HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#1961 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 07:51

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:32

Srácok!
Windows reinstall megoldotta a problémámat!
MS rulez! :up:

akkor azt magyarázd meg nekem, hogy nálam miért csinálta ugyanezt a FRISS 2 napos rendszerre installva? :)

imho amugy a flash plugin a gázos.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1962 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:42

Sziasztok! FF-ben meglehet azt csinálni hogy a cache-t ne a HDD-n tárolja fizikailag hanem a RAM-ban?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1963 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:59

Idézet: McElroy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:42

Sziasztok! FF-ben meglehet azt csinálni hogy a cache-t ne a HDD-n tárolja fizikailag hanem a RAM-ban?

Mondjuk ha csinálsz egy ram-drive -ot, és beállítod, hogy ott keresse a cache -t...?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1964 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 11:04

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:03

Hogy lehet megcsinállni hogy a Firefox induláskor betöltődjön a memóriába. Szal hogy ott csücsüljön annak a reményében hogy hamarabb áll majd fel. Na ezt jó megmondtam :p
Mert elég lomha. Sajna az a kaumi Ie is hamarabb feláll mint az ff mert az bent töglik a memóban...

Már magyarul is tud a Firefox-gyorsító legújabb változata

Idézet

Az új Firetune ezen kívül egy plusz opciót is kínál, amely aktiválása esetén állítólag jelentős mértékben képes gyorsítani a böngésző betöltődését és indulását.

Hivatalos honlap: FireTune

Szerkesztette: Nevergone 2005. 06. 15. 11:06 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1965 Felhasználó inaktív   Skullkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 12:35

Eddig is tudott magyarul. :)

#1966 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:01

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 11:59

Mondjuk ha csinálsz egy ram-drive -ot, és beállítod, hogy ott keresse a cache -t...?

Nem akarok ram drive-ot, az a kérdés hogy valamilyen beállítással alapból tud e ilyet az FF.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1967 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:04

Idézet: McElroy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:01

Nem akarok ram drive-ot, az a kérdés hogy valamilyen beállítással alapból tud e ilyet az FF.

Ha jól tudom, nem.

Idézet

[link]

#1968 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:05

Idézet: Skullkid - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 13:35

Eddig is tudott magyarul. :)

Nézd már meg, hogy mikori a cikk, amit linkeltem...

Idézet

[link]

#1969 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 15. 14:26

Idézet: McElroy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:01

Természetesen tud. A lemezes gyorsítótár méretét állítsd 0-ra, az about:config-ban pedig csinálj egy új értéket (jobb klikk -> New -> Integer) browser.cache.memory.capacity néven. Ebben adhatod meg a RAM gyorsítótár kívánt méretét (kilobájtban).

[Szerk.]
Csak a pontosság kedvéért: tévedtem, az érték kibibájtban értelmezendő. :omg:

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 15. 14:37 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:33

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:26

Természetesen tud. A lemezes gyorsítótár méretét állítsd 0-ra, az about:config-ban pedig csinálj egy új értéket (jobb klikk -> New -> Integer) browser.cache.memory.capacity néven. Ebben adhatod meg a RAM gyorsítótár kívánt méretét (kilobájtban).

Wow.  :)
Elnézést a "félretájékoztatásért", de ezt én sem ismertem.
Köszönöm a "felsötétítést"...  :)

Idézet

[link]

#1971 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:57

kibibájt?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1972 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:59

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:57

kibibájt?

tudod, kiló...  :)

Idézet

[link]

#1973 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 15. 15:07

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:57

kibibájt?

Tudod... Ahol 1024 a váltószám. :)

#1974 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 15. 15:50

Cache témához: van értelme a teljes cache-t (mondjuk 50-60 megát vagy mégtöbbet) a memóriában tárolni? Szvsz nincs. Semmit nem fogsz észrevenni sebességben, viszont fél óra nézelődés után lefoglalja a beállított memória mennyiséget. A mem cache arra van kitalálva, hogy ha nyomsz 3 back-et vagy forward-ot, akkor a lehető leggyorsabban előkapja a memóriából az előzőleg látogatott néhány oldalt. Plusz hátrány, hogy ha csak mem cache van, akkor egy kilépésnél elveszik a tartalma. Egy szó mint száz: jól ki van ez találva, hogy egy kicsi a memóriába, a többi meg a lemezre :)
-ZsOlTi-

#1975 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:55

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:07

Tudod... Ahol 1024 a váltószám. :)

igenigen, de az kiB.

mert a "k" ugye 1000, a "ki" meg 1024. (bár sztem ez csak egy félmegoldás, tisztába kéne lenni inkább azzal, hogy fizikában a k 1000, IT-ben meg 1024 és kész.)

de kibibájt-ról még nem hallottam :)

#1976 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:56

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:55

de kibibájt-ról még nem hallottam :)

Most már igen. Így kell kimondani. ;)

#1977 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:02

hátőizé...

"holy shit"  :omg:

#1978 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:10

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:50

Egy szó mint száz: jól ki van ez találva, hogy egy kicsi a memóriába, a többi meg a lemezre :)

A megtobb pedig esetleg a proxyba, de az mar egy masik tortenet... amugy igazat adok Neked...  :)

Idézet

[link]

#1979 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:39

[Szerk.]

Köszönöm! Ez kell nekem! :)

#1980 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:41

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:50

Cache témához: van értelme a teljes cache-t (mondjuk 50-60 megát vagy mégtöbbet) a memóriában tárolni? Szvsz nincs. Semmit nem fogsz észrevenni sebességben, viszont fél óra nézelődés után lefoglalja a beállított memória mennyiséget. A mem cache arra van kitalálva, hogy ha nyomsz 3 back-et vagy forward-ot, akkor a lehető leggyorsabban előkapja a memóriából az előzőleg látogatott néhány oldalt. Plusz hátrány, hogy ha csak mem cache van, akkor egy kilépésnél elveszik a tartalma. Egy szó mint száz: jól ki van ez találva, hogy egy kicsi a memóriába, a többi meg a lemezre :)

Van értelme. Nem akarom mindig manuálisan törölni a cachet az FF-ből való kilépéskor. Így meg már nem kell ilyenekkel törődni.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.