Szép vasárnapot!
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39
Felfogtaam, hogy újraraktad, azért kérdeztem, hogy azóta is fagy-e?
Mint írtam szűz reintallt csináltam (mivel a firefox telepítője erre képtelen volt, ami nem dícséret, hanem rendkívüli programozói hanyagság), azonkívül csak 2 azaz kettő kiterjesztést, abból is a legtöbbet letöltöttet tettem fel, ha így is fagyna, akkor igen nagy bajok lennének a programmal.
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39
Namost akkor kinek nehéz a felfogása, okostóni? A nagy arcról inkább hallgattál volna, nem tudom ki jött itt a fene nagy fejlesztői tapasztalataival, aztán meg kiderült, hogy új profilt még csak most csináltál, meg hogy 20 extensiont külön felrakosgatni egy hibakeresés miatt milyen logikátlan dolog

Ez utóbbit kifejtem részletesebben (lassabban, hátha).
User használja a firexok 1.0.x verziót. Extensionok tucatjaival eléggé megfelel neki.
Aztán hipp-hopp kijön az 1.5.
Nade baj van, akármennyire is firefox szív dobog benne sajnálattal veszi tudomásul hogy a böngésző naponta 2x 3x fogja magát és az összes megnyitott ablakkal egyetemben elszáll.
Azt mondják neki, biztos valamelyik kiterjesztés a rossz, egyesével adagold hogy meglásd melyiktől fagy.
Ez a következőt jelenti.
Ha a böngésző egy nap 2-3x fagy, akkor az azt jelenti (ha minden nap ugyanannyit hasznája a böngészőt és kb ugyanazokat az oldalakat látogatja) hogy ha egy aznap fagyásmegtekintés céljából hozzáadott kiterjesztés 1 napig nem produkál böngésző fagyást, akkor az az kiterjesztés 1.5 kompatibilisnek és fagyásmentesnek tekinthető.
Ha mondjuk 20 kiterjesztést használ és mondjuk ez munkahelyi gép (azaz hétvégén nem megy be) ez azt jelenti hogy egy hónapig tart kideríteni melyik okozza a hibát, ráadásul ez idő alatt a megszokott kiterjesztések töredékét használhatja csak, pontosabban hó vége fele növekvő számút.
Aztán mikor végre megvan melyik az amelyikkel bibi van, másnap kijön egy hír hogy itt a firefox 1.51 és userünk szívrohamot kap hogy minden kezdődik előlről
Vagy másik életszagú pálda, rábeszéled az igazgatót (vezért/főnököt/osztvezt) hogy firefoxot használjon mert kevesebb vírusa/spyware lesz (mivel bizonyos funkciók nincsenek benne, így támadásnak sincs kitéve) . Használja. Előjön az az az eset ami ld fentebb, erre te bejelented neki, hogy egy hónapig minden reggel be fogsz trappolni az irodájába extensionoket installálgatni egyesével, ráadásul bármikor elszállhat az egész...úgy kivág hogy hétszentség és másnaptól havat lapátolhatsz.
Talán így részletezve világosabb hogy te magad mit is ajánlassz ha már te magad nem tudod.
Csoda-e ha esetleg a user úgy dönt hogy inkább kipróbál más böngészőt?
A firefox tudásának nagy részét kiterjesztésekből nyeri, ami azt jelenti hogy egy programot úgy írunk meg, hogy külső programrészletek (pluginok) hatékonyan bele tudjanak épülni a programba.
Tehát a szoftver fejlesztésénél jóval keveseb energiát kell az elkészítésre fordítani hiszen a kb sacc 500 plugin helyett egyett se kell megírni.

Ennek viszont az a hátránya, hogy a tesztelése és működésbiztonsága csak a külső fejlesztő által garantált. Nem hiába jelenik meg a figyelmeztetés a plugin installjakor hogy (kb) "veszélyezeti a böngésző biztonságát, nem ellenőrzött, telepítsem?".
Az más kérdés, hogy az hogy egy plugin lefagy, nem szükségszerű hogy fagyjon tőle az egész böngésző, ez éppen olyan, mintha szükségszerű lenne, hogy mondjuk ha XP alatt lefagy egy program akkor fagyjon le vele az egész XP oprendszer. Ehelyett legtöbbször az XP kiírja, hogy ez és ez a program hibát (kivételt) okozott ezen és ezen a memóriacímen...ugyanezt a firefox is megtehetné, kiírva hogy melyik plugin kódja a hiba okozója,és akkor egy hónapot spórolhat vele a polgár...
Most pedig hsz-em támadási pontjainak látatlanban történő megválaszolása következik, mivel délutánra más programom van
Elképzelt!
(zsolti) : - Hát figyelj te farok, miért pont a legutolsó extenisonnal lenne gond, hiszen ha a 10-ediknél jön ki hogy fagy, akkor tovább nem kell próbálni, és az csak 10 munkanap!!
(én) : Mivel a fagyás az 1.0.x-ről 1.5-re történő váltáskor alakult ki, ezért lehet hogy több is fagyás okozó, illetve ott van Murphy törvénye is, hogy úgyis neked mindig a legrosszabb lesz
(zsolti) : - Te nagyon farok, és ahhoz mit szólsz hogy a 20-ból felezéses módszerrel rakosgat vissza, és ha egyik fele nem faqy akkor ott nincs gubanc, te szoftverfejlesztők gyöngyszeme te hogy válnál lila bálnává te?
(én) : - Na látod ez jó ötlet

Persze még ekkor is minimum egy hétig be kell trappolnod a főnök irodájába, tehát a hólapátolást nem úszod meg