HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2141 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:15

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 21:25

Figyelitek a Forecastfoxban milyen szép sűlt hőmérők vannak a köv. 3 napra? :Đ

Küldj screenshot -ot ide légyszi... itt nem tudom feltenni, de megnézném...  :)
Köszönöm... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2142 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:09

Idézet: csapdani - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 13:07

Hali!

Bocs, ha volt már, de képre nem tudok keresni és nem volt kedvem ~70 oldalt végiglapozni.
A kérdés tehát, mi a rák az ott alul, és hogy lehet eltüntetni, illetve találkozott már ilyennel valaki?

Kép

Én is csak javasolni tudom, hogy töröld a FFox profilját/profiljait. Itt van a mappája, ennek tartalmát kell törölni:

C:\Documents and Settings\(a felhasználóneved)\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\

(Nekem egyébként az NVU 1.0 stabil magyar nyelvű verziója csinálta ezt. Tiszta telepítés után, még profilja sem volt, mert épp akkor telepítettem újra az XP-t és utána került fel a NVU! Nektek megjelenik a NVU 1.0 stabil magyar nyelvű verziójában alul az a sáv, benne piros szöveggel...? Érdekes, a NVU 1.0PR-ban nem volt ilyen probléma!)

#2143 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:23

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:15

Küldj screenshot -ot ide légyszi... itt nem tudom feltenni, de megnézném...  :)
Köszönöm... :)

Ez kicsit elmaradt, de mára még ilyen időt jósol:

Csatolt fájl:

#2144 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:26

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt róla szó, de egy kis keresgélés nem segített.
Volt egy XP clean installom, majd feltettem a 1.0.4-es Firefoxot. Mivel a munkahelyemen ugyanezt használom, MozBackup-pal csináltam ott egy Backupot, és hazahoztam, importáltam. Az AddBookmark Extension-ön kívül minden azonnal működött. Viszont így azt csinálja a Firefox, hogy nem mindig tölt be teljesen egy oldalt. Néhány képet nem tölt le. Így:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez a második kép tutibb:

Kép

A reload általában ilyenkor nem segít, van, hogy reloadra más képeket hagy ki. A probléma nem függ össze a hálózati forgalommal, mert ha semmi más nem forgalmaz, akkor is ez a gebasz.

Nem beszélve emellett arról, hogy pl ezt a postot az IE-ben kellett befelyeznem, mert hiába nyomkodom az IMG gombot (vagy akármelyiket), nem történik semmi. Ez a probléma is néha néhány reload után vagy megoldódik, vagy sem. Ez más oldalon is előfordul.

WinXP Pro Eng, minden online update-tel megspékelve
FF 1.0.4 HUN
Extensions:
Chromedit, Download Manager Tweak, FlashGot, FLST, FoxyTunes, MenuX, MiniT, SlimExtensionList

Mondanom sem kell, hogy nem véletlenül használtam a MozBackup-ot, mert különben kb. fél nap lenne, míg mindent ugyanolyanra belőnék, mint ahogy szeretem.

Kösz, ha tudtok segíteni.

Ja, és nem kéne már az 1.0.6-update-nek megjönnie az automatikus frissítésben?

S!kE

PS: bocsánat a két nagy méretű képért...

Szerkesztette: SikE 2005. 08. 05. 10:29 -kor

"This world is not like mine
This future's far behind"

#2145 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:14

Idézet: Levente - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:12

Na, leírom a problémám, hátha tud valaki segíteni:

A freeblog.hu admin felületénél 10-ből 9-szer lefagy a firefox újabban. Valamelyik extension miatt lehet, mert felraktam a Deer Park Alpha 2-t extensionok nélkül és azzal nem fagyott(persze lehet a Deer Park miatt). Régebben is nagyjából ezek az extensionjaim voltak, és semmi baj nem volt(kiv. Tab Mix helyett Tabbrowser Extensions).

Ja és 1.0.6-om van, és ha jól emlékszem 1.0.4-nél még nem csinálta ezt, de nem vagyok benne biztos... Másnak nincs ilyen problémája?

És akkor a megoldás a saját problémámra:
A "Html Validator (based on Tidy) 0.6.2" uninstallálása. Ennyi.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#2146 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 05. 20:26

Idézet: pascal - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:33

A TBE pofátlanul instabil, még a fejlesztői szerint is. Olvasgasd az Építsük fel a TBE-t sok kis extensionből topikot

Köszi  :respect: A topik második része alapján begyűjtöttem ezeket, majd kiderül, elég lesz-e:

- Tab Clicking Options
- Sessionsaver
- Undoclosetab
- miniT

Eddig mindenesetre jónak tűnik  :D

#2147 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:31

Sziasztok!

Én hülye kipróbáltam a FireTune nevű programot, de elrontotta a böngészőt, és nem csináltam backupot. Azt írja mindig: "Az XY kiszolgálóhoz való kapcsolódási kísérlet el lett utasítva." Ezt csinálja a Mozilla is. Már mindenféle registry bejegyzést, meg user-profilokat kitöröltem, de valahol csak megjegyzi, és nem tudom használni. Csinált már valakinek hasonlót? Mit kell megváltoztatni? Az IE megy. Help!

#2148 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 06. 18:12

Hello!
Hogy lehet megoldani, hogy a vissza tudjam hozni az előzményeket, mert magától törölte őket, csak a mai napit hagyta meg. Ezen kívül (senki nem volt a gépnél) megváltoztatta a felhasználót. Eltörölte a kezdőoldalamat, meg egyéb disznóságokat csinált. A felhasználót hogyan tudom változtatni?

#2149 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 02:39

Idézet: pascal - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:33

A TBE pofátlanul instabil, még a fejlesztői szerint is. Olvasgasd az Építsük fel a TBE-t sok kis extensionből topikot

Nálam teljesen stabil. Mióta megtaláltam a hibás extensiont, amitől fagyott a FF, azóta semmi probléma nem volt, pedig TBE-t használok.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#2150 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 07. 12:32

Idézet: HBP - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 19:53

Sziasztok!
Hetek óta van egy visszatérő problémám.
Kutakodtam eleget, végül is nem sikerült megnyugató megoldást találnom.

Időnként megbolondul a Firefoxom, 1.0.4-es, WinXp alatt, mind2 magyar nyelvű, 2 képen szemléltetem a változást. Előbb a jó, utána rossz kép megjelenítés.
Néhány honlapon a képek össze-vissza jönnek be.
Ha törlöm a pref.js- t helyre áll. Arra vagyok kiváncsi, pontosan a beállítások mely sora válthatja ki ezt a változást, és miért?
Segítsetek, mellékelem a beállításaimat, kiváncsi vagyok!
Üdv: HBP

Kép

Kép

Jó köszi az eddigi "segítséget", de azért változatlanul kérdezném, ez mitől lehet??
Telepített extezionok: ADblock, minimazetotray.
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#2151 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 12:35

Idézet: unio21 - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 17:12

Hello!
Hogy lehet megoldani, hogy a vissza tudjam hozni az előzményeket, mert magától törölte őket, csak a mai napit hagyta meg. Ezen kívül (senki nem volt a gépnél) megváltoztatta a felhasználót. Eltörölte a kezdőoldalamat, meg egyéb disznóságokat csinált. A felhasználót hogyan tudom változtatni?

Ha valami törlésre került, valszeg nem lehet visszaállítani.

-nem állítottad rövid időre az előzmények érvényességét? Tehát a +adott időnél régebbieket törli.

-nem telt meg a vinyód? nekem akkora szedi szét a profilomat, mert nincs hely hova menteni a változásokat, inkább újat csinál. Lefagyott legutoljára brutálisan?
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#2152 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:33

Sziasztok!

Egy oldalrol szeretnék hallgatni realaudio formátumot hallgatni media player classical, de csak internet explorer-el tudom elinditani firefoxal nemindul, mit kell tennem h firefoxal is induljon?
The Sky Was Pink

#2153 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 07:15

Idézet: HBP - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 11:35

Ha valami törlésre került, valszeg nem lehet visszaállítani.

-nem állítottad rövid időre az előzmények érvényességét? Tehát a +adott időnél régebbieket törli.

-nem telt meg a vinyód? nekem akkora szedi szét a profilomat, mert nincs hely hova menteni a változásokat, inkább újat csinál. Lefagyott legutoljára brutálisan?

Semmi ilyesmi nem történt, de visszaállítottam a rendszert, és minden működik, az előzmények is. Csak bosszantó. Viszont még mindig nem értem, hogy miért ajánlotta fe, hogy melyik felhasználói profil működjön.

#2154 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 08:43

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 19:33

Sziasztok!

Egy oldalrol szeretnék hallgatni realaudio formátumot hallgatni media player classical, de csak internet explorer-el tudom elinditani firefoxal nemindul, mit kell tennem h firefoxal is induljon?

hat, real audiot miert windows media player-el?:) Ha w$ mediaplayer plugint akarsz feltenni, akkor legalabb 7-es kell fent legyen, nezz el ide:
http://plugindoc.moz...indows.html#WMP
itt megtalalod a real player plugint is, ha felrakod a real playert.

#2155 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:07

Idézet: zedorg - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 9:43

hat, real audiot miert windows media player-el?:) Ha w$ mediaplayer plugint akarsz feltenni, akkor legalabb 7-es kell fent legyen, nezz el ide:
http://plugindoc.moz...indows.html#WMP
itt megtalalod a real player plugint is, ha felrakod a real playert.

De én nem akarom feltelepíteni a realplayert! mert media player classical is tökéletesen működik! jah amugy realalternativ fel van telepítve! és az valami plugint telepít firefoxhoz és operahoz is, de sajnos csak IE vel hajlandó elindulni a zenehallgatás!

Kép

Bepipálva hagytam a firefox plugint!

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

És ezt kapom firefox aloli indításnál! Hozzáteszem IE vel tökéletesen indul egyböl nem is kérdez semmit!
The Sky Was Pink

#2156 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 11:51

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:07

mert media player classical is tökéletesen működik! jah amugy realalternativ fel van telepítve! és az valami plugint telepít firefoxhoz és operahoz is, de sajnos csak IE vel hajlandó elindulni a zenehallgatás!

ezzel meg is valaszoltad magadnak :) Vagy tegyel fel valami codec-et amit ker es hatha, vagy probald realplayer-el.

#2157 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 15:10

Nem tudjátok, hol lehet a Gecko motort külön letölteni úgy, hogy egy másik, Linux alá általam írt C nyelvű programban fel tudjam használni...? És persze valami használható programozói dokumentáció is jól jönne hozzá, API referencia, esetleg példaprogramok, miegymás... :)
Mert ugyan van gecko-sharp, de nem kedvelem annyira a C# -t, hogy csak ezért eltérjek a megszokott C -től.

Bocs, hogy nem teljesen Firefox-specifikus a kérdés, de talán belefér...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2158 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 09. 15:52

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:10

Nem tudjátok, hol lehet a Gecko motort külön letölteni úgy, hogy egy másik, Linux alá általam írt C nyelvű programban fel tudjam használni...? [...]

http://www.mozilla.o...ects/embedding/

http://www.mozilla.o...-embedding.html
GtkMozEmbed is an easy-to-use widget that will allow you to embed a Mozilla browser window into your Gtk application...

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 08. 09. 15:57 -kor

-ZsOlTi-

#2159 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:09

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 16:52

http://www.mozilla.o...ects/embedding/

http://www.mozilla.o...-embedding.html
GtkMozEmbed is an easy-to-use widget that will allow you to embed a Mozilla browser window into your Gtk application...

Ez jó, köszönöm, mert a Gtk amúgy is jobban "fekszik" nekem, mint a többi widgetkészlet...  :)

Idézet

[link]

#2160 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:12

Sziasztok, a problémém a következő:
Mozilláról upgradelt Firefoxom van (magyarul az installnál a meglévő Mozilla Suite beállításait vettem át). A Password Manager a régi, Mozillás passwordokat tudja, azaz ha egy oldal betöltődik, a felhasználónév és a pw ki van töltve alapból.
DE. Ha most viszek be és jegyeztetek meg a Password Managerrel egy felhasználónév-jelszó-párost, akkor, mielőtt kitöltené, kéri a Master Passwordot, azaz ezeket "biztonságosabban" jegyzi meg. Ezt lehet állítani?  :think: Mert a fórum jelszavaimhoz nem akarom az egyébként hosszú Master Passwordot írogatni.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.