HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3241 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 21:45

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 21:24

Sziasztok!

Amíg a gépem segédtükör-behalás (ez divatos sajna mostanában 300d-nél) miatt kiesett a sorból, egy kölcsön d30-cal pörgök. Létezik ehhez a típushoz is fw-frissítés, extra funkciókkal?

Ha lenne vmi linketek megköszönném, meglepném a cimbit a kölcsöngépért cserébe -persze a pár sör mellé :)

nem tudok D30-hoz hackelt fw-ről. :(
segédtükör: szintén C@m€r@ Kft?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3242 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 08:06

4 nappal a garancia lejárta előtt halt be. AV-Planetnél vettem, Németországban javittatják. (4 hét, már 2 letelt)

#3243 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 18:34

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:06

4 nappal a garancia lejárta előtt halt be. AV-Planetnél vettem, Németországban javittatják. (4 hét, már 2 letelt)

Hány exponál jártál kb?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3244 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 18:36

http://www.pixource....5L/samples.html

#3245 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 19:09

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 9:08

Íme egy jómunkásember, akit lehet, hogy érdemes lenne támogatni:

www.kameraszerviz.hu

Állítólag gyorsan, olcsón és jól dolgozik.

Nem ismerem a szervizt, csak találtam egy véleményt velük kapcsolatban.
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...96086&t=9120352

#3246 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 20. 19:55

"Nem ismerem a szervizt, csak találtam egy véleményt velük kapcsolatban"

Igen pontosan ez EGY vélemény. Én láttam már olyant hogy valaki munkájával mindenki elégedett volt és mégis volt egy aki mindenféle kontárnak nevezte. Itt akkor lóg ki a ló lába mikor az átvevő hozzáértését emlegeti mert nem tudja mikorra lesz kész, honnan tudná nem ő javítja a gépet.

#3247 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:11

Nincs vita köztünk. Írtam, hogy egy vélemény. Ezt is számításba lehet venni.

Amúgy én épp ellenkezőleg csalódtam a C@mer@ Kft-ben, mert az emberek 95%-a azt mondta, hogy kerüljem el messziről, de más ésszerű választási lehetőség híján odamentem. Velem elég korrektek voltak.

#3248 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:16

Ezek után hülye, aki LEGO-t, G.I. Joe-t, és villanyvasutat vesz a gyereknek: :Đ

Kép

#3249 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:49

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 18:34

Hány exponál jártál kb?

olyan 43.000 magasságában

egész jó, ahhoz képest, hogy milyen körülmények közt (füstös partyk, fesztiválok, koncertek..) mennyit dolgozott szegény pára

azt hiszem hamarosan a zár jön, aztán vázcsere

#3250 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 12:49

Sziasztok
Leirast keresek az 350D AF pontossagarol - marmint hogy szabvany szerint a DOF hanyad reszeben kell lennie. Ha jol tudom a 350D-nel ez obifenyero-fuggetlen

#3251 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:16

én úgy tudom hogy Af az kb a dof 1/3-ánál éles. hogy az 1/3 és 2/3 melyik fele van elöl és melyik hátul azt mindig keverem :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3252 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:16

én úgy tudom hogy Af az kb a dof 1/3-ánál éles. hogy az 1/3 és 2/3 melyik fele van elöl és melyik hátul azt mindig keverem :)

Koszi a valaszt, de valahogy nem fogom teljesen:
Az AF eles-en azt erted hogy jol mukodik az AF?

Igazabol a megengedett toleranciara gondolok, ha rafokuszalok valamire, mennyivel szabad elternie a canon szerint tole elore-hatra es mikortol tekintjuk az AF-et hibasnak?

#3253 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:40

ja én a pontos af-re értettem, hisz az nem a dof közepe.

megengedett toleranciáról nem tudok, legalábbis sehol se olvastam ilyen infót, szerintem nincs. vagy pontosan állít élességet vagy nem és akkor gari/fizetős kalibrálás
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3254 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:57

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:37

Koszi a valaszt, de valahogy nem fogom teljesen:
Az AF eles-en azt erted hogy jol mukodik az AF?

Igazabol a megengedett toleranciara gondolok, ha rafokuszalok valamire, mennyivel szabad elternie a canon szerint tole elore-hatra es mikortol tekintjuk az AF-et hibasnak?

Wizard azt fejtette ki hogy mikor élesre állítasz valamit akkor elötte, hozzám közelebb is van egy élességtartomány, és az élesség síkja mögött is van, és ez a nagyobb, ami a fotóstól távolabb van. Egyszerűsítve pld 2m-re van az élesség állítva, akkor 1m-ig terjed az élesség felém, és 4m-re lesz a másik határ, ez az 1/3- 2/3 arány. Persze ez csak megközelítő érték.

Hát az AF -nél nagy eltérés nem szabadna hogy legyen, teljes rekesznél sem lehet életlen pld egy másfél méterre levő beállított tárgy mert akkor nem lehet használni az AF-t.

#3255 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:10

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 13:49

Sziasztok
Leirast keresek az 350D AF pontossagarol - marmint hogy szabvany szerint a DOF hanyad reszeben kell lennie. Ha jol tudom a 350D-nel ez obifenyero-fuggetlen

Szerintem neked sokkal inkább a circle of confusion-ről kéne info, az elég bonyesz, nem vállalkozok elmagyarázni, de ez a cikk elég korrekt.

#3256 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:57

Egyszerűsítve pld 2m-re van az élesség állítva, akkor 1m-ig terjed az élesség felém, és 4m-re lesz a másik határ, ez az 1/3- 2/3 arány. Persze ez csak megközelítő érték.

Igen, erre gondoltam, jol kozeliti meg a kerdesem - a peldadban ha pl elotte 2 es mogotte 2 meter eles (4 meter DOF-ot feltetelezve) ugy amire fokuszaltammeg elvileg eles - de ezt helyes AF-nek tekintjuk-e. Nyilvan jobban erdekes ez ha 30 centi az egesz melysegelesseg..

#3257 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:55

Működik a 300D-m. :Đ Sok időbe került, amíg ráfűztem az E-1 kéztartószíjat (rajz nélkül) a nyakpánttal :lama: , majd azon kezdtem csodálkozni, hogy nem megy a JUMP-ra a FEC, és a SET-re sem csinál semmit. Utána feltettem a wasia-t. :omg:

~9700 expoval adtam be, 9966-tal kaptam vissza. (ráírták a munkalapra)

részletezés (bruttó):
  • Munkadíj: 18.800 Ft
  • Anyagköltség: 6.545 Ft
  • Összes javítási költség: 25.345 Ft

Kitörölték az "Owner Name"-t, majd újra beírom.
A váz karcmentes. Az LCD és a plexi közé a jobb alsó sarokba bekerült egy kis szösz, de nem zavaró. Csináltam "porszem próbát" is, 32-es rekesz, vaku, fehér fal. Elég szar lett a kép a sok manipulálástól, de kivehetők a a porszemek. Ilyen tesztet/képet korábban még soha nem csináltam, szerviz előtt meg már nem tudtam. Nem fogom a szervizre, inkább betudom az aug. 20-i obicseréknek. :)
Ezek a porszemek 13, 10, 8-as rekesznél már nem látszanak, tehát együtt élek velük egy darabig.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#3258 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:02

Ja, és lenullázták a számozást, újra 0-ról kezdődik. Hogy lehetne visszaállítani?
(ha jól emlékszem alvaro-nak, vagy Thrawn-nak volt kártyacsere miatt elállítódott számozása.)

köszi

#3259 Felhasználó inaktív   developp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:15

Sziasztok!  Meg tudná nekem mondani valaki, hogy érdemes-e vázat rendelni a B&H-tól vagy mástól? Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a külföldi behozatal, vagy körülményes-e és ilyenek. Szeretnék a hazai túlzásba vitt ártól jóval olcsóbban hozzájutni egy EOS 5D-hez.

Előre is köszi :)

#3260 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:17

Idézet: developp - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:15

Sziasztok!  Meg tudná nekem mondani valaki, hogy érdemes-e vázat rendelni a B&H-tól vagy mástól? Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a külföldi behozatal, vagy körülményes-e és ilyenek. Szeretnék a hazai túlzásba vitt ártól jóval olcsóbban hozzájutni egy EOS 5D-hez.

Előre is köszi :)

neked kell tudni, hogy megéri-e számodra
annyit mondok hogy +8% vám és 25%áfa az egészre.
sokszor postaköltségre is fizetsz áfát....

számold ki.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.