HWSW Informatikai Kerekasztal: Opera - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Opera Simply the best internet experience

#201 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 15. 01:05

Idézet

Ezt írta ratonyi:

Két kérdés:
1; Használja valaki az M2-es levelező klienst?

en szemely szerint nem hasznalom, mert raszoktam a The Bat!-re, de meg a 6-osban kiprobaltam, ami abban volt....

Idézet

Ezt írta ratonyi:

2; Tudtok _magyar_nyelvű_ operás levelezőlistáról? (Olyasmi, mint a Mozilla fanoknak)

sajna nem.... talan vki mas?

[ 2003. június 15.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:06 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 10:17

idézet:
Ezt írta ratonyi:
Két kérdés:
1; Használja valaki az M2-es levelező klienst?
2; Tudtok _magyar_nyelvű_ operás levelezőlistáról? (Olyasmi, mint a Mozilla fanoknak)
[/quote]

1; igen, ezt használom, ha már ebben böngészek. jópár html levél hibásan jelenik meg, de ezek főleg spam-ek, annak meg mindegy.
2; nem, de ha valaki, akkor írja ide, érdekelne. vagy csinálhatnánk mi is egyet.

[ 2003. június 16.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#203 Felhasználó inaktív   bertalan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 20:17

Én is az M2-őt használom. Ebben van minden levelem úgy 2 évre visszamneőleg...
1. Rossz, mert:
-néha rosszul írja ki a magyar betűket, (néha nem...)
-nem küld el egy-egy levelet (közben nyugtázza, hogy mégis).
Szal néha nagyon lenne kedvem lecserélni. Tudja vki, hogy lehet a leveleket máshova átmenteni?
2. jó, mert:
-a leveleket úgy csoportosítod ahogy akarod, mégis mind 1 helyen marad -> könnyű kereseni.
-alapból lehet címlista alapján szűkíteni
-gyors, egyszerű
-nekem teccik. pont.
-ha nem az Axelero hibája a két hiba (én vhogy mégis rájuk gyanakszom), akkor megbízható is :-)
Na ezt kapd ki!
Tud vki ingyen hasznalhato smtp (levélküldő) szervert, vagy vmilyen progit, ami ilyet tud?...hogy ellenőrizhessem az Axelerot... :-)
ennyi.köszi.
bertalan

#204 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 00:51

idézet:
Ezt írta bertalan:
Én is az M2-őt használom. Ebben van minden levelem úgy 2 évre visszamneőleg...[/quote]

Na majd kérdezősködöm, mert én most barátkozom vele, nagyon érdekes fícsörök vannak benne - mindenkinek, aki a 6-osban használta és ezért nem próbálja ki: érdemes, mert egész más. Azt nem mondom, hogy tuti jó, de érdemes kipróbálni (valami olyan mailboxszal, aminek nem kár a leveleiért).

idézet:
Ezt írta bertalan:
Tudja vki, hogy lehet a leveleket máshova átmenteni?.[/quote]

Akartam írni, hogy importáld ki, de előtte megnéztem az M2-t és nincs benne ilyen menüpont. Jópofa...

idézet:
Ezt írta bertalan:
Tud vki ingyen hasznalhato smtp (levélküldő) szervert, vagy vmilyen progit, ami ilyet tud?...hogy ellenőrizhessem az Axelerot... :-)[/quote]
[url="http://"http://www.argosoft.com/"]http://www.argosoft.com/[/url]

[ 2003. június 18.: ratonyi szerkesztette a hozzászólást ]

#205 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 00:57

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:

2; nem, de ha valaki, akkor írja ide, érdekelne. vagy csinálhatnánk mi is egyet.
[/quote]

Oké. Akkor: operahungary-subscribe@yahoogroups.com
Terjesszétek más fórumokon is, aztán majd meglátjuk életképes lesz-e. Remélem jól csináltam meg a beállításokat, és fel tudtok iratkozni.

[ 2003. június 18.: ratonyi szerkesztette a hozzászólást ]

#206 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 01:15

idézet:
Ezt írta ratonyi:

[url="http://"http://www.argosoft.com/"]http://www.argosoft.com/[/url]
[/quote]

Esetleg: [url="http://"http://www.postcastserver.com/"]http://www.postcastserver.com/[/url]

#207 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 22:50

No jó. Szóval rájött valaki, hogy az M2-ben hogy kell egy beérkezett levéről a spam jelzést levenni? Ill. hogy kell egy másikra rátenni? "Kézzel" ugyanis nem tudom áthúzni a megfelelő mappába.

Tegnap óta gyötör ez a kérdés

#208 Felhasználó inaktív   bertalan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 15:20

idézet:
Ezt írta ratonyi:
No jó. Szóval rájött valaki, hogy az M2-ben hogy kell egy beérkezett levéről a spam jelzést levenni? Ill. hogy kell egy másikra rátenni? "Kézzel" ugyanis nem tudom áthúzni a megfelelő mappába.

Tegnap óta gyötör ez a kérdés
[/quote]

Jobb egérgomb -> Properties -> filter fülecske.
Ha tudsz angolul, a többi már menni fog...
bár én még nem próbáltam, mert nem zavart...
bertalan

#209 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 02:06

idézet:
Ezt írta bertalan:

Jobb egérgomb -> Properties -> filter fülecske.
Ha tudsz angolul, a többi már menni fog...
bár én még nem próbáltam, mert nem zavart...
bertalan
[/quote]

Hát ez így nem megy sajnos...
A levélre kattintva jobb egérgombra semmilyen properties nem mutatkozik. Ha a spam mappára kattintok, ott igen, de a filtereket nem látom, tehát állítani nem tudok rajtuk. Azt tudom beállítani, hogy a spamszűrő ki-be legyen kapcsolva, vagy hogy milyen erősséggel szűrjön. Nekem arra van szükségem, hogy egyes leveleket, amiket következetesen spamnek néz, ne nézze annak a jövőben, másokat pedig, melyeket átenged, kapjon el.

Na ezt hogy kell beállítani?

#210 Felhasználó inaktív   razgon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 22:48

Érdekes, hogy az Operánál egy jó széria után mindig egy szar következik.

a 4-es jó széria volt, az 5-ös szar.
A 6-os jó, és a 7-es is szar.

Sok idegesítő dolog van a 7-es ben, ami a hatosban nem volt.

A legjobban az idegesít, hogy még mindig ugyanúgy fagy, mint a korábbiak. Ezt már régen ki lehetett volna javítani.

A másik, amitől LOL a 7-es széria: Ha egy linket új ablakban nyitok meg, nem jelenik meg a címsorban a link egyből, csak ha letöltődött! A hatos ezt gond nélkül tudta, nem értem miért kellett elrontani. Ugyanez igaz a letöltésekre is.

Az ablak menüjében az aktív ablakra vonatkozó Bezárás parancs mellett van az Összes ablak bezárása parancs. Ez iszonyatosan LOL, már többször sikerült az összes ablakot bezárnom, a helyett az egy helyett.

A parancsokat átkavarták a gyorsmenüben. Ami a 6-ban megnyitás új ablakban volt, az a 7-ben megnyitás új lapon. A megnyitás új ablakban parancs egy új példányt nyit a böngészőből. Ez számomra megint csak bosszantó.

Ami tetszik az az "egér gesztusok", végre valami jól használható dolog. Jó lett az email kliens is, és a kinézet is sokat fejlődött. A fent felsorolt hülyeségek miatt (egyelőre) maradok továbbra is a jól bevált 6-os verziónál.

Azt azért hozzá kell tenni,hogy a 7-es a hibái ellenére is fényévekkel veri az IE-t vagy a Netscape-et, Mozillát.

Jó hogy Linux/Unix alá is elérhető, így legalább Linux alatt is van egy normális böngésző végre.

#211 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 02:16

Idézet

Ezt írta razgon:

A legjobban az idegesít, hogy még mindig ugyanúgy fagy, mint a korábbiak. Ezt már régen ki lehetett volna javítani.

pontosan melyik verzio? A legutolso 7.11b fagy nalad? Milyen konfigon es oprendszeren?

fagyogatt nalam is a 7es, magyar vindoz 98 SE, de sokkal, de sokkal kevesebbszer, mint a 6-os szeria... vegul mar ott tartott, hogy mar egyedul is fagyott, kozvetlenul boot-olas utan, max 6-7 ablakkal... Ezert hasznalok most 7.11-et, illetve 7.11b-et

Idézet

Ezt írta razgon:
A másik, amitől LOL a 7-es széria: Ha egy linket új ablakban nyitok meg, nem jelenik meg a címsorban a link egyből, csak ha letöltődött! A hatos ezt gond nélkül tudta, nem értem miért kellett elrontani. Ugyanez igaz a letöltésekre is.

a cimsor alatt mit ertesz? Azt a reszt, ahol a linkek vannak, Address bar-ban vagy pedig a program fejleceben, ahol van egy kis o betu is? [a vindozban ezt is Cimsor-nak neveztek el...

Idézet

Ezt írta razgon:
Az ablak menüjében az aktív ablakra vonatkozó Bezárás parancs mellett van az Összes ablak bezárása parancs. Ez iszonyatosan LOL, már többször sikerült az összes ablakot bezárnom, a helyett az egy helyett.

hat ja, ez tenyleg  Kép  Kép

Idézet

Ezt írta razgon: A parancsokat átkavarták a gyorsmenüben. Ami a 6-ban megnyitás új ablakban volt, az a 7-ben megnyitás új lapon. A megnyitás új ablakban parancs egy új példányt nyit a böngészőből. Ez számomra megint csak bosszantó.

en hamar megszoktam az uj billentyuzet kombokat, vagyis azokat, amiket hasznalni szoktam, peldaul a Save with images as... eddig a Alt+f+i-n volt, mig a 7-esben a sokkal konnyebben elerheto Alt+f+a  :cool:

Idézet

Ezt írta razgon:

Ami tetszik az az "egér gesztusok", végre valami jól használható dolog. Jó lett az email kliens is, és a kinézet is sokat fejlődött. A fent felsorolt hülyeségek miatt (egyelőre) maradok továbbra is a jól bevált 6-os verziónál.

a mouse gesture-ral be tudsz zarni egy ablakot, termesztesen az Opera-n belul? Mert sajna nem lehet a jobb gomb lenyomasa mellett, a jobbra-balra rancigalt egerrel... Nekem tovabbra is a eger scrollal van gondom, peldaul nem lehet vizszintesen navigalni a masodik gorgovel.... A 6-osban sokkal jobb volt a scroll, mert ha az aktiv ablak felett volt az eger mutato, akkor csak egy sorral gordult, fuggetlenul attol, hogy mi volt az eger programjaban beallitva... Mig, ha a mutatot mar nem az oldal felett volt, hanem peldaul a gombok vagy a Page bar felett, akkor mar figyelembe vette a megadott sor gorgetesi ertekeket, peldaul mar 5 sorral lehetett tekerni...

eger: A4tech www-35
eger driver: A4tech iWheelWorks Deluxe v7.38

Idézet

Ezt írta razgon:

Jó hogy Linux/Unix alá is elérhető, így legalább Linux alatt is van egy normális böngésző végre.

veletlenul nem Linux alatt hasznalod? Mert azt olvastam, hogy Linux alatt is fagy a 7es... Mac-en nem hasznal vki Opera-t? Igaz, ott jol le vannak maradva, talan a 6.01-nel?

Opera levlista:   operahungary-subscribe@yahoogroups.com    :cool:

[ 2003. június 22.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:13 -kor

#212 Felhasználó inaktív   bertalan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 10:26

idézet:
Ezt írta ratonyi:

Hát ez így nem megy sajnos...
A levélre kattintva jobb egérgombra semmilyen properties nem mutatkozik. Ha a spam mappára kattintok, ott igen, de a filtereket nem látom, tehát állítani nem tudok rajtuk. Azt tudom beállítani, hogy a spamszűrő ki-be legyen kapcsolva, vagy hogy milyen erősséggel szűrjön. Nekem arra van szükségem, hogy egyes leveleket, amiket következetesen spamnek néz, ne nézze annak a jövőben, másokat pedig, melyeket átenged, kapjon el.

Na ezt hogy kell beállítani?
[/quote]

Megnéztem most jobban én is.
Nekem van filter gomb - itt állíthatod be az erősségét.
Talán próbálkozz azzal, hogy kikapcsolod - alkalmazva ezt a már meglévőkre is.
Akkor vizsont saját filtereket kell beállítanod, hogy a többit ide sorolja - mint a saját könyvtárak esetén, ha azt akarod, hogy cím vagy miegyéb alapján azonnal ide kerüljenek.
Ahogy elnézem, másr nem lehet csinálni...
ber

#213 Felhasználó inaktív   razgon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 20:52

idézet:
Ezt írta blash:

veletlenul nem Linux alatt hasznalod? Mert azt olvastam, hogy Linux alatt is fagy a 7es... Mac-en nem hasznal vki Opera-t? Igaz, ott jol le vannak maradva, talan a 6.01-nel?

Opera levlista: operahungary-subscribe@yahoogroups.com :cool:

[ 2003. június 22.: blash szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A 7-es ből a 7.0 és a 7.01 is fagyott, Win2000 alatt. Igaz, jellemzően a reklámos oldalaknál. Linux alatt nem emlékszem, hogy 1x is lefagyott volna.

Az azért mindenképpen pozitívum, hogy ha le is döglik, folytathatja az ember, ahol abbahagyta.

A címsor alatt az Address Bar-t értem.

#214 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 22:35

idézet:
Ezt írta blash:

[/quote]

Én főleg Linux alatt használom, fagyás egyáltalán nem volt eddig. De basszus én eddig azt hittem, hogy az ablak bezárása ikonra kattintva összeomlik a program, ám most olvasom, hogy lehet, hogy az összes ablak bezárását jelenti az az ikon? Báz. Na majd megnézem.

#215 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 22:37

idézet:
Ezt írta bertalan:

Megnéztem most jobban én is.
Nekem van filter gomb - itt állíthatod be az erősségét.
Talán próbálkozz azzal, hogy kikapcsolod - alkalmazva ezt a már meglévőkre is.
Akkor vizsont saját filtereket kell beállítanod, hogy a többit ide sorolja - mint a saját könyvtárak esetén, ha azt akarod, hogy cím vagy miegyéb alapján azonnal ide kerüljenek.
Ahogy elnézem, másr nem lehet csinálni...
ber
[/quote]

Oké, köszi, erre jutottam én is - de ez gáz, beláthatjuk, hiszen a spamnek nézett levelek 90 százaléka tényleg az, és most a maradék 10 százalék védelmében kézzel írjak szűrőt az összes többire?! Hát ez nem túl jó ötlet...
Azért köszi

#216 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 10:33

Idézet

Ezt írta razgon:

A 7-es ből a 7.0 és a 7.01 is fagyott, Win2000 alatt.

probald meg a legujabb vindoz alattival, ami a 7.11-nel jar....

Idézet

Ezt írta razgon:

Igaz, jellemzően a reklámos oldalaknál. Linux alatt nem emlékszem, hogy 1x is lefagyott volna.

ez jooo :cool: lehet, hogy hanyagolnom kene a 98-at....

Idézet

Ezt írta razgon:

Az azért mindenképpen pozitívum, hogy ha le is döglik, folytathatja az ember, ahol abbahagyta.

igen, ez tenyleg nagyon jo :D De van olyan esett mikor meg igy is fagy, mert ujra megprobalkozik azzal az ablakkal is, amelyiknel legutoljara lefagyott.... ilyenkor a Cache konyvtarbol kitorlom az ido szerinti legutolso par file-t...

Idézet

Ezt írta razgon:

A címsor alatt az Address Bar-t értem.

oke

[ 2003. június 23.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:14 -kor

#217 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 15:55

Letölthető egy magyarítás a 7-eshez: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21827"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21827[/url]

#218 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 28. 01:27

Üdv!

Ehhez mit szóltok? [url="http://"http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=624"]http://www.opera.com...h.dml?index=624[/url]

Érdemes 6.03-at upgradelnem 7.11-re, vagy új könyvtárba tegyem inkább. Bár leírja, mit kell backupolni, hogyha netalántán hiba történne.

A levlista mennyire aktív? Érdemes felíratkozni?
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#219 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 28. 03:55

idézet:
Ezt írta Nores:A levlista mennyire aktív? Érdemes felíratkozni?[/quote]
irja oda :cool: :D

#220 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 28. 07:17

idézet:
Ezt írta blash:
...
a mouse gesture-ral be tudsz zarni egy ablakot, termesztesen az Opera-n belul? Mert sajna nem lehet a jobb gomb lenyomasa mellett, a jobbra-balra rancigalt egerrel...
[/quote]

Be lehet. Lenyomod a jobb gombot, aztán rajzolj egy L betűt (le, majd jobbra).

Vannak még más "combo"-k is:
bal-le: minimize
fel-le: reload
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.