Idézet: Unkasz - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 7:44
Sziasztok, nekem olyan problémám lenne, hogy. A op rendszerem teljesen lelassult(w.xp) és folyamatosan kapok leveleket amiket hiába is törlök le újra jönnek, Avastot raktam föl de ez sem segített, a feladatkezelöt sem tudom elindítani, mert a rendszergazda letiltotta szöveg. és nekem is ott a kis ikonka a tálcán, hogy virus alert , szerdjem le a spywaret vagy mit.Tudom, hogy sok a vírus
de nem tudom leszedni, azaz azt írja leszedvdve meg minden de nem tudom továbbra sem használni a gépem mert akárhányszor is indítom el a vírusírtót mindig talál. tudtok- e ajánlani valamit? vagy reinstall?
Igen, ez egy elég "ismert" spy-vírusjellegű valami, korábban egy gépen én is belefutottam.
Megoldás:
-hálózati kábel kihúz, no net.
-csökkentett mód
-regedit vagy szerkesztő, induláskor futó fájlok
-windows\system32 nézegetése, gyanús fájlok elmozgatása (idő szerint rendezve, 1-2 hétnél frissebb exe-k, dll-ek, kiterjesztés nélküli fájlok (sokszor ZIP-ek!), fura kiterjesztésű fájlok alapból gyanúsak!)
-valamilyen spyware írtó futtatás (ewido, spybot)
-nod
Ha nem megy, akkor törlés, újratelepítés, de sikerülhet. (lehet hogy jobban belenyúlt a rendszerbe már) Fontos, hogy mindent csökkentett módban, hálózat kihúzva.
Szerkesztette: Kory 2006. 07. 12. 08:36 -kor