HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2641 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 14:18

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:45

Hali!

Ha jól emlékszem te kötöttél belém, abban egyetértek hogy abba lehet hagyni a vitát.

Abba kötöttem bele, hogy értelmetlenül szidsz valamit. :hello:
Azóta is fagy, hogy kitakarítottad a profilod? Nem? Naugye.  :p

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 01. 13. 14:25 -kor

-ZsOlTi-

#2642 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:54

;)

Csatolt fájl:

A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2643 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 00:24

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:18

Abba kötöttem bele, hogy értelmetlenül szidsz valamit. :hello:
Azóta is fagy, hogy kitakarítottad a profilod? Nem? Naugye.  :p

Ha tudnál olvasni akkor láthatnád hogy teljes hsz-t szenteltem arra hogy leírjam hogy installáltam újra a firefoxot - a lehető legszűzebben.
Bosszant ha valaki, akinek nyolcméteres arca van úgy reagál hogy el se olvassa hogy mire reagál :)

#2644 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 10:39

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 0:24

Ha tudnál olvasni akkor láthatnád hogy teljes hsz-t szenteltem arra hogy leírjam hogy installáltam újra a firefoxot - a lehető legszűzebben.
Bosszant ha valaki, akinek nyolcméteres arca van úgy reagál hogy el se olvassa hogy mire reagál :)

Felfogtaam, hogy újraraktad, azért kérdeztem, hogy azóta is fagy-e? Namost akkor kinek nehéz  a felfogása, okostóni? A nagy arcról inkább hallgattál volna, nem tudom ki jött itt a fene nagy fejlesztői tapasztalataival, aztán meg kiderült, hogy új profilt még csak most csináltál, meg hogy 20 extensiont külön felrakosgatni egy hibakeresés miatt milyen logikátlan dolog  :omg:
-ZsOlTi-

#2645 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 10:45

hagyjátokmárabba :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2646 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:05

Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 10:45

hagyjátokmárabba :)

:D (részemről abbahagytam)
-ZsOlTi-

#2647 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:14

Köszönjük mindkettőtöknek.

Tudtok esetleg olyan Bookmark szinkronizálót ajánlani, ami nem csak ftp-re és fájlba szinkronizál, lehetőleg automatikusan, hanem viszonylag jó tűri a Bookmarkok rendezgetését is (almappába másolás, törlés, átnevezés, stb...)

#2648 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 13:25

Szép vasárnapot!

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39

Felfogtaam, hogy újraraktad, azért kérdeztem, hogy azóta is fagy-e?

Mint írtam szűz reintallt csináltam (mivel a firefox telepítője erre képtelen volt, ami nem dícséret, hanem rendkívüli programozói hanyagság), azonkívül csak 2 azaz kettő kiterjesztést, abból is a legtöbbet letöltöttet tettem fel, ha így is fagyna, akkor igen nagy bajok lennének a programmal.

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39

Namost akkor kinek nehéz  a felfogása, okostóni? A nagy arcról inkább hallgattál volna, nem tudom ki jött itt a fene nagy fejlesztői tapasztalataival, aztán meg kiderült, hogy új profilt még csak most csináltál, meg hogy 20 extensiont külön felrakosgatni egy hibakeresés miatt milyen logikátlan dolog  :omg:

Ez utóbbit kifejtem részletesebben (lassabban, hátha).

User használja a firexok 1.0.x verziót. Extensionok tucatjaival eléggé megfelel neki.
Aztán hipp-hopp kijön az 1.5.
Nade baj van, akármennyire is firefox szív dobog benne sajnálattal veszi tudomásul hogy a böngésző naponta 2x 3x fogja magát és az összes megnyitott ablakkal egyetemben elszáll.
Azt mondják neki, biztos valamelyik kiterjesztés a rossz, egyesével adagold hogy meglásd melyiktől fagy.
Ez a következőt jelenti.
Ha a böngésző egy nap 2-3x fagy, akkor az azt jelenti (ha minden nap ugyanannyit hasznája a böngészőt és kb ugyanazokat az oldalakat látogatja) hogy ha egy aznap fagyásmegtekintés céljából hozzáadott kiterjesztés 1 napig nem produkál böngésző fagyást, akkor az az kiterjesztés 1.5 kompatibilisnek és fagyásmentesnek tekinthető.
Ha mondjuk 20 kiterjesztést használ és mondjuk ez munkahelyi gép (azaz hétvégén nem megy be) ez azt jelenti hogy egy hónapig tart kideríteni melyik okozza a hibát, ráadásul ez idő alatt a megszokott kiterjesztések töredékét használhatja csak, pontosabban hó vége fele növekvő számút.
Aztán mikor végre megvan melyik az amelyikkel bibi van, másnap kijön egy hír hogy itt a firefox 1.51 és userünk szívrohamot kap hogy minden kezdődik előlről :)

Vagy másik életszagú pálda, rábeszéled az igazgatót (vezért/főnököt/osztvezt) hogy firefoxot használjon mert kevesebb vírusa/spyware lesz (mivel bizonyos funkciók nincsenek benne, így támadásnak sincs kitéve) . Használja. Előjön az az az eset ami ld fentebb, erre te bejelented neki, hogy egy hónapig minden reggel be fogsz trappolni az irodájába extensionoket installálgatni egyesével, ráadásul bármikor elszállhat az egész...úgy kivág hogy hétszentség és másnaptól havat lapátolhatsz.

Talán így részletezve világosabb hogy te magad mit is ajánlassz ha már te magad nem tudod.

Csoda-e ha esetleg a user úgy dönt hogy inkább kipróbál más böngészőt?

A firefox tudásának nagy részét kiterjesztésekből nyeri, ami azt jelenti hogy egy programot úgy írunk meg, hogy külső programrészletek (pluginok) hatékonyan bele tudjanak épülni a programba.
Tehát a szoftver fejlesztésénél jóval keveseb energiát kell az elkészítésre fordítani hiszen a kb sacc 500 plugin helyett egyett se kell megírni. :) Ennek viszont az a hátránya, hogy a tesztelése és működésbiztonsága csak a külső fejlesztő által garantált. Nem hiába jelenik meg a figyelmeztetés a plugin installjakor hogy (kb) "veszélyezeti a böngésző biztonságát, nem ellenőrzött, telepítsem?".
Az más kérdés, hogy az hogy egy plugin lefagy, nem szükségszerű hogy fagyjon tőle az egész böngésző, ez éppen olyan, mintha szükségszerű lenne, hogy mondjuk ha XP alatt lefagy egy program akkor fagyjon le vele az egész XP oprendszer. Ehelyett legtöbbször az XP kiírja, hogy ez és ez a program hibát (kivételt) okozott ezen és ezen a memóriacímen...ugyanezt a firefox is megtehetné, kiírva hogy melyik plugin kódja a hiba okozója,és akkor egy hónapot spórolhat vele a polgár...

Most pedig hsz-em támadási pontjainak látatlanban történő megválaszolása következik, mivel délutánra más programom van :)

Elképzelt! :)

(zsolti) : - Hát figyelj te farok, miért pont a legutolsó extenisonnal lenne gond, hiszen ha a 10-ediknél jön ki hogy fagy, akkor tovább nem kell próbálni, és az csak 10 munkanap!!

(én) : Mivel a fagyás az 1.0.x-ről 1.5-re történő váltáskor alakult ki, ezért lehet hogy több is fagyás okozó, illetve ott van Murphy törvénye is, hogy úgyis neked mindig a legrosszabb lesz :)

(zsolti) : - Te nagyon farok, és ahhoz mit szólsz hogy a 20-ból felezéses módszerrel rakosgat vissza, és ha egyik fele nem faqy akkor ott nincs gubanc, te szoftverfejlesztők gyöngyszeme te hogy válnál lila bálnává te?

(én) : - Na látod ez jó ötlet :) Persze még ekkor is minimum egy hétig be kell trappolnod a főnök irodájába, tehát a hólapátolást nem úszod meg :)

#2649 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 14:18

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 13:25

[...]
Aztán mikor végre megvan melyik az amelyikkel bibi van, másnap kijön egy hír hogy itt a firefox 1.51 és userünk szívrohamot kap hogy minden kezdődik előlről :)
[...]

Hehe, majdnem, 1.5.0.1 van már (ahogy fenntebb már látható).
Mozilla Firefox for Windows 1.5.0.1 RC1
Changes:
    * Fixed: 319004 - Overlong page title causes hang on subsequent startups
    * Fixed: 312415 - Selected images (from a selection of the document to print) are black
    * Fixed: 319357 - Crash in browser when attempting to print a text selection
    * Fixed: 296907 - fill/stroke shouldn't destroy path
    * Fixed: 299343 - Can't copy and paste into the beginning of a line (Midas/designMode)
    * Fixed: 301678 - XML object parsed from string from flash throws permission denied error when accessed
    * Fixed: 309044 - Flashplayer 8 "Bad NPObject as private data!"
    * Fixed: 312550 - Incorrect wrapping in RTL textarea with horizontal scrollbar
    * Fixed: 316821 - Crash with moz-border-radius and small font-size
    * Fixed: 318489 - Unable to create new XMLHttpRequests and DOMParsers from an XPCNativeWrapped window (e.g. in a Greasemonkey script)
    * Fixed: 315434 - Security error with remote : can't switch tabs if chrome has focus
    * Fixed: 105894 - Clicking a partially off-screen link shouldn't scroll the page
    * Fixed: 314222 - If link target URL has non-ASCII char that is not encoded by UTF-8, the default file name is always escaped at "Save Link As..."
    * Fixed: 315509 - Crash: array_unshift doesn't handle holes properly [@ js_DeleteProperty - array_unshift]
    * Fixed: 306067 - Crash involving autocomplete

#2650 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 15:40

Idézet

Szép vasárnapot!

Neked is :) Sokat írtál, nem válaszolok mindenre, de örülök, hogy mostmár normalizálódik a hangnem :)

Idézet

Mint írtam szűz reintallt csináltam (mivel a firefox telepítője erre képtelen volt, ami nem dícséret, hanem rendkívüli programozói hanyagság), azonkívül csak 2 azaz kettő kiterjesztést, abból is a legtöbbet letöltöttet tettem fel, ha így is fagyna, akkor igen nagy bajok lennének a programmal.

Imho a firefox telepítője képes szűz reinstallra, bár ki mit hív annak. Csak a felhasználói profilokat tarja meg, nem véletlenül. Képzeld el mekkora anyázás lenne, ha minden upgrade után eltűnnének a profilok. Ha szűz profilt is akarsz, akkor erre ott van a profile manager. Ki van ez találva.

Egy szó mint száz, végülis már nem fagy a Firefoxod. Tehát visszakanyarodva a vita  legelejére nem is olyan szar, és lám csak kiderült, hogy nálad volt valami bibi.

A többi szép amit leírtál, de azért kicsit túlzás, hogyha valaki okosan nekiáll kipróbálni, hogy a 20 extension-ből (ami elég sok) melyik fagy, akkor azért remélhetőleg nem kell mindegyiket egy-egy egész napig próbálgatni, hogy előjöjjön a hiba. (Hogy ki mennyi extensiont használ ez nyilván megint ízlés dolga, de azért a 20 szerintem elég extrém példa. Nálam most 7 ext van fent itthon, de ebből tulajdonképpen 2 -adblock és webdeveloper- az, ami fontos).

Egyébként pedig az extensionök olyanok, amilyenek (ezt te is írtad). Nagy a minőségi szórás. Egy nagyobb verzió ugráskor pedig (belső api változások, ilyesmi) fel szokták hívni mindenki figyelmét a release notes-ben, hogy bizony előfordulhatnak problémák a régebbi extensionökkel. Ez van, ezzel együtt kell élni. Az, hogy extension milyen, az a fejlesztőjén múlik, ha fagy miatta a firefox (azért az ilyen hiba elég ritka szerencsére), akkor őt kell szidni, az extensiont meg ki kell dobni. Ez még mindig nem a Firefox-ot minősíti, ez minden szoftvernél így van, ahol külső pluginekkel lehet bővíteni a szoftver tudását.

Idézet

... Ehelyett legtöbbször az XP kiírja, hogy ez és ez a program hibát (kivételt) okozott ezen és ezen a memóriacímen...ugyanezt a firefox is megtehetné, kiírva hogy melyik plugin kódja a hiba okozója,és akkor egy hónapot spórolhat vele a polgár...

Azért ez nem egy oprendszer, de fagyás esetén a Firefoxxal alapból települű Talkback hasonló, készít egy szép bugreportot, amit megnézhetsz, kommentezhetsz és beküldheted.
-ZsOlTi-

#2651 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:29

Még oldalakkal ezelőtt kérdezte valaki, hogy meg lehet-e oldani azt a Firefox-szal, hogy weboldal (sőt about:blank) nélkül indítani a programot. Operával lehet. Mivel az is ingyenes, ezért bátorkodtam ajánlani. ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2652 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:47

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:29

Még oldalakkal ezelőtt kérdezte valaki, hogy meg lehet-e oldani azt a Firefox-szal, hogy weboldal (sőt about:blank) nélkül indítani a programot. Operával lehet. Mivel az is ingyenes, ezért bátorkodtam ajánlani. ;)

Ha elinditom a rokamat, akkor a kurzor egybol a cimsorba ugrik, meg azt se irja ki, hogy about:blank. De az alapgondolatot sem ertem, hogy mi a baj az about:blank-kel.

#2653 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:50

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:47

Ha elinditom a rokamat, akkor a kurzor egybol a cimsorba ugrik, meg azt se irja ki, hogy about:blank. De az alapgondolatot sem ertem, hogy mi a baj az about:blank-kel.

Nekem nincs bajom vele, fórumtárs kérdezte. Az volt vele a baja, hogy az about:blank-et is oldalnak kezeli a program és ha megnyitunk egy másik progból egy linket, akkor új tabként fogja megnyitni és nem az about:blank helyére.

#2654 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:58

Hehe, hat ez nagy baromsag... Ha kulso programbol akar megnyitni egy linket, akkor minek nyitja meg elotte hozza a rokat? Ez valoban ilyen altalanos problema? Ha igen, akkor miert nem allitja be, hogy a kulso linkek ne uj tabban nyiljanak meg...?

#2655 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:00

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:58

Hehe, hat ez nagy baromsag... Ha kulso programbol akar megnyitni egy linket, akkor minek nyitja meg elotte hozza a rokat? Ez valoban ilyen altalanos problema? Ha igen, akkor miert nem allitja be, hogy a kulso linkek ne uj tabban nyiljanak meg...?

Ne tőlem kérdezd! Én csak egy esetleges megoldást írtam egy korábbi kérdésre. ;)

#2656 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:01

Tools/Options/Tabs, "Open links from other applications in" szakaszban a "the most recent tab/window" legyen bejelölve, és nem lesz új tab.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#2657 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:31

Idézet: csapdani - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:55

Hogy lehet beállítani, hogy a firefox indulás után ne nyisson meg kezdőlapot? Nem arra gondolok, hogy az about:blank-ot állítsam be akkor, hanem arra, hogy az about:blank-ot se nyissa meg.
Azért lenne jó ez nekem, mert mikor elindítom a böngészőt, és a gmail notifier szól, hogy van új levél, én meg rákattintok, új tabban nyitja meg csak azért, mert a kezdőlapot (about:blank) már megnyitotta a ffx az induláskor. Rendben is van, hogy a gmail notifier új tabban nyit, mert ha böngészés közben kattintok rá, nem kell új tabot nyitnom, de ez a szituáciú elég zavaró tud lenni.

Ez volt a kérdés.
-ZsOlTi-

#2658 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:20

Üdv,
a következő lenne a kérdésem, hogy hol tárolja ill. ho lehet szerkeszteni  a firefox 1,5-ben a böngészősorba beírt hivatkozásokat. Mert hát ugye nagyon hasznos az, ha nem kell beírni , azt hogy pl. www.hwsw.hu, hanem csak begépelem , hogy hw és a feljövő listáról kiválasztom a hwsw-t. Az egész listát tudöm törölni, de én csak egy-két sort szeretnék kiszedni.
Miért? (mert a céges gépen a vicces kollégák mindenféle felnőtt tartalmú lapcímeket gépeltek be- én is jót röhögtem...... :mad: )
az egész listát meg nem szeretném elveszíteni.

Köszi előre is.

HG

#2659 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:41

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 15:20

[...]

Köszi előre is.

HG

Nem vagyok benne biztos, de nem a History-ból szedi ki? Ha onnan kitörlöd a kérdéses weblapokat, akkor szerintem jó lesz... :think:

Szerkesztette: SuMMeR 2006. 01. 16. 15:41 -kor

#2660 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 06:24

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 16:20

[...]
az egész listát meg nem szeretném elveszíteni.

Köszi előre is.

HG

Csak nyisd le a címsort, és menj rá, de ne klikkelj. Ha rajta vagy, Shift+Delete, és a problémád megoldva. Ha nagyon sok van, akkor ez persze annyira nem happy.  :cool:

avalon

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.