HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3141 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:26

Gondoltam irok nektek egy gyorsértékelést a Tokina 12-24 -esrol, amit az elmult 2-3 napban használtam és lottem vele kb 2-300 képet. Itt jegyeznem meg, hogy ilyen nagylátos obival még nem volt dolgom korábban.

A 12 millis gy.táv marha ütős. Őszintén kivancsi lennek a Canon féle 10-22 -esre hogy milyen, de tekintve hogy 2x ennyibe kerul azt hiszem nem fogok beruházni rá :) Az obi fix F4-et tud, megjegyzem, erre normál korulmenyek kozott abszolut semmi szukseg, napfelkeltet is 1/800 F20 vmint 1/500 F16-tal fotoztam, és ez az automata javallat volt. Igaz 12mm-n. F4-et nappal képtelenseg használni, árnyekban beadtam neki, majd kozolte hogy a gép által elérheto 1/4000-ed mellett a kép tul világos lenne. Csokkentett fenyviszonyok mellett termeszetesen meglatszik a hasznossaga is az F4-nek. Problemas kisse, hogy a vakut -0.7 és -2.0 koze muszaj allitani, egyebkent használhatatlan fehérséget eredmenyez a kép, sot ha vkit kozelrol vakuzok, akkor még egy sima EV-2.0 is bejátszik. Erre pluszban még gond, hogy az obi kitakarja a sima vakut, ami persze a képen meglátszik, még "nagyobb" (24mm kozeli) állásban is.
AF: korrekt, nem tudom milyen az USM, de mondjuk nem kell sokat szarozni vele, adott hogy bármi ami messzebb van mint 2m az már végtelen állás. Érdekes egyebkent, lehet hogy selejtet kaptam, de egy csomoszor beállt az AF 2m-re végtelen helyett, annak ellenere hogy semmi nem volt a kozelben és fix pontot adtam meg neki. Gondoltam jo szar képek lesznek majd, de nem, sőt az AF 2m és az MF végtelen kozt nem igazan találtam kulonbseget, de majd egyszer nekiesek és állványrol is megcsinálom h teljesen azonos képeket csináljak, és akkor megnezem hogy valoban nincs-e kulonbseg vagymi. Sötétben kicsit nehezen talál rá a fokuszra, el tudnam kepzelni hogy ez normalis dolog, vmint neha vilagosban is szorakozik. Ennek okát nem tudom, de nem jellemzo nagyon.
Hirtelen ennyi, ha van kerdes szivesen valaszolok.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3142 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:51

Arról írhatnál, hogy milyen a felépítés, mennyire gagyi/tuti, milyen durva a flare, mennyi cromatic aberration van és mennyire látszik az enyhén melegebb tónusok, mint a valóság esetén. Köszi :)

#3143 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:12

Oksi. :)
Felépitése: rendes, korrekt, fém az egész, kiveve az ertelemszeru részetek (mf + zoom gyuru), egyebkent vastagabb mint a 28-300as tamronom, majd csinálok rola egy képet. Haverokkal voltam most horvátorszagban, és minthogy egyik sem használ DSLR gépet, azonnal rácsodálkoztak hogy huu de nagy. (persze ha véletlen lesz egy normális 70-200as obim majd az lesz huuudenagy, relative ofkorsz)
Flare nem durva, adnak egyebkent hozza egy korrekt fényvedot, vagyminek hivjak. Élethu szinek érdekeben a szokásos jatekot el lehet jatszani, érdemes ha van ido (fénymérés máshova, EV+1, lő), ezzel elkerulheto a kiégett ég, de azt hiszem ez minden obival igy van. Polarszurom még nincs, mert 77-es wide kell nekije, és az egy hét mire megjön.
CA...na az van eléggé, bár majd teszek fel képet hogy meglássátok mert oszinten nincs viszonyitasi alapom hogy más obik ilyen kategoriaban mit tudnak. Lehet azok se jobbak.
A tonusok kicsit huvosek de nem komoly, PS-sel jol javithato. Itt megint bejatszik hogy nem volt polár, ezert lehet hogy ahhoz szoktam és hianyonznak a szinek. Megintcsak, majd toltok fel képeket este.
Összessegeben egyebkent nem nagyon találtam olyan dolgot amit kiserletezessel vagy PS-sel nem lehetne hatekonyan javitani.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3144 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:23

Köszi, akkor várom a fullos mintaképeket :)

Ha Nikon rövidesen nem jelent be valami wide angle prime-ot akkor lehet veszek egy ilyet...

#3145 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:47

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:23

Köszi, akkor várom a fullos mintaképeket :)

Ha Nikon rövidesen nem jelent be valami wide angle prime-ot akkor lehet veszek egy ilyet...

Mi lenne az amit szivesen látnál a Nikontól?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3146 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:48

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 18:47

Mi lenne az amit szivesen látnál a Nikontól?

AF-S DX 14mm f2.8 prime, feltéve ha meg tudják csinálni nagyon picire. Ha nem akkor lehet f3.5 vagy f4 is, csak pici legyen és tuti minőség :)

Szerkesztette: saen 2005. 09. 12. 17:49 -kor

#3147 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:04

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 18:48

AF-S DX 14mm f2.8 prime, feltéve ha meg tudják csinálni nagyon picire. Ha nem akkor lehet f3.5 vagy f4 is, csak pici legyen és tuti minőség :)

Én is sokat gondolkodtam ezen a fókusztávon, de (ne legyen igazam) nem hiszem hogy a Nikon DX formátumban is megcsinálná a szipiszupi 14/2.8-at. A Sigma 14/2.8-as is igen jó csak hát hasonlóan olcsó. :) Amit használhatónak tartanak még ezen a fókusztávon az a régebbi 14/3.5 Sigma. Ez elérhető árban is van, nem HSM de nekem pl az hányzik legkevésbé. http://www.bythom.com/14lens.htm
Na nem offolok itt tovább majd lököm a D70 topicba nehogy baj legyen... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3148 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:07

http://publictranspo...mp/tokina-hwsw/

feltettem ide  jonehany kepet nektek, elég sok és nagyok ugyhogy nem szurom be ide.

#3149 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:25

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:07

feltettem ide  jonehany kepet nektek, elég sok és nagyok ugyhogy nem szurom be ide.

Képek rendben vannak (a macsek nekem nagyon teccik), jó kis obi a nagylátók minden előnyével (és hátrányával). Minden kép ISO400-as beállítással van lőve ha jól látom, ennek miértje publikus?

#3150 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:07

Ööö, köszi, de ezek le vannak kicsinyítve, így sokat nem látok belőlük...

Szabcsi: írtam Nikon fórumba :)

#3151 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:28

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:26

Ööö, köszi, de ezek le vannak kicsinyítve, így sokat nem látok belőlük...

Szabcsi: írtam Nikon fórumba :)

1500*1000-esek, nincsenek ezek sehova kicsinyitve...csak nem 6 megán használom a gépet.

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 12. 18:30 -kor

#3152 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:29

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:25

Képek rendben vannak (a macsek nekem nagyon teccik), jó kis obi a nagylátók minden előnyével (és hátrányával). Minden kép ISO400-as beállítással van lőve ha jól látom, ennek miértje publikus?

Igen, azert mert ISO400-on még nem szemetel viszont normális záridot hoz ki.
ISO200-on már néha fura záridok vannak, és nem sokkal jobb a kép. (igaz ezzel az obival még az iSO100 is beleférne, csak nem mindeg ez volt fent)

#3153 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:30

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:28

1500*1000-esek, nincsenek ezek sehova kicsinyitve...csak nem 6 megán használom a gépet.

Jaa...

#3154 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:44

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:30

Jaa...

Nincs ertelme, sose nyomtatom ki oket. És lehet hogy olcson adjak a forumon a vincsiket, de azert veges a tarhelyem, 3 nap alatt igy is megtoltottem egy 512-es kartyat.

#3155 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:44

Nincs ertelme, sose nyomtatom ki oket. És lehet hogy olcson adjak a forumon a vincsiket, de azert veges a tarhelyem, 3 nap alatt igy is megtoltottem egy 512-es kartyat.

Okés, csak meglepődtem :) Én mindig RAW-ban lövök, szóval eszembe sem jutott más méret...

#3156 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:59

Rég jártam erre, mi új történt? :-)
mostanság nem nagyon jutottam fényképező közelébe és valószinüleg nem is fogok, időhiány :s
de, egy őszi fotóproject betervezve  :cool:  no meg lehet kiugrok kirélyrétre, de ez attól függ, hogy lesz-e kivel, meg hogy kik jönnek  és mikor :) egyébként innen jön valaki?
infó itt.
Dallas-one

#3157 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:08

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:59

no meg lehet kiugrok kirélyrétre, de ez attól függ, hogy lesz-e kivel, meg hogy kik jönnek  és mikor :) egyébként innen jön valaki?
infó itt.

Lehet érdekel a dolog, még sosem voltam. Mennyire szokott ez zsúfolt lenni? Érdemes?

#3158 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:44

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 20:08

Lehet érdekel a dolog, még sosem voltam. Mennyire szokott ez zsúfolt lenni? Érdemes?

Én tavaly voltam, nem túl zsúfolt van elég hely de most elkell kezdeni foglalni a szobákat mert hamar elfogy 10.től elhet. 1 hét alatt elfogy lazán. 4500/éjszaka/szoba/2 ágyas. tehát lehet felezni valami jóismerőssel aki nem lopmeg :D vagy szemben van diákszállás is sokan azt választják az se rosz de mégse a 4*os száloda :)))  jah én úgy mentem péntek d.u. - szombat- vasárnap d.e. tehát végig voltam. én élveztem tetszett lehet menni hajnalba vadfotózásra erdészekkel, lehet modelfotózni műteremben profik segítségével profi modellekkel, lehet szabadtéri modelfotózást is. meg mindent kikölcsönözhetsz amit csak akarsz ;D
meg közben nikon, canon mindenféle prezentációk... meg esténként diavetítés.
Dallas-one

#3159 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:49

Egyebkent pediglen...:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

#3160 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:00

Sziasztok.

okát nem tudom, de valahogy eltűnt a gépemről ez a kis gumipárna.
Kép
300D
vajon lehet ilyet kapni külön, nem tudjátok?

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »