HWSW Informatikai Kerekasztal: Opera - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Opera Simply the best internet experience

#161 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 03. 09:33

Ti milyen Java-t használtok az Operával? Ugyanis nekem állandóan elszállt kék halállal, ha egyszerre volt fent a Catalyst videókártyadriver és a Sun Java 1.4.1. Mivel a Catalystra mindenképpen szükségem van, ezért nyilván a Java cuccal kell trükközni. Locutus és closed kedves fórumtársak révén már tudom, hogy a problémát az 1.4.1-es Java és a Catalyst inkompatibilitása okozza, de a javasolt 1.4.1.02 sem oldotta meg a problémát, csak enyhítette: most már nem kék halál, csak egy szimpla "szabálytalan művelet" az eredmény az Opera bezárásakor. Java nélkül működik az Opera, csak hát ugye van néhány Javát használó oldal, amely fontos lenne.

(Az előzményeket lásd [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=004405&p="]ebben a topikban.[/url] Azért nem ott kérdezősködöm tovább, mert nem akarok offtopic lenni, mégiscsak jobban illik ide ez a probléma.)

Megpróbáltam feltenni a legújabb, 1.4.2 beta Java-t, de ezzel is ugyanezt csinálja az Opera. Ami dühítő, hogy az IE gond nélkül megy, a Java is működik. Megpróbáltam telepíteni az MSJAVAx86-ot is (a Microsoft-féle Java környezetet), de ezt meg az Opera nem látja vagy nem akarja látni. :) Most mit tegyek? Nem akarok lemondani az Operáról, már annyira megkedveltem... és olyan bosszantó, amikor az ember mouse gesture-öket próbál alkalmazni IE alatt és nem történik semmi.

Szóval várom az Operakedvelő ATI-tulajok hozzászólásait! Előre is köszönöm.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#162 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 12:19

idézet:
Ezt írta zako:
Szóval várom az Operakedvelő ATI-tulajok hozzászólásait! Előre is köszönöm.[/quote]

Nekem eddig semmi ilyen problema nem volt. Catalyst 3.2 van font. (9700pro)Se opera, se explorer nem butul. Javas oldalt pedig eleg surun hasznalok. Kiprobaltam azt amit leirtal, de nem jon hiba.
Jah es persze az a java csomag van font ami a operaval jott.

[ 2003. május 03.: Flashman szerkesztette a hozzászólást ]

#163 Felhasználó inaktív   Hetya. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 21:35

idézet:
Ezt írta zako:
Ti milyen Java-t használtok az Operával?
.
.
.
Szóval várom az Operakedvelő ATI-tulajok hozzászólásait! Előre is köszönöm.
[/quote]

Sziasztok!

Ugyan nem ATI-tulajdonos vagyok, de nekem is hasonlókat produkál az Opera (Detonatorral :( ).
Teljesen váratlan helyzetekben leáll (bár leginkább reklámok megjelénésénél, illetve azok bezárásakor), szabálytalan müvelettel.
Vagy pl. a [url="http://"http://www.astalavista.com"]www.astalavista.com[/url] -on nem látszik a menü.

[ 2003. május 03.: Hetya. szerkesztette a hozzászólást ]
Peti

#164 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 22:37

Nekem játékok indításakor szokott hibával leállni a Java miatt az Opera... fura (szintén Detonator).

#165 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 22:55

idézet:
Ezt írta Flashman:

Nekem eddig semmi ilyen problema nem volt. Catalyst 3.2 van font. (9700pro)Se opera, se explorer nem butul. Javas oldalt pedig eleg surun hasznalok. Kiprobaltam azt amit leirtal, de nem jon hiba.
Jah es persze az a java csomag van font ami a operaval jott.

[ 2003. május 03.: Flashman szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Örülök, hogy neked megy, bár nem igazán értem hogyan... Leszedtem az összes Javát. Utána telepítettem a sima Operát. Működik, Java nincs (persze hogy). OK. Telepítettem a legújabb Javás Operát, kékhalál (ebben az 1.4.1-es Java van egyébként). Az 1.4.1.01 és 1.4.1.02 verziókkal "csak" szabálytalan művelet. Közben az IE röhög rajtam meg az Operán. Lassan fölcsaphatnék bétateszternek a Sunhoz, de a nyomorult Java csak nem megy az Operával. Lassan ott tartok, hogy föladom és visszatérek IE-re.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#166 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 12:28

idézet:
Ezt írta zako:

Örülök, hogy neked megy, bár nem igazán értem hogyan... Leszedtem az összes Javát. Utána telepítettem a sima Operát. Működik, Java nincs (persze hogy). OK. Telepítettem a legújabb Javás Operát, kékhalál (ebben az 1.4.1-es Java van egyébként). Az 1.4.1.01 és 1.4.1.02 verziókkal "csak" szabálytalan művelet. Közben az IE röhög rajtam meg az Operán. Lassan fölcsaphatnék bétateszternek a Sunhoz, de a nyomorult Java csak nem megy az Operával. Lassan ott tartok, hogy föladom és visszatérek IE-re.
[/quote]

Hat hogy miert passz, de eddig tenyleg nem volt ilyen hibam.
Esetleg tudsz olyan oldalt mondani, ahol neked fagyizik? Megnezem, hatha lesz belole valami.
Nekem mas gondom van. :) A betuk alja bizonyos oldalakon nem latszik, van is beszurva egy kep par hozzaszolasal feljebb.

#167 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 18:41

idézet:
Ezt írta Flashman:

Hat hogy miert passz, de eddig tenyleg nem volt ilyen hibam.
Esetleg tudsz olyan oldalt mondani, ahol neked fagyizik? Megnezem, hatha lesz belole valami.
Nekem mas gondom van. :) A betuk alja bizonyos oldalakon nem latszik, van is beszurva egy kep par hozzaszolasal feljebb.
[/quote]

Minden Javás oldalon csinálja, a leginkább a [url="http://"http://www.777sms.hu"]www.777sms.hu[/url] érint érzékenyen.
A betűk alja nálam sem látszik itt-ott (legfeltűnőbb az index.hu fórumán). Ha csak ennyi lenne a bajom... :)

#168 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 08:22

idézet:
Ezt írta zako:

Minden Javás oldalon csinálja, a leginkább a [url="http://"http://www.777sms.hu"]www.777sms.hu[/url] érint érzékenyen.
A betűk alja nálam sem látszik itt-ott (legfeltűnőbb az index.hu fórumán). Ha csak ennyi lenne a bajom... :)
[/quote]
Jaja index forum. :) A 777sms-t hasznalom en is. Eddig hiba nelkul. Esetleg nezz korbe a
[url="http://"http://my.opera.com/forums/"]Opera forumokon.[/url]

#169 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 10:33

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg más is tapasztalta-e, hogy az Opera 7.10 es java-s verziója egyszerűen magától kikapcsol böngészés közben. Tehát nem fagy, hanem eccerűen kilép. Nekem rendszeresen eljátsza. Sajnálnám ha nem használhatnám, mert igen gyors vele a böngészés. Az oprencerem Xp.

előre is köszi

red

#170 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 16:11

idézet:
Ezt írta redbiro:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg más is tapasztalta-e, hogy az Opera 7.10 es java-s verziója egyszerűen magától kikapcsol böngészés közben. Tehát nem fagy, hanem eccerűen kilép. Nekem rendszeresen eljátsza. Sajnálnám ha nem használhatnám, mert igen gyors vele a böngészés. Az oprencerem Xp.

előre is köszi

red
[/quote]

Üdv a klubban! :) Sajnos bizonyos hardver és szoftver komponensek együttállása esetén a Sun-féle Java legújabb verziója fagyásokat, sőt kékhalált okoz Opera alatt. Én is ezzel a problémával küzdök, eddig az ATI Catalyst driverére gyanakodtam (a kékhalál során egy ATI rendszerfile-ra hivatkozott), de ahogy látom neked NVidiád van. Jelen pillanatban régebbi java-verziókkal próbálkozom.

#171 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 17:30

idézet:
Ezt írta zako:

Üdv a klubban! :) Sajnos bizonyos hardver és szoftver komponensek együttállása esetén a Sun-féle Java legújabb verziója fagyásokat, sőt kékhalált okoz Opera alatt. Én is ezzel a problémával küzdök, eddig az ATI Catalyst driverére gyanakodtam (a kékhalál során egy ATI rendszerfile-ra hivatkozott), de ahogy látom neked NVidiád van. Jelen pillanatban régebbi java-verziókkal próbálkozom.
[/quote]

Én meg még azt hittem hogy jobban járok, ha a non-java-t telepítem és hozzá leszedem a sun-tól a legújabb java-t. Egyébként kicsit helyesbítek, nem csak kilép, hanem egy másodpercre talán meg is fagy, de sokszor alig észrevehetően. Főleg jobbklikkes menük használata esetén csinálja, mondjuk ha egy ablakot akarok bezárni helyette bezárodik az egész program. Vagy lehet hogy túl erősen nyomom???? ;) :p ;) :p

red

#172 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 21:23

Találtam egy érdekes bugnak tűnő dolgot, igaz, 6.06-os Operát használok, de lehet, hogy nem verziófüggő.
[url="http://"http://www.kortarsonline.hu/9811/hayjanos.htm"]Ezen[/url] az oldalon kéne a "hat"-ra rákeresni (minden speckó beállítás nélkül). Nos, nálam adott egy találatot. Viszont, ha a "hatsz"-ra kerestem, adott másik kettőt, közülük az egyik: "Hatszor". Ellenben "hatszor"-ra keresve nem adott semmit (mint írtam, nem volt bekapcsolva a kis- és nagybetűk megkülönböztetése). :confused:

[ 2003. május 05.: Netmaster szerkesztette a hozzászólást ]

#173 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 10. 08:59

[url="http://"ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/711/en/std/ow32enen711.exe"]Opera 7.11[/url]

Changelog
User interface features
Added "Redo" to edit menus; "Load image" and "Open image" added to image context menu
Closing with active downloads triggers a confirmation dialog
Session file always saved after opening and closing windows
Skinable progress also in transfers panel
Made center/end ellipsis configurable ([User Prefs] Ellipsis In Center=0|1 , 0 is default)
Toolbars:
Personal bar appears beside banner if there is enough room
New "Identify as" widget (drag from "Customize toolbars" dialog)
Drag and drop on locked toolbars not allowed
SDI (open pages in new windows) mode:
Bookmarks do not open in new window when "Reuse pages" is checked
Automatic offset of windows in SDI mode
Fix for issues with Ask cookie dialog
Bookmarking improvements
Use link text instead of document title for "add link to bookmarks"
Include #fragment in URL when bookmarking a link
Fixed a Netscape bookmarks import issue
Fixed potential problem when adding bookmarks with very large description
Preferences
Improved automatic selection of international fonts
New "Show Web Search" and "Delete to end of line" actions
Improvements to Cookie/Wand manager dialog
Fixed issue with keyboard selection when saving mouse and keyboard settings
Made changing action from filetype box via download dialog stick
Usability and accessibility
Added Alt+Home shortcut for Homepage
Press Ctrl+L to show link pop-up menu (after selecting a link with the keyboard)
The GoTo dialog and search boxes support Shift and Ctrl+Shift when pressing Enter and when clicking the "Ok" button
A middle-mouse-button click opens a document in a new page when clicking on an entry in the Links, History, and Bookmark panels, or on the Personal bar
Ctrl+Shift+middle-mouse-button click on pagebar will open new page in background
M2, Opera's new e-mail and news client
Improved readability of e-mail filters
Fixed issue with spam filter when you are in your own contacts list
Remove temporary account when import is finished
SMTP: CRAM-MD5-support; always use HELO as EHLO-fallback
Allow quote character in incoming e-mail adresses
Bcc is never sent in SMTP and NNTP
Privacy and security
Mask password in URLs in various places
Support for "Clear bookmark visited time"
Fixed possible buffer overruns for (illegal) long filenames, as reported by Secunia
Fixed JavaScript issue reported by Nesumin and commented on by Secunia
More features
Added support for the ALINK attribute
Various improvements to DOM support
Increased wait-for-styles timeout from 0.5 to 2.0 seconds (FOUC)
Replace non-breaking spaces with a regular space in text copied to clipboard as some editors cannot properly handle the non-breaking space character
Keystrokes are ignored when plug-ins have focus
This makes typing into Flash fields behave normally
Impossible to use Opera keyboard shortcuts as long as Flash has focus
Miscellaneous
Stability fixes
Plug-in fixes
All strings translatable for localized versions
Fixed spelling errors

Néhányan az Opera fórumán xp alatt panaszkodtak rá.

Netmaster: Nálam ok a keresés.

[ 2003. május 14.: KaLeun szerkesztette a hozzászólást ]

#174 Felhasználó inaktív   lancsihh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:11

Sziasztok!

A problemam a gif-ekkel meg mindig nem javult.

Felraktam a 6os operat, hat az sokkal gyorsabb volt, csak sajnos a 777sms-sel nem boldogult, aztan visszatettem a 7es operat, erre a gifek rendes sebesseggel mukodnek. :) Aztan ahogy elkezdtem hasznalni a bongeszot, megint nem jok, lassuak.

Ez mitol lehet?

Miert hajtja a procimat 100%on az opera? Haloforgalom nincs? De akkor miert hasznalja ennyire a procimat? (Ez vmi uj dolog, mert csak ma kezdte el, de ha igy folytatja lependeritem a gepemrol...)

Koszonom!

udv,
lancsi
konfig: ABIT IC7, 2.4 P4 800FSB, 4x512DDR@400, 2xWD Raptor  36GB@RAID0 10k, Seagate Barracuda IV 60GB 7200, WD 40GB 7200, Club3D 9600XT 128MB,  DVD-RW Pioneer DVR-110D, DELL 1704FPV 1280x1024@75Hz, Creative SB Audigy2 NX, DELL AltecLancing ADA995

http://www.termeszetbuvar.hu/

#175 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 18:50

XP? Esetleg 98 alatt?

#176 Felhasználó inaktív   lancsihh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 20:01

idézet:
Ezt írta KaLeun:
XP? Esetleg 98 alatt?[/quote]

Marmint en?

Xpnel.
konfig: ABIT IC7, 2.4 P4 800FSB, 4x512DDR@400, 2xWD Raptor  36GB@RAID0 10k, Seagate Barracuda IV 60GB 7200, WD 40GB 7200, Club3D 9600XT 128MB,  DVD-RW Pioneer DVR-110D, DELL 1704FPV 1280x1024@75Hz, Creative SB Audigy2 NX, DELL AltecLancing ADA995

#177 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 02:20

a 7.10 Mouse Gestures-el csak nekem sikerul nagyon ritkan bezarni egy ablakot vagy masnak sem megy? :o

[ 2003. május 17.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

#178 Felhasználó inaktív   lancsihh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 17. 09:56

idézet:
Ezt írta lancsihh:
Sziasztok!

A problemam a gif-ekkel meg mindig nem javult.

Felraktam a 6os operat, hat az sokkal gyorsabb volt, csak sajnos a 777sms-sel nem boldogult, aztan visszatettem a 7es operat, erre a gifek rendes sebesseggel mukodnek. :) Aztan ahogy elkezdtem hasznalni a bongeszot, megint nem jok, lassuak.

Ez mitol lehet?

Miert hajtja a procimat 100%on az opera? Haloforgalom nincs? De akkor miert hasznalja ennyire a procimat? (Ez vmi uj dolog, mert csak ma kezdte el, de ha igy folytatja lependeritem a gepemrol...)

Koszonom!

udv,
lancsi
[/quote]

Senki nem tudja valaszt? :(

#179 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 17. 13:04

idézet:
Ezt írta lancsihh:

Senki nem tudja valaszt? :(
[/quote]

98 alatt próbáltad?
Nálam tökéletes ME,98,95,2k alatt is.

#180 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 17. 14:15

nalam ilyen problema is van a 7.10-nel: scroll

nem csak az OCportal foruman, hanem az arsanime.com foruman is elofordul, peldaul a arsanime.com

7.11-esnel nincs ilyen gond, mint amit feljebb irtam....

a 7es sorozat nalam is lassan animalja a gif-eket, magyar win98 se-vel. Az 5.12 es a 6-os szerianal nincs lassualas a gif animalasnal :confused:

[ 2003. május 29.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 06. 00:39 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »