idézet:
Ezt írta ATIC.:
Hi all.
Kérdésem lenne.Szerintetek melyik lenne jobb választás:Nikon Coolpix885 vagy Coolpix3100 .Küllemre hasonlóak.Tudásilag igy nagyjábol.Csak az ár nem egyezik.Hobbi célra kellene, csládi képek meg ilyenek fényképezésére.Néztem itt forumba Cannon A70-est is, de szerintem ezek a Nikonok is vannak olyan jok.Vagy szerintetek???Szoval a 3 gép közül melyiket???Ja, és a záridőnek egy gépnél miben van szerepe? Van 1/1000 meg 1/3000, melyik a jobb???
Válaszaitokat köszönöm.
[ 2003. április 01.: ATIC. szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az 1/3000 a jobb. Most így nincs előttem mit tudnak a Nikonok, de képminőségükkel valószínű nem lehet baj. Az A70-ben emlékeim szerint több manuális beállítási lehetőség van, ezért favorizáltam eddig is azt. Természetesen az A70 sem tökéletes, valószínű meg leszel elégedve a Nikonnal.
Záridő azt jelenti, hogy mennyi ideig van nyitva a rekesz. Ha sokáig akkor több fény jut be ügye, de könnyebben elmosódik a kép, ha rövid ideig akkor ez ellentétes. Az 1/ után lévő szám minél nagyobb, annál kisebb a záridő. Persze vannak előnyei is a hosszú záridőnek, nézd vissza donphobos esti képeit. Sportfotókhoz meg a rövid záridő az igazi.
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 04. 02. 16:21
Elküldve: 2003. 04. 02. 16:23
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Sziasztok!
Szeretném tudni a szakértö véleményeteket [url="http://"http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out.phtml?termek=2005369"]ERRÖL[/url] a gépröl. Házi használatra venném, 25 K-ért, új. Nekem tetszik, de nem értek hozzá.
Elöre is köszönöm.[/quote]
Sosem láttam ilyet, de gyanusan olcsó...
Elküldve: 2003. 04. 03. 22:50
idézet:
Ezt írta saen:
Sportfotókhoz meg a rövid záridő az igazi.[/quote]
Meg jó hosszú tele, ami ugye ezeken a gépeken nincs...
Elküldve: 2003. 04. 04. 07:38
Még1 dolog: azt hallottam, hogy "állítólag" az Extreme Computersnél Németországból hozzák a gépeket és oda érvényes rá a garancia. Nemtudom hogy ez igaz-e, de talán érdemes utánanézni.
Elküldve: 2003. 04. 04. 08:50
idézet:
Ezt írta saen:
Sosem láttam ilyet, de gyanusan olcsó...[/quote]
Azért olcsó(bb), mert black...
Elküldve: 2003. 04. 04. 10:43
Elküldve: 2003. 04. 04. 10:52
idézet:
Ezt írta bfg900:
Nyah, egy kis részlettapasztalat: (remélem ez a funkciója ennek a bigyónakszóval h az ember a jobb kezébe fogja a gépet, akkor pont ott, ahol a hüvelykujjával támasztja a gépet, ottvan egy ilyen barázdás rész, feltételezem a véeltlen csúszások megakadályozása érdekében. Sokkal stabilabban tudom tartani vele a gépet, mert nem kell attól félnem, hogy egy hirtelen mozdualtnál kicsúszik a kezemből
A másik dolog egészen eddig már 160 megányi anyagot töltöttem le a gépről (kb 10xre
ebből kb 200 kép (mindet aktív lcd-vel kb 40%át vakuval) amaradék az kb 4-5 percnyi videó. Én nemtudom hogy ez normális-e vagy csak ilyen király e Pana elem amit adtak hozzá, de egyelőre még nem jelezte hogy alacsony lenne a töltés. Ha ez bnem nagy teljesítmény 4 elemtől, akkor bocs, de teljesen kivoltam már előre, hogy mennyit fog zabálni és most nyugodt vagyok
[/quote]
Ne fukarkodj a tapasztalatokkal! Szépen folyamatosan tudósíts!
-Azt hallottam, hogy a kis gumilap, ami takarja a memeneteket eléggé instabil tud lenni pár kinyitás becsukás után. Igaz?
-Milyen minőségű az LCD? Sötétben és napfényben is használható? Nem csíkoz zoomolás közben?
-Mennyire kényes az LCD körüli terület? Azt hallottam, hogy nagyon könnyen karcolódik...
-Le lehet úgy tölteni a képeket, hogy rádugod a pc-re és a wincommander felismeri meghajtóként a fényképezőt és már tudod is másolni/áthelyezni?
egyelőre ennyi![]()
kösz:begbie
Elküldve: 2003. 04. 04. 11:09
-Azt hallottam, hogy a kis gumilap, ami takarja a memeneteket eléggé instabil tud lenni pár kinyitás becsukás után. Igaz?
Hát ez már nekem is feltűnt, hogy ez lesz a vége
-Milyen minőségű az LCD? Sötétben és napfényben is használható? Nem csíkoz zoomolás közben?
Alapvetően úgy tapasztaltam, hogyha kinn vagy napfényben és hirtelen bemész egy sötétebb helyre, akkor utánaállít. Csíkozni mindenesetre szokott zoomolás közbe, csak azt nem értem hogy ez mért baj?
-Mennyire kényes az LCD körüli terület? Azt hallottam, hogy nagyon könnyen karcolódik...
Na ezt nem jó embertől kérdezed
hogy karcmentes maradjon, mert nekem nem éri meg a macerát, hog ymindíg vigyázzak rá. Nekem egy egy használati tárgy, amit úgy akarok nyúzni, ahogy nekem jólesik
-Le lehet úgy tölteni a képeket, hogy rádugod a pc-re és a wincommander felismeri meghajtóként a fényképezőt és már tudod is másolni/áthelyezni?
Ezt még nem próbáltam, de mjad délután ennek is utánanézek.
egyelőre ennyi
Egyelőre nekem is, mert dolgom van a városban. Veszek tartalék elemeket is, mert bár szuperül tűri a megpróbáltatlást, azért a mai nap folyamán úgyis lemerül.
Elküldve: 2003. 04. 04. 13:09
Namármost, ha esetleg digitális formátumban is megvan, nagyon sokan hálásak lennének Neked, ha ellátogatnál [url="http://"http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/natalyel/"]ide[/url] és feltöltenéd...
Ha csak nyomtatva van meg, és millió a szabad időd, lefényképezgethetnéd az új gépeddel
Hidd el nagyon sokan meköszönnék...
üdv: begbie
ja, és tényleg nem tökéletes a vörösszem-szűrés?
Elküldve: 2003. 04. 04. 14:22
"Ha jól tudom kaptál hozzá magyar leírást..."
Ja, van hozzá. Mondjuk érdekes, mert az ékezetes beűk helyén sokszor aposztrófok meg vesszők vannak...
"Namármost, ha esetleg digitális formátumban is megvan, nagyon sokan hálásak lennének Neked, ha ellátogatnál [url="http://"http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/natalyel/"]ide[/url] és feltöltenéd..."
Csak könyvben van
"Ha csak nyomtatva van meg, és millió a szabad időd, lefényképezgethetnéd az új gépeddel
Hidd el nagyon sokan meköszönnék..."
Ha jól értettem, most arra kértél, hogy fényképezzem le a 200 oldalas manualt a gépről és a 100 oldalas szoftverhasználati útmutatót
üdv: begbie
"ja, és tényleg nem tökéletes a vörösszem-szűrés?"
Élőlényt még nem fényképeztem vele, de majd leírom a tapasztalatokat.
[ 2003. április 04.: bfg900 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 04. 14:42
idézet:
Ezt írta bfg900:
Elb*tam az idézést[/quote]
akkó' mé' nem szerkeszted?
Elküldve: 2003. 04. 04. 15:10
gondold meg! nagyon sok ember áldaná a neved...
üdv.: begbie
Elküldve: 2003. 04. 04. 15:14
idézet:
Ezt írta Targa:
akkó' mé' nem szerkeszted?[/quote]
Azé' me' megszoktam, hogy a letöbb fúrumba ahova írok, nem lehet szerkeszteni szerintem logikus okok miatt. Elnézést. Átszerkesztettem![]()
Elküldve: 2003. 04. 04. 18:21
Elküldve: 2003. 04. 04. 18:24
idézet:
Ezt írta bfg900:
Nah, az elemek 1 nap intenzív használat után adták meg magukat és a teljes lemerülés előtt kb 3 másodperccel jelent meg a jelzés, asszem ez az első rossz pont nálam(bár lehet hogyennek pont így kell működnie, de tény hogy annyit tudtam reagálni, hogy: nézmmá, ég a kis ikon izé....)[/quote]
Nem túl okos fícsör... A normál filmes SLR minoltámban már a második tekercset lövöm el úgy, hogy villog az elem-jelző.
Elküldve: 2003. 04. 04. 19:21
Elküldve: 2003. 04. 04. 20:49
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2003. 04. 04. 21:25
idézet:
Ezt írta bfg900:
Úgy döntöttem hogy a hétvégén pihentetem a gépet egy picit. Vettem 4 elemet és nem szeretnék még1x ezer forintot kifeizetni érte úgyhogy, a manual fényképezés halasztva lesz a hét elejéig, mert akkor lesz csak pénzem aksira és töltőre.[/quote]
Azért tesztelhetnéd a képminőséget is, pl milyen kevés fénynél?
Hol vetted egyébként és mennyiért?
[ 2003. április 04.: saen szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.