HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2521 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:25

ZooLee:

Ha nem kellenek a képek akkor formatáld meg a kártyát a kártyaolvasóban, ha kellenek akkor ez kell neked.

Szerkesztette: saen 2005. 08. 15. 17:26 -kor

#2522 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:24

hmmm ez volt minden álmom, és legnagyobb bajom, hogy miért nincs ilyen....
vééégre :)

bár a fényereje nem túl fényes :p

Hát ha 2.8-as lenne akkor már kb baseball ütő helyett is jó lenne  :D

#2523 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:47

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 17:25

ZooLee:

Ha nem kellenek a képek akkor formatáld meg a kártyát a kártyaolvasóban, ha kellenek akkor ez kell neked.

:respect:  :respect:  :respect:

Kelletteka képek, de meg is vannak! Ezer köszönet!

ZooLee

#2524 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 19:55

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:34

A 20Da az infrafotózáshoz lett csinálva, normál használat mellett külön szűrő is kell rá. Tud felcsapott tükörrel élőképet is produkálni. Viszont ha jól tudom, csak japánban hozták forgalomba.

Köszönöm az infókat mindegyikőtöknek!
Csak most ültem gép elé, de látom már, hogy sokan válaszoltatok.
Értettem, ilyen speckó gép nekem amúgy is fölösleges... :)

#2525 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:23

http://www.bobatkins.com/photography/digit...non_eos_5d.html
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2526 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:26

Hát ha 2.8-as lenne akkor már kb baseball ütő helyett is jó lenne  :D

nembaj, jó lenne az :)

kiváncsi leszek az árára, 24-70 F2,8on gondolkoztam néha, de mindig zavart hogy csak 70 mm a tele vége, így eddig inkább maradt a 28-135 IS, de ez végre egy jó alternatíva lehet helyette.

bár hogy mire jó ez a buzi sznob L és minőség hajkurászásom, azt meg ne kérdezzétek, mer én se tudom :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2527 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 15. 23:54

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 17:56

Itt egy példa is, hátha valaki nem látott még ilyet :) Igaz ez Nikonnal készült, remélem nem veszitek le a fejem   :p

http://mk29.image.pbase.com/v3/49/288349/2....DSC_0098bb.jpg

Annyit tennék hozzá, hogy az infratartományban nincsenek ugye színek. Vannak színezett nyersanyagok, meg egyéb eljárások, amivel színessé lehet tenni a képet, de a klasszikus infra kép fekete-fehér.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2528 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 06:15

Sziasztok !!!
Egyre jobban szeretném kicserélni az EOS350D kitobiját valami jobbra, és ahogy belemélyedtem az objektívek világába, egyre frusztráltabb lettem. Nem tudok választani, ebben kérném a segítségeteket.
Elsősorban hobbi célra, kirándulásokat, kisfiamat, családi, egyszemélyes portrékat készítenék.
A köv. objektíveket néztem:
1.: EF-S 17-85 IS USM
+ nagyon jó tartomány aps-c digi gépeken (Széles látószög is van), stabilizátor
- fórumokon azt olvastam, hajlamos elmosni a képet,blendét nem lehet 4/5.6-nál nagyobb blende nem a legolcsóbb.
2.: EF 28-135 IS USM
+ Jó zoomtartomány (216), olcsóbb mint az 1.
- Rosszabb a rajzolata, mint az 1.-nek, valamint nem lehet vele szép széles látószögű tájkép fotókat készíteni. Mivel régi generációs IS, állványon elrontódik a kép.
3.: EF 17-40 F/4L
+ nagyon szép képe van
- nincs elég zoomtartomány, drága, nincs stabilizátor.
4.: Sigma 24-70 F2.8 EX ASP DG DF
+ Olcsó, szép rajzolatú, nagy fényerejű
- Szintén kicsi a széles látószög (38), nincs IS, 2.8-nál rossz kép.
5.: TAMRON 24-135
6.: TAMRON 38-75
+ Ezeknek is állítólag jó a rajzolatuk, a hátrányokat az előzőekből gondolhatjátok.
Még annyit fűznék hozzá, hogy nagyon sokszor a pillanat hatása alatt fényképezek, és állvany használata szinte ki van zárva. Tehát vagy nagy fényerő, vagy képstabilizátor.
Nagyon döntésképtelen vagyok, kérlek segítsetek !
Köszi.

#2529 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 07:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 17:35

Azért limitált széria, mert az aluláteresztő szűrőjét módosították, így kifejezetten alkalmas infravörös tartományú csillagászati fényképek készítésére. 7-800€-val drágább mint a sima 20D, csak akkor gyűjts erre, ha a cél az "astrophotography". :)

http://www.canon.co....cial/index.html

Ami a csillagászati célú felhasználást illeti, erős marketingszagoz érzek, még ha amtőr célú felhasználásról is van szó. Az infravörös tartományban működő műszereket a lehető legmagasabbra kell telepíteni, lehetőleg az űrbe, ilyen pl. a Spitzer űrteleszkóp. Vagy ilyen lesz a James Webb teleszkóp, amit sokan a Hubble utódjának neveznek, pedig elsősorban infravörös tartományban kell majd dolgoznia. Földi telepítésnél pedig előny minél inkább a légkör sűrű rétegei fölé emelkedni, pl. Hawai, Manua Kea, 4 ezer méter felett működő obszervatórium. Ami az egyéb irányú infravörös fényképészetet illeti, annak semmi akadálya.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2530 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 07:42

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 7:15

Sziasztok !!!
Egyre jobban szeretném kicserélni az EOS350D kitobiját valami jobbra, és ahogy belemélyedtem az objektívek világába, egyre frusztráltabb lettem. Nem tudok választani, ebben kérném a segítségeteket.
Elsősorban hobbi célra, kirándulásokat, kisfiamat, családi, egyszemélyes portrékat készítenék.
- fórumokon azt olvastam, hajlamos elmosni a képet,blendét nem lehet 4/5.6-nál nagyobb blende nem a legolcsóbb.
- Rosszabb a rajzolata, mint az 1.-nek, valamint nem lehet vele szép széles látószögű tájkép fotókat készíteni. Mivel régi generációs IS, állványon elrontódik a kép.
+ nagyon szép képe van
+ Ezeknek is állítólag jó a rajzolatuk, a hátrányokat az előzőekből gondolhatjátok.
Még annyit fűznék hozzá, hogy nagyon sokszor a pillanat hatása alatt fényképezek, és állvany használata szinte ki van zárva. Tehát vagy nagy fényerő, vagy képstabilizátor.
Köszi.

Az EF-S obi szerintem felejtős, akármilyen is a rajzolata, meg a stabilizátora. Obit nem egy-két évre veszel, mi van, ha 5-6-10 év múlva nem APS-C méretű érzékelő lesz a vázadban, hanem full frame? :think:
Én Tamron 28-75/F2.8-al váltottam ki (nem teljesen) a kitobit. Azért írom, hogy nem teljesen, mert a 28 mm 20D-n néha hosszú. Nagyon szép az Tamron rajzolata, 2.8-on is jól használható és ami nem elhanyagolható szempont, nem is drága.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2531 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 08:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 8:42

Az EF-S obi szerintem felejtős, akármilyen is a rajzolata, meg a stabilizátora. Obit nem egy-két évre veszel, mi van, ha 5-6-10 év múlva nem APS-C méretű érzékelő lesz a vázadban, hanem full frame? :think:
Én Tamron 28-75/F2.8-al váltottam ki (nem teljesen) a kitobit. Azért írom, hogy nem teljesen, mert a 28 mm 20D-n néha hosszú. Nagyon szép az Tamron rajzolata, 2.8-on is jól használható és ami nem elhanyagolható szempont, nem is drága.

Ha belegondolsz manapság nagyon kevés olyan nagylátoszögű (tartománnyal is rendelkező) obi van ami egy fullframe DIGI vázon ne vérezne el. Ezen nem fog az sem változtatni hogy esetleg a távoli jövőben a fullframe felé tolódik el ez a szegmens (ami ugye korán sem biztos). Mindazon által én is azon az állásponton vagyok hogy obit hosszabb távra vesz az ember, de ehhez nekem is ki kellett fizetnem azt a tanulópénzt amit a kezdeti lelkesedésben vásárolt néhény később feleslegessé vált gyengébb obiért perkáltam... :)

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 08. 16. 08:26 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2532 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:28

+ nagyon szép képe van
Köszi.

17-85 > én sem venném meg, EF-S mivolta miatt. (ebben is régi IS van)

28-135 IS >> annyira nem rosz, sőt mindeni azt mondja hogy consumer zoomok között az egyik legjobb canon. nagylátó tényleg nincs. régi IS annyira nem gáz, csak állványon ki kell kapcsolni, nem nagy dolog

17-40 >> tényleg jó kis obi, tényleg nem olcsó, viszont Les, zoomtartomány vagy nagy, de akkor ritkán jó a kép, vagy kicsi, de jó a kép, ezt el kell fogadni, fizika. stabilizátor ilyen tartományba felesleges szerintem.

24-70 F2.8 > itt se hiány az IS, főleg nagy fényerő mellett, 2.8on annyira azért nem rosz, de tény hogy rekeszelve jobb.

tamronokat nem ismerem.

esetleg érdemes lehet várni 24-105 F4 IS L-re, van benne IS, szerintem jó átfogás, biztos jó képminőség lesz. biztos nem lesz olcsó.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2533 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:34

aug 20án fotóstali, és redbull air race fotózgatás a rakptartról??

én tavaly voltam, nem volt vészes a tömeg, kényelmesen, jó helyről lehetett fotózni.
idén is tuti megyek.

#2534 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:49

En  feltetelesen benne vagyok :) De lehet Aniko is jon, Wizard te ismered.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2535 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:55

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 11:49

En  feltetelesen benne vagyok :) De lehet Aniko is jon, Wizard te ismered.

ismerem :)

jöhet bárki :)

#2536 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 14:14

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 5:15

Sziasztok !!!
+ nagyon szép képe van
Köszi.

Nekem 28-135 USM IS van kb. 2 hete (amióta megvan a gép). Elégedett vagyok vele.
Főleg a portré készítés lett ezzel az obival a legjobb, a tájképhez tényleg nem az igazi, mind a látószöge ill. a "nagyítása" miatt (28*1.6) + mintha kevésbé lennének élesek a 28-nál lévő tájképes képek. Nem bántam meg, úgyis szeretnék egy nagylátószögű obi-t is.  :p (majd....)

#2537 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 15:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 11:34

én tavaly voltam, nem volt vészes a tömeg, kényelmesen, jó helyről lehetett fotózni.
idén is tuti megyek.

Okés, megyek :)

#2538 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 18:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 11:34

OK. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2539 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 20:09

...

Nekem van EF-S 17-85 IS USM objektívem. Bár én jól elvagyok vele, mivel igen praktikus amatőr obi, de fotós szemmel nézve oldalakat lehetne teleírni a hibáival. Messze túlárazott, ne vedd meg.

#2540 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 21:09

Megjött a Sigma 15-30, és a kollégámnak a 420EX vaku.

Először a kollégámnak vett - általam is tervezett – 420EX-ről.
Tetszik a vaku a beépített vaku után, de 2 gondom van vele.
1) Az elemtartó fedele szerintem kritikán aluli. Annyira gagyi műanyagból van, és olyan rossz az illesztése, hogy nagyon vigyázni kell vele nyitás-csukásnál, hogy nehogy letörd egy óvatlan mozdulattal. :( Erre sokan panaszkodtak a dpreview és a fredmiranda fórumain is.

2) Lehet hogy ez egyéni probléma, de a rögzítő gyűrű eléggé nyomja a szemöldökcsontomat.  :omg:  Ha veszek vakut, majd kell hozzá vennem egy  EP-EX15 szemkagyló hosszabbítót is, amit az index fórumosok közül a nagy többség elhagyott valahol.... :Đ Ez további 2-3e Ft lesz majd a vakuhoz.
Kép

Mivel október előtt nem hiszem, hogy lesz pénzem vakura, most várom a 430EX-et, és meglátom majd, hogy mennyivel tud többet, és főleg hogy milyen lesz az elemtartó fedele. :cool:

Sigma 15-30
A kézbevétel utáni első benyomásom az volt, hogy jó minőségű anyagból van összerakva, élvezetes a fogása. A zoom gyűrűre és fókuszgyűrűre egyaránt igaz, hogy nagyon szépen és pontosan mozog. Semmi lötyögés, semmi pontatlanság. :up: A beépített fém napellenző, és a plusz napellenző (erre lehet feltenni az objektívsapkát) is fémből van, és nagyon jól illeszkedik egymáshoz. Ha fent hagyom a + napellenzőt, tényleg nem vignettál az 1,6x crop-os vázon. 1,3x-hoz vagy ff-hez le kell venni.

Fókuszálás: picit hangos az USM-hez szokott fülemnek, de egyáltalán nem zavaró. Sebesség - bár nem HSM - szerintem normálisnak (gyorsnak) mondható.
Fókusz módok között az alábbi választási lehetőségek vannak:
(kapcsoló + fókuszgyűrű)
1) AF + AF = AF mód
2) AF + M = lassabb és hangosabb, fókuszálás közben forog a gyűrű, de bele lehet avatkozni. Azt olvastam valamelyik oldalon, hogy elvileg ez a megoldás az FTM-et „helyettesítené”.
3) M + M = MF mód
4) M + AF = a gyűrűt körbe lehet forgatni, de ezzel ilyenkor nem lehet állítani semmit.

Volt a dobozban egy szivacsos objektívtartó tok/táska, amit a Sigma csomagol az EX sorozatú obikhoz. Adtak hozzá még egy 2 helyen kilyukasztott, kis négyzet alakú fémlapot is (ez a gelatin szűrőhöz való sablon.)

És ahol összekapcsolódik a vaku a 15-30-cal:
A beépített vakut ezzel nem lehet használni. 15-17-20-24-mm-en is nagyon belóg az obi eleje a képekbe, 30mm-en is a 2048-ról kb. 1850-1800 körülire kell vágni a kép alját, hogy ne látszódjon az árnyék.

A látószög nagyon tetszik 15mm-en, de napsütés / téma híján egyelőre csak a fizikai infókkal tudok szolgálni. Ha valaki ki akarja próbálni a Sigmát, akkor szóljon, és viszem 20-án.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.