HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1361 Felhasználó inaktív   nikon885 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 03. 09:13

idézet:
Ezt írta SNor:

Az nem piros, hanem magenta, azaz bíbor.

Kép
[/quote]

Jo regelt Urak !

Ez most mi is? :))

#1362 Felhasználó inaktív   Taki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 12:52

Hali!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Kodak digitális fényképezőgépet hol javítanak?

Köszi.
T

#1363 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 03. 14:14

[url="http://"http://www.digitaltechnika.hu"]www.digitaltechnika.hu[/url]
a hivatalos importőr. (legalábbis az én dobozomon ez van.)
ingyombingyom

#1364 Felhasználó inaktív   SNor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 15:07

idézet:
Ezt írta nikon885:

Jo regelt Urak !

Ez most mi is? :))
[/quote]

Nézz el: [url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp885/page17.asp"]ide[/url]
Amúgy pedig egy összehasonlító táblázat, hogy bizonyos gépek az adott szineket mien hűen adják vissza a 3 szám pedig a RED/GREEN/BLUE szinkeverési értékeket adja meg, azaz, 1 szin kikeverésére az egyes szinekből mennyit használt (0,0,0 = fekete ; 255,255,255 = fehér)
Te jóég értehtő?

#1365 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 19:07

Kihasználtam a tegnapi jó időt és lőttem egy rózsát a kertben.
Kép

#1366 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 19:47

idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Kihasználtam a tegnapi jó időt és lőttem egy rózsát a kertben.
Kép
[/quote]
csak egy gyors kérdés: mélységélesség?
Business as usual. We fucked up everything.

#1367 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 20:41

A rózsa volt a cél nem a hátsóudvar... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1368 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 22:57

Pontosan, direkt kicsi a mélységélesség (2.8), mert ki akartam emelni a zöld háttérből a piros rózsát.

#1369 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 12:18

hali

no pár odalllal hátrébb kérdezőskodtem hopgy milyen gépet is kellene venni, és végul az Olympus c-300nál maradtam, ami tegnap este jött meg. na elmesélem az eddigi tapasztalataimat, igaz ezeddig nincs még sok.
(viszonyitva a régi Leica Digilux Zoom-hoz) kurva nehéz, 240 gr de erre még rájön 4 elem
nem adtak hozzá ujratölthető elemet, kulon kell venni, és szreinetm töltőt is, emrt asszem nem tudja feltölteni a dolgot, bár még nem probáltam , csak nincs erre utalás a használatiban.
jo képeket csinál, elég éles, és nagy a választék. szerintem még gyors is a "kicsike" :)
van pár jo tulajdonsága, majd még kideritem hogy mi a nagy helyzet a dologgal.
ha van kérdés, irjatok, majd teszek fel talán képet is, ha lesz valami emlitésre mélto
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1370 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 14:29

idézet:
Ezt írta Wyco:
hali

no pár odalllal hátrébb kérdezőskodtem hopgy milyen gépet is kellene venni, és végul az Olympus c-300nál maradtam, ami tegnap este jött meg. na elmesélem az eddigi tapasztalataimat, igaz ezeddig nincs még sok.
(viszonyitva a régi Leica Digilux Zoom-hoz) kurva nehéz, 240 gr de erre még rájön 4 elem
nem adtak hozzá ujratölthető elemet, kulon kell venni, és szreinetm töltőt is, emrt asszem nem tudja feltölteni a dolgot, bár még nem probáltam , csak nincs erre utalás a használatiban.
jo képeket csinál, elég éles, és nagy a választék. szerintem még gyors is a "kicsike" :)
van pár jo tulajdonsága, majd még kideritem hogy mi a nagy helyzet a dologgal.
ha van kérdés, irjatok, majd teszek fel talán képet is, ha lesz valami emlitésre mélto
[/quote]

Az elemeket biztos nem tudja feltölteni, én legalábbis olyan gépet még nem láttam. A töltőt meg az elemeket legjobb szettben venni, akkor biztos passzolnak egymáshoz. Vagy valamilyen okos töltőt vegyél (kb. 20e Ft), ami mindenféle kapacitású elemet tud tölteni. A fórum elején eljött már ez e téma.

#1371 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 15:24

idézet:
Ezt írta olee:

Az elemeket biztos nem tudja feltölteni, én legalábbis olyan gépet még nem láttam. A töltőt meg az elemeket legjobb szettben venni, akkor biztos passzolnak egymáshoz. Vagy valamilyen okos töltőt vegyél (kb. 20e Ft), ami mindenféle kapacitású elemet tud tölteni. A fórum elején eljött már ez e téma.
[/quote]

Mediában van akcios valami Ansmann, ami hivatalosan csak 1800mAh-ig tud toletni, ennek ellenére beletettem egy (4) 2000mAh-st és ugy tunik hogy jut vele valamire

Pontositok. A töltő is Ansmann, adtajk hozzá 4*1800mah elemet, és vettem még 4*2000 szintén ansmann elemet. most még csak az 1800-at tölti, de beletettem a másikat, és azt is elkezdte, nem lett semmi baja.

[ 2002. október 04.: Wyco szerkesztette a hozzászólást ]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1372 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 19:40

idézet:
Ezt írta Szabcsi:
A rózsa volt a cél nem a hátsóudvar... :)[/quote]
hátsóudvar? igen tehetös a fotós!(de, akkor miért nem egy hiper-drága analóggal fényképezett?)

;)
miért van rajta egy másik rózsa is? Feketén. Fogadjunk, hogy pirosnak látta. Egy/két perc körbejárkálás után elkészülhetett volna a "szép rózsa" cimü kép. Szánjatok egy/két percet az igényesség oltárán, pláne állóképnél. Aki nem hajlandó ezen elgondolkozni, nyugodtan nyomathatja....

#1373 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 19:58

Viszont van egy bajom. Bejött hozzánk egyszer egy pofa és tükrös védelmi rendszert akart lefényképeztetni, gyorsan. Olyan gyorsan, hogy az analaóg Nikon/Canon párost feledhettük, nosza végre próbáljuk ki mit tud a Nikon/Canon/Olymp trió DIGIBEN. A tükör tetején van egy kisméretü mikrofon, a tükör mögött pedig a filmvevö. Hiába állitottuk az élességet a mikrofonra, a digitálisok minden alkalommal addig gondolkozták magukat a tükör miatt, hogy életlen kép lett, ill. nem voltak hajlandóak exponálni. Ha valakinek van bátorsága és ideje olyan képet csinálni, ahol egy tükör fölötti tárgy van élesre állitva, és a kép éles, megköszönném, ha felrakná a géptipus megnvezésével együtt.

#1374 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 07. 07:08

idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Pontosan, direkt kicsi a mélységélesség (2.8), mert ki akartam emelni a zöld háttérből a piros rózsát.[/quote]

mélyélesség hogyan állitható??? egyáltalán melyik az a menüpont? ( sony dscp51)

#1375 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 10. 07. 10:20

idézet:
A mélységélesség
Azt a távolságtartományt nevezzük mélységélességnek, amelyről a film síkjában éles képet kapunk. A jelenség megértéséhez szükséges néhány fogalom ismerete:

Az objektívon beállított távolságban (tárgytávolság síkjában) lévő tárgyak minden pontja elméletileg élesen rajzolódik ki a filmsíkban. Az objektívok képalkotási hibái miatt egy, a tárgytávolságban lévő pont képe a filmsíkban nem pontként, hanem szóródási körként jelentkezik, de mivel a filmnek és szemünknek is véges felbontóképessége van, így a kellően kis méretű szóródási kör tulajdonképpen élesnek látszódik. Az, hogy mekkora szóródási kört tekintünk még élesnek, számszerűen definiálható. A objektívon beállított távolság elötti és mögötti részek e síktól távolodva, fokozatosan életlenebbnek látszódnak. Ez az életlenedés a szóródási körök megnagyobbodásában jelentkezik a filmsíkon.
Amíg a tárgytávolságon kívüli pontok szóródási köreinek mérete nem éri el a még élesnek definiált szóródási kör méretét, addig azok élesnek tekinthetők és annak is látszódnak. Azt a távolságtartományt, amelynek határain belül lévő pontokról a fenti definíciók szerint az objektív éles képet rajzol a filmsíkban, mélységélességnek nevezzük.

A rekesznyílás csökkentésével, mivel csökken az objektívon áthaladó fénynyaláb átmétője, a szóródási körök mérete is csökken, így a tárgytávolságtól messzebb eső pontok szóródási körei is csökkennek, ezért megfelelő rekeszelés esetén beleeshetnek a még élesnek elfogadott tartományba. Tehát a rekesznyílás csökkentésével a mélységélesség növekszik.

A tárgytávolság csökkentésével a leképzendő tárgy képe a filmsíkon megnövekszik, így annak szóródási körei is nagyobbak lesznek. A nagyobb szóródási körök következtében a tárgytávolsághoz közeli pontok képe átlépheti a még élesnek elfogadott méretet, így a mélységélesség csökken. Nagyobb gyújtótávolságú objektív használatakor a leképzendő tárgy képe a filmsíkon szintén megnövekszik, ezért a mélységélesség ebben az esetben is csökken. Tehát a tárgytávolság csökkentésével, ill. a gyújtótávolság növelésével a mélységélesség csökken. Mindezek alapján kimondható, hogy a leképzési arány növelésével a mélységélesség csökken. [/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1376 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 07. 10:23

köszi.

hivattam elő ringfotónál képeket ( 1600*1200) 9*13-as kodak papirra ment, 45 ft/db, jók lettek.

#1377 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 07. 10:35

idézet:
Ezt írta kisgabo:
köszi.

hivattam elő ringfotónál képeket ( 1600*1200) 9*13-as kodak papirra ment, 45 ft/db, jók lettek.
[/quote]

Ezt én is aláírom, igaz a mi képeink 4Mpixelesek voltak.

#1378 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 08. 22:28

idézet:
Ezt írta MisterY:

Ezt én is aláírom, igaz a mi képeink 4Mpixelesek voltak.
[/quote]

A ringfotó szépen dolgozik. Csak ki ne rugják a printerest. Mert "full autóban", bizony vannak bajok MINDENHOL! lévén gépek akarnak emberi szemet reprodukálni!

#1379 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 10. 08. 22:56

idézet:
Ezt írta perzecutor:

A ringfotó szépen dolgozik. Csak ki ne rugják a printerest. Mert "full autóban", bizony vannak bajok MINDENHOL! lévén gépek akarnak emberi szemet reprodukálni!
[/quote]

Kép :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1380 Felhasználó inaktív   szabojudit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 09. 08:31

Kérdés: mi a vélemény az a100-asról? Van valaki, aki már kipróbálta? Ebben az árkategóriában van jobb, vagy ez a legjobb, amit 60e körül kapni lehet?

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.