HWSW Informatikai Kerekasztal: Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:28

Ez a spyware téma sajnos elég képlékeny, nincs annyira behatárolva, mint a vírusok.
Az Ad-Aware jó, sajnos ritkán frissítik. Karakterláncok alapján keres.
A Spybot szintén jó, csak nálam összeakadt néhány progival.
A Spy Sweeper a csúcs, de mivel fizetős, ezért a frissítése macerás. Egy gépre vettük meg, mindent megfog, de ha rájön a rapli, akkor nagyon megtud szivatni  :(
Az Outpost beépített keresője nagyon szépen fejlődik, jó pont, hogy a gamespyt utálja velem együtt  :)
A Nod32 is megkapta a kémirtó minősítést. Letöltés közben mindent megfog, de ha már települt, akkor becsődöl.

#462 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 21:10

Idézet: FHD - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 18:28

Ez a spyware téma sajnos elég képlékeny, nincs annyira behatárolva, mint a vírusok.
Az Ad-Aware jó, sajnos ritkán frissítik. Karakterláncok alapján keres.
A Spybot szintén jó, csak nálam összeakadt néhány progival.
A Spy Sweeper a csúcs, de mivel fizetős, ezért a frissítése macerás. Egy gépre vettük meg, mindent megfog, de ha rájön a rapli, akkor nagyon megtud szivatni  :(
Az Outpost beépített keresője nagyon szépen fejlődik, jó pont, hogy a gamespyt utálja velem együtt  :)
A Nod32 is megkapta a kémirtó minősítést. Letöltés közben mindent megfog, de ha már települt, akkor becsődöl.

Akkor ezek szerint, ha NOD32-t használok, akkor nem is kell rezidensként spyware irtót futtatnom, elég, ha X időközönként lefuttatok a gépen egy keresést. Nem?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#463 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 07:08

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 22:10

Akkor ezek szerint, ha NOD32-t használok, akkor nem is kell rezidensként spyware irtót futtatnom, elég, ha X időközönként lefuttatok a gépen egy keresést. Nem?

Pont arról van szó, ha már bekaptál valami keményebb backdoort vagy spy-t, már nem jó önmagában a Nod, nem biztos hogy leszeded maradék nélkül, egészen addig azonban igen, ha a fertőzés megkezdésekor felismeri és te nem engeded be (megszakítás, karantén, stb)

#464 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 20:24

Mint az előzőekben írtam, a spy és ad rész még elég tág határok között mozog. Az előző megoldás is nagyon barátságos, de a tapasztalat azt mutatja, hogy bármilyen vadászt engedsz rá a gépre, az mindíg talál valamit. Ki többet ki kevesebbet. Nagy nevü írtó által tisztának jelzett rendszerről a kíváncsiságból ráengedett kereső 6db google szemetet vakart ki. Ő spynek titulálta azt, amit a nagy nem. Ezért mondtam a tág határokat. Ki mit tart annak  :think:
A legjobb, ha registrit, és rendszermappát nemhasználó böngészőre térsz át: Opera, Firefox, Conqueror stb. Hetente vagy havonta több különböző keresőt is lefuttatsz. Majd ha letisztulnak a határok, vagy lesz megbízható (nem reklám és marketing cégek által szponzorált) adatbázis, akkor könnyebb lesz, úgy mint a vírusok esetében.

#465 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 22:52

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 7:08

Pont arról van szó, ha már bekaptál valami keményebb backdoort vagy spy-t, már nem jó önmagában a Nod, nem biztos hogy leszeded maradék nélkül, egészen addig azonban igen, ha a fertőzés megkezdésekor felismeri és te nem engeded be (megszakítás, karantén, stb)

Éppen ezért mondtam, hogy nem fontos rezidensként futtatni a Spybot-ot, mivel NOD jó esetben felismeri a szemetet. A Spybotot meg x időközönként elég futtatni, ha vmit a NOD nem ismert fel, vagy nem tudott leírtani, akkor az megtegye. Szerintem csak félreértetél. Vagy nem?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#466 Felhasználó inaktív   Unkasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 06:44

Sziasztok, nekem olyan problémám lenne, hogy. A op rendszerem teljesen lelassult(w.xp) és folyamatosan kapok leveleket amiket hiába is törlök le újra jönnek, Avastot raktam föl de ez sem segített, a feladatkezelöt sem tudom elindítani, mert a rendszergazda letiltotta szöveg. és nekem is ott a kis ikonka a tálcán, hogy virus alert , szerdjem le a  spywaret vagy mit.Tudom, hogy sok a vírus
de nem tudom leszedni, azaz azt írja leszedvdve meg minden de nem tudom továbbra sem használni a gépem mert akárhányszor is indítom el a vírusírtót mindig talál. tudtok- e ajánlani valamit? vagy reinstall?

Szerkesztette: Unkasz 2006. 07. 12. 06:59 -kor

#467 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:31

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 23:52

Éppen ezért mondtam, hogy nem fontos rezidensként futtatni a Spybot-ot, mivel NOD jó esetben felismeri a szemetet. A Spybotot meg x időközönként elég futtatni, ha vmit a NOD nem ismert fel, vagy nem tudott leírtani, akkor az megtegye. Szerintem csak félreértetél. Vagy nem?

Igen, én is így értettem, nem futtatok rezidens Spybotot mert idegesít és feleslegesnek is tartom. :) Firefox, Nod, + 1-2 plugin, hardveres tűzfal így is úgyis alap, és nincs gondom, meg eleve nem warezolok kétes siteok, stb.

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 12. 08:31 -kor

#468 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:34

Idézet: Unkasz - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 7:44

Sziasztok, nekem olyan problémám lenne, hogy. A op rendszerem teljesen lelassult(w.xp) és folyamatosan kapok leveleket amiket hiába is törlök le újra jönnek, Avastot raktam föl de ez sem segített, a feladatkezelöt sem tudom elindítani, mert a rendszergazda letiltotta szöveg. és nekem is ott a kis ikonka a tálcán, hogy virus alert , szerdjem le a  spywaret vagy mit.Tudom, hogy sok a vírus
de nem tudom leszedni, azaz azt írja leszedvdve meg minden de nem tudom továbbra sem használni a gépem mert akárhányszor is indítom el a vírusírtót mindig talál. tudtok- e ajánlani valamit? vagy reinstall?

Igen, ez egy elég "ismert" spy-vírusjellegű valami, korábban egy gépen én is belefutottam.

Megoldás:

-hálózati kábel kihúz, no net.
-csökkentett mód
-regedit vagy szerkesztő, induláskor futó fájlok
-windows\system32 nézegetése, gyanús fájlok elmozgatása (idő szerint rendezve, 1-2 hétnél frissebb exe-k, dll-ek, kiterjesztés nélküli fájlok (sokszor ZIP-ek!), fura kiterjesztésű fájlok  alapból gyanúsak!)
-valamilyen spyware írtó futtatás (ewido, spybot)
-nod

Ha nem megy, akkor törlés, újratelepítés, de sikerülhet. (lehet hogy jobban belenyúlt a rendszerbe már) Fontos, hogy mindent csökkentett módban, hálózat kihúzva.

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 12. 08:36 -kor

#469 Felhasználó inaktív   Unkasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:38

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 9:34

Igen, ez egy elég "ismert" spy-vírusjellegű valami, korábban egy gépen én is belefutottam.

Megoldás:

-hálózati kábel kihúz, no net.
-csökkentett mód
-regedit vagy szerkesztő, induláskor futó fájlok
-windows\system32 nézegetése, gyanús fájlok elmozgatása (idő szerint rendezve, 1-2 hétnél frissebb exe-k, dll-ek, kiterjesztés nélküli fájlok (sokszor ZIP-ek!), fura kiterjesztésű fájlok  alapból gyanúsak!)
-valamilyen spyware írtó futtatás (ewido, spybot)
-nod

Köszi, próbálom, a másik leszedtem a spybotot és nem tudom frissíteni mert az írja nem jelent meg új verzió, de így keresni sem tudok, mert ott meg az, hogy először telepíteni kell a detektáló frissíttéseket.

#470 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:21

Töltsd le ezt >>>>>>>>>

Kép

A kapott logot másold be ide >>>>>>>>>

HijackThis log file analysis

Az elemzést meg végig kell böngészni

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#471 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:23

Töltsd le ezt >>>>>>>>>

Kép

#472 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:23

Töltsd le ezt >>>>>>>>>

Kép

#473 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:35

:offtopic:
Csak bejött a spysweeper rapli megint :reklamacio: 
Az egyik gépen lejárt a trial. Uninstall. A könyvtár eltünt, viszont a futó szolgáltatások között ott vigyorog. A manuál szerint ilyenkor újra install, majd uninstall.  Eredmény ugyanaz  :down:
Registry buherálás lesz a dologból :grrr:

#474 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 08:08

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 12:26

Használj RegCleaner-t.
Ne manulisan piszkáljad a regisztrácios adatbázist, mert Win újratelepités lesz a vége.

Egyébként a SpyBot-nak is van regcleaner része és egész korekt.
Már nem egyszer jol jött..... :D

Ilyen célra, valamint amikor gyanítom hogy valami kártevő befészkelte magát, a Sysinternals Autoruns programját használom. Ez regkulcsra megmutatja, hogy mi honnan indul. Most is megmutatta, hogy a Winlogon hivatkozásain keresztül melyik dll betonozódott be kitörölhetetlenül. Béke poraira  :D

#475 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 09:49

Nekem nem jött be se a SpySweeper se a CounterSpy. Lassú mint a tetü, indításkor min 1 perc +-t ad a géphez és még nem is véd rendesen.

Hogy miért? Az én gépemen nem szookott se Spyware se Adware lenni. De azért rendesen nézegetem a naplókat és kiderül hogy észre sem bették hogy valaki jönni akart.

Csak a NOD meg a Spyware Terminator és a SpyDefender nyújt számomra (tapasztalat) megfelelő védelmet.

A Spybotot meg kipróbálom TeaTimer nélkül mert az az agyamra ment még régen.

#476 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 07:58

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 21:10

Igen a TeaTimer a SpyBot rezidens része.
Feladat az lenne, hogy figyeli regisztrácios adatbázisba valo irásokat és sipákol ha valami oda akar irni.
Egyébként nekem is az agyamra ment... ezért nem használom ezt a funkcioját. Helyette inkább imunizálom a regisztrácios adatbázist a SpyBot-tal... elég hatékony védelem, észrevehetetlen és nem terheli a gépet..  :D

Jó ez az immunizálás, Te biztos értesz is hozzá, de ha 1.0 user ráengedi a gépére, akkor a rendszer helyretételekor roppant egyoldalu szokott lenni a nemiéletem :D

#477 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 09:18

Sziasztok!

Ezen az oldalon vannak tesztek a kémprogiirtókról illetve rangsorolják is őket. Én a győztes spy doctor próbálgatom most és mit kell mondjak igencsak megbízhatóan teszi a dolgát, és semmi nyüg nincs vele.

Talált nálam egy worm féle férget de kért egy újraindítást és mielőtt bármi elindult volna a gépen ő lefuttatot egy scant és szépen kitakarított mindent hiba nélkül.

Eddigi tapasztalataim szerint csak ajánlani tudom. Én a legfrissebb  4.0 át használom

#478 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 20:25

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 8:30

Hát ne a USER csinálja hanem te vagy egy hozzáértő ember.
Egyébként annyira egyértelmű, hogy nehéz vele elszurni bármit is.

Én csak egy büdöslábu biztonságtechnikus vagyok, a rendszergizdának kellene rendet tartania, de b* rá. Aztán ha benyújtjuk a számlát, van ám visítás  :D

#479 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 07:42

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 0:31

Most akkor utána futassad le a SpyBot 1.4-et fölfrissitve és nézzed meg, hogy miket talál...
Ezekkel a SpyX kémkergetőkkel az a baj, hogy némelyik maga is tartalmaz kémprogramot.
Szívatják a jó népet... :reklamacio:

Kérésedre lefuttattam és nem talált semmit :)

#480 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 08:36

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 8:51

Örülj neki.... :D
SpySherif után biztos találnál. Mert ugyanis hibá látszik kémírtó programnak az valójában belül kémprogram!!!!  :mad:
SpyBot 1.4 lazán kinyirja....

Valójában két kémirtó fut a gépen. Az egyik a ZA beépítettje a másik pedig a fentebb említett :)

Egyébként egyszer feltettem valami spy monitor nevű progit de azt még az etrust is kilőtte

Szerkesztette: Dzsoni 2006. 07. 18. 08:38 -kor

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.