HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 22. 14:06

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 16:13

Kérdés, hogy mi a fillérbaszás. Hatszáz forint tényleg az, de ha mondjuk ezer júzer lógna neked fejenként hatszázzal, akkor lehet, hogy lefele pittyedne a szád. :)

Addig jó, amíg csak kitesznek, nem a behajtót küldik rád húsz forintok miatt.

a fillérbaszást júzeroldalról értettem :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1082 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 14:16

2 hónap után végre megérkezett a csomagom nov. 25-én adták fel postára és január 21-én érkezett meg HK-ból.

#1083 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 14:30

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 14:16

2 hónap után végre megérkezett a csomagom nov. 25-én adták fel postára és január 21-én érkezett meg HK-ból.

Nesze neked, tusolhatsz végre leddel. :Đ

#1084 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 14:40

Bnőmnek nagyon tetszik ez a lényeg :Đ

#1085 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:42

Idézet: iljicSke - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 16:21

December 28-án megkaptam végül, viszont sikerült olyan kabátot venni ami nem jó rám... Úgyhogy ha érdekel esetleg valakit egy North Face Gotham kabát a hazai bolti ár kb. feléért az szóljon!  :respect:

Update: a kabát hullik szét, jön belőle ki a cérna mindenhol (nem hordta senki sem, múlt héten adtam el vaterán, másnap reggel hozták is vissza), írtam az eladónak, válasz nincs, e-bay:

We're sorry there's a problem with your purchase. The deadline to contact us about a problem with this item was Jan-23, 2010.

Így jártam?  :mad:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1086 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 20:45

Melyikőtök PayPal profi?

Be kéne regisztrálni egy bankszámlaszámot. Egyszerűnek hangzik. Az űrlap is egyszerű. Csakhogy már a névnél problémák vannak! Merthogy englisbelieknél a két név fordítva van. Nem beszélve a három és több névről. Na most figyelembe kell-e venni, hogy magyar jellegű a paypal és annak megfelelően magyarul van az első és utónév vagy angolosan kell beírni. Még azt is mondja, hogy nem is ez a lényeg, hanem hogy a bank által regisztrált névvel kell megegyeznie. Persze az is lehet, hogy keresztbe is leellenőrzi és akkor mindegy.
Aztán ott van a bankszámlaszám. 16-24 karakter. Ez azt jelenti, hogy nem kell bele kötőjel. Meg azt is, hogy a harmadik tagot sem muszály kinullázni, mert nekem olyan nincs, csak két tagú.

Véletlenül se akarok mellékúrni, mert 1500 ftos büntetőpénzzel riogat, ha nem megfelelő! És akkor még azt sem tudom, mi a nem megfelelő, próbálkozhatok még hatvanféleképp, alkalmanként 1500 forintér.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1087 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 20:43

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 15:16

Helló,
még sose vásároltam ebayről, de most nagyon szemezek egy Razer Krait egérrel, ezt is HK-ból venném free shippinggel. Tényleg 6-8 hét, míg ideér?  :(  Ugye akkor erre még jön vám+áfa és az Orczy téren kell átvennem? Köszi!

#1088 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 21:34

HK-ból eddig minden ideért nekem feladástól számítva max. 1 hét alatt. Vám most talán 10USD felett van azt hiszem, de a HK-i, kínai csomagokat sokszor nem állítják meg e felett sem nagyon. Érdemes az eladóval ráíratni az értéket a csomagra, ha az a limit alatt van, mert akkor nincs számlafaxolgatás a vám felé stb.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1089 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 29. 12:26

Most először szeretnék árulni pár cuccot az ebay-en, hogy érdemes eladni? Van néhány ritkaságom minden eredeti tartozékkal és működőképesen, ha a találatok közt a legolcsóbbnál is olcsóbban adnám akkor is bőven megérné nekem (főleg a itthonival szemben). Milyen árat érdemes belőni és az ebay-nek is van jutaléka?

#1090 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 20:54

Na megtettem életem első ebay-es vásárlását HK-ból, kifizettem Paypallal, megkaptam az sms-t, hogy levonták a pénzt. Kaptam mindenféle mailokat (ilyen szabvány értesítők szvsz), ezek után nekem semmit sem kell tennem ezzel? Címemet gondolom megkapta, oda postázza és ennyi?

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy lenne ez a hangkari, ami nagyon szimpi nekem, de csak Ausztráliát ír postázásra. Hogyan lehet felvenni az eladóval a kapcsolatot priviben, hogy rábeszélhessem egy international shippingre? Az "ask a question" opció lenne jobb felső sarokban? Csak azért kérdem, mert Vaterán életemben egyszer kérdeztem volna így vmit és kiderült, hogy az nem privi, hanem mindenki láthatta.
Előre is köszi a segítségeteket!

Szerkesztette: Orgi 2010. 02. 03. 21:01 -kor

#1091 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 21:05

profiljanal a contact member

http://myworld.ebay.com.au/jonp01/

#1092 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:01

Idézet: Orgi - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:43

Helló,
még sose vásároltam ebayről, de most nagyon szemezek egy Razer Krait egérrel, ezt is HK-ból venném free shippinggel. Tényleg 6-8 hét, míg ideér?  :(  Ugye akkor erre még jön vám+áfa és az Orczy téren kell átvennem? Köszi!

Ez most valami speciális eset lehetett, hogy ennyire lassan jött. Hál Istennek az eddigi csomagjaim, legrosszabb esetben is 3 héten belül ittvoltak, akár HK-ból, akár bárhonnan.

Vám meg lutri, nekem még semmim sem futott be oda :-)

#1093 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:11

Idézet: Orgi - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 20:54

Hogyan lehet felvenni az eladóval a kapcsolatot priviben

Az aukció lezárása előtt sehogy.

SZERK.: A közérthetőség kedvéért az idézet csonkolva. :)

Szerkesztette: debaj 2010. 02. 04. 16:27 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:20

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 16:11

Az aukció lezárása előtt sehogy.

Utólag meg már veszett fejsze nyele... :Đ

Természetesen az aukció lezárta előtt kell egyeztetni az eladóval, hogy hajlandó-e ide-oda szállítani. Jól sejti Orgi, az "Ask seller a question" linket kell használni, ott is kiválasztani a szállításra vonatkozó lehetőséget, aztán drukkolni, hogy kompromisszumkész a tag.

#1095 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 16:20

Természetesen az aukció lezárta előtt kell egyeztetni az eladóval

Igen, de az a beszélgetés is nyilvános lesz, privátban semmilyen módon nem veheti fel a kapcsolatot az eladóval, legalábbis "legális" úton nem. Valóban félreérthető volt az idézet. :)

#1096 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:37

Szükségképpen nyilvános? Számtalan kérdést tettem fel eladóknak aktív aukció közben, és alig 1-2 kérdésem jelent meg az aukció alatt.

Másrészt az eladó nickjére kattintva nem csak az aukciós felületről lehet privátot küldeni.

#1097 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 22:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 16:37

Másrészt az eladó nickjére kattintva nem csak az aukciós felületről lehet privátot küldeni.

Harmadrészt, talán az e-bay-en kevésbé szigorúak a szabályok/jobban bíznak a júzerekben, mert több membernél láttam telefonszámot, vagy mail címet.
Pl. én most _erre_ alkudozom és az embernek nem csak a telefonszáma van megadva, hanem az email címe is.  :cool:

Bár láttam már a vaterán is honlapot kiírva, de ott mellé volt biggyesztve, hogy a vatera kft engedélyével.

#1098 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 09:15

Ha jól látom mindkettő általatok írt lehetőség ugyanazt a felületet adja be és ez privát üzi volt, válaszolt is gyorsan (sajna nem engedi a rendszer, hogy most utólag módosítsa a postázási feltételeket).

#1099 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 10:09

Pedig a rendszer engedi módosítani a postázási feltételeket futó aukciónál is. Lehet, hogy tapasztalatlan az eladó; nekem már volt hasonló, kedvezően végződött esetem.

#1100 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 10:18

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 16:37

Valóban, kevertem. :)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.