HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#561 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 28. 09:41

Sziasztok, a problémám a következő: a fényképezőgép (Nikon cp 4500) nem enged letörölni egy képet sem (a menüben átugorja azt a pontot); sőt, a fényképezőgéppel megformázni sem lehet a kártyát (ott is átugrik a menü). 2 memóriakártyával is ezt csinálta; szal szt6em nem a kártyák a hibásak. Viszont Total Commanderből simán tudom törölni a képeket...
Lehet, hogy a meleg megártott neki... Kép

Kösz a segítséget!

[ 2003. június 28.: AE°omega° szerkesztette a hozzászólást ]

#562 Felhasználó inaktív   SaileR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 28. 20:27

Na végül is döntöttem és mégse Fuji FP A303 -mat veszek hanem kinéztem a már mindenki által dícsért Canon PowerShot A70-et. Remélem még mindig jóóó :) Viszont lécci adjatok tanácsot:
- hogy mégis hol érdemes megvenni (persze minél olcsóbban :) )
- milyen Compact Flash kártya a jó (a noname is?)
- milyen olcsóbb töltőt és hozzá 4-8 db akksit-tölthető elemet ajánltok ?
Előre is köszi a segítséget!
You know, arguing on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you will still retarded..

#563 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 28. 21:47

idézet:
Ezt írta SaileR:
[/quote]

Nos, első körben nézz el a depo.hu-ra. Aztán majd a többiek is mondanak vmit.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#564 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 29. 12:10

idézet:
Ezt írta AE°omega°:
Sziasztok, a problémám a következő: a fényképezőgép (Nikon cp 4500) nem enged letörölni egy képet sem (a menüben átugorja azt a pontot); sőt, a fényképezőgéppel megformázni sem lehet a kártyát (ott is átugrik a menü). 2 memóriakártyával is ezt csinálta; szal szt6em nem a kártyák a hibásak. Viszont Total Commanderből simán tudom törölni a képeket...
Lehet, hogy a meleg megártott neki... Kép

Kösz a segítséget!

[ 2003. június 28.: AE°omega° szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hehe, ha valakit érdekel, megoldódott: valami agyas embörke beállította a gépen, hogy "disable delete"...
Hát basszus Kép :mad: :D

#565 Felhasználó inaktív   nicron 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 29. 20:07

idézet:
Ezt írta SaileR:
...hogy mégis hol érdemes megvenni (persze minél olcsóbban :) )...
[/quote]
Jelenleg elég rosszul áll a szénád, én is épp lemaradtam az utsó morzsákról. :( Canon hivatalos forgalmazó szerint 2 hónap, kisboltok term. A80-at is megígérnek 1-2 napra, max 1 hétre ha kéred. :D Ha vkinek lenne ezzel ellentétes információja, az ne üljön rajta.

#566 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 07:52

két napja nyüstölök egy Olympus C740-et, kimerítő szubjektív teszt 1-2 nap múlva...

#567 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 08:13

idézet:
Ezt írta SaileR:
Canon PowerShot A70-et. Remélem még mindig jóóó :) Viszont lécci adjatok tanácsot:
Előre is köszi a segítséget!
[/quote]

1. Sehol nem lehet kapni, már egy hónapja, és egyik bolt se tudja mikor lesz...
2. Én a legolcsóbb 512-est fogom megvenni...
3. 2000mAh-ás 1db 1000Ft. Töltő szerintem itt érdemes nem gagyit venni. Valami 1-2 órás gyorstöltőt akarok majd én is, max 6000-ért.

Egyébként én is az A70-re vadászom, eddig sikertelenül. Múlt héten 9 boltot hívtam, sehol nincs.
Ha találsz valahol, légyszi üzenj!!!
Köszike
k s

#568 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 10:16

idézet:
Ezt írta SaileR:
[/quote]

imho érdemes márkásat venni.
főleg megbízhatóság miatt.

1 hete rendeltem meg kingston kártyát magamnak
nam akarom, hogy nyaralásról hazajövök, és ne tudjam olvasni a képeket...

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=002949"]CompactFlash márkák, sebesség, megbízhatóság [/url]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#569 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 18:55

Vélemények/tapasztalatok a SONY DSC P-92 -ről???

#570 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 01. 04:27

idézet:
Ezt írta WiZARD:
imho érdemes márkásat venni.
főleg megbízhatóság miatt
[/quote]

Infineon az milyen? Mert én olyant vettem.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#571 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 07. 01. 06:28

idézet:
Ezt írta Atus01:

Infineon az milyen? Mert én olyant vettem.
[/quote]

Hát mondd el, hogy olyan-e? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#572 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 02. 04:46

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Hát mondd el, hogy olyan-e? :)[/quote]

102 oldalas doksit találtam róla, pdf formátumban. Még nem volt időm átnyálazni.

#573 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 02. 12:56

Gyerekek!
Nos már 5 napja vagyok boldog tulaja egy Olympus C740-nek, az első tapasztalataimat leírnám, talán valakit érdekelhet…(egy kicsit összehasonlítva a Hp850-nel)
Ergonómia: Elsőre kicsi, masszív darab, talán túl kicsi gombokkal, de egyébként úgy néz ki, hogy minden a helyén van. Használat közben azért már nem ilyen egyszerű a helyzet, mert egy két gomb hülye helyen van, Pl. a törlés gomb, LCD kijelző gombja, főleg, ha a keresőt használom. Az exponáló gomb kissé érzékeny, a fókuszrögzítéshez kell egy kis tanulóidő…A csatlakozó felületek fedelei jól záródnak, bár a kipattanó vaku kissé lötyögősnek tűnt. Ezek ellenére azért kellemes az összkép, bár nekem a 850-es ergonómiája jobban bejött.
Menürendszer: Logikus, jól áttekinthető, programozható, látványos és VAN! Mármint a HP űberfa@a minimál menüjéhez képest, bár tanulni kell a kezelését, de hamar rá lehet jönni a logikájára.
Kereső: Hál’istennek nem átnézeti, viszont EVF kereső, az összes előnyével, hátrányával.
Azt látod ami a képre kerül, pöpec módon minden infó rajta van, de túl pixeles, szerintem kissé színtelen. Bár az igaz, hogy a HP-é jobb, szebb (bár kisebb… ;) képet ad, de a képfrissítési hiányosságot ennél nem tapasztaltam. Végül is keresőnek jó, de lehetne jobb is.
Optika, elektronika, fényképezés: Az a 10X zoom, brutális…optikai hiányosságos (aberrációt eddig nem nagyon észleltem, bár nem készítettem olyan fotókat, amin ez kijött volna) Jó fényerejű az optika, nagyon sok beállítási módot hagy meg, akár full manuális módban is fényképezhetünk, blendét, zársebességet, fókuszt enged változtatni. Ez utóbbi azonban kissé szerencsétlenül lett megoldva. 2 másodperces nyomkodás után, (addig hova teszem a céltárgyat, ha gyorsan mozog?) jön elő a manuálfókusz üzemmód, kis gombokkal lehet állítani, a távolságot egy csúszkán érzékelteti. A kereső közepén egy nagyított kép jelenik meg, ami annyira pixeles, hogy nagyon nehéz jól beállítani a helyes fókuszt, mindenképp ajánlott egy állvány, mert ha ehhez a kezünk remegése is társul, akkor…
Automata fókuszban viszont kellően gyors, bár nem mindig találja meg jól a helyes fókuszt. Többen jelezték, hogy sok képen észleltek bemozdulásokat, ezeket én is tapasztaltam, ennek az lehet az oka, hogy túl nagy záridőket használ az automata üzemmódban, így óhatatlanul bemozdulnak a tárgyak. Ezt erősíti az a tény, hogy napsütésben kicsit túlexponál, kissé fehérebb képeket ad, mint az elvárható lenne. Nem tudom, ha a megvilágítási kompenzációt napsütésre állítom, akkor mit csinál, de alapból ezt teszi.
Képminőség: Korrekt. Ha minden jól be van állítva, akkor nagyon szép éles, színgazdag képeket ad, az éjszakai fotók brutálisan jók!!!
Összegezve: Bár nem tértem ki minden részletre, illetve inkább csak a hiányosságokra hívtam fel a figyelmeteket, de ennek ellenére eszméletlen jó gép ez a kis Olympus!, Eddig HP-n volt, (nagyon szeretem a HP!), de ez szolgáltatásaiban magasan ráver. Képminőségben csak egy kicsivel, de itt is Ő a nyerő. DE! Ezt a gépet csak akkor ajánlom jószívvel, ha már van némi előképzettséged a fényképezéshez, illetve szeretsz bíbelődni az optimális beállításokkal. Ha nem, vegyél HP!
Hát egyenlőre ennyi!

#574 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 02. 13:03

idézet:
Ezt írta Tillu:
Gyerekek!
Nos már 5 napja vagyok boldog tulaja egy Olympus C740-nek,
.
.
.DE! Ezt a gépet csak akkor ajánlom jószívvel, ha már van némi előképzettséged a fényképezéshez, illetve szeretsz bíbelődni az optimális beállításokkal. Ha nem, vegyél HP!
Hát egyenlőre ennyi!
[/quote]

szia!

nagyon jó kis leírás volt! pontosan ezt vártam ettől a géptől, én egy C4000Z-t nyúzok, az is hasonló erősségekkel és gyengékkel bír.

fogj valami állványt, aztán menj fel egy magaslatra és kezdjél képeket csinálni az éjszakai fényekről. aztán linkeld be a képeket a "dicsekvős" témába, kíváncsian várom a képeket! jó fényképezést kívánok!

üdv!
.
.
.

#575 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 02. 13:23

Nem tudjatok "veletlen" hogy hol arulnak Canon A70-est Sulinet akcion belul, ahol reszletre is meg lehet kapni, es meg van is raktaron?

#576 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 02. 14:49

idézet:
Ezt írta MisterY:
Nem tudjatok "veletlen" hogy hol arulnak Canon A70-est Sulinet akcion belul, ahol reszletre is meg lehet kapni, es meg van is raktaron?[/quote]

És még olcsón is adják !!! :D
Talán ha tudsz várni egy hónapot.
Én is ilyet szerettem volna, lemondtam a sulinet-ről is csak lenne itt Debecenbe, de én két hét múlva már használni akartam a nyaraláson. :(
Itt a fórumon olvastam (KZKZKZ írta), hogy talán a HANSA (vagy hogy hívják) kap vagy 80 darabot, de szerintem nem sulinetes, meg kell kérdezni. Azért, ha megtudsz valamit jelentkezz.

[ 2003. július 02.: Vagany szerkesztette a hozzászólást ]
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#577 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 07:01

idézet:
Ezt írta Vagany:

És még olcsón is adják !!! :D
Talán ha tudsz várni egy hónapot.
Én is ilyet szerettem volna, lemondtam a sulinet-ről is csak lenne itt Debecenbe, de én két hét múlva már használni akartam a nyaraláson. :(
Itt a fórumon olvastam (KZKZKZ írta), hogy talán a HANSA (vagy hogy hívják) kap vagy 80 darabot, de szerintem nem sulinetes, meg kell kérdezni. Azért, ha megtudsz valamit jelentkezz.

[ 2003. július 02.: Vagany szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igen hétfőn lesz nagyobb mennyiség, de a Hansa tuti nem sulinetest árul.
Gondolom Sulinet keretében a 112500 helyett 150000-ért adják majd, ha egyáltalán lesz ilyen típus.
k s

#578 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 08:12

Egyetlen nagy baj van a Hansa-val, hogy nincs hivatalos gari, csak "bolti".. :(

#579 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 08:17

Az én infóm szerint a jövő héten jön, hivatalosan...

#580 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 03. 08:22

idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Egyetlen nagy baj van a Hansa-val, hogy nincs hivatalos gari, csak "bolti".. :([/quote]

A bolti miért nem elég? (majd ők kiviszik kicseréltetni külföldre gondolom)
Én már vettem náluk gépet, és kétszer is kicserélték pixelhiba miatt...
k s

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.