HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#941 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:55

Ezenkívül még tudsz kis mélységélességgel is fotózni, DSLR-ben van full manuális gép (300D igaz nem teljesen az), kompaktban még nem láttam, és még sok más is. Ez a Trabant vs Mercedes tipikus esete...

#942 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:41

hmm, azt ugye tudjátok, hogy újra fejlesztik a haxolt firmware-t a masinánkhoz? :)

sport módban wb állítás, és raw, ez biztos, többújdonságról még nem tudok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#943 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:41

hmm, azt ugye tudjátok, hogy újra fejlesztik a haxolt firmware-t a masinánkhoz? :)

sport módban wb állítás, és raw, ez biztos, többújdonságról még nem tudok.

Ezt honnan tudod? Végre nem egy offtopic hozzászólás. :D

Nekem azt tegyék bele, hogy hogy AF módot, és fénymérést tudjak állítani ahogy én akarom. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 09. 22:51 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#944 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 02:25

"Please don't distribute the hack and don't share information about it on other forums."

majd egyszer public lesz...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 02. 10. 02:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#945 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:29

Idézet: Enzé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 19:19

Sziasztok!
Fel tudnátok sorolni egy EOS 300D (+ makro + tele objektív) konfiguráció melett érveket egy 200 ezer forintos kompakt digitális gép ellenében. Ugyanis EOSból 350 minimum egy komplett cucc és nem tudom, hogy konkrétan miért is jobb digitálisnál a tükörreflexes , mint a kompakt megoldás?

Makrózáshoz? Inkább DSLR! mégpedig ezért:
+ D70 most nem tudom mennyi az ára
+ bármilyen olyan fix objetív, amin kézzel lehet állítani a rekeszt
+ Soligor közgyűrű sor kb. 20ezer Ft  - ezzel már 1:1es leképzést tudsz
+ objetívfordító kb. 15-20ezer Ft leesztergáltatni és így elérhető kb. 5:1es leképzés - ez kb megfelel egy szitakötő fejének, úgy hogy kitölti a képet

Ilyen nagyítást nem érsz el semmilyen kompakttal.

#946 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 21:15

Optiformnál kapható Albinar gyártmányú pótakku. Kíváncsi vagyok, hogy belemegy -e a gripbe.

BP-511 7.4V LI-ION 1400mAh EOS: 10D, 20D, D30, D60, 300D / PowerShot: PRO-1, 90, 90is, G1, G2, G3, G5, G6 br. 4 990
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#947 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:31

Tegnap vettem egy új CF-t az 1gigás Microdrive mellé. Gondoltam a követező gépre is, így eleve gyorsat kerestem. Rob Galbraith tesztje szerint a Sandisk Extreme III 1GB a leggyorsabb, úgyhogy azt vettem. A Spéci Computernél br. 29ezer volt.
Egyébként a képek lapozgatásánál és sorozatfelvételnél észlelhető némi gyorsulás, de a 300D nem igen használja ki. Majd a 20D biztosan... :)

#948 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:46

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 9:31

Tegnap vettem egy új CF-t az 1gigás Microdrive mellé. Gondoltam a követező gépre is, így eleve gyorsat kerestem. Rob Galbraith tesztje szerint a Sandisk Extreme III 1GB a leggyorsabb, úgyhogy azt vettem. A Spéci Computernél br. 29ezer volt.
Egyébként a képek lapozgatásánál és sorozatfelvételnél észlelhető némi gyorsulás, de a 300D nem igen használja ki. Majd a 20D biztosan... :)

Én ugyanilyen megfontolásból vettem két hete 2GB-os Kingston Elite Pro-t. Tesztek szerint 30-35%-al gyorsabban ír rá a 300D, mint pl. egy mezei Kingstonra, de én is elsősorban a következő vázra gondoltam. Na meg 2GB-nál már az sem mindegy, mekkora sebességgel olvasom be pc-re a képeket. Ennél lényeges sebességnövekedést tapasztaltam az eddigi kártyáimhoz képest.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#949 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:56

Lehet gazdaságosabb a 2gigás kártya mint 2x 1gb, de nekem van egy parám ezekkel a digitális adathordozókkal így inkább cserélgetem őket, de ha vmelyik behalna, akkor mégsem lett oda az egész anyag.

#950 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 10:04

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 9:56

Lehet gazdaságosabb a 2gigás kártya mint 2x 1gb, de nekem van egy parám ezekkel a digitális adathordozókkal így inkább cserélgetem őket, de ha vmelyik behalna, akkor mégsem lett oda az egész anyag.

Még azt sem lehet mondani, hogy gazdaságosabb, talán most kb. megegyezik a 2x1 árával. A nagyobbak pedig, újdonságról lévén szó, még fajlagosan drágábbak is. Persze, bármikor bedögölhet a kártya, jelen esetben talán ez az SLC-s kártya megbízhatóbb az olcsóbb MLC-s daraboknál, de természetesen ez is bedögölhet.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 02. 11. 10:05 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#951 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 15:32

Jövő hétvégén megyek Miskolctapolcára. Mínuszokban, esetleg hóesésben hogyan fotózzak?
Valaki írta, hogy pékárus nylonzacskót húzott a gépére, és vágott az elején egy kis lyukat.
(vagy vegyek még egy Nova 4 AW-t, és arra vágjak lyukat, mint ahogy WiZARD tervezte az obi vásárlás előtt?) :D

Akkunak mi a jobb? Gondoltam, 1 lesz a gripben, 1 pedig a nadrág zsebemben, ahol melegen van tartva. Mert ha mindkettő a gripben van, akkor egyszerre vannak kitéve a hidegnek.

Páralecsapódást hogyan tudom kezelni, megelőzni?

köszi:
Kép

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 12. 15:48 -kor

#952 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 17:00

A szokásos helyre most tolok fel egy EOS system chart-ot. 29MB PDF.

#953 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 17:16

zacskó az jó, esetleg objektiv végén egy befőttes gumival rögzítheted a zacskó szélét :)

akkut én is így csinálnám.

kint nem lesz párás a géped (ha nem leheled), amikor bemész meleg helyre, akkor tud bepárásodni.
a legtutibb megoldás egy légmentesen lezárt zacskóba bevinni, és hagyni, hogy felmelegedjen, és csak utána kiszedni.
de az is bőven elég általában, ha a bezipzározott fotóstáskában viszed be, és hagyod felmelegedni

#954 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:01

Úgy néz ki, ma jelentik be hivatalosan a 300D utódját (350D néven vélhetőn).

Másik jó hír, hogy újra fejlesztik a hackelt firmwaret:

http://www.syeager.o...hp?showtopic=90

:)

#955 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:32

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 8:01

Júj, de várom :)

Bár nagy újításokra nem számíthatunk, a Canon nem fog a 20D-nek konkurenciát csinálni..

#956 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:48

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 8:01

Hát, eddig még csak egy EOS 20Da-ra futotta... (;

#957 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:28

Szevasztok!

Én most találtam rá a topic-ra, nagyjából át is futottam. Én is a boldog 300d használók egyike vagyok, sok hasznosat olvastam ;)

Ez a firmware dolog engem is érdekel, szóval érdemes-e keresgélni, vagy be is krepálhat a masina egy ilyen akció során....?

#958 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:42

Idézet: szeder - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 11:48

Hát, eddig még csak egy EOS 20Da-ra futotta... (;

Most akartam belinkelni. :)
http://index.hu/tech...05.02.14

#959 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:43

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 17:28

Szevasztok!

Én most találtam rá a topic-ra, nagyjából át is futottam. Én is a boldog 300d használók egyike vagyok, sok hasznosat olvastam ;)

Ez a firmware dolog engem is érdekel, szóval érdemes-e keresgélni, vagy be is krepálhat a masina egy ilyen akció során....?

Wasia félétől nem lehet baja.
A gépek felén ez van. A másik fele még raktáron van. :)
Ha szükséged van a + funkciókra, akkor tedd fel. Ha nincs, akkor ne.

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 14. 17:12 -kor

#960 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:54

A 300D áresését leszámítva a 350D azért lesz jó, mert amit wasia előcsalt a 300D-ből, kötelező lesz berakniuk a 350-be.  (pl. FEC állítás, 200-as vakuszinkron, ISO3200, mondjuk a CF menüt csak nem rakják bele). Mondjuk ha a Canonon múlik, a 350D gyári firmware nem fog felmenni a 300D-re.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.