HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:48

Nekem ma záródik egy licitem, ha viszem a cuccot akkor kipróbálom énis.  :)

hajjaj, mostantól viszont semmi se állít meg hogy minden sz*rt össze ne vásároljak...  :eek:

#112 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:02

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. Jun. 21., Tuesday - 22:48

Nekem ma záródik egy licitem, ha viszem a cuccot akkor kipróbálom énis.  :)

hajjaj, mostantól viszont semmi se állít meg hogy minden sz*rt össze ne vásároljak...  :eek:

Eddig se állított meg semmi :)
A paypal már csak hab a tortán :Đ
MCSE+M/S, MCITP

#113 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:40

Úgy tűnik az az ft GBP lesz inkább. Érdekes módon én azonnal megkapom az sms-t a paypalos fizetésről, de a bankban ma még nem látszott csak a múltheti terhelésem. Gondolom a hétvégi fizetés miatt.
Egyébként bevállaltam még két könyvet is 1 és 1,2Ł-ért, de a postaköltség sajna még Angliából is sok (4Ł). Ma írt mindkét csóka, hogy megkapták a pénzt és feladták a könyvet.

#114 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:31

Én is azonnal kapom az sms-eket, de a zárolások is látszanak rögtön a banki webes felületen. És végre tudok azonnal fizetni, az eladók is sokkal jobban állnak hozzá, hogy nem kell napokat várni egy money orderre :cool:

#115 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 20:20

Idézet: melon - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 8:31

Én is azonnal kapom az sms-eket, de a zárolások is látszanak rögtön a banki webes felületen. És végre tudok azonnal fizetni, az eladók is sokkal jobban állnak hozzá, hogy nem kell napokat várni egy money orderre :cool:

No én nem kértem netbankot, mert nem használom utalgatásra és eddig az sms is értelmes adatokat tartalmazott. Az adatok most is értelmesek, csak tudnom kell értelmezni. Kíváncsi vagyok majd egy dolkós fizetésre is, ott mit ír.
Én régebben néztem az ebayt, de a tizenötödik csak paypalos fizetés után meguntam :) Azért még így is fel tud idegelni némelyik csak belföldre postázó droid :D

#116 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 18:06

a lelkes emberke hozzászólása törölve, az idézők is, sorry tőlük.

#117 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 19:33

Nem kar erte :]

#118 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 20:33

A kis kitérő után kanyarodjunk vissza a témához. :smoker:

Ki hogyan szokott licitálni?
Előre megteszi a licitjét már az elején rivalizálva a többiekkel, vagy sniper módjára az utolsó pillanatban lövi be a tömegbe? Én pl. ha tehetem, mindig az utolsó 10 másodpercben küldöm el, többnyire hatásosnak bizonyul.

#119 Felhasználó inaktív   st_viktor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 20:46

Szeretnék egy fejhallgatót venni az amerikai ebay-ről. PayPallal fizetnék, de azt nem tudom, hogy mennyi a járulékos ktg. Az eladó 16$ ír worldwide shipping cost-nak. Olvastam itt, hogy lehet ajándékként küldetni. Pontosan milyen értékhatárig működik ez jelenleg?

#120 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 20:51

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 21:33

Ki hogyan szokott licitálni?
...

Természetesen énis így csinálom mert ez a logikus, kár előtte felnyomni az árát. Persze ha hajnali 4kor jár le nem fogok ezért felkelni  :)  akkor beállitom este a max bidet.

Órára rátapadok, lejárat előtt 10 sec benyomom az  'általam elfogadható ár a cuccért' + 1 összeget és vagy nyert vagy nem.

#121 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:02

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 21:46

Szeretnék egy fejhallgatót venni az amerikai ebay-ről. PayPallal fizetnék, de azt nem tudom, hogy mennyi a járulékos ktg. Az eladó 16$ ír worldwide shipping cost-nak. Olvastam itt, hogy lehet ajándékként küldetni. Pontosan milyen értékhatárig működik ez jelenleg?

Én azt olvastam hogy ajándékként küldve 48 EUR felett vámolják, de hallottam 28.000 HUFot is, nem tudom mi igaz. Ha az ára 20K felett van forintban akkor szvsz rácsapnak a vámosok. (Bár én most 70k-s cuccot kaptam és nem vámoltak  :confused: )
Ha meg egyéb csomagolási stb. költségre vagy kiváncsi akkor az a legjobb ha megkérded az eladót.

#122 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:13

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 21:51

Természetesen énis így csinálom mert ez a logikus, kár előtte felnyomni az árát. Persze ha hajnali 4kor jár le nem fogok ezért felkelni  :)  akkor beállitom este a max bidet.

Órára rátapadok, lejárat előtt 10 sec benyomom az  'általam elfogadható ár a cuccért' + 1 összeget és vagy nyert vagy nem.

Hát, velem előfordult már, hogy beállítottuk az ébresztőórát, hogy minden biztos legyen, hiába: enyhe (?) függő vagyok. :)
A másik trükk pedig az, hogy ha valami pl. $32-t érne meg nekem, akkor $32.12-t teszek rá, hátha valakinek szintén csak annyit ér ;) Ez is bevált már néhányszor, nem egyszer volt, hogy csak pár centtel nyertem meg, azaz az alapértelmezett licitlépcsőnél kisebb volt a különbség.

#123 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:21

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 21:46

Hátha nem ismered: valaki az index fórumából összehozott egy elég csúnya, de annál hasznosabb információkkal teli honlapot, szerintem minden kezdő(bb) vagy bizonytalan usernek célszerű átfutni. Katt ide.
Ha nagyon sietsz, akkor itt van a vámmal kapcsolatos oldal.

Én nagyobb értékű dolgoknál (értsd: $50 felett) szoktam olyat kérni az eladótól, hogy giftként küldje, de biztosítsa kb. $50-ig, így talán elkerülhető egy $300-as item vámoltatása is. Persze benne van a rizikó, és amilyen rémisztő postai sztorikat olvastam mostanában, nem biztos, hogy meg merném még egyszer tenni :mad:

geezmo: szerintem nagy szerencséd lehetett, hogy nem vámoltak, ritka az ilyesmi. :up:

Szerkesztette: melon 2005. 07. 01. 21:23 -kor

#124 Felhasználó inaktív   st_viktor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:22

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 22:02

Én azt olvastam hogy ajándékként küldve 48 EUR felett vámolják, de hallottam 28.000 HUFot is, nem tudom mi igaz. Ha az ára 20K felett van forintban akkor szvsz rácsapnak a vámosok. (Bár én most 70k-s cuccot kaptam és nem vámoltak  :confused: )
Ha meg egyéb csomagolási stb. költségre vagy kiváncsi akkor az a legjobb ha megkérded az eladót.

Majd akkor megkérdezem, bár még meg is kellene nyerni a licitet.

#125 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 01. 21:25

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 22:22

Majd akkor megkérdezem, bár még meg is kellene nyerni a licitet.

Első aranyszabály: lehetőleg mindig licitálás előtt kérdezz meg minden fontosat, ha nem válaszol a lejárat előtt, inkább ne is licitálj, így sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

#126 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 23:55

Még csütörtökön megjött az egyik könyvem Angliából, hétfői feladással. Nem hasonlítom össze az itthoni viszonyokkal, mivel nem lenne fair a légipostát egy kalap szarral összevetni.
A másik könyv még várat magára, az is hétfőn startolt.

#127 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 11:57

Nekem is volt már, hogy 2 nap alatt itt volt a csomag Belgiumból, ill. 3 nap alatt jött meg Hollandiából egy csomagom úgy, hogy természetesen kinyitották... Ezzel a gyorsasággal sosem fog versenyezni a magyar posta. :(

#128 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:18

Na sikeresen félrebideltem :) Szerencsére nem nagy összeg, de valamiért AUD-nak gondoltam és nem USD-nek. Még szerencse, hogy nem az AUD-GBP-t kavartam össze. Így most már két filmzene is elindult, illetve gondolom elindul majd ma.

#129 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 20:17

Lassan belelendülök és lehet tolnom kell egy item not recievedet. Egyelőre nem válaszol az ürge a mailre, lehet szabin van, de azt csak leírná a most futó cuccaihoz. Egyébként 7000 fölött power seller csupa pozitív fb-el. Bár lehet már rég feladta, csak pöcsölnek vele.
Ez nem levél, így az is lehet a csomagok ilyen lassan jönnek.

Egy másik droid meg azzal zaklat, hogy csak UK volt az aukció, mikor két helyen is kiírja, hogy will ship to worldwide. Remélem nem a 0,6 font zavarja :), mert akkor úgyrak postaköltséggel, hogy csak lesek. Eddig 2Ł volt, majd hangsúlyozom neki, ha elszállna véle. Egyébként erre van valami szankció, vagy ha nem írja ki taxatíve a postaköltséget akkor annyit kér, amit akar?

#130 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 22:31

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 21:17

Lassan belelendülök és lehet tolnom kell egy item not recievedet. Egyelőre nem válaszol az ürge a mailre, lehet szabin van, de azt csak leírná a most futó cuccaihoz. Egyébként 7000 fölött power seller csupa pozitív fb-el. Bár lehet már rég feladta, csak pöcsölnek vele.
Ez nem levél, így az is lehet a csomagok ilyen lassan jönnek.

Egy másik droid meg azzal zaklat, hogy csak UK volt az aukció, mikor két helyen is kiírja, hogy will ship to worldwide. Remélem nem a 0,6 font zavarja :), mert akkor úgyrak postaköltséggel, hogy csak lesek. Eddig 2Ł volt, majd hangsúlyozom neki, ha elszállna véle. Egyébként erre van valami szankció, vagy ha nem írja ki taxatíve a postaköltséget akkor annyit kér, amit akar?

Ha power seller 7000 fölötti feedback-kel, akkor nem fog átverni. Persze a posta ördöge sosem alszik, de az már nem rajta múlik. Én még azért türelmes lennék.

A másiknál meg, ha nem írja ki explicit módon a postaköltséget, akkor kérdezni illik előtte... ha meg nem válaszol a lejárta előtt, akkor meg pláne nem szabad biddelni...

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.