HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA avagy azok a szép 50es évek és az ÁVO - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA avagy azok a szép 50es évek és az ÁVO Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 27. 20:48

idézet:
Ezt írta Freeze*:

1, Azt nem mondtam, hogy nem adják vissza, csak azt hogy min. 2 hónapig nem lesz géped...
2, reménykedjünk... :)
[/quote]

1, oké, nem is azért írtam, hanem valaki említette volt (ha nem itt, akkok az általam linkelt fórumon), hogy ezt-azt nem adnak vissza az ügy végeztével. Ezért kell a tételes lista.
2, :cool: :cool: :cool:

#22 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 01:32

idézet:
Ezt írta Suicide:
BSA, TCPA, Palladium...szép új világ...[/quote]
Kell ez nekunk?

Mar tobbszor is gondoltam ra, hogy kivagom az osszes ilyen sz*romat, es elmegyek erdesznek.
Halkan fu' a szel, csicseregnek a madarak, nyugi van, nem basztat senki a hulyesegekkel, nem erdekes, ha aramszunet van, mert van petroleumlampa, stb...

#23 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 12:37

Emma Rousseau-nak sem jott be... :D :D :D
Forumlako

#24 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 13:13

Azért az engem is bosszant, hogy ha nemtetszik a szomszédnak valami egyszeüen feltárcsáz egy számot és eggyszer csak beálitanak.
Hiába vesz az ember Linux-ot, vagy eredeti operációs rendszert mindig van valami amiért megbüntethetik.
Ha ma magyarországon mindenki betartaná ezeket a szabályokat akkor nem lenne számitógép, mert azon nem lenne mit futattni.
Vegyük azt az ember keres havi netto 80 rugót 10e-et nemfog költeni játékora, 30-40e pedig windows-ra.
Ha 200-300e lenne a magyar átlag kereset talán akkor.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#25 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 08. 12. 13:21

idézet:
Ezt írta Socket370:

Vegyük azt az ember keres havi netto 80 rugót 10e-et nemfog költeni játékora, 30-40e pedig windows-ra.
Ha 200-300e lenne a magyar átlag kereset talán akkor.
[/quote]

És ettől hogyan lesz etikailag és jogilag is jogod használni? Érdekes, hardware-re van pénz, software-re már nincs? Hogy is van ez? Amit el lehet lopni, azt lopjuk is el? (Tudom, tudom, jogilag ez nem lopás...)

Ha nincs játékra pénz, akkor nem játszol. Ha nincs windowsra pénz, akkor használsz más operácis rendszert. Ennyire egyszerű!

#26 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 13:46

idézet:
Ezt írta special:

És ettől hogyan lesz etikailag és jogilag is jogod használni? Érdekes, hardware-re van pénz, software-re már nincs? Hogy is van ez? Amit el lehet lopni, azt lopjuk is el? (Tudom, tudom, jogilag ez nem lopás...)

Ha nincs játékra pénz, akkor nem játszol. Ha nincs windowsra pénz, akkor használsz más operácis rendszert. Ennyire egyszerű!
[/quote]

JAWOHL!

akkor talán beszéljünk arról is, hogy milyen jogaim vannak, mint felhasználónak, ha esetleg rájövök vétel után, hogy a SW
- nem megy a gépemen
- nem megy stabilan a gépemen
- nem hozza azt az eredményt a használata amit vártam/ígértek
- eccerűen ráébredek, hogy nem teccik

#27 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 13:55

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Kell ez nekunk?

Mar tobbszor is gondoltam ra, hogy kivagom az osszes ilyen sz*romat, es elmegyek erdesznek.
Halkan fu' a szel, csicseregnek a madarak, nyugi van, nem basztat senki a hulyesegekkel, nem erdekes, ha aramszunet van, mert van petroleumlampa, stb...
[/quote]

Na allj! Az erdesz az en otletem volt! Te menj csak halasznak vagy mittudomen :)
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

#28 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 16:47

idézet:
Ezt írta bullseye:

JAWOHL!

akkor talán beszéljünk arról is, hogy milyen jogaim vannak, mint felhasználónak, ha esetleg rájövök vétel után, hogy a SW
- nem megy a gépemen
- nem hozza azt az eredményt a használata amit vártam/ígértek
- eccerűen ráébredek, hogy nem teccik
[/quote]

Fogalmam sincs, hogy mi köze ennek a szerzői és szomszédos jogok megsértésének kérdéséhez, de ha érdekelnek ezek a kérdések, akkor nézz utána magad a felhasználási feltételekben, vagy vásárlás előtt érdeklődj. Mondjuk az első kettő pontot kapásból nehezen tudom elképzelni a valóságban, hacsak nem a vevő kretén.

#29 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:36

idézet:
Ezt írta special:

Fogalmam sincs, hogy mi köze ennek a szerzői és szomszédos jogok megsértésének kérdéséhez, de ha érdekelnek ezek a kérdések, akkor nézz utána magad a felhasználási feltételekben, vagy vásárlás előtt érdeklődj. Mondjuk az első kettő pontot kapásból nehezen tudom elképzelni a valóságban, hacsak nem a vevő kretén.
[/quote]

látom, nagyon értesz a témához, hol is szoktak lenni a felhasználási feltételek?

a köz csak annyi, hogy a BSSA által kivívottakkal ellentétben ez polgáti peres eljárás kéne, hogy legyen, és úgy tűnik, csak az egyik oldal védett (az is kiadói, nem ám szerzői).

#30 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:57

idézet:
Ezt írta bullseye:

látom, nagyon értesz a témához, hol is szoktak lenni a felhasználási feltételek?
[/quote]

Viszont te is nagyon, hisz' akkor tudod, hogy ha telepítés nélkül visszaviszed a CD-t, vagy letöltés esetén lemondasz a licence-ről, akkor visszakapod a pénzed.

idézet:
Ezt írta bullseye:

a köz csak annyi, hogy a BSSA által kivívottakkal ellentétben ez polgáti peres eljárás kéne, hogy legyen, és úgy tűnik, csak az egyik oldal védett (az is kiadói, nem ám szerzői).
[/quote]

A szándékos károkozás és a technikai/felhasználási probléma között szerinted nincs semmi különbség sem?

#31 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 18:18

idézet:
Ezt írta special:

A szándékos károkozás és a technikai/felhasználási probléma között szerinted nincs semmi különbség sem?
[/quote]

akad olyan szerződés, ami szerint már a doboz kinyitása is beleegyezés, másrészről hogyan bizonyítható, hogy nem telepítettem a programot, harmadrészt ha nem telepítettem a programot honnan tudom, hogy nem múködik megfelelően?

Nem vagyok jogász, hála az égnek. Felhasználó okozhat ugyan kárt (erről még mindíg folyik a vita...), de nem az a szándéka, csak az illegális felhasználás velejárója. Érdekes, a BKV ezt tudja kezelni...

#32 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 19:20

idézet:
Ezt írta special:

[/quote]
Naja, de -- ha jol ertettem -- ettol meg ugyanugy viszik a gepet, stb...

idézet:
Viszont te is nagyon, hisz' akkor tudod, hogy ha telepítés nélkül visszaviszed a CD-t, vagy letöltés esetén lemondasz a licence-ről, akkor visszakapod a pénzed.
[/quote]
Nem egy peldat (nem csak ms!) tudnek mondani, ahol a dobozon ez allt (kb): A doboz kibontasaval elismered, hogy elovastad es elfogadtad a DOBOZBAN talalhato EULA-t. Ilyenkor mit csinalsz?:D

idézet:

- nem megy a gépemen
=-=-=-=-=-=-=-=
...
Mondjuk az első kettő pontot kapásból nehezen tudom elképzelni a valóságban, hacsak nem a vevő kretén.
[/quote]
Elegge sok kreten leetzik akkor. Itt vagyok pl. en:)
Nalam nehany gepen pl. a windozer alapbol instabil volt, minden mas meg tok jo volt.
Vagy mondok mast: tegnap vettem miro/pinnacle dc10+-t, mint (utolag) kiderult (a pinnacle oldalan nem talaltam ra utalast, igaz az is eloforudlhat, hogy csak atsiklottam felette) nem megy w98-on (ami egyebkent jogtiszta), csak win98se-n (amit telepites utan azonnal ki is nyirt, raadasul nem is az en gepem volt, szoval kulon kurvara orulok neki, kb. 3 nap volt mire minden szart feltelepitettem es beallitottam (2 nappal ezelott fejeztem be...)).
Most egy (khm, nem eppen legalis, de jelenleg nem erdekel, ha rendesen menni fog, akkor ugyis meg lesz veve, mert ez olyan stuff, hogy feltetlen tisztanak kell lennie) w2k-n fut, es egy RAKAS SZAR. 6 ora alatt 4-szer vagy 5-szor rohadt le, pedig a w2k meg nincs 24oraja telepitve, mas semmi nincs rajta...
Megint en vagyok a hulye? (a w98/w98se ugyben talan, de utobbiban... hat, nem hinnem, de varom az erveket:)

Simca: majd masik erdobe megyek legfeljebb;)

#33 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 00:24

Felejtsd el! A Windows egy mirelit operációs rendszer: félkész. :D :D

Egyébként meg Te vagy a hülye: hiszel még a csodákban?? :D :D

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2