HWSW Informatikai Kerekasztal: Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 08:40

Hello

Mostanában a counterspy elég memória igényessé vált nálam.
Három összetevőt futtat a program, sun protection server sun server és a sun threat engine, ez utóbbi 140MB rendszermemóriát használ ami nagyon sok.
Nem tudjátok vajon miért teszi ezt?  :think:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#502 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:48

Idézet: szabi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:40

Hello

Mostanában a counterspy elég memória igényessé vált nálam.
Három összetevőt futtat a program, sun protection server sun server és a sun threat engine, ez utóbbi 140MB rendszermemóriát használ ami nagyon sok.
Nem tudjátok vajon miért teszi ezt?  :think:

Üdv
szabi

Azt hiszem anno nálam pont emiatt repült a counterspy, mert nekem is zabálta a memóriát. Én most Spybot search and destroyt használok és azzal semmi gondom. :cool:
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#503 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:32

Sajnos a spybot nálam nem vált be.  :(
Spy-Sweepert használtam egy ideig, de az lejárt.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#504 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:59

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#505 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 21:29

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 20:59

Kép

Ezt most miért? Régen is le lehetett tölteni a korábban "Ewido Antispyware" néven futó terméket.

Nem rossz, csak sok memóriát zabál a rezidens guard része.

#506 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:33

Üdv,

benyaltam egy PSW.Generic2.RRX nevű trojant. Sikerült karanténba tettni az összes fertőzött fájlt az AVG 7.5-tel, de szükségem lenne a fájlokra. Van olyan program, amelyik meg bírja tisztítani ezeket? AVG "Heal" opciója nem müxik.

#507 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 15:34

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:33

Üdv,

benyaltam egy PSW.Generic2.RRX nevű trojant. Sikerült karanténba tettni az összes fertőzött fájlt az AVG 7.5-tel, de szükségem lenne a fájlokra. Van olyan program, amelyik meg bírja tisztítani ezeket? AVG "Heal" opciója nem müxik.

A trójaiak általában más néven futó programok, nem a végrehajthatóba ülnek be, így nincs mit "pucolni".

Ez meg némi böngészhető...

http://www.bullguard.com/forum/12/Need-hel...hors_39245.html

#508 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 09:17

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 15:34

A trójaiak általában más néven futó programok, nem a végrehajthatóba ülnek be, így nincs mit "pucolni".

Ez meg némi böngészhető...

http://www.bullguard.com/forum/12/Need-hel...hors_39245.html

De akkor mi és miért került a karanténba (kb. 2000 fájl)? És hol vannak az eredeti .exe-im?

Szerk.: a karanténban csak .exe-k vannak. Én egy setup.exe-vel kaptam a trójait és úgy tűnik, hogy a setup.exe-ket különösen kedveli (de nem csak azokat). Magyarán: lőttek az összes programomnak?

Szerkesztette: FakeJack 2006. 11. 23. 09:21 -kor

#509 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:42

Most jön az, hogy más vírusteszter felismeri-e valaminek az *.exe-ket?

#510 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:54

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 13:42

Most jön az, hogy más vírusteszter felismeri-e valaminek az *.exe-ket?

Megnezem. De akkor ime, alljon itt a full sztori:

Surgosen szuksegem volt egy fejlesztoeszkozre a vizsgam megcsinalasahoz, mely fejlesztoeszkoz 1999-ben elte fenykorat. Azota mar kijott belole ujabb, de az teljesen mas, nem tudok vizsgazni belole. Az eszkoz viszont beszerezhetetlen, supportja sincs mar. Elkovettem azt az igen nagy hibat, hogy ellenorizetlen forrasbol szereztem meg a programot es mint utolag kiderul, a telepitojeben ott csucsult egy trojai, az AVG szerint PSW.Generic2.RRX. Mire rajottem, mar szetterult a gepemen. Annyit tudok rola, hogy a vindoz konyvtarba berakott egy svhost.exe-t (nem svchost!), illetve a system32-be egy xydll.dll-t, valamint, hogy a legtobb .exe fajlomat megfertozte.
Melyik virusirtoval nezzem meg?

#511 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 18:23

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 13:54

Megnezem. De akkor ime, alljon itt a full sztori:

Surgosen szuksegem volt egy fejlesztoeszkozre a vizsgam megcsinalasahoz, mely fejlesztoeszkoz 1999-ben elte fenykorat. Azota mar kijott belole ujabb, de az teljesen mas, nem tudok vizsgazni belole. Az eszkoz viszont beszerezhetetlen, supportja sincs mar. Elkovettem azt az igen nagy hibat, hogy ellenorizetlen forrasbol szereztem meg a programot es mint utolag kiderul, a telepitojeben ott csucsult egy trojai, az AVG szerint PSW.Generic2.RRX. Mire rajottem, mar szetterult a gepemen. Annyit tudok rola, hogy a vindoz konyvtarba berakott egy svhost.exe-t (nem svchost!), illetve a system32-be egy xydll.dll-t, valamint, hogy a legtobb .exe fajlomat megfertozte.
Melyik virusirtoval nezzem meg?

Mindegy, ami a kezed ügyébe kerül pl. F-Prot DOS lemezről indulva, HijackThis mindenképpen - hogy mik csücsülnek bent - DrWeb32, meg ami van... VÍRUS ÉS SPY teszterek... merthogy az a "trójai" pakolt becsülettel....

Idézet

svhost - svhost.exe - Process Information

Process File: svhost or svhost.exe
Process Name: W32.Mydoom.I@mm

Click Here to Run a Free Scan for svhost.exe Related Errors

Description:
svhost.exe is a process which is registered as the W32.Mydoom.I@mm worm. This virus is distributed via the Internet through e-mail and comes in the form of an e-mail message, in the hopes that you open its hostile attachment. The worm has its own SMTP engine which means it gathers E-mails from your local computer and re-distributes itself. In worst cases this worm can allow attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. This process is a security risk and should be removed from your system.

Idézet

Summary

Dropper/LineageHack.71680 is a dropper creating trojan horse that steals the user account information of a specific online game. When the dropper is executed, it creates xydll.dll in the Windows system folder. which is the trojan stealing the user's key strokes and sending to a specific email address.

Content

* Method of Infection

It can't self-propagate. It is likely that the system could be infected when a user downloads an executable file from email, messenger, board, and download centers and run the file. Or, it is possible that it is installed by other malicious codes (worms, viruses and trojan horses).

* Symptoms after Execution

[Creating Files]

It creates following file(s) in the Windows system folder.

- xydll.dll

Note) Depending on the MS Windows version, Windows system folder's location may differ. Generally, the location is C:\Windows\System for Windows 95/98/ME, C:\WinNT\System32 for Windows NT/2000, or C:\Windows\System32 for Windows XP.

[Hooking Keyboards]

The dropper injects xydll.dll which it creates, into all running processes. When the user of infected system logs on to a specific online game and type the user id and password, it steals and sends input to a specific email address.

#512 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:29

Köszi! HijackThis log:

Idézet

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 8:22:38, on 2006.11.24.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
C:\Program Files\LogMeIn\RaMaint.exe
C:\Program Files\LogMeIn\LogMeIn.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\wdfmgr.exe
C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe
C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Scan Server\bdss.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\LogMeIn\LogMeInSystray.exe
C:\WINDOWS\System32\cmd.exe
C:\WINDOWS\System32\alg.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe
C:\WINDOWS\system32\tbctray.exe
C:\Program Files\Softwin\BitDefender8\bdmcon.exe
C:\Program Files\Softwin\BitDefender8\bdnagent.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\PROGRA~1\MICROS~2\wcescomm.exe
C:\PROGRA~1\MICROS~2\rapimgr.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe
C:\PROGRA~1\WIDCOMM\BLUETO~1\BTSTAC~1.EXE
C:\Program Files\Miranda IM\miranda32.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgw.exe
C:\Program Files\Thunderbird-Tray\TBTray.exe
C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe
C:\DOCUME~1\kris\LOCALS~1\Temp\Átmeneti könyvtár (1) - hijackthis.zip\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.index.hu/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: FDMIECookiesBHO Class - {CC59E0F9-7E43-44FA-9FAA-8377850BF205} - C:\Program Files\Free Download Manager\iefdmcks.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [LogMeIn GUI] "C:\Program Files\LogMeIn\LogMeInSystray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [load] C:\WINDOWS\uninstall\rundl132.exe
O4 - HKLM\..\Run: [!AVG Anti-Spyware] "C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe" /minimized
O4 - HKLM\..\Run: [BDMCon] "C:\Program Files\Softwin\BitDefender8\bdmcon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [BDNewsAgent] "C:\Program Files\Softwin\BitDefender8\bdnagent.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [TraySantaCruz] C:\WINDOWS\system32\tbctray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [H/PC Connection Agent] "C:\PROGRA~1\MICROS~2\wcescomm.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - Startup: Miranda.lnk = C:\Program Files\Miranda IM\miranda32.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: BTTray.lnk = ?
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: Download all with Free Download Manager - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dlall.htm
O8 - Extra context menu item: Download selected with Free Download Manager - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dlselected.htm
O8 - Extra context menu item: Download with Free Download Manager - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dllink.htm
O8 - Extra context menu item: Send To &Bluetooth - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O9 - Extra button: Create Mobile Favorite - {2EAF5BB1-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\INetRepl.dll
O9 - Extra button: (no name) - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\INetRepl.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Mobil kedvenc létrehozása... - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\INetRepl.dll
O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-4017 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {62789780-B744-11D0-986B-00609731A21D} (Autodesk MapGuide ActiveX Control) - http://map2.index.hu...eX/mgaxctrl.cab
O16 - DPF: {FD0B6769-6490-4A91-AA0A-B5AE0DC75AC9} (Performance Viewer Activex Control) - https://secure.logme...trl.cab?lmi=100
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{2E3284FD-ABE4-4021-BFE2-0B2B9CE3C341}: NameServer = 192.168.0.1
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: widimg - {EE7C2AFF-5742-44FF-BD0E-E521B0D3C3BA} - C:\WINDOWS\system32\btxppanel.dll
O20 - AppInit_DLLs: 368717M.BMP
O20 - Winlogon Notify: LMIinit - C:\WINDOWS\SYSTEM32\LMIinit.dll
O23 - Service: AVG Anti-Spyware Guard - Anti-Malware Development a.s. - C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O23 - Service: BitDefender Scan Server (bdss) - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Scan Server\bdss.exe" /service (file missing)
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: LogMeIn Maintenance Service (LMIMaint) - LogMeIn, Inc. - C:\Program Files\LogMeIn\RaMaint.exe
O23 - Service: LogMeIn - LogMeIn, Inc. - C:\Program Files\LogMeIn\LogMeIn.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: BitDefender Communicator (XCOMM) - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe" /service (file missing)

Ez: O20 - AppInit_DLLs: 368717M.BMP gyanús. Mintha az AVG erre már jelzett volna.

#513 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 12:45

Idézet

Running processes:
C:\Program Files\Thunderbird-Tray\TBTray.exe

Ehhez csak egy komment:

MinimizeToTray
by Mook, Brad Peterson

Minimizes Mozilla windows into the system tray. Also includes a right clickable tray icon menu to further load only the windows you want visible.

MinimizeToTray's extension options allow you to configure your desired behavior. The three options are:
1) Always minimize to the tray instead of to the taskbar.
2) Minimize to tray on close.
3) Require a double click to restore from the tray.

Idézet

O4 - HKLM\..\Run: [load] C:\WINDOWS\uninstall\rundl132.exe

O20 - AppInit_DLLs: 368717M.BMP

szerintem ők csúnya fiúk

Idézet

O23 - Service: BitDefender Scan Server (bdss) - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Scan Server\bdss.exe" /service (file missing)
.....
O23 - Service: BitDefender Communicator (XCOMM) - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Softwin\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe" /service (file missing)

Ők meg nincsenek, de ezek szerint nem is kellenek.

#514 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:11

Több gépen is találkoztam azzal a problémával, hogy nem engedi bekapcsolni a winXp tűzfalát, "meghatározhatatlan" hiba miatt. Erős a gyanúm, hogy valami spyware csinálhatja, de se a Defender sem pedig a Spybot nem talál semmit a gépen...  :think:

Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#515 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:47

AVG Anti-Spyware Free-t használja, próbálta már valaki? Kíváncsi lennék, hogy milyen, de előbb a véleményeteket kérném.

Szerkesztette: Lali-213 2007. 01. 20. 17:48 -kor

The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#516 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:07

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 12:11

Több gépen is találkoztam azzal a problémával, hogy nem engedi bekapcsolni a winXp tűzfalát, "meghatározhatatlan" hiba miatt. Erős a gyanúm, hogy valami spyware csinálhatja, de se a Defender sem pedig a Spybot nem talál semmit a gépen...  :think:

Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Nekem is csinált már ilyet a win, de nem nagyon fiyeltem rá, mert volt más tűzfal is a gépen.

#517 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 12:52

[v2.00.0]
* AnalyzeThis added for log file statistics
* Recognizes Windows Vista and IE7
* Fixed a few bugs in the O23 method
* Fixed a bug in the O22 method (SharedTaskScheduler)
* Did a few tweaks on the log format
* Fixed and improved ADS Spy
* Improved Itty Bitty Procman (processes are frozen before they are killed)
* Added listing of O4 autoruns from other users
* Added listing of the Policies Run items in O4 method, used by SmitFraud trojan
* Added /silentautolog parameter for system admins
* Added /deleteonreboot [file] parameter for system admins
* Added O24 - ActiveX Desktop Components enumeration
* Added Enhanced Security Confirguration (ESC) Zones to O15 Trusted Sites check

Trend Micro HijackThis 2.00 Beta

#518 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 17:22

Idézet

Teljes levelezésünket törölheti a Microsoft OneCare

E-mailhez csatolt vírus felismerésekor a Microsoft OneCare hajlamos sokkal több kárt okozni mint hasznot: előfordulhat, hogy a biztonsági szoftver teljes korábbi levelezésünket letörli.

#519 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 09:47

Idézet

Britney Spears már megint meztelenül!
2007-04-25 11:13:41

Sokadjára „próbálkoznak” emailen terjedő férgek azzal, hogy hírességek aktfotóit ígérgetik a levél tárgyában. Ezúttal azonban történt némi stratégiaváltás: a képek valóban ott vannak.

Valószínűleg kevés olyan botor felhasználó létezik már, aki a „Britney Spears meztelen képek” tárgyú emailt megnyitva akkor is rákattint a mellékletre, ha az egy futtatható fájl.

A ***** Software azonban nemrég olyan email-férgeket szűrt ki az Internetes forgalomból, amelyek valódi képeket tartalmaznak mellékletként.

Valódiak abban az értelemben, hogy valóban .jpg kiterjesztésű képek – hogy valóban Spears kisasszonyt ábrázolják-e, az már más kérdés –, így sokan abban a hiszemben kattintanak rá, hogy nem ártanak vele maguknak. Nagyot tévednek!
A képekre kattintva ugyanis egy olyan folyamatot indítanak el, melynek során rosszindulatú kódrészletek töltődnek a gépükre, így óriási veszélynek teszik ki magukat.

Az álca ráadásul azért is tökéletes, mert így a digitális bűnözők nem gyanús, a vírusirtók által könnyen felismerhető fájlokat küldenek, hanem ráveszik a felhasználókat, hogy ők maguk töltsék le a „poloskákat”.

A ****** ****Scan és **** online alkalmazásaival a legtöbb ilyen próbálkozás utólag is kiszűrhető (www.**********************.com), ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Namost akkor ki reklámoz, mit és hogyan?

#520 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:08

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.