idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Full garit akarok, én már csak ilyen vagyok![/quote]
Ez garis! A boltba kell visszavinni, ha valami gond van és kicserélik.
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 07. 03. 14:18
idézet:
Ezt írta KZKZKZ:
Ez garis! A boltba kell visszavinni, ha valami gond van és kicserélik.[/quote]
Gari és gari között magyarországon van különbség.
És én ezt a boltot nem ismerem, viszont 100 000< HUF nekem sok pénz! Nagyon megnézem mire költöm.
Elküldve: 2003. 07. 03. 14:25
idézet:
Ezt írta KZKZKZ:
A Canonnál ugyanúgy megcseszheted az elemeket, mint a Nikonnál a litiumot. Lemerül és kidobhatod...
A Nikonhoz pedig NEM jár töltő és akksi!!!
What's in the Box?
The Coolpix 3100 has an average bundle. Inside the box, you'll find:
The 3.2 Mpixel Nikon Coolpix 3100 camera
16MB CompactFlash card
One CR-V3 lithium battery (non-rechargeable)
Wrist strap
USB cable
Video cable
CD-ROM featuring NikonView and drivers, plus a "Let's Get Started with Coolpix" CD-ROM
93 page camera manual (printed)
!!!!!!![/quote]
Köszi, hogy segítessz nekem. Nem azért hogy vitázzak veled, csak apontosság kedvéért a nikon magyar oldalán ez található:
MELLÉ ADOTT TARTOZÉKOK:
Hordszíj, 16MB CompactFlash™ kártya, 2 db tölthető Ni-MH ceruza akku EN-MH1, USB kábel, Video kábel, Akkutöltő MH-70, NikonView szoftver CD, Adobe Photoshop Elements CD
[url="http://"http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=14&languageId=14&prodId=475&catId=82"]http://www.europe-ni...Id=475&catId=82[/url]
Csak, hogy a többieket nehogy félrevezessem.
webradio
Elküldve: 2003. 07. 03. 15:12
idézet:
Ezt írta Vagany:
A segítségeteket kérném !!!
Gyorsan kéne választanom 2 gép közül (sajnos jelentős az árkülönbség):
CANON Powershot A70 + elem 120 ezer Ft,
NIKON Coolpix 3100 + akku + töltő 100 ezer Ft
A véleményetekre vagyok kíváncsi, ti melyiket vennétek?
Köszi !!![/quote]
Hi,
én is e kettő és az Oly C740-es között vacillálok már egy jó ideje.
Csak a teljesség kedvéért:
Oly C-740 + akku + töltő + 128 MB xD ~ 175 ezer Ft.
Szóval az én eddig összeollózott negatívumaim:
A70: elég stabil pirosszem-effekt,LCD-t védeni kell házilag.
CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép), minimális manuális behatás.
C740:drága xD kártya, kicsit méretesnek érzem (ez szubjektív!).
De mindhárom gép képminőségét általában nagyon jónak mondják. Végiggondolva arányosnak érzem árakat is.
Viszont a kérdésedből kiindulva úgy érzem, te mégis tudsz valahol A70-es lelőhelyet. Ha nem titok megoszthatnád velünk, nekem speciel a debreceni is jó.
Üdv,
Tm2
Elküldve: 2003. 07. 03. 15:30
Momentán Én 14 eFt-ért szereztem 128 Mb-s Olympust.
Egyébként úgy vettem észre, hogy elég gyorsan dolgozik, legalábbis gyorsabbnak tűnik, mint a SD card.
Elküldve: 2003. 07. 03. 15:45
idézet:
Ezt írta tm2:
CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép)
[/quote]
Neee..
CP3100 kiesett a versenyből!
[ 2003. július 03.: Georgo, a dékán szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 03. 16:08
idézet:
Ezt írta tm2:
CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép), minimális manuális behatás.
[/quote]
2db 2000mAh-s GP akksival (vaku használat nélkül) meg lehet tölteni egy 128-as kártyát (kb 200 kép), a manuális beállítások (nagyrészének) hiánya fedi a valóságot...
Elküldve: 2003. 07. 03. 16:15
(úgysem akarom kinyomtatni!)
Elküldve: 2003. 07. 03. 17:24
idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Berágok , hogy nincs A70 és veszek egy A60-at és szarok mindenkire!
(úgysem akarom kinyomtatni!)[/quote]
Ha nyomtatod/előhivatod a 2MP-es kép elég 9*13-ra, és 10*15-re is.
Elküldve: 2003. 07. 03. 23:29
Megvettem az A 70-est eddig nagyon tetszik
A gépel kapcsolatban nem értek meglepetések azt tudja vagy nem tudja (red eye) amit vártam. Még vennem kell CF kártyát, 128 vagy 256-ost, de nem tudom milyen márkát, aztán jöhet a nyaralás.
Mindenkinek köszi a segítséget asszem megnézem a CF kártyás fórumot is.
Majd elfelejtettem: sulinetre nem tudták adni!!!
webradio
Elküldve: 2003. 07. 04. 01:22
Most készülök venni az első digitális fényképezőgépemet (CP 2000). Azt halottam, hogy az ilyen gépekkel fényképezéskor nem szabad a "napba nézni" mert károsodhat a CCD. Na most ez ugyanúgy igaz, ha mondjuk csak le rakom a kerti asztalra a gépet amire rásüt a nap? Akkor is éri fény a CCD-t ha ki van kapcsolva? Vagy van valamilyen fény-zár az optikában?
Elküldve: 2003. 07. 04. 06:58
idézet:
Ezt írta Vagany:
Köszi, hogy segítessz nekem. Nem azért hogy vitázzak veled, csak apontosság kedvéért a nikon magyar oldalán ez található:
MELLÉ ADOTT TARTOZÉKOK:
Hordszíj, 16MB CompactFlash™ kártya, 2 db tölthető Ni-MH ceruza akku EN-MH1, USB kábel, Video kábel, Akkutöltő MH-70, NikonView szoftver CD, Adobe Photoshop Elements CD
[url="http://"http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=14&languageId=14&prodId=475&catId=82"]http://www.europe-ni...Id=475&catId=82 ://http://www.europe-nikon.com/details...=475&catId=82 [/url]
Csak, hogy a többieket nehogy félrevezessem.[/quote]
Igazad van, tényleg! Ezekszerint kétféle "kiszerelésben" is árulják.
Tegnap láttam a MediaMarkt hirdetését, és ott is akkuval és töltővel adják. Egyébként 100000Ft-ba kerül most ott. Nem rossz ár.
Én is néztem ezt a készüléket, de az akkuzabálása miatt nem vettem meg többek között, és mert nincs manuális blende és zársebesség és fókusz...
[ 2003. július 04.: KZKZKZ szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 04. 10:17
idézet:
Ezt írta Future-T:
A hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem:
Most készülök venni az első digitális fényképezőgépemet (CP 2000). Azt halottam, hogy az ilyen gépekkel fényképezéskor nem szabad a "napba nézni" mert károsodhat a CCD. Na most ez ugyanúgy igaz, ha mondjuk csak le rakom a kerti asztalra a gépet amire rásüt a nap? Akkor is éri fény a CCD-t ha ki van kapcsolva? Vagy van valamilyen fény-zár az optikában?[/quote]
Ha az LCD-n látod folyamatosan a képet, akkor igen, éri a napfény.
De ez a "Napba nézés" azért igazándiból tényleg azt jelenti, hogy épeszű ember szűrő nélkül nem akarja közvetlenül a Napot fényképezni, tehát nem "nézel rá" közvetlenül, mint ahogy szabad szemmel sem....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 04. 13:39
A70 lett végül a befutó.
Hétvégén tesztelés...
Jövő héten pedig a szükséges kiegészítők (CF, akku, tok) beszerzése lesz a feladat.
Ja egy kérdés (exit poll jelleggel): ti milyen minőségben szoktatok fényképezni? Pl. A gépem alapból fine-ban állt, és nem superfineban. Van egy haverom aki az Oly C720-al HQ-t használ SHQ helyett, így 8 helyett 21 képet tud egy 16 MB-s kártyára rakni. Úgy tünt így elsőre, hogy a Canon is kb. kétszer olyan nagy file-t csinál superfine-ban. Nyilván megfelelő téma esetén adott, hogy mit választasz, de úgy általában...?!?
tm2
Elküldve: 2003. 07. 04. 14:19
idézet:
Ezt írta tm2:
Ja egy kérdés (exit poll jelleggel): ti milyen minőségben szoktatok fényképezni? Pl. A gépem alapból fine-ban állt, és nem superfineban. Van egy haverom aki az Oly C720-al HQ-t használ SHQ helyett, így 8 helyett 21 képet tud egy 16 MB-s kártyára rakni. Úgy tünt így elsőre, hogy a Canon is kb. kétszer olyan nagy file-t csinál superfine-ban. Nyilván megfelelő téma esetén adott, hogy mit választasz, de úgy általában...?!?
[/quote]
Én azt mondom, hogy vegyünk CF-et bőven hozzá, nem olyan drága most már, 20eFt körül jár 512Mb.
Így aztán fotózhatunk a legjobb minőségben és persze felbontásban.
Hidd el nagyon idegesítő tud lenni, amikor azt látod egy jól sikerült képen, hogy tele van tipikus JPG hibákkal a tömörítés miatt.
Elküldve: 2003. 07. 04. 17:00
Bocsi ha hülye a kérdés de még soha nem volt digitális gépem és most szeretnék venni.Amit kinéztem az a Minolta Dimage 7i vagy a Sony Cyber-Shot F717.Kezdőnek melyik a megfelelőbb vagy a minőség melyiknél jobb ?
Elküldve: 2003. 07. 04. 17:40
idézet:
Ezt írta hokusz*:
Hi !
Bocsi ha hülye a kérdés de még soha nem volt digitális gépem és most szeretnék venni.Amit kinéztem az a Minolta Dimage 7i vagy a Sony Cyber-Shot F717.Kezdőnek melyik a megfelelőbb vagy a minőség melyiknél jobb ?[/quote]
Kezdőként máris ennyit akarsz költeni a gépre? Merész.
Ezek egyike sem kezdőgép abban az értelemben, hogy mindkettővel messze többet meg lehet csinálni, mint amit egy kezdő egyáltalán el tud képzelni.
Már amennyiben a kezdő szó alatt azt érted, hogy a fotózásban is kezdő vagy.
Elküldve: 2003. 07. 04. 19:49
várhatóan július legvégén, augusztus elején érkezik az első szállítmány Magyarországra."
Lehet, hogy azért mert mindegyiket kézzel gyártják?
Ilyen yo lenne?
Viccet félretéve ha valakinek van INFÓJA készletről azt nagyonSZÉPen megkérem értesítsen! Nekem külön sz@r mer itt lakok vidéken, a kis Veszprémben...+ ráadás, hogy ezért lent büfézek a 60 fokban a Balatonon, ezek meg nem bírnak hozni eleget...
Elküldve: 2003. 07. 04. 20:06
idézet:
Ezt írta MisterY:
Kezdőként máris ennyit akarsz költeni a gépre? Merész.
Ezek egyike sem kezdőgép abban az értelemben, hogy mindkettővel messze többet meg lehet csinálni, mint amit egy kezdő egyáltalán el tud képzelni.
Már amennyiben a kezdő szó alatt azt érted, hogy a fotózásban is kezdő vagy.[/quote]
Viszont ha komolyan veszi, amit csinál, akkor biztosan nem fogja egy év múlva a saját fejét szidni, hogy nem egy komoly gépet vett, hanem egy gagyi szappantartót, mert a gépével nem tudja megvalósítani, amit akar. Nagyon is helyes dolog komoly gépet venni már első gépnek is, főképp ha az ember komolyan akar foglalkozni a fotózással, valamint ésszerűbb is. Tudod, a már sokat emlegetett szlogen: nagy gépbe bele lehet nőni, kis gépet csak kinőni lehet, aztán venni nagyot. Felesleges pénzkidobás.
Ui.: Az meg, hogy valakinek az első digitális gépe, nem biztosan azt jelenti, hogy az első fényképezőgépe is egyben.![]()
Én is így vagyok vele. Ha vennék digitet, akkor az csak és kizárólag 10MPixel feletti SLR váz volna.
[ 2003. július 04.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.