jön, mint a gép. Szóval elméletileg borzasztóan felkészült leszek, mire megkapom.
Azután a gyakorlatban majd bénázhatok egy sort.
Elküldve: 2004. 01. 22. 21:50
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Már vettem 512 MB-os CF kártyát (szóval már van gomb a kabáthoz) [/quote]
Halihó!
Hol vetted és mennyiért? Nekem is kellene, de mindenhol csak 256 MB-ost találok, 512-es sehol sincs![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 22:00
idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!
én már írtam a témában, de most akkor megint leírom, amit gondolok. ha 300D-t vesztek, akkor nagy meggondolatlanság lenne kihagyni az alap optikáját a csomagból. [/quote]
Halihó!
Abszolút igaz !!!
Sajnos amikor vettem a gépet, akkor még nem olvastam ezt a jótanácsot, úgyhogy bizony az alapobjektív nélkül vettem meg![]()
Kb. 2 hét után már nagyon sajnáltam a dolgot, de szerencsére újabb 2 hét után találtam egy eladó 18-55 EF-S objektívet, meg is vettem azonnal![]()
Mind ár/érték arányában, mind a 300D-hez való tökéletes illeszkedésében felülmúlhatatlan !!!
Ha van egy ilyen alapobid és veszel hozzá valamilyen telezoomot (pl. 70-200, vagy egy 75-300) van egy tökéletes szet-ed.
Elküldve: 2004. 01. 23. 08:00
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Hol vetted és mennyiért? Nekem is kellene, de mindenhol csak 256 MB-ost találok, 512-es sehol sincs[/quote]
Hmmm... Némi suskussal a munkahelyemmel vetettem meg az Expertben, Twinmos 2 év garival, 26600, de van noname 21-22 között.
Juppíííííí!!!![]()
![]()
Minden gép után sóvárgó több hetes határidőkkel elkeserített fórumtagnak: Megapixelnél holnap, vagy hétfőn lesz. 330 alatt.Remélem...
![]()
![]()
[ 2004. január 23.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 23. 23:56
Egyébként Pécsen asszem két helyen is van raktáron, érdemes a depot nézegetni, és emileket küldözgetni!
[ 2004. január 23.: AEomega szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 24. 08:42
idézet:
Ezt írta CP:
Sziasztok!
Én is még csak tervezgetem a gép vásárlást, de obit azért már néztem ki hozzá
elösször is ugye az alap objektív lesz az első.
aztán egy 75-300mm 4.0/5.6 USM
és végül egy 55mm-es Compact-macro
mit gondoltok?[/quote]
A 75-300-as obik elég szarra sikerültek. Vegyél inkább egy 70-200-ast vagy egy 100-400 ast, azok nagyon jók.

Súgó
A téma zárva.