eBay
Elküldve: 2006. 05. 04. 00:27
nem ismerem az adott szituaciot, de ha jol ertem arrol van szo, hogy annyit kereskedtel mar, hogy ehhez "fejlesztened" kell a useredet. amihez gondolom adatokat kertek. te nem azt az adatot adtad meg, de azt jo eroszakosan, tobbszor. teljesen termeszetes, hogy letiltott (ha a betoro probalkozott volna ezzel, most halas lennel nekik ezert!!), igy extra ellenorzest kernek toled.
szoval nezesd meg egy angolul jol erto valakivel a dolgot, vedd fel veluk a kapcsolatot, es faxold el, amit kernek. ez egy komoly penzintezet, es nem lehet ossze-vissza csinalni a dolgokat.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 04. 05:49
Hanem azt, most mit lehet, kell tenni, ezért kérdeztem itt.
Köszönöm a linket, de mivel elakadtam az alábbiakkal, az angol nyelvü oldalra mutató link sem fog segiteni. (nekem)
Van valaki aki konkrétan le tudja írni a probláma megoldását ?
Elküldve: 2006. 05. 04. 06:01
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:18
Valószínűleg te nem terheltetted le a kártyát a megfelelő összegre, vagy legalábbis nem a terheléssel együtt kapott kódot írtad be, így a sok hibás próbálkozás után letiltotta a kártyát (mármint a Paypal rendszerbeli használathoz). Ha újra használni akarod, követned kell a megadott utasításokat (ha jól értem számlaegyenleget kell nekik elfaxolni, amin rajta van ez a bizonyos terhelés, plusz a jogsidat v. személyidet).
Amikor a skype-t töltöttem fel, első paypal használatkor átultam 10 Eurot, és akkor már levonta, terhelte az utalást + 1,50 Euroval, tehát 11,5 euro-t vont le automatikusan. Tehát a terhelés külön nincs rajta, csak az utalás de az nincs részletezve.
Amit ő kér az újabb 1,5 Euro gondolom, de mivel letíltotta a használatot, ezért ez nem teljesül.
Szerintem a 1,5 Euro kérése az egy dolog, és értem miért kéri,
de a kártya letiltás meg egy másik. És ezt kellene megoldani.
Mit kell neki elfaxolni pontosan ?
Személyi, vagy jogsi, és a számla másolatát, függetlenül attól hogy mi van rajta. - nem ?
Szerkesztette: zsborg 2006. 05. 04. 06:02 -kor
Elküldve: 2006. 05. 04. 09:25
Idézet: zsborg - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 5:49
Hanem azt, most mit lehet, kell tenni, ezért kérdeztem itt.
felek tole, hogy mondanivalom lenyeget nem ertetted meg.
termeszetesen tudnam ertelmezni azokat az angol szovegreszeket, amiket beirtal, de nem rontok-e a helyzeteden??? tenyleg azt linkelted-e be, amire szukseg van, es jo tanacsot fogok-e adni Neked ebben az esetben? lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem.
mivel itt penzrol van szo (meg ha a Tied is), en nem fogok felelotlenul tanacsot adni. a felelos tanacsom volt az, hogy kerj meg egy angolul jol tudot, hogy uljon melled!! en nem tudok, ezert nem tudok es fogok segiteni.
ugyhogy nem felhaborodni kene azon, amit irtam, hanem belegondolni, hogy hatha valoban a joszandek vezerelt! (nem is ertem, hogy miert feltetelezed rolam, hogy nem joszandekbol irtam, amit irtam. meg a kritikat is, ami NEM az angoltudasodra vonatkozott -- es ezt kulon ki is emeltem --, hanem a felelotlen klikkelgetesre.)
Elküldve: 2006. 05. 07. 15:42
Idézet: smyle - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 2:42
Egyebkent van olyan munkaltato aki csak OTP-s szamlara hajlando utalni a fizut...
MKB-nál is van VISA! netkártya. havi 200Ft számlavezetés, 600Ft a kártya éves díja. Díjmentes netbank szolgáltatással!
Szerkesztette: Fec 2006. 05. 07. 15:46 -kor
Elküldve: 2006. 05. 09. 19:40
1 hónap telt el az utalás óta.
Elküldve: 2006. 05. 11. 08:55
Idézet: smyle - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:48
Nekem ez az MKB-nel 600/ev.
Vagyis ezert egy kulon kartyat kaptam, kulon szammal, ami igaz, hogy kozvetlenul kapcsolodik a foszamlamhoz, de erre a kartyara is egyedileg tudom allitani netrol a limiteket, na meg minden tranzakciorol ingyen sms jon.
OTP-nel igenyelhetsz meglevo szamlahoz,kartyahoz is elektronikus szamlacsomagot kb 1200/hoert
Paypal regisztracio csont nelkul ment, mint kesobb kiderult meg a 4 jegyu kodot is megkaptam az ertesito sms-ben.
Ebay-en meg nem nyertem egyelore semmit, de ami kesik nem mulik.
Ezek szerint, ha egy ilyen VISA internet kartyat csinaltatok, akkor azzal minden gond nelkul fogok tudni regisztralni a Paypalon, valamint akar sima atutalast (Paypal nelkul) is vegezni az Ebay-en?
Atutalasonkent mennyi osszeget szamolnak fel? (cirka), es csak az eves 600Ft-os dija van, semmi egyeb havi dijak?
Mas bankok netkartyajaval mennyi az esely a Paypalos regisztraciora es fizetesre?
Elküldve: 2006. 05. 11. 09:13
Felteszem egyszerubben a kerdest
Honnan tudom meg elore, hogy az adott kartyaval tudok-e majd Paypalon regisztralni es fizetni?
Elküldve: 2006. 05. 11. 10:20
az atutalas az viszont nem kartyaval tortenik. ahhoz be kell menned a bankba, es kitoltened a megfelelo formanyomtatvanyt. hogy mellyibe kerul ugyancsak ott mondjak meg. de en a helyedben maradnek a paypal-nal! ott biztositva van a penzed legalabb reszlegesen! az atutalasnal semmi sem ved.
Elküldve: 2006. 05. 11. 12:27
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:20
az atutalas az viszont nem kartyaval tortenik. ahhoz be kell menned a bankba, es kitoltened a megfelelo formanyomtatvanyt. hogy mellyibe kerul ugyancsak ott mondjak meg. de en a helyedben maradnek a paypal-nal! ott biztositva van a penzed legalabb reszlegesen! az atutalasnal semmi sem ved.
Kotottem a CIB-nel egy "Online számlacsomagot"
eves dija nincs, havi 499Ft a szamlavezetesi, zárási dij, ezert kaptam 1 folyoszamlat, 1 elkulonitett internetszamlat (ami osszeget ide teszek, annyi ertekben tudok vasarolni) valamint az ehhez kapcsolodo Internetkartyat. 1 het mulva kapom meg....allitolag szerepelni fog rajta 1db 12 szamjegybol allo azonosito, valamint 3 szamjegyu CVC2 azonosito...remelem, hogy be tudom ezen keresztul regisztralni magamat a Paypalhoz.
Az internetkartyan keresztul torteno vasarlas (osszeg atutalasa) teljesen dijmentes...ha folyoszamlarol tortenne az atutalas, akkor levonnanak tranzakcios koltseget. Ez azt jelenti, hogy akkor dijmentesen fogok tudni fizetni a Paypalon keresztul (leszamitva a Paypal dijat)???
Elküldve: 2006. 05. 11. 12:39
azert majd szamolj be rola, ha sikerult, mert hiaba biztos az ember a dolgaban a gyakorlat megiscsak biztosabb.
Elküldve: 2006. 05. 11. 12:50
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:39
azert majd szamolj be rola, ha sikerult, mert hiaba biztos az ember a dolgaban a gyakorlat megiscsak biztosabb.
Szarkazmust "hallok" a hozzaszolasodban
Ha tapasztalattal rendelkezel, akkor legyszi oszd meg velem. A Bank kondicios listajaban az van feltuntetve, hogy amennyiben a folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas, azert bizonyos ezreleket szamolnak fel, azonban az Internetkartyaval torteno fizetes (ergo utalas) eseten dijmentes a tranzakcio. A Paypal meg gondolom valamennyit (fix??? dijat) felszamol.
Elküldve: 2006. 05. 11. 13:04
amit hallhatsz, az a webkartyara valo bizonytalansag. nalam egy bank egy bizonyos kartyaja volt, ami nem webkartya. ennyi.
Elküldve: 2006. 05. 11. 15:16
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:04
amit hallhatsz, az a webkartyara valo bizonytalansag. nalam egy bank egy bizonyos kartyaja volt, ami nem webkartya. ennyi.
Akkor rosszul ereztem...de azert ott volt a smiley.
1 het mulva kiderul, hogy elfogadjak-e az en altalam kapott internetkartyat.
Elküldve: 2006. 05. 11. 17:27
Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:50
Ha tapasztalattal rendelkezel, akkor legyszi oszd meg velem. A Bank kondicios listajaban az van feltuntetve, hogy amennyiben a folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas, azert bizonyos ezreleket szamolnak fel, azonban az Internetkartyaval torteno fizetes (ergo utalas) eseten dijmentes a tranzakcio. A Paypal meg gondolom valamennyit (fix??? dijat) felszamol.
Kevered a kártyáddal való fizetés, és a banki átutalás közötti fogalmakat. PayPal-lel a fizetés free (kivéve, ha egy-két nem amerikai eladó plusz pénzt kér érte)
Elküldve: 2006. 05. 11. 18:24
Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 17:27
Miert is? "folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas" ==banki átutalás....ennél felszámol tranzakciós költséget...ahogy lattam 0.15%, de minimum 5000Ft
A Paypal a "kartyammal torteno fizetes" ez esetben. Vagy rosszul tudom?
Azert kerdeztem, hogy a Paypal nem szamol-e fel dijat, mivel akkor nekik mi az egeszben a business?
Elküldve: 2006. 05. 11. 19:02
Elküldve: 2006. 05. 11. 19:04
(es miert kellett megint elovenni az atutalast? tehat meg egyszer, mert nem vilagos, hogy vilagos-e..
Elküldve: 2006. 05. 11. 20:14
Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 19:24
A Paypal a "kartyammal torteno fizetes" ez esetben. Vagy rosszul tudom?
Azert kerdeztem, hogy a Paypal nem szamol-e fel dijat, mivel akkor nekik mi az egeszben a business?
Legalább a saját írásod gondold végig. Ha közvetlenül a folyószámládról történne 'átutalás', akkor meg kellene adnod cél számlaszámot, értéknapot, konverziós jutalékról kellene rendelkezned, stb. Itt egy egyszerű kártyatranzakcióról van szó. Bankkártyával vásárolhatsz külföldön is, ugyanúgy ingyenes, mint belföldön.
A PayPal a pénzküldemény fogadásáért kér pénzt, de ott is csak azoktól, akik nagy forgalmat generálnak, ill. business accountjuk van.
Közben látom, hogy már más is leírta ugyanezt, de ha már megírtam, elküldöm.
Elküldve: 2006. 05. 11. 20:55
Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 20:14
A PayPal a pénzküldemény fogadásáért kér pénzt, de ott is csak azoktól, akik nagy forgalmat generálnak, ill. business accountjuk van.
Közben látom, hogy már más is leírta ugyanezt, de ha már megírtam, elküldöm.
De ha te is atolvasod amit irtam, akkor lathatod, hogy ugyanazt irtuk...en a Paypal-t kerdeztem, nem pedig kijelentettem...azert kerdeztem, mert nem tudtam, hogy vegulis minek felel meg. Ezert is kerdeztem, hogy a sima bankkartyas utalassal ellentetben itt nem-e fognak felszamolni valamilyen tranzakcios koltseget.

Súgó
A téma zárva.