HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3181 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:49

The World of Canon CMOS Sensor
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3182 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:20

eszpe, beuzemelted a vosonicot?

Kollégám picit szenvedett a vinyóval. :)
Vett bele 40GB (azt hiszem 4200rpm-es Samsungot br. 14e Ft-ért). 40GB-s partíciót létrehozott, de formatnál Xp/2000 csak NTFS-t engedett, és nem tudta FAT-re formázni a vinyót, pedig arra kell. Vosonic saját programja meg vmiért nem látta a vinyót USB-n keresztül. Ki a Vosonicból, bekötni IDE-re. Szintén nem tudja formázni, csak NTFS-t ajánlott fel.
Megoldás: 32GB-nál kisebb partíciót kell beállítani, így szó nélkül le lehetett formattálni FAT32-re. Ez nem Vosonic hiba, hanem XP/2000 bug, vagy biztonsági frissítés eredménye, vagy akármi. :)

Ha több partíciót csinálsz, akkor azt állítsd be elsődlegesnek (aktívnak), amelyiket a képekhez akarod használni. Ugyanis a másikra nem tudsz kártyáról képet menteni, csak az első partíciót kezeli ilyenkor.
A másik partíció meg jó egyéb cuccot hordozgatni/másolgatni munkahely és otthon között.

Ha még nem jöttél volna rá, az a kis izé nemcsak kulcstartó, hanem ha lehúzod a két végét, akkor előkerül egy normál és egy csillagcsavarhúzó is. :cool:

Kaptál vinyót?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3183 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:07

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:49

Komoly milyen képek vannak ott. Meg az adataik is...(iso 3200 f2.8 1/6400)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3184 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:03

Kollégám picit szenvedett a vinyóval. :)
Vett bele 40GB (azt hiszem 4200rpm-es Samsungot br. 14e Ft-ért). 40GB-s partíciót létrehozott, de formatnál Xp/2000 csak NTFS-t engedett, és nem tudta FAT-re formázni a vinyót, pedig arra kell. Vosonic saját programja meg vmiért nem látta a vinyót USB-n keresztül. Ki a Vosonicból, bekötni IDE-re. Szintén nem tudja formázni, csak NTFS-t ajánlott fel.
Megoldás: 32GB-nál kisebb partíciót kell beállítani, így szó nélkül le lehetett formattálni FAT32-re. Ez nem Vosonic hiba, hanem XP/2000 bug, vagy biztonsági frissítés eredménye, vagy akármi. :)

Ha több partíciót csinálsz, akkor azt állítsd be elsődlegesnek (aktívnak), amelyiket a képekhez akarod használni. Ugyanis a másikra nem tudsz kártyáról képet menteni, csak az első partíciót kezeli ilyenkor.
A másik partíció meg jó egyéb cuccot hordozgatni/másolgatni munkahely és otthon között.

Ha még nem jöttél volna rá, az a kis izé nemcsak kulcstartó, hanem ha lehúzod a két végét, akkor előkerül egy normál és egy csillagcsavarhúzó is. :cool:

Kaptál vinyót?

Kaptam de egyebkent egyszerubb megoldas is van a particionalasra, csak tudod RTFM van :D
Ugyanis. Vosonic bekapcsol, kiirja h HD failed. Oksi windowsbol format FAT32-re, megint kiirja h HD failed. Nem baj, van a CD-n egy speci formazo program, azzal ezutan nekiesel és lesz egy 40g-s FAT particiod egyben. Egyebkent en is pontolyan vincsit vettem csak asszem 5400-est
Meg akartam már irni neked szerda este csak akkor épp beszart a forum :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3185 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:44

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 20:44

.....4500/éjszaka.....ágyas.......lehet felezni valami jóismerőssel...péntek-szombat-vasárnap...tehát végig voltam. én élveztem .....hajnalba.......profik ...szabadtéri....amit csak akarsz...meg közben...mindenféle...

találtam szobatársat. 5D-je van 24-105-tel :eek:

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 12. 22:49 -kor

#3186 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 23:45

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:03

Hi!
Bocs, hogy igy belepofázok, de (ha jól emlékszem) a FAT32-es file-rendszer maximális partíciómérete 32GB (asszem, ez nem a win-től függ). A legnagyobb file-méret pedig 2^32byte (4GB).
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#3187 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 05:44

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:44

meg csodás piros tangája :D
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#3188 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 09:25

Vosonic vs. 40GB vs. FAT32 vs. WinXP témához:

Nincs valami linuxos gép ott a környéken?  Minden további nélkül megy a 40GB egybe "formázása", és még holmi formázásra képtelen WinXP-k is tudják írni-olvasni...

Szerkesztette: szeder 2005. 09. 13. 09:41 -kor

#3189 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 09:46

Nálam nincs. Ellenben a program amit adnak a Vosonichoz is leformazza szépen. Nekem most 37G+ szabad helyet lát a Vosonic (üres), és a Win is kezeli.

#3190 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:29

áhh, már belinkelték 2 oldallal ezelőtt :( :)
( a nagy objektíves kép :) )

Szerkesztette: Lord 2005. 09. 13. 10:31 -kor

#3191 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:32

temaba vag: http://ziza.ru/fun/0...ki/zverki_5.jpg
:)

#3192 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:10

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:44

Kétlem, bécsnek sincs még ;)
Dallas-one

#3193 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:16

Úgy döntöttem, hogy megválnék hű pajtásomtól, 28-135 USM IStől.
tavasszal vásárolt, dobozával, USAs termék, KAmera KFt.vel beméretve és teljesen jól működik, hibátlan. meg az állapota is. és ezenfellül adok hozzá 1 Db Hoya NDx8as szűrőt (72mm) és egy Tamron  Cilcular polarszűrőt ez is 72mmes. hát a lestrapált obikat nyomják 90be így én jó állapotút mnyomom 100ba ezenfellül 12E forint a 2 szűrő tehet egyben 112E forint (szűrők külön nem eladók.)
Dallas-one

#3194 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:47

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:10

Kétlem, bécsnek sincs még ;)

nézd meg a saját szemeddel. (link)

#3195 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:21

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:16

...KAmera KFt.vel beméretve....

Tükörtopic:
Róluk jut eszembe. Elmennek a francba. Szept. 2-án amikor személyesen bementem és megkérdeztem, még 30e Ft és 3-4 hét volt a tükörcsere, ma amikor beadtam hozzájuk, már kb. 30-35e Ft-ot mondtak, és írtak is a javítási megállapodásra. :mad: (indexes arcnak augusztusban 25e Ft-ért csinálták) Kérdeztem, miért lett több 5e Ft-tal? Erre: mert ennyiért javítjuk. Gondolom 35.000 lesz a végszámlán, egy Ft-tal sem kevesebb. :(

Amiért őket választottam térítéses javításhoz a garanciális helyett:

Németektől vettem a kitet. Elég átb@szós ez a "European Warranty" dolog. A bécsi Canon szerviz, és a Canon Hungária is ugyanazt a választ írta nekem.

A jótállási jegy, amit szkennelve elküldtem nekik, nem az igazi "European Warranty".

A lényeg, hogy 2 féle létezik:

1) Németországban a Canon Deutschland által kibocsátott "European Warranty"-t tartalmazó garancialevél, NEM A HIVATALOS EURÓPAI GARANCIALEVÉL !!!
Ezt csak Németországban fogadják el (sokak szerint Bécsben is, de a Bécsi szerviz azt írta, hogy ezt ők nem tudják elfogadni, csak az EWS-t.

2) Másik, az amsterdami Canon Europe központ által kibocsátott ún. EWS ("European Warranty System") füzetecske.
Ez a hivatalos, Magyarországon és az EU összes országában elfogadott garancialevél
Amúgy a Camera Kft-ben a bejárattal szemben, a pénztárgép mellett ki van függesztve, hogy elfogadják az európai jótállási jegyet is, ha a gépet
- 2004. május 1. után EU tagállamban vásároltad;
- EWS jótállási jegy van hozzá, kereskedő aláírta, lepecsételte; és
- a jótállási jegy és a számla ugyanarra a névre szól.

Canon Deutschland meg elmehet a picsába. :mad:
Ez ugyanolyan, mintha a Canon Hungária a saját magyar jótállási jegyére rányomtatná, hogy EURÓPAI GARANCIA, és közben sehol nem fogadnák el, csak itthon.

Tehát mivel kiderült, hogy csak német garanciám van, (oda nem tudom kivinni, postázni meg nem akarom, nem merem), ezért maradt az itthoni térítéses javítás.

Mostmár úgy fogom fel, mintha a gépet "feltételes garanciával" vettem volna. Ha beszarik 1 éven belül, akkor fizetek a javításért... Ha jövőre térítéses zárcsere lenne, még akkor is jobban járok anyagilag, mintha itthon vettem volna a gépet.

Befejeztem a tükörtopicot. Legközelebb csak akkor akarok erről írni, ha már újra működik a gép. :)

#3196 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:28

Sajnállak, és drukkolok neked.  :up:  Fel a fejjel.

#3197 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:49

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 22:28

Sajnállak, és drukkolok neked.  :up:  Fel a fejjel.

Köszi még jól bírom, de néha már jönnek a rohamok. :Đ
2 hete nincs gépem, és még 3-4 hét. Kénytelen leszek kölcsönkérni néha egy Fuji S5000-est. :)

#3198 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 07:04

fat32: win98 is tud 32g-nal nagyobbat formazni, sot w2k/xp is tudja kezelni, csak formazni nem :) Microsoftek megmagyarazosa azt mondta ra, hogy azert jo ez igy, mert a sok barom igy nem fogja a nagy vinyot fat32-ben hasznalni, es hasznalja helyette a jobb ntfs-t. Ami mondjuk felig ok is, de mi van amikor tenyleg kell a fat32 :)
42

#3199 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:57

Nem tudjatok veletlen, létezik vmi roadmap hogy ki milyen optikakkal fog kijonni a jovoben? (Sima, Canon ilyesmik erdekelnenek)

#3200 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:23

Én két állat canon-t tudok :

Olcsó kategória : Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM Sokat várok tőle, elég jónak tűnik, bár az pontosan majd kézbevételkor derül ki.

Drágább kategória: 24-105 F4L IS USM  Én erre már gyűjtök, de azért megvárom az első teszteket. Szerintem az EF17-40 F4L-em és a leendő 70-200F4L  esetleg EF70-300 F/4-5.6 IS USM mellé.

Szerintem most érdemes várni, mert vagy újan meg lehet venni a fenti obikat, vagy a használt 24-70 L-es obik és a 75-300, 70-300 do id usm szerintem olcsóbban megvehető lesz használtan.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.