HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 24. 09:38

Lacima ide nem copyzom mit irtam a másik topicba :)
de olvasd el.
- Emeltdijasról lebeszéllek, mert a hülye user inkább a valovilágot hivja mint tégedet :)

A gép telepités picivel több mint másfél ora, első alkalommal, utána már gyorsabb. Én ugy szoktam winyo ketté szedem a D meghajtora beállitom, hogy minden doksi odamenjen, meg szinte minden games, picit pöcsölös de megoldhato. A C meghajtot meg ghostolom.
Mikor összeomlik neki a windows, a C meghajtott ugy ahogy van lementem, jön a ghost oszt hali. Max 10 perc és készen vagyok. Utána jön a szortirozás na az már pöcsölös, de csak a c meghajtora. Elöször x pénzet kérek. ez fedezi a cd lemez költségét is :) utána a 2/3-át
A cd lemez természetesen marad nálam,

Persze ez csak azoknál mükszik akik sokszor mennek vissza hozzád igy képbe vagy a gépükkel és szokásukkal.

Ahol hivatalosan melozok van vagy 50-60 gép köztünk 23 darab ami online-ba megy mindennap akár ünnep van akár nem.
Irodaiakkal van gond mert össze vissza mentenek doksikat ahova éppen akarják, igy ezeket megkeresni nem semmi.

Az ipari gépekkel nincs gond, mert ghost indul és kész 4 percen beül akár ujra fenn a rendszer. Indulhat a munka

Most gondolkodom :) egyedül vagyok ezekre a gépekre, plusz ez mellet még automata rendszerek, meg minden ami az informatikával kapcsolatos, szarért hugyért :)

Nem baj van már segitségem, mostmár utána is meloznom kell :), tiszta élvezett.

Picit sokat irtam, és lehet hogy csacskaságot, de most nincs melo itt benn :), igy unatkozom. Otthon meg be vagyok havazva. Nem baj ezért jo hogy itt melozom, legalább pihenek

[ 2004. március 24.: adamsky szerkesztette a hozzászólást ]

#282 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 09:57

Sziasztok!

Mi is gondolkoztunk a ceges ugyfelek mellett sima usernek is supportot nyujtani. Aztan belegondoltunk, hogy a mezei felhasznalok nagyresze warez progit hasznal. Valahogy nem eri meg, hogy par ezer forintert szamlat adjak rola, hogy felraktam egy ilyet.
Igaz a ceges ugyfelenel sem mindig minden tiszta, de ott van szerzodes illetve munkalap, ahol dokumentalva vannak az altalunk felrakott progik, es hogy azon kivul o milyen warezt tesz ra, az mar nem erdekel tulzottan.

Udv
Nagyi

#283 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 10:26

En ezt a warez temat ugy oldanam meg, hogy alairatok egy papirt a mukival hogy az o keresere az o SAJAT cuccait tettem fel a gepre. Igy le vagyok fedezve vele teljesen.

#284 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 12:14

idézet:
Ezt írta Lacima:
En ezt a warez temat ugy oldanam meg, hogy alairatok egy papirt a mukival hogy az o keresere az o SAJAT cuccait tettem fel a gepre. Igy le vagyok fedezve vele teljesen.[/quote]

Elhiszem hogy az ügyfél, néha ugymondjam kicsit süsü, de annyira nem hogy dokumentálja hogy mennyire.
Mivel ha hozzád kimennek ellenörizni te meg bemutatod a papirt, hogy kinek tettél fel warezt jo hirednek annyi.
te le vagy fedezve, csak éppen kuncsaftod nincsen :) :) mivel igy akinek tettél fel cuccot oda kimehetnek.
A szomszéd pistikének van wareza és olcson felteszi.
és még aláirni se kell. :)

Egyetlen lehetőséged van neked minden jogtiszta :) és csak a szolgáltatásért fizetetted ki az lehet papirba. Ugymond munkadij. Hopp egy kiskapu :) :) :)

#285 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 12:42

Igazabol ezt a papiros dolgot addig gondoltam, amig ott vagyok nehogy beugrasszanak a csobe. Vagy ha nyitnek egy szerviz szeruseget akkor amig bennt vannak a gepek ne erjen meglepetes. Mikor elviszi a gepet az illeto elott leengedem a papirt a megsemmisitobe :)

#286 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 13:02

csak most tévedtem a hwsw ezen vizeire, már jojózott a végére a szemem... :)
Én magán emberekhez járok ki.. ott simán jó a warz cucc, cégeknél nem kockáztaták, ha van saját lemeze azt felteszem(lehet másolt is, elvégre a licens jog nem a lemztől füg...), ha nincs semmi,akkó szorry.., nem dokumentálok semmit, csak számla(amit nem tuok adni me nincs cégem, csak okosan tuok számlázni..)amin az van, hogy szolgáltatás, semmi szoftvert nem számlázunk ki.., és így védve vagyok, mondhatni bérbevehető telepítőgép vagyok, nem gondolkodó ember (magán személyeknél, mindíg elmondom, hogy nem legális, én nem másoltam semmit, nem adtam semmit, csak telepítek, de ha jó neki a warez is én nem ellentkezem, hisz a felelőség nem az enyém...(1 papírt alá lehetne iratni vele, hogy ő vállalja a rizikót.., de ha nincs papír semmiről nem tudja rámbizonyítani, hogy én csináltam...).

#287 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:33

jaja

És nincs neked se gondod, a papirral, és ne felejtsük el az ügyfélnek sincsen gondja.
Te csak szolgáltatást adsz azaz telepitgetsz. Felesleges a papir, csak plusz munka.

#288 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 01:11

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. március 24, szerda - 9:42

Mikor összeomlik neki a windows,  a C meghajtott ugy ahogy van lementem, jön a ghost oszt hali. Max 10 perc és készen vagyok. Utána jön a szortirozás na az már pöcsölös, de csak a c meghajtora. Elöször x pénzet kérek. ez fedezi a cd lemez költségét is :) utána a 2/3-át
A cd lemez természetesen marad nálam,

A Ghost egy jó dolog, de akkor most egy kellemetlen kérdés: ugye MINDEN géphez, amit Ghosttal klónoztál, van külön licenced?  :D  Merthogy megköveteli a drága. Tudom, mert a melóhelyemen ezért vettünk egy 100-as csomagot.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#289 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:42

Idézet: Adi - Dátum: 2004. április 3, szombat - 2:15

A Ghost egy jó dolog, de akkor most egy kellemetlen kérdés: ugye MINDEN géphez, amit Ghosttal klónoztál, van külön licenced?  :D  Merthogy megköveteli a drága. Tudom, mert a melóhelyemen ezért vettünk egy 100-as csomagot.

ne aggodj ez a programocska melohelyi licensz van annyiszor használom ahányszor akarom :)
igaz hogy nem a legujabb , de annyi baj legyen.
Amugy mivel cd lemezen van azért kiváncsi vagyok hogyan buknák. :)
Mondjuk legális ugyhogy non probléma, de ha nem lenne az akkor hogyan bizonyitanád be??

#290 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 10:34

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:46

ne aggodj ez a programocska melohelyi licensz van annyiszor használom ahányszor akarom :)
igaz hogy nem a legujabb , de annyi baj legyen.
Amugy mivel cd lemezen van azért kiváncsi vagyok hogyan buknák. :)
Mondjuk legális ugyhogy non probléma, de ha nem lenne az akkor hogyan bizonyitanád be??

Mondjuk le merem fogadni, hogy van valahol egy "ártatlan" bejegyzés a lemezen
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#291 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:44

Ott buksz, hogy a Ghost klónozásnál beleírja az egyedi azonosítóját a vinyó egy eldugott szektorába, ahogy azt a kolléga itt fölöttem gyanítja.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 01. 16:58

Áááááá, ezt kellett volna csinálni. EU napokon árulták méregdrágán a sok villigó vackot, amit 20 forintért osztanak az Asia Centerben. Bár ehhez illik rézbőrűnek lenni, de akkor is. Majd jövőre :-)
Make love not Wor.

#293 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:42

:):)

Hagyjuk a ghost vitát, mivel max kijönnek hozzám ellenörizni. Nekem meg jogtiszta a gépem, igy teljesen hátradölök és játszom a hülyét :):), nem ebbe kell belekötni :)

#294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 23:18

Akkor folytassuk. Kolléga jól beszélt, hogy ha van legális oprencer, office, ilyemsik, akkor nem fogják diskeditorral lesegetni a bootrecordot. Node. i megpróbálunk terjeszkedni vidék felé. Egyik helyi műszaki boltba vittünk 2 konfigot, egyik CD és DVDírós,  monitort, meg pár apróságot,mint pld. mp3 player, egerek, billentyűk, 2.1, 5.2 hangfal, ami úgy fogyóeszköznek tűnik, és nem kell túl sokat belefektetni. Aztán meglátjuk, boltos szerintem ugyanannyit keres, mitn én, nekem áll bent a pénzem, de ha elindulunk akkor szvsz jobb, mint Pesten vergődni, odalent tanáyn meg legalább látnak DTK házas gépet, meg hasonlót. Aztán meglátjuk, mert oda-vissza utakat, gariztatást, estébé belekellett kombinálni, de számtechboltban hvernak 11ezresért akartak LG DVD olvasót adni, én meg csak pilláztam. Majd mondom, ha haladtunk előre, igazából 1 TFT-n erősen gondolkozok, hogy a következő konfighoz azt vigyem le, de így is elég rendes összeget kockáztatok. Szóval kezdőkészletnek bőven elég a 3 milla, mert ha elad az ember 5-6 gépet, akkor máris ott a 7. ára, azt tessék visszarakni cégbe.
Make love not Wor.

#295 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 14:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 0:18

Akkor folytassuk. Kolléga jól beszélt, hogy ha van legális oprencer, office, ilyemsik, akkor nem fogják diskeditorral lesegetni a bootrecordot.

Nem kell vinyót túrni a ghost miatt, van hozzá ellenőrző progi. Ez egyből kinyögi, hogy ghostolták-e vagy sem. Symantectől ingyenesen letölthető...

#296 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 19:59

Ha mar a gepeladasnal tartunk. Tenyleg meg lehet elni belole?
En nagykerben altalaban csak halozati kellekeket szoktam venni, de ahogy nezegettem
a geparakat, egy  100e ft atlaggepere, kb 10e forint hasznot lehet rarakni, hogy meg versenykepes
legyen az ar.
Ugye ha azt nezzuk hogy jon hozza a benzikoltseg, az osszerakasi ido, plusz ha baja
lesz akkor meg a garival is veszodni kell.
Lehet hogy en neztem rossz nagykereket (interboard,hrp, juventus, mycom)
de par dolog dragabb mint nehany kiskerben.
Meg pl egy 40e nyomtatobol 10-et veszek akkor megkapom 39.700-ert darabjat. Ha nem valami jo. :(
Gondolom azert valahogy mukodik a dolog, mert eleg sok kisker letezik.

Udv
  Nagyi

#297 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 23:52

Idézet: Nagyika - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 18:59

Ha mar a gepeladasnal tartunk. Tenyleg meg lehet elni belole?

Nem :-) Az sallangnak jó, ismerősnek, visszajáró usernek, vagy olyan cégnek, aki aztán vesz XP Prof-ot, pár Officét, meg TFT monitorokat, amin visszajön a mínusz. Gépre én is ezt nézem, hogy eltelefonálom, meg elautózom, akkor az időt nem is nézem. Kisker majd megtutja, ha garival szív, bekeményít,  de azok ilyen minimal árrés mellett is havonta csinálnak mondjuk 20-100millió froncsi forgalmat, azon meg számszerűleg is tud keresni. 3 emberrel eccer egy hétvégén összedobotunk asszem valami 147 gépet, tokkal/vonóval, mindjárt jobban néz ki. Költségben 1-et megvenni is annyi, mint ezt a 147-et, csak férjen be az autóba...
Make love not Wor.

#298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 00:28

Ja, és gépügyben inkább egy jól bevált kiskerbe odaküldöm a népeket, aztán egy gonddal kevesebb. Azt meg szerintem le tudod velük dumálni, hogy ezt-azt írjanak hozzá a géphez, doboz CD, pár gép után valami ajándék HW, aztán kész. Mindenkinek jobbabb.
Make love not Wor.

#299 Felhasználó inaktív   TZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:49

Sziasztok!

Munka után nézelődve a neten rábukkantam a Dr Pc WOW oldalára, ahol jo kis pénzért kapnék valami oktatást meg folyamatos munkát.

Van köztetek vagy ismertek olyat aki itt dolgozik, mert lenne néhány kérdésem.
Köszi!

#300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:28

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:49

Sziasztok!

Munka után nézelődve a neten rábukkantam a Dr Pc WOW oldalára, ahol jo kis pénzért kapnék valami oktatást meg folyamatos munkát.

Van köztetek vagy ismertek olyat aki itt dolgozik, mert lenne néhány kérdésem.
Köszi!

Szerintem azok csak piramisot építenek, én melóztam hasonló jellegű helyen, azért kell oda szakértés, azt nem sokan bírták elviselni ha valami kérdést felraktak éppen, és az nem volt szakterületed. Menjél el Gugához inasnak ingyen, ott pld. lehet tanulni dolgokat...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.