HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3261 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:45

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:31

Igen, erre gondoltam, jol kozeliti meg a kerdesem - a peldadban ha pl elotte 2 es mogotte 2 meter eles (4 meter DOF-ot feltetelezve) ugy amire fokuszaltammeg elvileg eles - de ezt helyes AF-nek tekintjuk-e. Nyilvan jobban erdekes ez ha 30 centi az egesz melysegelesseg..

Félreértetted a példámban 3 méter a DOF. A 2 méterre levő tárgy elött 1 méter, mögötte 2 méter. az eloszlás ilyen a mélységélesség felém kisebb a tárgy után nagyobb. Az arány hasonló ha kisebb, és ha nagyobb a DOF a rekesztől függően. Tehát nem szimmetrikus.

#3262 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:47

Idézet: developp - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:15

Sziasztok!  Meg tudná nekem mondani valaki, hogy érdemes-e vázat rendelni a B&H-tól vagy mástól? Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a külföldi behozatal, vagy körülményes-e és ilyenek. Szeretnék a hazai túlzásba vitt ártól jóval olcsóbban hozzájutni egy EOS 5D-hez.

Előre is köszi :)

És a garanciás lehetőségre is gondolj.

#3263 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 18:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:02

Ja, és lenullázták a számozást, újra 0-ról kezdődik. Hogy lehetne visszaállítani?
(ha jól emlékszem alvaro-nak, vagy Thrawn-nak volt kártyacsere miatt elállítódott számozása.)

Sajnos nem tudom a megoldást, de engem is érdekelne. Kártyacsere miatt ugrott 1886-ról 1932-re még három hónapos korában. Mondjuk ez még abszolút nem vészes érték, de ha mondjuk 10.000-et ugrott volna a számozás, az már zavarna.

#3264 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 18:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:17

neked kell tudni, hogy megéri-e számodra
annyit mondok hogy +8% vám és 25%áfa az egészre.
sokszor postaköltségre is fizetsz áfát....

számold ki.

Ez nem pontos. A vám az max 5% lehet, nemrég Donphobos beszélt a vámosokkal ezügyben. A postaköltségre biztosan nem fizetsz áfát ha mondjuk a B&H-tól rendelsz, ugyanis nem írják rá a számlára...

Amit figyelembe kell még venni az az, hogy CanonUSA engedi-e a külföldi értékesítést, ugyanis Nikon vázat nem tudsz legális Nikon kereskedőtől rendelni USÁ-ból, B&H sem szállít ilyet külföldre. Canonnál mondjuk lehet másképp van.

A vázak egyébként pont azok amiket én nem rendelnék külföldről (ellentétben kb minden mással), ugyanis a járulékos költségek miatt alig spórolsz valamit és itt fokozottan fontos a gari. Persze te tudod, számold ki :)

Szerkesztette: saen 2005. 09. 21. 18:48 -kor

#3265 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 14:55

Működik a 300D-m. :Đ

Örülök neki hogy ismét van géped!  :birthday2:

#3266 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:28

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:00

Örülök neki hogy ismét van géped!  :birthday2:

Köszi. :)

lugosi, saen: néha benézhetnétek a Nikon topickba is. :D
https://forum.hwsw.h...=55740&st=1200#
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3267 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:32

Idézet: GP#2 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 19:17

Sajnos nem tudom a megoldást, de engem is érdekelne. Kártyacsere miatt ugrott 1886-ról 1932-re még három hónapos korában. Mondjuk ez még abszolút nem vészes érték, de ha mondjuk 10.000-et ugrott volna a számozás, az már zavarna.

Valami olyasmire emlékszem, hogy egy üres kártyán meg kell csinálni a DCIM-be a szükséges könyvtárakat és vissza kell másolni az utolsó képet. A könyvtár az én esetemben (9700 expohoz) pl. 197CANON, csak azt nem tudom, hogy a DCIM/CANONMSC-be hogy teszem be a .ctg kiterjesztésű fájlokat. Meg valamikor nullázni is kell a számlálást, utána meg vissza kell állítani folyamatosra. De nem emlékszem pontosan. Lehet, hogy a másik fórumon olvastam? :think:

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 21. 19:51 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3268 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:26

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:28

lugosi, saen: néha benézhetnétek a Nikon topickba is. :D
https://forum.hwsw.h...=55740&st=1200#

Benéztem, de nem nagyon fogott meg a dolog, bocsi.

#3269 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:26

Jol mondod egyebkent ez a procedura.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3270 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:48

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:32

Valami olyasmire emlékszem, hogy egy üres kártyán meg kell csinálni a DCIM-be a szükséges könyvtárakat és vissza kell másolni az utolsó képet. A könyvtár az én esetemben (9700 expohoz) pl. 197CANON, csak azt nem tudom, hogy a DCIM/CANONMSC-be hogy teszem be a .ctg kiterjesztésű fájlokat. Meg valamikor nullázni is kell a számlálást, utána meg vissza kell állítani folyamatosra. De nem emlékszem pontosan. Lehet, hogy a másik fórumon olvastam? :think:

Én trükköztem vele, de már nem nagyon emlékszem, hogy hogyan. :confused:  :think: Azt hiszem, kártyaolvasóban mindent töröltem a kártyáról, könyvtárakat is, azután bemásoltam a megfelelő számozásúként létrehozott könyvtárba egy olyan képet, ami a helyes utolsó sorszámot kapta. Nem folyamatos számozásra állítva lőttem egy képet, majd visszaállítottam a számozást folyamatosra. Azt hiszem, valahogy így csináltam. Mondjuk én 20D-n csináltam, nem tudom, 300D-vel működik-e? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3271 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 05:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:48

Én trükköztem vele, de már nem nagyon emlékszem, hogy hogyan. :confused:  :think: Azt hiszem, kártyaolvasóban mindent töröltem a kártyáról, könyvtárakat is, azután bemásoltam a megfelelő számozásúként létrehozott könyvtárba egy olyan képet, ami a helyes utolsó sorszámot kapta. Nem folyamatos számozásra állítva lőttem egy képet, majd visszaállítottam a számozást folyamatosra. Azt hiszem, valahogy így csináltam. Mondjuk én 20D-n csináltam, nem tudom, 300D-vel működik-e? :think:

Valószínűleg működik, mivel anyagi okok miatt most el kellett adjam a 300D-t, és egy S1 IS lett helyette. Átettem bele a kártyát, amit a 300D-ben használtam, (egy darab kép sem volt rajta, de a standard könyvtárstruktúra megmaradt) és az gyönyörűen folytatta ott, ahol a 300D-n abbahagytam.

Viszont amikor két kártyával fotóztam a 300D-n, akko is folyamatosan vitte a sorszámot, bárhogy cserélgettem a két kártyát, vagyis nem csak a kártyán található adatok alapján dolgozik. Vagy előre pörgeti a számlálót ha kell (300D -> S1 IS kártya) de visszafelé (két kártya cserélgetése a 300D-ben) nem?

ZooLee

#3272 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:13

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 6:52

...S1 IS lett helyette. Átettem bele a kártyát, amit a 300D-ben használtam...

ez meg istenes, mert 'ez is a mi kutyank kolke' :D

de nekem olyan kartya allitotta elore a szamlalomat 2-300 keppel, ami elotte nikon d70-ben volt, ami ugye tok mas konyvtar- es fileneveket hasznal :omg:

mondjuk nem is erdekel a visszaallitaa, mert az meg hianyzik, hogy azonos nevu kepeim legyenek par hetre visszamenoleg :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3273 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:40

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:13

mondjuk nem is erdekel a visszaallitaa, mert az meg hianyzik, hogy azonos nevu kepeim legyenek par hetre visszamenoleg :omg:

De miért nem nevezed át a képeidet?  :think:  :confused: Én progival már felmásolás közben automatán átneveztetem, mindig valami olyan értelmes névre amiből tudom mi van rajta, így később sokkal többet mond. Javaslom erősen, főleg mielőtt átléped a 10k képet és újrakezdődik a számlálás...

#3274 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 7:40

De miért nem nevezed át a képeidet?  :think:  :confused: Én progival már felmásolás közben automatán átneveztetem, mindig valami olyan értelmes névre amiből tudom mi van rajta, így később sokkal többet mond. Javaslom erősen, főleg mielőtt átléped a 10k képet és újrakezdődik a számlálás...

De csak csinálsz valami tematikus/kronológikus könyvtárszerkezetet a képeidnek, nem? :think:

#3275 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:49

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:40

en inkabb a foldereket nevezgetem, nem a kepeket. azokat csak akkor, ha beugrik valami jo (vagy kevesbe jo) cim.

#3276 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 08:54

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:45

De csak csinálsz valami tematikus/kronológikus könyvtárszerkezetet a képeidnek, nem? :think:

Persze, de ettől még a fileneveknek is van értelme.

#3277 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:45

Félreértetted a példámban 3 méter a DOF. A 2 méterre levő tárgy elött 1 méter, mögötte 2 méter. az eloszlás ilyen a mélységélesség felém kisebb a tárgy után nagyobb. Az arány hasonló ha kisebb, és ha nagyobb a DOF a rekesztől függően. Tehát nem szimmetrikus.

Nekifutok megegyszer hogy mire gondolok:
milimeterre pontos fokuszalas eseten akkor a peldadban elotte 1m, mogotte 2m a DOF. Mi van akkor ha az AF pl az abszolut pontossag helyett fel meterrel elorebb fokuszal mint a targy. Ebben az esetben a targy elott es mogott is 1,5m-t tart a DOF es elvileg elesnek latszik ott is. A kerdes tehat: feltetelezem az AF nem tud 100%-osan preciz lenni, mi az a tolerancia, ami elfogadott/eloirt a canon szerint. (mennyi frontfokusz/backfokusz)

#3278 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:24

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 11:19

Nekifutok megegyszer hogy mire gondolok:
milimeterre pontos fokuszalas eseten akkor a peldadban elotte 1m, mogotte 2m a DOF. Mi van akkor ha az AF pl az abszolut pontossag helyett fel meterrel elorebb fokuszal mint a targy. Ebben az esetben a targy elott es mogott is 1,5m-t tart a DOF es elvileg elesnek latszik ott is. A kerdes tehat: feltetelezem az AF nem tud 100%-osan preciz lenni, mi az a tolerancia, ami elfogadott/eloirt a canon szerint. (mennyi frontfokusz/backfokusz)

Olvasd el a nemrég belinkelt circle of confusion-ös cikket, ha azt megérted akkor megtudod. Nem fogsz olyan számot kapni, hogy 5%.

#3279 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 22. 12:39

"elotte 1m, mogotte 2m a DOF. Mi van akkor ha az AF pl az abszolut pontossag helyett fel meterrel elorebb fokuszal mint a targy. Ebben az esetben a targy elott es mogott is 1,5m-t tart a DOF es elvileg elesnek latszik ott is"

A mélységélesség soha nem lesz szimmetrikus, az az optika tulajdonsága semmi köze nincs az AF-hoz. A tárgytól felém mindig kisebb az élességtartomány mint a tárgy mögött. Az AF-nak úgy kell beállítani az élességet teljes rekesznél is hogy szemmel ne legyen látható alul vagy túlállítás.

#3280 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 12:40

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 9:54

Persze, de ettől még a fileneveknek is van értelme.

vanni van.
amugy van ilyen batchatnevezo brogi, ami tud hosszt atbizergalni a neveken? nem attolto, hanem ami barmikor megcsinalja vinyon. vagy legjobb lenne egy plugin far-hoz (win/totalcmd-t nem hasznalok, mert nem szeretem, es nem is fogok...)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.