HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1521 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 30. 22:57

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 22:35

Ha előbb tudom, elmentem volna. :(

http://fotoartmagazi...am_2005-04.html

hat, joval elobb kene tudnom, hogy szabit tudjak kivenni... erdekes, a borze is munkaidoben volt legutobb :mad:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1522 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 07:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 18:01

képen széleit, kontrasztot, aberrációt, torzítást, színeket ugye megnéztétek?
főleg az első zöldes képet érdemes nézni, másikat szerintem erősen elszúrtam.

L imádat > felsoroltak + "picit" minőségibb felépítés + fix fényerő + valamennyire vízálló, nem forog az eleje, usm, gyorsabb fókusz...
az se mind1 hogy ellenfényben hogy viselkedik, lens flare...

Jó az, ha vannak minőségi obik (nekem is van), de kérdés hogy egy amatőrnek megéri-e. De ez már más lapra tartozik, attól még jó.
Különben is irigylem a canonosokat, mert vannak jó minőségű, középkategóriás objektíveik, míg nálunk nikonéknál vannak a nagyonjók nagyondrágán, meg az alapabbak. Hajrá Sigma :p

#1523 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 08:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 8:28

Jó az, ha vannak minőségi obik (nekem is van), de kérdés hogy egy amatőrnek megéri-e. De ez már más lapra tartozik, attól még jó.
Különben is irigylem a canonosokat, mert vannak jó minőségű, középkategóriás objektíveik, míg nálunk nikonéknál vannak a nagyonjók nagyondrágán, meg az alapabbak. Hajrá Sigma :p

Canonban is van ami hiányzik, Nikonban is, irigykedni felesleges :)

#1524 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 01. 13:41

Nem tudom mitől van, de az utóbbi időben a file számozásom mindig nulláról indul, annak ellenére, hogy continous állásban van a counter...
Mitől lehet..?

#1525 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 07:15

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 14:41

Nem tudom mitől van, de az utóbbi időben a file számozásom mindig nulláról indul, annak ellenére, hogy continous állásban van a counter...
Mitől lehet..?

Használtad olyan kártyával formattálás nélkül, ami már más géptípusban is volt?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1526 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:48

Pénteken már félig lemerült az EOS 20D-m aksija és mivel teljesen le kellett meríteni gondoltam azt a pár fotót még elkattingatom. Azt irtak a dpreview-en, hogy vaku nelkul 1000 kepet tud csinalni.
1835!!! képnél merült le. 1/3-a vakuval. Tele hosszu zaridovel, menuben valo turkalaszassal, 2sec-es visszanezessel. Csak ultem es bambultam, 1835 kép. Azt hiszem a pótaksit még ráérek megvenni :D
Az mp3 legyen Veled! http://www.mp3portal.hu
Ha van magyar nyelvű manuálod fotómasinához akkor ide küld el: mp3pintyo@gmail.com

#1527 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:59

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 9:48

Pénteken már félig lemerült az EOS 20D-m aksija és mivel teljesen le kellett meríteni gondoltam azt a pár fotót még elkattingatom. Azt irtak a dpreview-en, hogy vaku nelkul 1000 kepet tud csinalni.
1835!!! képnél merült le. 1/3-a vakuval. Tele hosszu zaridovel, menuben valo turkalaszassal, 2sec-es visszanezessel. Csak ultem es bambultam, 1835 kép. Azt hiszem a pótaksit még ráérek megvenni :D

Nagy melegben könnyű! :Đ
Próbáltad volna télen :D

#1528 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:09

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 9:48

Pedig jó az a pótakksi, nem kell számolgatnod a vége felé, hogy mennyi lehet még benne, elég lesz-e?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1529 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:32

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 8:48

Azt hiszem a pótaksit még ráérek megvenni :D

Ezt csak addig hiszed, amíg utazásnál-kirándulásnál napközben, rendezvény közben, vagy az életed képe előtt lesz az 1835-ik kép. :)
Szerintem kell egy pótakksi. Nem kell gyári huszonezerért, sokkal olcsóbb utángyártott is ugyanolyan jó szolgálatot tehet.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1530 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:58

alvaro!

Keresel még EOS-M42 adaptert?
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...41991&t=9116329
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1531 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:18

Hihetetlenek vagytok! Persze, hogy veszek majd potaksit. De ugy altom meg sem lepodtok, hogy 1835 foto keszult az irt 1000 helyett. Na mindegy. Ha már örülni nem tudtok neki akkor legalabb manualokat kuldjetek. Eddig összesen 1 jött :( Ez mindenki érdeke.
Ha van magyar nyelvű manuálod fotómasinához akkor ide küld el: mp3pintyo@gmail.com

#1532 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:29

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:18

Hihetetlenek vagytok! Persze, hogy veszek majd potaksit. De ugy altom meg sem lepodtok, hogy 1835 foto keszult az irt 1000 helyett. Na mindegy. Ha már örülni nem tudtok neki akkor legalabb manualokat kuldjetek. Eddig összesen 1 jött :( Ez mindenki érdeke.

Akkor én most pótolom a meglepődést. :eek:  :eek:  :eek:  :D 
Egyébként tényleg nagyon sok, miután összesen ötszáz képet lőttem eddig a gépemmel, nem tudom, nálam meddig fog tartani. Én adatátvitelre is használtam, 20-30 kép miatt elő sem veszem a kártyaolvasót, ha már egyszer USB2-es a csatlakozás. :up: Azt hiszem, az eléggé energiaigényes, a 300D-n el sem indult, ha nem volt full jelzés (szerintem ott szoftveresen tiltották le nem full jelzésnél a letöltést).

#1533 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:34

300D-nél a hackelt firmwaret használod?

#1534 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:37

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:34

Nem használtam soha, csak az eredetit, most pedig már 20D-m van.

#1535 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:00

Gondolom a 20D-hez is Li-Ion aksi van, arra meg gond nélkül lehet rátölteni, nem kell megvárni míg lemerül... Pótaksi igazából akkor fontos ha olyan helyre mész ahol sokáig nem tudsz tölteni, egyébként minek.

#1536 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 17:00

Gondolom a 20D-hez is Li-Ion aksi van, arra meg gond nélkül lehet rátölteni, nem kell megvárni míg lemerül... Pótaksi igazából akkor fontos ha olyan helyre mész ahol sokáig nem tudsz tölteni, egyébként minek.

A BP-511 nagyobb kapacitású változatát adják hozzá BP-511A néven, de jók a korábbi típusok is, a BP-511, 512, 514. Szerencsére. :up:

#1537 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:41

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 14:34

Nekem a wasia van fent, WiZARD-nak az UD-féle.

#1538 Felhasználó inaktív   Mp3Pintyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:24

Tul kepp ha elmegyek valahová 3-4 napra nem is az aksival van baj :( Hanem a kártyával. Csak 1db 2 Gbyte-os és egy 512-es van :( Erre összesen 670-700 kép fér rá.
Vegyek olyan háttértárolos kütyüt amire át lehet tölteni a fotokat?

#1539 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 12:24

Használ(t)-e valaki EF-28 F1.8 USM obit?
Muszály beszerezzek egy nagy fényerejű szemet, fix fókuszos (20 és 30 mm között vhol) is jó, viszonylag elérhető áron...(ez kb 150k körüli)

esetleg más opciót ajánlanátok?

#1540 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:17

Idézet: Mp3Pintyo - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:24

Tul kepp ha elmegyek valahová 3-4 napra nem is az aksival van baj :( Hanem a kártyával. Csak 1db 2 Gbyte-os és egy 512-es van :( Erre összesen 670-700 kép fér rá.
Vegyek olyan háttértárolos kütyüt amire át lehet tölteni a fotokat?

Ha van rá pénzed akkor javasolt.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.