Idézet: MADár - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:40
...
Teljes mértékben elismerem hogy egyszerűen nem lehet rálátásom erre az egészre. De ha neked van, akkor mondd meg te, hogy miért nem lehet dolgozni akaró munkavállalót találni?
Anélkül, hogy bele akarnék mélyedni a témába: szerencsére nincsen túl nagy rálátásom nekem sem a dologra, bár egyik kedves barátom szociális munkás, és mesél durva/szomorú dolgokat, viszont nem teszek olyan kijelentéseket, amiket enyhén szólva is furcsának hat leírni egyetlen általad tapasztalt eset alapján.
RE: még mielőtt rámsütik, hogy én a "csöveseket" védem: elismerem és tudom, hogy nagyon sokan nem is akarnak elmenni dolgozni, és inkább "árulják" a Fedél nélkült és esténként benyomnak az összekoldult pénzből. Nem szabad elfelejteni ellenben, hogy nem mindegyik ilyen, és aszerint általánosítani, és nagy okosságokat elereszteni. Ráadásul kicsit érdemes nézni az emberi oldalát is ennek a szörnyű helyzetnek. Nem könnyű a periférián talpon maradni, esetleg visszakapaszkodni a normális életbe.
Csak egy példa: még négy-öt éve a Moszkván vártam a cimbikre, mentünk valahova bulizni. Egy csövi jött oda cigit kérni (akkor még dohányoztam), adtam neki, szóba elegyedtünk, értelmes volt, nem részeg. Elmesélte, hogy volt jó kis tanári állása, gyerekei, szép kis élete. Egy - más hibájából bekövetkezett - autós balesetben azonban meghalt a családja, egyedül maradt, elkezdett inni, állásából kirúgták, mire észhez tért, iszoníú mennyiségű adóssága volt. A fickó verseket írt, el si szavalt nekem néhányat, nem is voltak rosszak. Adtam neki némi pénzt, és elváltunk, mert megérkeztek a haverok.
Na ha ezt az embert látod egy kapualjban aludni, kedves groop, te biztosan azt gondolod, hogy hulladék, minek él az ilyen.
Én arra gondolok, hogy nem tudom, nem tudhatom, miért és hogyan került ebbe az állapotba, így inkább nem mondok véleményt, pláne nem alázom meg és röhögöm ki.
Bocs az

-ért.
Szerkesztette: Etele 2005. 05. 27. 10:15 -kor