HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 14:24

idézet:
Ezt írta szenyor Lopez:
Sziasztok!
Érdekes dolgokat dobtok föl, de szvsz egy helpdesk az otthoni felhasználóknak és kisvállalkozásoknak nem működőképes. Mindenkinek van egy rokona/ismerőse/Pistikéje, aki ért a géphez és ingyen megcsinálja. Akkor pedig ráér egy-két napot-hetet. Ahol számít az azonnali support, ott megvan ez hivatalosan (Dell, Hp, stb.).
[/quote]

Komolyan mondom én örülnék a legjobban annak, ha ez így lenne. De sajnos nem ez a valóság. A szomorú tény az, hogy az emberek hihetetlenül türelmetlenek. Nem fognak várni a szomszéd Pistikére, mikor valami gondjuk van. Ráadásul Pistike sosem akkor van ott, amikor szükség lenne rá. (Ez egyébként igaz néhány kisebb cég "rendszergazdájára" is).
Ja, igen: Mindezt onnan tudom, hogy -mint egy korábbi hozzászólásomban említettem- jelenleg egy ISP helpdeskeseként töltöm napjaimat. (Ne tudd meg, hogy egyes homeuserek -naponta több száz- milyen kis hülyeségek miatt képesek telefonálni...persze szomszéd Pistike sehol).

idézet:
Ezt írta szenyor Lopez:

Nehéz konkurálni a hardver fórumokkal (hwsw, prohardver, index, külföldi fórumok, stb.), ahol óriási tudáshalmaz van már, csak kérdezni kell totál ingyen.
[/quote]

A probléma már eleve ott kezdődik, hogy a kedves user csatlakozni sem tud az internetre (nem képes beállítani a gépet), a fórum szóról meg egész más jut az eszébe, plusz az átlaguser ráadásul baromira lusta is. (olvasni)

idézet:
Ezt írta szenyor Lopez:

Ezenkívül MINDEGYIK ügyeletesnek profi módon kell értenie a hardver-szoftverhez és nem lehet nagyon különböző véleménye sem (Amd-Intel, Nvidia-Ati hitviták), mert ha az ügyfél két különböző véleményt fog hallani ugyanarra az alkatrészre, akkor biztos morcos lesz és meginog a profizmusba vetett hite.
[/quote]

Részben igazad van. De mint említettem hardverrel nem kívánok foglalkozni. (Többekközött az általad felvetett problem miatt is). Viszont szoftver részen meg azt kell beállítani, ami a usernél van. Ehhez meg vagy ért valaki vagy nem. Lehet, hogy egy-egy ember másképp oldana meg egy adott problémát, de mind a cég mind a felhasználó szempontjából ez lényegtelen, csak az a fontos, hogy a problem meg legyen oldva. (Szoftver forgalmazással sem kivánok foglalkozni)

idézet:
Ezt írta szenyor Lopez:

A megbízásos alapon működő helpdesk sem hiszem, hogy életképes, hisz kimegy a "felbérelt zsoldos", megoldja a problémát és neked azt mondja, hogy nem csinált semmit, ergo pénz sincs. És legközelebb őt fogják hívni, kikerülve a te közvetítői díjadat.
[/quote]

Mint mondtam ez még kidolgozásra vár. De pl.: Van egy központi szám->user ezen jelentkezik->elmondja mi a gondja->kiválasztjuk a megfelelő embert->kimegy, megoldja a problémát->userrel aláírat egy papírt->user helyszínen nem fizet->a megbízott személy max. borravalót kap->ügyfél utólag kap egy csekket. Persze az előfordulhat, hogy a megbízott egyén nem ad papírt, hanem zsebbe kér kevesebbet. Csakhogy: megrendelőt felhívjuk, voltak-e kint nála, sikerült-e megoldani a problémát? Azt mondja nem: Elővesszük az emberünket, megkapja a magáét. Azt mondja igen: Megintcsak elővesszük az emberünket->Hol az aláírt papír? ---->Ügyfél és az emberünk is lebukott->Egyikkel sem tárgyalunk a továbbiakban...

Másik lehetőség: Átalánydíjas support->X. összegért előre meghatározott problématípusok megoldása, meghatározott időn belül, meghatározott max alkalommal.

(Vannak még ötleteim! :) )

idézet:
Ezt írta szenyor Lopez:

Szvsz az itt felvetett ötletek közül a legéletképesebb a Pc-barlangnak nevezett "játékterem". De az igazi nagy ötletet biztosan nem itt fogjátok/fogjuk megtalálni...
[/quote]

A "PC-Barlanggal" egy gond van: Rohatt sokba lenne összehozni...

#22 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 08. 26. 14:45

idézet:
Ezt írta Suicide:
..........Mint mondtam ez még kidolgozásra vár. De pl.: Van egy központi szám->user ezen jelentkezik->elmondja mi a gondja->kiválasztjuk a megfelelő embert->kimegy, megoldja a problémát->userrel aláírat egy papírt->user helyszínen nem fizet->a megbízott személy max. borravalót kap->ügyfél utólag kap egy csekket. Persze az előfordulhat, hogy a megbízott egyén nem ad papírt, hanem zsebbe kér kevesebbet. Csakhogy: megrendelőt felhívjuk, voltak-e kint nála, sikerült-e megoldani a problémát? Azt mondja nem: Elővesszük az emberünket, megkapja a magáét. Azt mondja igen: Megintcsak elővesszük az emberünket->Hol az aláírt papír? ---->Ügyfél és az emberünk is lebukott->Egyikkel sem tárgyalunk a továbbiakban...

...
[/quote]

1. Bocs. Az ilyen apróságokon szoktak elbukni, "óóó igen ez még kidolgozásra vár", de egyébként tökéletes....

2. Azt az utolsó mondatodat, ha átgondolnád mégegyszer... kétszer.... négyszer......
Aki szolgáltatásból akar megélni, és azt meri mondani, hogy az ügyfél "lebukott" és "nem tárgyalok vele a továbbiakban"........ Hmmmmm.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 14:48

Iiigen, telefonál a supportnak. Addig nem kerül túl sokba.

De mondjuk kimenni Csepelre, Érdre, vagy csak egyszerűen a belvárosba valami gépért, oda-vissza út kb. 1-2 óra. tökölsz a géppel legalább egy órát, /majd megszokjátok, hogy ötperces meló, meg rutinműtét nincs/, akkor mit mondasz? 4ezer+ÁFA. Usernek sok, Neked kevés. Ilyenekből vagy egymás hegyén-hátán vannak, vagy egy hétig semmi.

Lásd mai nő, aki közölte, hogy ott áll Budán az utcán, és k. sürgős a gép. hetek óta szarakszik, most se kép, se hang. Gondolom táp, vagy Abit lap, esetleg oxidált ppga átalakító. OK, mondom, hogy megyek érte. Az késő, Neki sürgős, hova vigye. Mondom Deák tér. Jó, de oda nincs kedve bemenni, mi legyen. Továbbra is délután megyek érte házhoz, aztán az a legjobb, de az neki nem jó. Felvázoltam, hogy kb. mi lehet a baja, meg mi pénz /legalább 6-8ezer+ÁFA, ami szinte ingyen van/ erre kiakadt, és közölte, hogy akkor keres valami rugalmasabb és gyorsabb megoldás.

Ha elmegyek a gépért, azt ugye vissze kell vinni. Kocsifutás oda-vissza 20-40 kilométer. Telefon, hogy mennyi bele az alkatrész, amit általában meggondolnak, szomszéd Pistike hoz használtból, majd nem műxik, és engem hívogatnak. Ha megcsinálod, akkor a 8ezer+ÁFA összegből a felét zsebbe kerested, időben meg kétszer fél napod ráment.

Nekem volt rá példa, hogy havi 20 óra feletti bejövő hívásom volt, bevétel meg semmi. Általános, hogy akkor majd valaki megoldja, ilyenkor kerülnek a gépekbe Használt Acorp VIA lapok, Abit, Sony 48-as CD, amit én kidobálok, és nem usernek adok el. Múlt hetekben egy felrobbant vargánya miatt inkább használt 4 gigás Seagate, meg mégegy vargánya, mert olcsóbb volt.

Pár cégen eszméletlenül lehet akasztani, de ott is sokszor akarnak Tesco gépet venni. Ha valami jó körbe bekavarodik az emberke, akkor jó, amúgy meg csak szívhat, mint borzos tork. Egyszerű user nem tud fizetni és pont.

Vagy tudjátok mit? Nyitok egy idétlen topicot, ahová mindig beírom az aktuális szívást, aztán okulhattok. Leírom, hogy mi a sztori, mennyi idő volt, meg még tán azt is, hogy mit kerestem.
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 14:50

Vagy aki érez ambíciót, annak mondhatom, hogy néha tele vagyok melóval, eljön velem a cégekhez körbenézni, hogy mit kellene csinálni, aztán bevesszük a biznicbe. Magánember ha nem kér számlát, akkor kereshet zsebbe is, aztán majd egymásra sózzuk a melót....
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 15:01

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:

1. Bocs. Az ilyen apróságokon szoktak elbukni, "óóó igen ez még kidolgozásra vár", de egyébként tökéletes....

2. Azt az utolsó mondatodat, ha átgondolnád mégegyszer... kétszer.... négyszer......
Aki szolgáltatásból akar megélni, és azt meri mondani, hogy az ügyfél "lebukott" és "nem tárgyalok vele a továbbiakban"........ Hmmmmm.
[/quote]

1.: Bizony lehet, hogy nem lesz belőle semmi, de mint az elején írtam, ez a része (mármint a sokemberes hálózat) egyátalán nem a fő irányvonal, szóval ha nem jön össze, akkor lesz helyette más. Ez csak egy ötlet a sok közül.

2.: Ebben valamilyen szinten igazad van. Talán kicsit túl élesen (olyan mistralosan :) ) sikerült ezt megfogalmazni. Inkább úgy helyesbítenék, hogy az ilyen mentalitású ügyfelekkel a továbbiakban körültekintőbben kell eljárni.

#26 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 15:04

idézet:
Ezt írta Jahno:
Iiigen, telefonál a supportnak. Addig nem kerül túl sokba.

De mondjuk kimenni Csepelre, Érdre, vagy csak egyszerűen a belvárosba valami gépért, oda-vissza út kb. 1-2 óra. tökölsz a géppel legalább egy órát, /majd megszokjátok, hogy ötperces meló, meg rutinműtét nincs/, akkor mit mondasz? 4ezer+ÁFA. Usernek sok, Neked kevés. Ilyenekből vagy egymás hegyén-hátán vannak, vagy egy hétig semmi.

Lásd mai nő, aki közölte, hogy ott áll Budán az utcán, és k. sürgős a gép. hetek óta szarakszik, most se kép, se hang. Gondolom táp, vagy Abit lap, esetleg oxidált ppga átalakító. OK, mondom, hogy megyek érte. Az késő, Neki sürgős, hova vigye. Mondom Deák tér. Jó, de oda nincs kedve bemenni, mi legyen. Továbbra is délután megyek érte házhoz, aztán az a legjobb, de az neki nem jó. Felvázoltam, hogy kb. mi lehet a baja, meg mi pénz /legalább 6-8ezer+ÁFA, ami szinte ingyen van/ erre kiakadt, és közölte, hogy akkor keres valami rugalmasabb és gyorsabb megoldás.

Ha elmegyek a gépért, azt ugye vissze kell vinni. Kocsifutás oda-vissza 20-40 kilométer. Telefon, hogy mennyi bele az alkatrész, amit általában meggondolnak, szomszéd Pistike hoz használtból, majd nem műxik, és engem hívogatnak. Ha megcsinálod, akkor a 8ezer+ÁFA összegből a felét zsebbe kerested, időben meg kétszer fél napod ráment.

Nekem volt rá példa, hogy havi 20 óra feletti bejövő hívásom volt, bevétel meg semmi. Általános, hogy akkor majd valaki megoldja, ilyenkor kerülnek a gépekbe Használt Acorp VIA lapok, Abit, Sony 48-as CD, amit én kidobálok, és nem usernek adok el. Múlt hetekben egy felrobbant vargánya miatt inkább használt 4 gigás Seagate, meg mégegy vargánya, mert olcsóbb volt.

Pár cégen eszméletlenül lehet akasztani, de ott is sokszor akarnak Tesco gépet venni. Ha valami jó körbe bekavarodik az emberke, akkor jó, amúgy meg csak szívhat, mint borzos tork. Egyszerű user nem tud fizetni és pont.

Vagy tudjátok mit? Nyitok egy idétlen topicot, ahová mindig beírom az aktuális szívást, aztán okulhattok. Leírom, hogy mi a sztori, mennyi idő volt, meg még tán azt is, hogy mit kerestem.
[/quote]

Ha jól értem, ez még mindig hardver javítás-csere-support.

#27 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 15:11

Vidéken kocsma! Arra mindig van kereslet! :D
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#28 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 15:46

Hát, nem is tudom. Nekem itt Debrecenben elég sok PC-barlang tulajdonos ismerősöm van (mondhatni mindegyiket ismerem). És közülük a legtöbben 4-5 géppel kezdték a "szomszéd garázsban"/"virágosbódé mellett"/"bérelt pincében". És azóta nem egy ilyen helyen már 12-16 gép van, igaz, a hely többször gazdát cserélt, mert az ilyen közkézen forgó "barlangoknak" megszokott helye van.

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 16:23

idézet:
Ezt írta Suicide:

Ha jól értem, ez még mindig hardver javítás-csere-support.
[/quote]

Iiiigen, ez a kimegyek beállítani az InterNetet, meg CDírót, esetleg ha ledöglik a gép, és nincs Pistike. Kereskedelem is elég reménytelen, ismerősi körnek lehet szállítani, máshová nem.
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 17:48

idézet:
Ezt írta Jahno:
Vagy aki érez ambíciót, annak mondhatom, hogy néha tele vagyok melóval, eljön velem a cégekhez körbenézni, hogy mit kellene csinálni, aztán bevesszük a biznicbe. Magánember ha nem kér számlát, akkor kereshet zsebbe is, aztán majd egymásra sózzuk a melót....[/quote]

Ezt kifejted picit bővebben is? Ha jól értem éppen munkát kínálsz...

#31 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 18:53

Sziasztok, :)
nagyon érdekes vol tújra olvasni atopicot. Talán emlékeztek, nem sokkal a topicnyitás után én javasoltam ezt a supportos ötletet, megadva azt az üzleti gondolkodási irányt, amit szerintem egy vállalkozás ötletének kidolgozásakor követni kell. (Gyakorlatból beszélek.)

Nos, a topic valamennyi beírása megannyi marketing előtanulmány! Ha én ezt az ötletet akarnám megvalósítani, a beírások mindenképpen arról győznének meg, hogy ezt meg kell csinálni!

Ugyanakkor szerintem Sipi szívesen venne más ötleteket is, hogy jól jövedelmező, sikeres vállalkozást indíthasson a barátaival. Mindenesetre az ilyen tipusú szolgáltatás azért nagyon jó, mert kis tőkeigénnyel, alacsony költséghányaddal, viszont sok élőmunka ráfordítással (különösen a vállakozó(k) részéről) garantálhatja az üzleti eredményt.

Végül kérdeznék valamit tőletek: nem gondoljátok, hogy az üzletileg is sikeres vállalkozáshoz ki kellene lépni abból a belterjes körből, amelyben a számítástechnikához értők egyre róják a köröket? .... Hacsak nem a saját szűk köreiteknek, a számítástechnikát hivatásszerűen használóknak akartok bizniszt csinálni. mert ebben az esetben OK, nyugodtan kiindulhattok önmagatok és a környezetek szokásaiból.

De egyébként sajnos nem, mert az igazán nagy piac - fájdalom - a számítástechnikát illetően laikusiok tömegéből áll össze. Ha ez így van, akkor azonban a minimum a több tisztelet irántuk, ha már a pénzüket az akarja az ember... :)
(Vagy nagyon gonosz lennék ezzel a véleménnyel? :) )
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#32 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 19:32

idézet:
Ezt írta barbra:

...
Végül kérdeznék valamit tőletek: nem gondoljátok, hogy az üzletileg is sikeres vállalkozáshoz ki kellene lépni abból a belterjes körből, amelyben a számítástechnikához értők egyre róják a köröket? .... Hacsak nem a saját szűk köreiteknek, a számítástechnikát hivatásszerűen használóknak akartok bizniszt csinálni. mert ebben az esetben OK, nyugodtan kiindulhattok önmagatok és a környezetek szokásaiból.

De egyébként sajnos nem, mert az igazán nagy piac - fájdalom - a számítástechnikát illetően laikusiok tömegéből áll össze. Ha ez így van, akkor azonban a minimum a több tisztelet irántuk, ha már a pénzüket az akarja az ember... :)
(Vagy nagyon gonosz lennék ezzel a véleménnyel? :) )
[/quote]

Teljesen igazad van. A felhasználók legnagyobb része ma Magyarországon igencsak keveset ért a számítógéphez, és ráadásul ezek nagy része nem is akar érteni hozzá, csak annyi elvárásuk van, hogy amivel "dolgoznak" az működjön. (pl. word, excel, explorer, outlook stb.) És én pontosan ezt szeretném "kihasználni". Amíg még lehet...mert lassanként azért már mindenki érteni fog hozzá (new generation stb.). Egyébként én is tapasztalatból beszélek (bár ilyen munkát egyénileg még nem csináltam), ugyanis sokszor kérik az ügyfelek, hogy menjek már ki hozzájuk, még fizetnek is érte, csak működjön már végre ez a "sz@r".

Szóval én még optimista vagyok! :)
És ráadásul marketingötleteim (és kapcsolataim) is vannak, majd meglátjuk mire lesz elég...

p.s.: megint gondolkoztam ezen a "support hálózaton", és egyre reménytelenebbnek tűnik a dolog, szóval ezt egyelőre nem erőltetem... :(

#33 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 20:08

A support dologról annyit, hogy ez bébi szinten nem megy.

Már van erre szakosodott cég, a múlt hónapban kaptam meg a hírlevelüket. Kijárnak, ha kell, tartósan bérbe adnak rendszergazdát, átalánydíjas szerződést is kötnek.

Akkor sorolnám a megoldandó problémákat, rávilágítva több elöttem szólóval egyetértve

Mit tesz a support egy novell gond esetén?
- Bocs ehhez nem értünk... (krampusznak ugrott a hívásdija, rosszhír ON)

Mi az az üzemanyag költség?
- Ez a dolog nem létezik. Veszel egy autót cirka 2 miláért, amivel fut 200 ezret. Ezalatt amortizálódik, minden km alatt 10 froncsit veszít az értékéből 20 forint benzint zabál, x olajat, több x biztosítást, súlyadót, stb.

Ki ad céges megrendelést?
- Az akinek tejelsz. Kell erről bővebben?

Mennyi felelősséget vállalsz a gépen tárolt adatokért újratelepítés esetén?
- Mindent lementünk, vagy írásos papírt kérünk az adatok szükségtelenségéről?

Mennyi idő egy stabil telepítés?
- 3,4,5... óra?

Mennyi ma a normál rezsióradíj alsó határa?
- 4,5,6 ezer?

Szóval, egyénileg el lehet vegetálni a számtechben ennyi lével, de a világot nem lehet megváltani.
Egy későn érkező átutalás, és elkezdődik a munkák tili-tolija. (ha egyátalán megjön)
Lehet, hogy megöregedtem és közben elvesztettem valahol az optimizmusomat.

Ja és kedvenc barátomról a parkoló óráról még egy szót sem ejtettem...

[ 2002. augusztus 26.: Brokkoli szerkesztette a hozzászólást ]

#34 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 20:14

p.s.: megint gondolkoztam ezen a "support hálózaton", és egyre reménytelenebbnek tűnik a dolog, szóval ezt egyelőre nem erőltetem...

Kár, ne ad fel ilyen könnyen. Nagyon jól gondolkodsz, ez derül ki abból, amit és ahogy írtál korábban.
Gondolj a Netpincérre, azt is elkezdték valahogy a fiúk, s bejött. Csak szívós, kitartó munka kellett hozzá. A 2 milliós Budapesten ez tuti üzlet, ha jól teszed magad közzéa megfelelő helyeken.

Mondok egy másik példát: a McDonald's sem kezdett másként annak idején. És a napi 4 órás diákmunkára építette fel a vállalkozást, ahelyett, hogy drága felnőtt alkalmazottakat vett volna fel... És sorolhatnánk. :)

Használd az e-mailemet, szívesen segítek tanácsokkal. :)
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#35 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:21

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
A support dologról annyit, hogy ez bébi szinten nem megy.
[/quote]

Ezt nem igazán értem. Mi az, hogy bébi szint? Ha jól sejtem, arra gondolsz, hogy ha már support, akkor mindenhez kell érteni, és mindenhova ki kell menni és mindent meg kell oldani. Ha erre gondolsz, hmm...hogyismondjam csak...ez így ebben a formában nem igaz. Szvsz épp ellenkezőleg: kicsiben kell kezdeni, azt kell felvállalni, ami teljesíthető->Lesz egy-két elégedett ügyfél. Aztán szépen lassan lehet fejlődni. Nemtom miért, de mintha mindenki hirtelen szeretne meggazdagodni....aztán a nagy erőlködésnek nem lesz jó vége.

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Már van erre szakosodott cég, a múlt hónapban kaptam meg a hírlevelüket. Kijárnak, ha kell, tartósan bérbe adnak rendszergazdát, átalánydíjas szerződést is kötnek.
[/quote]

Na most rátapintottál egy kényes pontra. Sejtem melyik cégre gondolsz...a poén az benne, hogy ismerem a tulajt. Mellesleg már nem is olyan jó nekik...elvesztettek egy hatékony "forrást". Mellesleg én is pont ezt szeretném csinálni, ráadásul nekem ez az egész előbb eszembe jutott, csak nekik több lehetőségük (kapcsolatuk) volt. De attól még, hogy van a piacon 1db ilyen cég, én most lépjek vissza? Hát nem. Inkáb megpróbálom kicsit máshogy, kicsit jobban csinálni...aztán majd meglátjuk.

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Akkor sorolnám a megoldandó problémákat, rávilágítva több elöttem szólóval egyetértve

1.Mit tesz a support egy novell gond esetén?
- Bocs ehhez nem értünk... (krampusznak ugrott a hívásdija, rosszhír ON)

2.Mi az az üzemanyag költség?
- Ez a dolog nem létezik. Veszel egy autót cirka 2 miláért, amivel fut 200 ezret. Ezalatt amortizálódik, minden km alatt 10 froncsit veszít az értékéből 20 forint benzint zabál, x olajat, több x biztosítást, súlyadót, stb.

3.Ki ad céges megrendelést?
- Az akinek tejelsz. Kell erről bővebben?

4.Mennyi felelősséget vállalsz a gépen tárolt adatokért újratelepítés esetén?
- Mindent lementünk, vagy írásos papírt kérünk az adatok szükségtelenségéről?

5.Mennyi idő egy stabil telepítés?
- 3,4,5... óra?

6.Mennyi ma a normál rezsióradíj alsó határa?
- 4,5,6 ezer?
[/quote]

1.: Megoldja. (Ki mondta, hogy hülye vagyok a novell-hez? Vagy nem ismerek novell gurut? --- Halkan jegyezném meg, hogy a novell rendszereknek általában van egy hozzáértő rendszergazdájuk, szóval valószínüleg nincs szükségük külső supportra...nemtom érthető-e mire gondolok?)

2.: Egyetértünk.

3.: Azthiszem értem mire gondolsz. Majd meglátjuk.

4.: Szvsz ezt a legkönnyebb megoldani. Kérdés nélkül minden adat és file mentésre, majd visszaállításra kerül.

5.: Az a rendszertől függ, de nagyrészt előre kalkulálható.

6.: Jelenleg ennek még nincs jelentősége.

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Szóval, egyénileg el lehet vegetálni a számtechben ennyi lével, de a világot nem lehet megváltani.
Egy későn érkező átutalás, és elkezdődik a munkák tili-tolija. (ha egyátalán megjön)
Lehet, hogy megöregedtem és közben elvesztettem valahol az optimizmusomat.
[/quote]

Ezt a gondolatodat nem értem. Hogy érted azt, hogy "el lehet vegetálni ennyi lével a számtechben"? Mennyi lével? Amit én szeretnék ahhoz nem kell nagy befektetés->nem lehet nagyot bukni. A világot meg nyogodtan megválthatja valaki helyettem.

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Ja és kedvenc barátomról a parkoló óráról még egy szót sem ejtettem...
[/quote]

És ha tudnád azt amit én... figyeld a szép nagy kék parkolóórákat a közeljövőben: kisebb változás várható :cool:

Ezt pedig mindenkitől kérném szépen (remélem Sipi- is egyetért...végülis az ő topicja):

Ha valamilyen ellenvéleménye van valakinek, akkor azt indokolja is meg valamilyen szinten. Azok a megjegyzések, hogy "ennek így nincs értelme", "több pénz kéne hozzá", "nem így kéne csinálni", "már más csinált ilyet", "ugyse sikerül", "mindig így kezdődik, aztán semmi nem lesz belőle", számomra nem sokat mondanak.

#36 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:30

idézet:
Ezt írta barbra:

Kár, ne ad fel ilyen könnyen. Nagyon jól gondolkodsz, ez derül ki abból, amit és ahogy írtál korábban.
Gondolj a Netpincérre, azt is elkezdték valahogy a fiúk, s bejött. Csak szívós, kitartó munka kellett hozzá. A 2 milliós Budapesten ez tuti üzlet, ha jól teszed magad közzé a megfelelő helyeken.

Mondok egy másik példát: a McDonald's sem kezdett másként annak idején. És a napi 4 órás diákmunkára építette fel a vállalkozást, ahelyett, hogy drága felnőtt alkalmazottakat vett volna fel... És sorolhatnánk. :)

Használd az e-mailemet, szívesen segítek tanácsokkal. :)
[/quote]

Köszi szépen! Ez a bátorítás pont jól jött! :) Természetesen nem adom fel, inkább arról van szó, hogy előbb szeretem alaposan végiggondolni a lehetőségeket, nempedig ész nélkül beleugrani mindenbe. Meg aztán szeretem kicsit "bebiztosítani" magam, úgyhogy eleinte nem ez lesz a fő irányvonal.

ps.: Köszi a felajánlott e-mail "support"-ot :) Valószínű majd lesz egy-két kérdésem. (Ha jól láttam az adataidat...)

#37 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:55

idézet:
Ezt írta Richike:
Vidéken kocsma! Arra mindig van kereslet! :D[/quote]

Naja... és Pesten is! :cool:
De itt pesten igényesnek is kell lennie...
RDaneel_hu

#38 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 23:14

És most jön majd az EVA...

Fiktív számlagyárat kell nyitni! :cool: :D
Tuti biznic...
RDaneel_hu

#39 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 05:04

Nem lebeszélni akarlak, csak problémáztam egy kicsit, mintha én akarnám csinálni a bulit.

A bébi szinten azt jelentette, hogy kis létszámmal. Tehát teszemazt a harmadik telefonhívás állandóan foglaltat jelez.
Nem a szakmai tudást kérdőjeleztem meg.

Arra a Novell volt példa.
De mondhattam volna mást is.

Egyszerűen roppant nehéz ügynek tartom, nagyon sok kiszámíthatatlan tényezővel.

#40 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 06:30

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Nem lebeszélni akarlak, csak problémáztam egy kicsit, mintha én akarnám csinálni a bulit.

A bébi szinten azt jelentette, hogy kis létszámmal. Tehát teszemazt a harmadik telefonhívás állandóan foglaltat jelez.
Nem a szakmai tudást kérdőjeleztem meg.

Arra a Novell volt példa.
De mondhattam volna mást is.

Egyszerűen roppant nehéz ügynek tartom, nagyon sok kiszámíthatatlan tényezővel.
[/quote]

Ezen már én is gondolkodtam, és teljesen igazad van, a telefonok kezelése tényleg problémás lehet. Viszont van erre is egy-két érdekes ötletem. Persze eleinte 2 vonal bőven elég lesz szerintem, aztán majd meglátjuk mennyire sikerül fejlődni.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó