HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan kell BIOS-t frissíteni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan kell BIOS-t frissíteni? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 21. 02:32

Még én annyit kérdeznék a témáról, h sokszor tanácsolják ugye azt is, h ne floppiról végezze az ember a BIOS frissítést, mert nagyon sok a hibás darab.

Ez esetben vinyóról ajánlatosabb indítani a BIOS fájlt vagy CD-ről?

Még vmi: Ezen a téren is két elmélet van. Kizárólag az a három szükséges fájl legyen az indítólemezen vagy lehet full (pl. Win XP-vel készített)?

#22 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 06:37

Idézet: Moe

Még én annyit kérdeznék a témáról, h sokszor tanácsolják ugye azt is, h ne floppiról végezze az ember a BIOS frissítést, mert nagyon sok a hibás darab.

Ez esetben vinyóról ajánlatosabb indítani a BIOS fájlt vagy CD-ről?

Még vmi: Ezen a téren is két elmélet van. Kizárólag az a három szükséges fájl legyen az indítólemezen vagy lehet full (pl. Win XP-vel készített)?

Jó az lemezről is.

>>>KATT IDE<<<, ez jó lesz a lemezre rendszernek, mert nincs rajta semmi felesleges cucc.

Szerkesztette: [-Lulu-] 2004. 04. 11. 18:48 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#23 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 08:32

jó a floppy, ha parázol cd, de vinyón már összetettebb a dolog, mert ha ntfs a fájlrendszered, akkor esetleg a bootdisk álltal felrakott dos azt nem is látja.

#24 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 10:32

mar mas topic ban kerdeztem de lehet e az msi lapokon floopyrol biost frissiteni.Mert a leirasban nem emlitik csak a vinyorol valot ,csakhat ntfs a file rendszer azt meg a dos nem latja. ???
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#25 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 10:50

milyen lapod van? live biost tudja? mert akkor egyszerű dolgod van, nemtom floppyval asszem én is szívtam vmit, de már nem emlékszem.

#26 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 10:52

Idézet: Evil1

mar mas topic ban kerdeztem de lehet e az msi lapokon floopyrol biost frissiteni.Mert a leirasban nem emlitik csak a vinyorol valot ,csakhat ntfs a file rendszer azt meg a dos nem latja. ???

Bocs mindenki, de ez hosszú lesz...

Idézet

Flashing the BIOS for Users using NON FAT file system[/b]
(Special Thanks to Forum Moderator Assaf for his valuable contribution)

Check your BIOS for BIOS FLASH Protection & DISABLED it, some boards have this function.
For Example:
K7T266 Pro (MS-6380) -BIOS setup/chipset setup/BIOS protection/disabled

Know Your model number
a. Open your case and look for the MS-XXXX number on the motherboard between the PCI slots, also check the version number that is written there as well. (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number)
b. Boot up your system & take a look at the top left screen during POST, you should see something like "A6380MS v1.7 122101" This means the board is MS-6380 with BIOS version 1.7
Hint : Many systems are clearing this message very fast, the bios version is then unreadable, you can either press "PAUSE" or disable the "Quick Boot" in the BIOS setup.

Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is Intel P4 478 type then look here
if you cannot find the BIOS that matches your board, try here

Extract the file you have downloaded to a floppy (not the win ME/98 startup floppy) by double clocking the file in windows mode and supplying the path a:

Boot the computer using a windows ME or windows 98 startup disk. It must be one of these! A plain boot disk will not be good enogh.
If you do not have Windows ME or 98 to create the floppy you can make one on a friend's computer.

When boot is done there will be a message on the screen showing :"Diagnostic tools were successfully loaded to drive" followed by a single letter.
This letter is the leter assigned to the RAMDRIVE. This RAMDRIVE is a virtual drive in the system memory and can be accessed and controlled like any other drive with DOS commands such as:
MD - Make Directory
Copy - copy a file
Deleate - Deleate a file
There is one important difference which is that being in the system memory this drive is wiped once the computer is restarted or shut down.

Replace the startup floppy with the one containing the flash utility and bios ROM files previously extracted in windows

Copy the 2 files to the RAMDRIVE by using the DOS command copy.
Here is an example, in this example the flash utility is AWFL814B.EXE ,the ROM file is w6373nms.220 and the RAMDRIVE letter assignment is D
copy awfl814b.exe d:
copy w6337nms.220 d:

Change the current working directory to the RAMDRIVE root directory, with the example case of the RAMDRIVE being drive D this is simply done with the command d:

Execute the flash utility with the ROM file as a command line argument, with this example:
awfl814b w6373nms.220
If you wish to save the current bios you must specify the full path a:filename. Specifying only a file name will save the bios to the RAMDRIVE which will be wiped after restarting the computer and the file will not be saved.
a:bios.old is an example of the correct way to save the bios.

Reboot your system when prompted.

If your system doesn't boot after you flashed, please refer to the BIOS recovery method as described.

Szerkesztette: [-Lulu-] 2004. 04. 11. 18:48 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#27 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 11:06

idézet:
Ezt írta wamzer:
milyen lapod van? live biost tudja? mert akkor egyszerű dolgod van, nemtom floppyval asszem én is szívtam vmit, de már nem emlékszem.[/quote]

a lap egy msi kt3 u2 ,tudja a live biost.Amugy a legujabb van rajta csakhat a kesobbiekben ha jonnek ujak akkor nem art tisztazni.A live bios megcsinalja nekem windows alatt a frissitest automatice?Vagy csak leszedi a megfelelo biost es a tobbit nekem kell csinalni?

Lulu640 : ezt en is olvastam de nem akarok ramdrival genyazni.

[ 2002. november 21.: Evil1 szerkesztette a hozzászólást ]
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#28 Felhasználó inaktív   Hermes007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 18:26

Kösz mindenkinek aki reagált az SOS-re.
Banális hibát követtem el ( kezdő révén a bios frissítések terén )
Nem futattam le az exe fájlt .
Ma korrigáltam és teljes a siker. :)

#29 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 19:26

Én is köszi! :)

#30 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 02. 14. 09:36

^
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#31 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 14. 11:08

értem már lamex hogy hogy van ennyi hozzászólásod :D :D
de ravasz vagy :D
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#32 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 14. 11:11

idézet:
Ezt írta ZoLLee:
értem már lamex hogy hogy van ennyi hozzászólásod :D :D
de ravasz vagy :D
[/quote]

Így van ez, amíg nem tud olvasni az ember (addig érti) :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#33 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 14. 19:05

idézet:
Ezt írta yorkee:
Ha valaki érdemben tud és akar nekem segíteni ebben a problémában azt szívesen fogadom. Letöltöttem a megfelelő drivert de nem merem elkezdeni. Köszi előre is a segítséget.[/quote]

[url="http://"http://www.icomp.hu/keret.phtml?f=ismertetok/frissbios.html"]BIOS frissítés[/url]
-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

#34 Felhasználó inaktív   zzq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 14. 21:42

Hali!
Szóval frissitettük egy haverom bios-át.(440BX). Nem jött össze ugyanis ujraindulás után kb. 3 mp-nként sipol egy rövidet és még a video kártyáig se jut el. Egy Abit BE6-os alaplapról van szó. Egy szervízben azt mondták nekem hogy ezeken az alaplapokon kivehető az a chip ahol a bios van. Arról lenne szó - ha valaki vállalkozna rá - hogy kellene egy ugyanilyen alaplap és abba belerakni ennek a biosát miután lementettük a beállitásokat. Ezek után a bios mentést rárakjuk a mi biosunkra. -ennyit mondtak.
De a lényeg hogy ha tud valaki segiteni valamilyen formában azt nagyon várjuk, és köszönjük.

#35 Felhasználó inaktív   zoleefamke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 15. 11:22

Hali!

Egy egyszerű kérdés (de sajnos nem tudom biztosra a választ):
Ha BIOS-t frissítek (sikeresen), elveszik a garancia? Ha később tönkre megy, mondhatják-e a boltban, hogy "te vagy a hibás, nem kellett volna belenyulkálnod, így jártál, VISZLÁT", Szóval rámkenehetik-e a dolgot (ha a BIOS-nak nincsne köze a hibához)?

Zoleefamke

#36 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 11:23

idézet:
Ezt írta thefly:

[url="http://"http://www.icomp.hu/keret.phtml?f=ismertetok/frissbios.html"]BIOS frissítés[/url]
[/quote]

Rendes tőled, hogy igyekszel :) 2001. január 15. 23:57
¤

#37 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 02. 15. 11:29

...és ahogy nézem a topikindító azóta is sűrűn látogatja a fórumot... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#38 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 11:40

idézet:
Ezt írta Renwick:
...és ahogy nézem a topikindító azóta is sűrűn látogatja a fórumot... :)

üdv

R.
[/quote]

biztos nem várta meg a tanácsokat és (el)frissített.
¤

#39 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 15. 13:50

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Rendes tőled, hogy igyekszel :) 2001. január 15. 23:57
[/quote]

Jobb késöbb mint soha nem? :)
-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

#40 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 22. 23:23

Sziasztok!

Adott egy P4S333-as alaplap!Letöltöttem a BIOSt,de innen meg is akadt a tudámányom!Aki Asus alaplappal(netalán pont p4s333-al rendelkezik)leírhatná ,hogy működik a dolog,mit kell csinálni!

Előre is köszi
By Xboxman

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.