HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2661 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 08:26

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 5:24

Csak nyisd le a címsort, és menj rá, de ne klikkelj. Ha rajta vagy, Shift+Delete, és a problémád megoldva. Ha nagyon sok van, akkor ez persze annyira nem happy.  :cool:

avalon

:respect:  :respect:
hogy ez nekem nem jutott eszembe!!!! :D  :D

Köszi!

HG

#2662 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:29

Sziasztok!!

Remélem tud valaki nekem segíteni mert a Naptár beépülő modult használtam az előzőben és nagyon jól ment. De mióta az 1.5-ös használok és feltelepítem a naptár modult és elindítom akkor ezt a hiba üzenetet, kapom meg.

Idézet

XML-feldolgozási hiba: nem definiált entitás
Hely: chrome://calendar/content/calendar.xul
150. sor, 3. oszlop:  <key id="key_undo"          key="&calendar.undo.key;"            observes="undo_command"                modifiers="accel"/>
--^      <menuitem id="calendar-undo-menu"
---------^

OP:
Win2000 SP4

Mit kéne át állítanom vagy hol hibázok mert nem tiszta. :think:  :think:  :confused:

Előre is köszönöm a válaszokat, ha van.
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#2663 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:44

Idézet: telefonn - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 16:29

...
Mit kéne át állítanom vagy hol hibázok mert nem tiszta. :think:  :think:  :confused:

Előre is köszönöm a válaszokat, ha van.

Nem hiszem, hogy bárhol is hibáznál. :) Magában az extension-ben - vagy azon belül a magyar lokalizációban - van a hiba.
-ZsOlTi-

#2664 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:34

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 14:40

(...)
Egy szó mint száz, végülis már nem fagy a Firefoxod. Tehát visszakanyarodva a vita  legelejére nem is olyan szar, és lám csak kiderült, hogy nálad volt valami bibi.
(...)

Csak erre az egyre válaszolok, mert már máshol kibillentyűztem magam.

Ezt írni, hogy "nálam volt a bibi" egy teljesen értelmetlen megjegyzés. Nem értem mire utal.
Hiszen én voltam, aki jöttem ide és írtam hogy mit tapasztalok.
Tehát ha a "bibi" erre vonatkozik, akkor ezt eddig is lehetett tudni.
Nem kell elfelejteni, hogy az 1.07 nem fagyott, a fagyás akkor kezdődött, amikor 1.5-re álltam át. Tehát a firefox, vagy vmelyik kiterjesztése a bibi, amit szűz installal, és kevesebb kiterjesztés feltételével lehetett helyrehozni.
Szóval röviden ha egy program, új verzió feltétele után fagy, akkor az az ő bibije, és nem az én bibim :)

#2665 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:35

Idézet

Ezt írni, hogy "nálam volt a bibi" egy teljesen értelmetlen megjegyzés. Nem értem mire utal.

:think: Ha emlékszel azért kötöttem beléd -még az elején- mert általánosítottál, hogy milyen szar ez a FF1.5, mert fagy (így még browsernek nevezni is túlzás, ugye). Én meg mondtam, hogy ne általánosíts, mert másoknál -mondjuk sokmillió elégedett felhasználó- meg nem fagy, ergo nálad lehet valami bibi(pl egy extension). Ezért mondom most, hogy naugye igazam volt, mert fikázás helyett csak egy kis takarítás kellett és most már nálad is jó. Ennyi.

Idézet

Nem kell elfelejteni, hogy az 1.07 nem fagyott, a fagyás akkor kezdődött, amikor 1.5-re álltam át.

Release notes: http://www.mozilla.c...leases/1.5.html
(Extensions and Themes és Troubleshooting bekezdések, ugye ezt elolvastad upgrade előtt?)

Egy korábbi felvetésedre válaszolva az, hogy lehetne még sokkal jobb, és lehetne olyan okos, hogy semmitől se fagyjon le, hanem okosan mondja meg neked egy upgrade után, hogy mi okozza a gondot -sőt azt magától távolítsa is el és javítsa meg-, ez más tészta. Tényleg lehtne ilyen is. Ahogy mondjuk az IE is lehtne olyan okos, hogy ne engedjen már olyan komponenseket a netről telepíteni, amik az oprendszerbe is belebarmolhatnak. Vagy ahogy a windows is okosan észrevehetné hogy vírusa van, vagy rossz drivert raktak rá fel. Meg úgy, ahogy más egyéb szoftverek is lehetnének sokkal, de sokkal okosabbak, meg hibatűrőbbek. De nem azok, semmi sem tökéletes, és minden szoftvernek megvannak a maga nyűgjei és követelményei a normális működéshez.
-ZsOlTi-

#2666 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 00:30

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:35

(...)
Release notes: http://www.mozilla.c...leases/1.5.html
(Extensions and Themes és Troubleshooting bekezdések, ugye ezt elolvastad upgrade előtt?)
(...)

Hali!

Olvass vissza, leírtam hogy megfrissítettem őket :)

#2667 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 00:50

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 0:30

Olvass vissza, leírtam hogy megfrissítettem őket :)

Tudom, hogy frissítetted őket (figyelek :) ). Ettől függetlenül a release notesben ez áll:

Idézet

Troubleshooting

* Poorly designed or incompatible Extensions can cause problems with your browser, including make it crash, slow down page display, etc. If you encounter strange problems relating to parts of the browser no longer working, the browser not starting, windows with strange or distorted appearance, degraded performance, etc, you may be suffering from Extension or Theme trouble. Restart the browser in Safe Mode. On Windows, start using the "Safe Mode" shortcut created in your Start menu or by running firefox.exe -safe-mode...

-ZsOlTi-

#2668 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 01:23

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 23:50

Tudom, hogy frissítetted őket (figyelek :) ). Ettől függetlenül a release notesben ez áll:

Hali!

Ezt nem olvastam, viszont eszembe juttattad hogy emlegetted hogy "valami új profilt hozzál létre", holott itt windows alatt a start menüben csak annyit látok amit a beidézett szöveg is ír, tehát safe módú indítás. Semmi profilok meg ilyenek. A menükben sem látok ilyet.
Akkor ezt kifejthetnéd így hajnali fél kettő fele :)

#2669 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 18. 07:59

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:23

Hali!

Ezt nem olvastam, viszont eszembe juttattad hogy emlegetted hogy "valami új profilt hozzál létre", holott itt windows alatt a start menüben csak annyit látok amit a beidézett szöveg is ír, tehát safe módú indítás. Semmi profilok meg ilyenek. A menükben sem látok ilyet.

Pl.:
http://www.mozilla.o...fox/profile#new

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2670 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 10:27

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:23

Hali!

A fél kettőről lecsúsztam :) Én azért ajánlottam az új profilt, mert ez tűnt egyszerűbbnek, de elvileg a safe-mode-ddal is ki lehet pucolni a szemetet egy profilból(csak ott ugya az egyesével próbálgatós módszer hoz eredményt, amit Te ne mszeretsz :) ) (régebben egyébként -ha jól emlékszem  :think: - a Profie Manager is bent volt a start menüben, nemtom miért vették ki)
-ZsOlTi-

#2671 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:01

Sziasztok...! :)

Valahol át lehet állítani a Firefox által kezelt gyorsbillentyűket? Mert én Linux alatt használom, és azt szeretném elérni, hogy Ctrl-Shift-N -re adjon új ablakot, Ctrl-Shift-T -re új fület, és Ctrl-Shift-Balra/Jobbra -val lehessen lépegetni a fülek között.
Évek óta így használom Linux alatt a terminált, és szeretném a Firefox -ot is megtanítani erre.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2672 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 22:12

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 21:01

Sziasztok...! :)

Valahol át lehet állítani a Firefox által kezelt gyorsbillentyűket? ...

A Keyconfig lehet jó lesz neked:
http://www.extension...p?showtopic=254
http://forums.mozill...pic.php?t=72994
-ZsOlTi-

#2673 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 23:10

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 6:59

Kösz! :)

#2674 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:54

Az új Tab Mix Plus v0.3 verzió valahogy nem sikerült hibamentesen! :(

Csatolt fájl:

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2675 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 17:04

Ráadásul, ha az első képen látható Tab Mix Plus beállító paneljén kiválasztom a "Testreszabott stílusok"-at, akkor a kettes képen lévő ablak fogad! :( Kipróbáltam új szűz profillal és csak ezzel az 1 extension-nel, de mind2 hiba fennál! :mad:

Kép Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2676 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 18:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:54

Az új Tab Mix Plus v0.3 verzió valahogy nem sikerült hibamentesen! :(

Angol firefoxon nincs vele gond, valszeg -megint- a magyarításban van a hiba. Az about box szerint a magyarítást KAMI csinálta, ha nem tévedek ő ugynaz a KAMI lehet, aki az openoffice topikban szokott felbukkanni KAMI/ACEMCP néven, próbálj dobni neki egy PÜ-t, hátha van kedve javítgatni :)
Ő az: https://forum.hwsw.h...?showuser=19722
-ZsOlTi-

#2677 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:11

Angol firefoxon nincs vele gond, valszeg -megint- a magyarításban van a hiba. Az about box szerint a magyarítást KAMI csinálta, ha nem tévedek ő ugynaz a KAMI lehet, aki az openoffice topikban szokott felbukkanni KAMI/ACEMCP néven, próbálj dobni neki egy PÜ-t, hátha van kedve javítgatni :)
Ő az: https://forum.hwsw.h...?showuser=19722

Áhh, ezt az angol/magyar dolgot nem tudtam! ;) Nagyon köszi, mindjárt "intézkedem" is!  :respect:

#2678 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 16:29

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 23:12

Köszönöm a gyors, és hathatós segítséged, hazaviszem, kipróbálom őket...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2679 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:52

Őőőőőőőő... valamilyen módon lehet szerkeszteni a history listát? Örülök, hogy megjegyzi az általam gépelt oldalakat intelligensen, mert csak elég pár karaktert begépelnem a címsorba, és máris a megfelelő címmé egészíti ki.
De sajnos megjegyzi a sikertelen oldalakat is, amelyek oka legtöbbször mondjuk egy karakter banális elgépelése. És ez elég kellemetlen, mert a cím legtöbbször nagyon hasonlít a megnézni kívánt oldal címére, nem veszem észre, hogy a hibás címet választottam a felkínáltak közül, és újra előhívom a félregépelt című, nem létező oldalt...

Idézet

[link]

#2680 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 19:08

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 18:52

Őőőőőőőő... valamilyen módon lehet szerkeszteni a history listát? Örülök, hogy megjegyzi az általam gépelt oldalakat intelligensen, mert csak elég pár karaktert begépelnem a címsorba, és máris a megfelelő címmé egészíti ki.
De sajnos megjegyzi a sikertelen oldalakat is, amelyek oka legtöbbször mondjuk egy karakter banális elgépelése. És ez elég kellemetlen, mert a cím legtöbbször nagyon hasonlít a megnézni kívánt oldal címére, nem veszem észre, hogy a hibás címet választottam a felkínáltak közül, és újra előhívom a félregépelt című, nem létező oldalt...

Épp az előző oldalon volt róla szó Shift+Del.
Faster! Harder! Cadaver!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.