HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#601 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 03. 14:14

idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:

Full garit akarok, én már csak ilyen vagyok! :)
[/quote]

Ez garis! A boltba kell visszavinni, ha valami gond van és kicserélik.
k s

#602 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 14:18

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:

Ez garis! A boltba kell visszavinni, ha valami gond van és kicserélik.
[/quote]

Gari és gari között magyarországon van különbség.
És én ezt a boltot nem ismerem, viszont 100 000< HUF nekem sok pénz! Nagyon megnézem mire költöm.

#603 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 14:25

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:

A Canonnál ugyanúgy megcseszheted az elemeket, mint a Nikonnál a litiumot. Lemerül és kidobhatod...

A Nikonhoz pedig NEM jár töltő és akksi!!!

What's in the Box?

The Coolpix 3100 has an average bundle. Inside the box, you'll find:

The 3.2 Mpixel Nikon Coolpix 3100 camera
16MB CompactFlash card
One CR-V3 lithium battery (non-rechargeable)
Wrist strap
USB cable
Video cable
CD-ROM featuring NikonView and drivers, plus a "Let's Get Started with Coolpix" CD-ROM
93 page camera manual (printed)

!!!!!!!
[/quote]

Köszi, hogy segítessz nekem. Nem azért hogy vitázzak veled, csak apontosság kedvéért a nikon magyar oldalán ez található:

MELLÉ ADOTT TARTOZÉKOK:
Hordszíj, 16MB CompactFlash™ kártya, 2 db tölthető Ni-MH ceruza akku EN-MH1, USB kábel, Video kábel, Akkutöltő MH-70, NikonView szoftver CD, Adobe Photoshop Elements CD
[url="http://"http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=14&languageId=14&prodId=475&catId=82"]http://www.europe-ni...Id=475&catId=82[/url]

Csak, hogy a többieket nehogy félrevezessem.
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#604 Felhasználó inaktív   tm2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 03. 15:12

idézet:
Ezt írta Vagany:
A segítségeteket kérném !!!

Gyorsan kéne választanom 2 gép közül (sajnos jelentős az árkülönbség):

CANON Powershot A70 + elem 120 ezer Ft,
NIKON Coolpix 3100 + akku + töltő 100 ezer Ft

A véleményetekre vagyok kíváncsi, ti melyiket vennétek?
Köszi !!!
[/quote]

Hi,
én is e kettő és az Oly C740-es között vacillálok már egy jó ideje.
Csak a teljesség kedvéért:
Oly C-740 + akku + töltő + 128 MB xD ~ 175 ezer Ft.

Szóval az én eddig összeollózott negatívumaim:
A70: elég stabil pirosszem-effekt,LCD-t védeni kell házilag.
CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép), minimális manuális behatás.
C740:drága xD kártya, kicsit méretesnek érzem (ez szubjektív!).

De mindhárom gép képminőségét általában nagyon jónak mondják. Végiggondolva arányosnak érzem árakat is.

Viszont a kérdésedből kiindulva úgy érzem, te mégis tudsz valahol A70-es lelőhelyet. Ha nem titok megoszthatnád velünk, nekem speciel a debreceni is jó.

Üdv,
Tm2

#605 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 15:30

Drága, drága, de ha nem a hivatalos helyen veszed, akkor olcsóbb... és ugyanúgy olympus...
Momentán Én 14 eFt-ért szereztem 128 Mb-s Olympust.
Egyébként úgy vettem észre, hogy elég gyorsan dolgozik, legalábbis gyorsabbnak tűnik, mint a SD card.

#606 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 15:45

idézet:
Ezt írta tm2:

CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép)
[/quote]

:eek: Neee.. :eek:

CP3100 kiesett a versenyből!

[ 2003. július 03.: Georgo, a dékán szerkesztette a hozzászólást ]

#607 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 16:08

idézet:
Ezt írta tm2:

CP3100: zabálja az akksit (2 db AA elem = 10!! kép), minimális manuális behatás.
[/quote]

2db 2000mAh-s GP akksival (vaku használat nélkül) meg lehet tölteni egy 128-as kártyát (kb 200 kép), a manuális beállítások (nagyrészének) hiánya fedi a valóságot...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#608 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 16:15

Berágok , hogy nincs A70 és veszek egy A60-at és szarok mindenkire! :D

(úgysem akarom kinyomtatni!)

#609 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 17:24

idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Berágok , hogy nincs A70 és veszek egy A60-at és szarok mindenkire! :D
(úgysem akarom kinyomtatni!)
[/quote]
Ha nyomtatod/előhivatod a 2MP-es kép elég 9*13-ra, és 10*15-re is.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#610 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 23:29

Bocs, hogy csak most írok, de délután nem értem rá.
Megvettem az A 70-est eddig nagyon tetszik :cool: . Este fél nyolckor estem be a Mediamarkt-ba és igazábol nem bíztam benne hogy lesz még A70-es, de mákom volt (remélem egy év múlva is így gondolom). Állítólag 2 db-ot kaptak ma, vagy tegnap, de mondanom se kell, hogy enyém volt az utolsó. 27 ezerrel többet fizettem (127 e) mintha a NIKON-t (100 e) vettem volna (csak meg ne bánjam). 120 volt a gép (drága de csak itt volt) plusz megvettem a legolcsóbb töltőt 4 aksival (1800 mAh + éjszakai 9 órahosszás) 6990 Ft-ért. A NIKON-HOZ JÁR AKSI+TÖLTŐ !!!
A gépel kapcsolatban nem értek meglepetések azt tudja vagy nem tudja (red eye) amit vártam. Még vennem kell CF kártyát, 128 vagy 256-ost, de nem tudom milyen márkát, aztán jöhet a nyaralás.
Mindenkinek köszi a segítséget asszem megnézem a CF kártyás fórumot is.
Majd elfelejtettem: sulinetre nem tudták adni!!! :(
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#611 Felhasználó inaktív   Future-T 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 01:22

A hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem:

Most készülök venni az első digitális fényképezőgépemet (CP 2000). Azt halottam, hogy az ilyen gépekkel fényképezéskor nem szabad a "napba nézni" mert károsodhat a CCD. Na most ez ugyanúgy igaz, ha mondjuk csak le rakom a kerti asztalra a gépet amire rásüt a nap? Akkor is éri fény a CCD-t ha ki van kapcsolva? Vagy van valamilyen fény-zár az optikában?

#612 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 06:58

idézet:
Ezt írta Vagany:

Köszi, hogy segítessz nekem. Nem azért hogy vitázzak veled, csak apontosság kedvéért a nikon magyar oldalán ez található:

MELLÉ ADOTT TARTOZÉKOK:
Hordszíj, 16MB CompactFlash™ kártya, 2 db tölthető Ni-MH ceruza akku EN-MH1, USB kábel, Video kábel, Akkutöltő MH-70, NikonView szoftver CD, Adobe Photoshop Elements CD
[url="http://"http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=14&languageId=14&prodId=475&catId=82"]http://www.europe-ni...Id=475&catId=82 ://http://www.europe-nikon.com/details...=475&catId=82 [/url]

Csak, hogy a többieket nehogy félrevezessem.
[/quote]

Igazad van, tényleg! Ezekszerint kétféle "kiszerelésben" is árulják.

Tegnap láttam a MediaMarkt hirdetését, és ott is akkuval és töltővel adják. Egyébként 100000Ft-ba kerül most ott. Nem rossz ár.
Én is néztem ezt a készüléket, de az akkuzabálása miatt nem vettem meg többek között, és mert nincs manuális blende és zársebesség és fókusz...

[ 2003. július 04.: KZKZKZ szerkesztette a hozzászólást ]
k s

#613 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 07. 04. 10:17

idézet:
Ezt írta Future-T:
A hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem:

Most készülök venni az első digitális fényképezőgépemet (CP 2000). Azt halottam, hogy az ilyen gépekkel fényképezéskor nem szabad a "napba nézni" mert károsodhat a CCD. Na most ez ugyanúgy igaz, ha mondjuk csak le rakom a kerti asztalra a gépet amire rásüt a nap? Akkor is éri fény a CCD-t ha ki van kapcsolva? Vagy van valamilyen fény-zár az optikában?
[/quote]

Ha az LCD-n látod folyamatosan a képet, akkor igen, éri a napfény.

De ez a "Napba nézés" azért igazándiból tényleg azt jelenti, hogy épeszű ember szűrő nélkül nem akarja közvetlenül a Napot fényképezni, tehát nem "nézel rá" közvetlenül, mint ahogy szabad szemmel sem....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#614 Felhasználó inaktív   Future-T 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 13:17

Köszi az infót!

#615 Felhasználó inaktív   tm2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 13:39

Megvettem...
A70 lett végül a befutó.
Hétvégén tesztelés...
Jövő héten pedig a szükséges kiegészítők (CF, akku, tok) beszerzése lesz a feladat.
Ja egy kérdés (exit poll jelleggel): ti milyen minőségben szoktatok fényképezni? Pl. A gépem alapból fine-ban állt, és nem superfineban. Van egy haverom aki az Oly C720-al HQ-t használ SHQ helyett, így 8 helyett 21 képet tud egy 16 MB-s kártyára rakni. Úgy tünt így elsőre, hogy a Canon is kb. kétszer olyan nagy file-t csinál superfine-ban. Nyilván megfelelő téma esetén adott, hogy mit választasz, de úgy általában...?!?

tm2

#616 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 14:19

idézet:
Ezt írta tm2:
Ja egy kérdés (exit poll jelleggel): ti milyen minőségben szoktatok fényképezni? Pl. A gépem alapból fine-ban állt, és nem superfineban. Van egy haverom aki az Oly C720-al HQ-t használ SHQ helyett, így 8 helyett 21 képet tud egy 16 MB-s kártyára rakni. Úgy tünt így elsőre, hogy a Canon is kb. kétszer olyan nagy file-t csinál superfine-ban. Nyilván megfelelő téma esetén adott, hogy mit választasz, de úgy általában...?!?
[/quote]

Én azt mondom, hogy vegyünk CF-et bőven hozzá, nem olyan drága most már, 20eFt körül jár 512Mb.
Így aztán fotózhatunk a legjobb minőségben és persze felbontásban.

Hidd el nagyon idegesítő tud lenni, amikor azt látod egy jól sikerült képen, hogy tele van tipikus JPG hibákkal a tömörítés miatt.

#617 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 17:00

Hi !
Bocsi ha hülye a kérdés de még soha nem volt digitális gépem és most szeretnék venni.Amit kinéztem az a Minolta Dimage 7i vagy a Sony Cyber-Shot F717.Kezdőnek melyik a megfelelőbb vagy a minőség melyiknél jobb ?

#618 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 17:40

idézet:
Ezt írta hokusz*:
Hi !
Bocsi ha hülye a kérdés de még soha nem volt digitális gépem és most szeretnék venni.Amit kinéztem az a Minolta Dimage 7i vagy a Sony Cyber-Shot F717.Kezdőnek melyik a megfelelőbb vagy a minőség melyiknél jobb ?
[/quote]

Kezdőként máris ennyit akarsz költeni a gépre? Merész.

Ezek egyike sem kezdőgép abban az értelemben, hogy mindkettővel messze többet meg lehet csinálni, mint amit egy kezdő egyáltalán el tud képzelni.

Már amennyiben a kezdő szó alatt azt érted, hogy a fotózásban is kezdő vagy.

#619 Felhasználó inaktív   SaileR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 19:49

Nem hiszem el!!! Egy bolt szerint, idézem: "A Canon A70 digitális fényképezőgép Európa szerte hiánycikk,
várhatóan július legvégén, augusztus elején érkezik az első szállítmány Magyarországra." :eek: :confused:
Lehet, hogy azért mert mindegyiket kézzel gyártják? :D
Ilyen yo lenne? :D
Viccet félretéve ha valakinek van INFÓJA készletről azt nagyonSZÉPen megkérem értesítsen! Nekem külön sz@r mer itt lakok vidéken, a kis Veszprémben...+ ráadás, hogy ezért lent büfézek a 60 fokban a Balatonon, ezek meg nem bírnak hozni eleget... :D
You know, arguing on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you will still retarded..

#620 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 20:06

idézet:
Ezt írta MisterY:

Kezdőként máris ennyit akarsz költeni a gépre? Merész.

Ezek egyike sem kezdőgép abban az értelemben, hogy mindkettővel messze többet meg lehet csinálni, mint amit egy kezdő egyáltalán el tud képzelni.

Már amennyiben a kezdő szó alatt azt érted, hogy a fotózásban is kezdő vagy.
[/quote]

Viszont ha komolyan veszi, amit csinál, akkor biztosan nem fogja egy év múlva a saját fejét szidni, hogy nem egy komoly gépet vett, hanem egy gagyi szappantartót, mert a gépével nem tudja megvalósítani, amit akar. Nagyon is helyes dolog komoly gépet venni már első gépnek is, főképp ha az ember komolyan akar foglalkozni a fotózással, valamint ésszerűbb is. Tudod, a már sokat emlegetett szlogen: nagy gépbe bele lehet nőni, kis gépet csak kinőni lehet, aztán venni nagyot. Felesleges pénzkidobás.

Ui.: Az meg, hogy valakinek az első digitális gépe, nem biztosan azt jelenti, hogy az első fényképezőgépe is egyben. :)
Én is így vagyok vele. Ha vennék digitet, akkor az csak és kizárólag 10MPixel feletti SLR váz volna.

[ 2003. július 04.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.