HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#181 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:36

Sziasztok!

Nem találtam arra vonatkozó információt, hogy a 300D zárja hány képig használható. Azt hiszem, a MarkII kapcsán írták, hogy valami 200 ezerre nőtt az elkészíthető képek száma, de az más kategória.
Tudtok erről valamit?
A másik kérdésem, hogy próbálta már valaki, hogy ha fél töltést mutat a kijelző, akkor az tényleg felet jelent? Csak egy akkumulátorom van, ha leesik felesre, rohanok tölteni, de ha még így is benne van vagy 200 kép, akkor felesleges. Persze a jó megoldás egy pótakksi lenne.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#182 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 8:36

A másik kérdésem, hogy próbálta már valaki, hogy ha fél töltést mutat a kijelző, akkor az tényleg felet jelent? Csak egy akkumulátorom van, ha leesik felesre, rohanok tölteni, de ha még így is benne van vagy 200 kép, akkor felesleges. Persze a jó megoldás egy pótakksi lenne.

fotóztam már addig, hogy full lemerüljön az akku, de nem nagyon néztem, hogy a "fele" után még mennyi képet lehet csinálni. szerintem 100 felett volt.

vegyél egy pót akkut, mi tart vissza? :)  (5500 ft, részletek mailban, aláírásomban)

steven7: ugye jók az akkuk?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#183 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 08:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 8:43

fotóztam már addig, hogy full lemerüljön az akku, de nem nagyon néztem, hogy a "fele" után még mennyi képet lehet csinálni. szerintem 100 felett volt.

vegyél egy pót akkut, mi tart vissza? :)  (5500 ft, részletek mailban, aláírásomban)

Köszönöm! :)  Az 5500 Ft már tényleg nem tart vissza, csakhát máshol 20K körül láttam, ami azért jelentős visszatartó erő.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#184 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:00

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 20:18

partyban nyomtam vele, többnyire király volt, de volt 1-2 alkalom, amikor kicsit túllőtt a célon, és a kép fele beégett. gondolom az össze-vissza villogó fényeknek volt köszönhető, ezen kívül nem volt gond vele, tökéletes volt.

még mindig csak ajánlani tudom :)

Igazából legalább egy EOS 3 kell az összhanghoz, mert ott pl. a vázról tudsz állítani vaku alul-felül exponálást.

Ha túl sötét a háttér, sajnos azt is mindenáron telibe akarja lőni, ezért javaslom, hogy spotra állítsd a fénymérést és reménykedj.

Az 550EX egyébként mutatja a jól belőhető range-et, az alsó tartomány érdemes kerül, v. -1 es vakuexpoziciót állítani

#185 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:05

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 12:00

Igazából legalább egy EOS 3 kell az összhanghoz, mert ott pl. a vázról tudsz állítani vaku alul-felül exponálást.

Ha túl sötét a háttér, sajnos azt is mindenáron telibe akarja lőni, ezért javaslom, hogy spotra állítsd a fénymérést és reménykedj.

Az 550EX egyébként mutatja a jól belőhető range-et, az alsó tartomány érdemes kerül, v. -1 es vakuexpoziciót állítani

eos 3 nem túl digitális, különben is vakuról is jól elállítgatok mindent... :)

sötét háttérrel nem volt baj, nem tudom mitől függ, hogy mit lőtt túl, 2 5letem van, vagy azt ha épp nagyon sötét volt és sötét ruhán... mért fényt, vagy azt, ha túl világosra mért fényt (rávilágított lámpa...) és azt hitte, hogy világos van, így nagyobb energiával kell vakuzni, hogy érjen is valamit.

de végülis mind1, szerencsére nem volt zavaró a szar képek mennyisége, és megismételni se volt nehéz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#186 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 10:05

eos 3 nem túl digitális, különben is vakuról is jól elállítgatok mindent... :)

Jaja, sajnos. Pedig elfogadnám 3D-ként is, persze ugyanabban árfekvésben ;)

#187 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 10:05

sötét háttérrel nem volt baj, nem tudom mitől függ, hogy mit lőtt túl,

Ha annyira kevés a fény, hogy a szemed már nem tud blendét nyitni úgy, hogy világosnak lásd a világot, akkor azt mondod, sötét van. A fényképezőgép fénymérője viszont nem ismeri a sötét fogalmát, minden esetben elfogadható fényviszonyú képeket szeretne gyártani. Javaslom, hogy csinálj otthon egy-két állványos esti csendéletet vaku nélkül. Általában -1,- 1,5 -2 -alulexponálással jön ki úgy, ahogy látod. Ezek után már csak a még sötétebbet kell belőni.

Sajnos a 300D alapobjektive nem aszférikus, igy a kromatikus aberráció erős fénykontrasztban nagyon előjön.

#188 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:31

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 6:36

Sziasztok!

Nem találtam arra vonatkozó információt, hogy a 300D zárja hány képig használható. Azt hiszem, a MarkII kapcsán írták, hogy valami 200 ezerre nőtt az elkészíthető képek száma, de az más kategória.

sziasztok!

az EOS-10D zárja 50000 exponálást bír, aztán cserélni kell. én most léptem át a bűvös 6000-es határt. mivel nyáron két hét alatt lőttem 2400 képet, így szerintem ez még egy-két évig kitart, ha csak nyaraláskor ugrik meg a számláló... :)

szerintem a 300D is ennyit bír, mert tulajdonképpen ugyanaz a két gép.

az akksiról: nekem nyaraláskor egyszer egy nap sikerült ellőni 393 képet egy akksira. mikor már felet jelzett, akkor még lőttem 70 képet, utána értem haza. 1 perces standby-ra volt állítva, 2 másodperces felvillantással review, néha megnéztem magam is képet, tehát sokat járt a kijelző. természetesen ott volt a teljesen feltöltött második akksi a tokban, de a kártyán már csak 30 képnyi hely maradt. tehát a kártya bírta kevésbbé, mint az akksi :)

remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.

#189 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 14:31

sziasztok!

az EOS-10D zárja 50000 exponálást bír, aztán cserélni kell. én most léptem át a bűvös 6000-es határt. mivel nyáron két hét alatt lőttem 2400 képet, így szerintem ez még egy-két évig kitart, ha csak nyaraláskor ugrik meg a számláló... :)

szerintem a 300D is ennyit bír, mert tulajdonképpen ugyanaz a két gép.

az akksiról: nekem nyaraláskor egyszer egy nap sikerült ellőni 393 képet egy akksira. mikor már felet jelzett, akkor még lőttem 70 képet, utána értem haza. 1 perces standby-ra volt állítva, 2 másodperces felvillantással review, néha megnéztem magam is képet, tehát sokat járt a kijelző. természetesen ott volt a teljesen feltöltött második akksi a tokban, de a kártyán már csak 30 képnyi hely maradt. tehát a kártya bírta kevésbbé, mint az akksi :)

remélem, hogy segítettem!
üdv!

Köszi az infót, még két kérdés felvetődött bennem:
- Miből veszem észre, hogy kezd fáradni a zár (gondolom nem hirtelen megy tönkre, vannak előjelek)?
- Mennyibe kerül a csere?

#190 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:46

akkuhoz: én lőttem már a beépített vakuval, 1 akkuval 330 képet, mind vakus volt, és még ekkor se merült le teljesen...

nekem január eleje óta van meg a gép, 4500 kép körül járok...

#191 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:57

A Google a "300D shutter lifetime" keresésre nem sok eredményt hoz, az egyetlen erre vonatkozó adat 40K-150K közötti becslést ad. Én január végétől kb. 2500 képnél tartok, folyamatos sorszámozással használom a gépet, így legalább van egy számlálóm. :)

#192 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 18:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 8:43

Halihó!

Igen, ezek tökéletesek, lényegében a gyári akku teljesítményét hozzák  ;)

Mindekinek csak ajánlani tudom a Wizard féle akkukat, olcsók, nem ráznak és ha gond lenne velük, akkor Wizard abszolút korrekten cseréli őket !

#193 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:18

Idézet: steven7 - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 19:48

... és ha gond lenne velük, akkor Wizard abszolút korrekten cseréli őket!

Hehe (;  Ezekszerint olyan akkut vettél tőle, amivel gond volt? <;
[nooffenz (;]

#194 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:45

Idézet: szeder - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 21:18

Hehe (;  Ezekszerint olyan akkut vettél tőle, amivel gond volt? <;
[nooffenz (;]

eladtam kb 100 akkut eddig. abból 4 db hibás volt.
ő 2 darab akkut vett tőlem, és a 4 hibásból 2 az övé lett. nem tudom hogy csinálta hogy pont hozzá került 2 sz@r, de mind1 :)

#195 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 17:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 14, szerda - 23:15

elég brutálisan néz ki 300D-n, meg jó nehéz is...

És a vakupapucs fixen fogja ezt a nagy böszme vakut? Nem billeg? :)

#196 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 17:29

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2004. április 20, kedd - 18:21

És a vakupapucs fixen fogja ezt a nagy böszme vakut? Nem billeg? :)

fixen fogja, nem billeg.
1 bajom van, hogy nagyon orrnehéz, és nem lehet nyakba akasztani... mert előre fordul, pedig csak a pehely súlyú műanyag EF-S objektiv van rajta.

lehet tenni valamit ez ellen, vagy törődjek bele?

(nem mintha nyakbalógatós túrista kinézetű lennék, de azért néha jó ha a nyakamba tudom akasztani, és nem kell fogni)

#197 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 17:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 20, kedd - 18:29

1 bajom van, hogy nagyon orrnehéz, és nem lehet nyakba akasztani... mert előre fordul, pedig csak a pehely súlyú műanyag EF-S objektiv van rajta.

Rátenni vmi ménkűnagy objektívet, amin vannak fülek a nyakbaakasztónak (;

BTW:  a vaku AF segédfénye milyen távolságig használható?

Szerkesztette: szeder 2004. 04. 20. 17:35 -kor

#198 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 20, kedd - 16:29

fixen fogja, nem billeg.

(nem mintha nyakbalógatós túrista kinézetű lennék, de azért néha jó ha a nyakamba tudom akasztani, és nem kell fogni)

Törödj bele!

Egy évig EOS3, 550EX, 70-200/F2.8L triot használtam, de feltörte a nyakam a nyakpánt :)
Ma már csak az EOS3 van meg, mert szép sorban elkezted hanyagolni őket :)

Egyébként EOS 500-hoz lehet elemtartóval kombinált markolatot venni.  Nagyon kellemes fogású és olyan "tökös fotós" fellépést kölcsönös. tán 300D-hez is van ilyen.

#199 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 20:30

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:33

Egyébként EOS 500-hoz lehet elemtartóval kombinált markolatot venni.  Nagyon kellemes fogású és olyan "tökös fotós" fellépést kölcsönös. tán 300D-hez is van ilyen.

gondolkozok azon, csak valahogy a 60K körüli ára miatt nincs "kedvem" hozzá :(
(usaból se úszom meg 30-40K alatt :()

#200 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 20:34

Idézet: szeder - Dátum: 2004. április 20, kedd - 18:32

BTW:  a vaku AF segédfénye milyen távolságig használható?

pasz, 10 méter körül, nagyobb távolságra jó, mint a beépített vakuval a villogás

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.