HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3221 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 08:08

Íme egy jómunkásember, akit lehet, hogy érdemes lenne támogatni:

www.kameraszerviz.hu

Állítólag gyorsan, olcsón és jól dolgozik.
gubitibi

#3222 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 08:39

az oldala rettenetesen xar, de attol meg ertheti a dolgat :)
ccd-t pucoltatott vele valaki?
ha egyszer istenigazabol retkes lesz, istenigazabol lepucoltatom :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3223 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 10:23

Kozben egy ujabb lencsével kezdtem szemezgetni, a Tokina 28-80 -as, ami szintén 2.8-as.
Asszem az lesz hogy probálok szerezni ebbol is egyet, meg a Tamron 25-70 -est (vagymi, nemtom már kovetni hogy melyik milyen), aztan sidebyside tesztelést csinálok és a jobbat meghagyom. Igaz Tokina nincs most ebayen, edigitalnál meg 175e, amit mindenkepp sokallok erte.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3224 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 06:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:04

EF75-300-at én már semmilyen kivitelben nem vennék, EF100-300-am van, de gondolkozom az eladásán.

Mennyiért tervezed eladni ?

Esetleg 70-210 3,5-4,5 csere érdekel ?

Köszi

#3225 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 06:42

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 8:39

az oldala rettenetesen xar, de attol meg ertheti a dolgat :)
ccd-t pucoltatott vele valaki?
ha egyszer istenigazabol retkes lesz, istenigazabol lepucoltatom :cool:

Ne vegyünk inkább összetársulva többen némi tisztító folyadékot meg sensor swabet ? :) Árán meg a tartalmán is osztozunk, négy-öt darab remélhetőleg elég sokáig kitart.

#3226 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:14

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 11:23

Kozben egy ujabb lencsével kezdtem szemezgetni, a Tokina 28-80 -as, ami szintén 2.8-as.
Asszem az lesz hogy probálok szerezni ebbol is egyet, meg a Tamron 25-70 -est (vagymi, nemtom már kovetni hogy melyik milyen), aztan sidebyside tesztelést csinálok és a jobbat meghagyom. Igaz Tokina nincs most ebayen, edigitalnál meg 175e, amit mindenkepp sokallok erte.

Ne legyél már ennyi buzi, KÉRLEK
Te fényképezni szeretsz, vagy objektíveket gyűjteni?
FOTOZZ FOTOZZ FOTOZZ

van olyan ember aki egy kompaktal bealáz /engem is és megmerem kockáztani hogy az emberek 90%át/
Dallas-one

#3227 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:21

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 7:14

FOTOZZ FOTOZZ FOTOZZ

van olyan ember aki egy kompaktal bealáz /engem is és megmerem kockáztani hogy az emberek 90%át/

Most mi a hézag ? Van egy mondás "Tiszteld felebarátaid agybaját", ha ő objektíveket akar gyűjteni és úgy érzi hogy a jó optikával tud jó képet készíteni akkor minimum annyi haszna van belőle, hogy a birtokában levő optikától megjön az önbizalma.

Én szeretnék kipróbálni még pár optikát, Látni szeretném mire is képesek. Az is tény, hogy legjobban eddig az EF 50 F1,8 MkI jött be.

Vannak emberek akik kompakttal is tudnak jó képet készíteni, tény. Biztos készítettek nálamnál jobb képeket is. Érdekel ? Persze, addig a szintig míg a képeikből ötletet merítek.

#3228 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 7:42

Ne vegyünk inkább összetársulva többen némi tisztító folyadékot meg sensor swabet ? :) Árán meg a tartalmán is osztozunk, négy-öt darab remélhetőleg elég sokáig kitart.

tulkeppen azt sem tartom kizartnak.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3229 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:01

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 8:14

FOTOZZ FOTOZZ FOTOZZ

Ugyanmár. Lehet hogy nem csinálok jobb képeket egy akármilyen draga cuccal sem, de azert hadd legyen már meg az az érzésem hogyha elkoltok egy fél vagyont ezekre a cuccokra akkor legalább jo dolgokat vegyek!

Te se ugy veszel autot hogy ránezel azt megveszed mert jol nez ki. Persze, vezetni kispolszkit is lehet de azert beleulsz masba is, mielott dontessz, nem?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3230 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:26

"Vannak emberek akik kompakttal is tudnak jó képet készíteni, tény"

Bizonyos határok között. Ha nincs az adott gépnek makrólehetősége, akkor nem lehet vele elfogadható makrót csinálni pld. Ugyanígy egy 105mm gyújtótávolsággal nem lehet nagyobb telét igénylő témát elfogadhatóan megörökíteni. A holdat pld ekkora fókusszal nem lehet megcsinálni.

#3231 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:37

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 7:41

Mennyiért tervezed eladni?

Esetleg 70-210 3,5-4,5 csere érdekel ?

Köszi

Csak átvillant az agyamon, hogy eladom, de még nem döntöttem el. Idén szeretnék vakut enni (430ex), csak az árának a felét elviszi a tükörcsere.
Köszi, a 70-210 a 100-300 vásárlása előtt érdekelt volna, de akkor még csak tolózúmos f4-ed volt belőle. :) A 100-300-zal 200-220mm-ig elégedett vagyok. Gondjaim: néha sok a kezdő 100mm, 200 fölött eléggé romlik, és a 300-as végére kéne IS.

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 18. 16:44 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3232 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 07:24

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:04

zárcsere: 50e Ft (17e Ft az anyagköltség, és 32e Ft a munkadíj. )

Engem a munkadíj ütött szíven némiképp. :eek: Mennyi időt vesz igénybe egy zárcsere? :confused: Szerintem ez még az egyébként ügyfélnyúzó gépkocsi szervízek óradíján is túltesz. :reklamacio:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3233 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:42

ti tudjátok, vegyétek, fejem azért mert én már rádöbbentem, hogy fotóim milyensége nem felszerelés függő,
az csak másodlagos, a jó kép elösszöre a fejben születik meg ahova nem kell felszerelés. láttam már olyan képet hogy 300D+kit obi és akármilyen cuccom lesz lehet, hogy az életben nem lesz olyan képeim.
Dallas-one

#3234 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:38

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 8:24

Engem a munkadíj ütött szíven némiképp. :eek: Mennyi időt vesz igénybe egy zárcsere? :confused: Szerintem ez még az egyébként ügyfélnyúzó gépkocsi szervízek óradíján is túltesz. :reklamacio:

:banana: :beer: :kocc: :birthday::birthday2:

Most hívtak a Camera Kft-től, hogy kész a fényképezőm, 25.340 Ft a díja. (a párszáz Ft-ra nem emlékszem pontosan) :Đ

Múlt héten 13-án adtam be, a "Javítási megállapodásra" azt írták, hogy
Várható elkészülés: legkésőbb 2005.10.13,
Várható költség: 30.000 Ft-tól 35.000 Ft-ig.

EZ EGY NAGYON POZITÍV CSALÓDÁS.
1 hét alatt, és a várható költség alatt megcsinálták.
Már csak az a gondom, hogy erre nem számítottam, és ma se akku, se obi, se CF nincs nálam, hogy kipróbáljam átvételnél. Azthiszem holnap elmegyek érte.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3235 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:41

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 9:42

ti tudjátok, vegyétek, fejem azért mert én már rádöbbentem, hogy fotóim milyensége nem felszerelés függő,
az csak másodlagos, a jó kép elösszöre a fejben születik meg ahova nem kell felszerelés. láttam már olyan képet hogy 300D+kit obi és akármilyen cuccom lesz lehet, hogy az életben nem lesz olyan képeim.

Ennek azért két oldala van. Előszöris igazad van abban, hogy a tuti képekhez elsősorban jó fotós és másodsorban jó felszerelés kell. Azonban ha valaki megengedheti magának, hogy jó felszereléssel fotózzon, függetlenül attól, hogy totál kezdő vagy vérprofi, miért ne tegye? Mi a rossz ebben? A fotózás maga is élvezetesebb ha kevesebbszer kell azon törni a fejed, hogy a felszerelés korlátait hogyan lépd át...

#3236 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:39

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 11:38

:banana: :beer: :kocc: :birthday::birthday2:

Most hívtak a Camera Kft-től, hogy kész a fényképezőm, 25.340 Ft a díja. (a párszáz Ft-ra nem emlékszem pontosan) :Đ

Múlt héten 13-án adtam be, a "Javítási megállapodásra" azt írták, hogy
Várható elkészülés: legkésőbb 2005.10.13,
Várható költség: 30.000 Ft-tól 35.000 Ft-ig.

EZ EGY NAGYON POZITÍV CSALÓDÁS.
1 hét alatt, és a várható költség alatt megcsinálták.
Már csak az a gondom, hogy erre nem számítottam, és ma se akku, se obi, se CF nincs nálam, hogy kipróbáljam átvételnél. Azthiszem holnap elmegyek érte.

Ez így már korrekt, remélem tartósnak is bizonyul. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3237 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 14:32

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:39

Ez így már korrekt, remélem tartósnak is bizonyul. :up:

Köszi. Én is remélem, hogy nem lesz poros a CMOS, pontos lesz az AF, és nem lesz öszekarcolva a váz.
És remélem, hogy ez a tükör kihúzza majd a zárcseréig. :Đ

#3238 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 15:08

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 15:32

Köszi. Én is remélem, hogy nem lesz poros a CMOS, pontos lesz az AF, és nem lesz öszekarcolva a váz.
És remélem, hogy ez a tükör kihúzza majd a zárcseréig. :Đ

Csak aztán az a zárcsere kellően sokára legyen esedékes!! :eek: :shoot:

#3239 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:07

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 10:41

Ennek azért két oldala van. Előszöris igazad van abban, hogy a tuti képekhez elsősorban jó fotós és másodsorban jó felszerelés kell. Azonban ha valaki megengedheti magának, hogy jó felszereléssel fotózzon, függetlenül attól, hogy totál kezdő vagy vérprofi, miért ne tegye? Mi a rossz ebben? A fotózás maga is élvezetesebb ha kevesebbszer kell azon törni a fejed, hogy a felszerelés korlátait hogyan lépd át...

Ne felejtsük el azt a lehetőséget sem mikor a fotós motiváció mellett ott van a technika és abban rejlő lehetőségek iránt érdeklődő ember is.

#3240 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 20:24

Sziasztok!

Amíg a gépem segédtükör-behalás (ez divatos sajna mostanában 300d-nél) miatt kiesett a sorból, egy kölcsön d30-cal pörgök. Létezik ehhez a típushoz is fw-frissítés, extra funkciókkal?

Ha lenne vmi linketek megköszönném, meglepném a cimbit a kölcsöngépért cserébe -persze a pár sör mellé :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.