Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek
Elküldve: 2002. 08. 27. 10:33
1. Kohn azért nyitott a 31. utcában kocsmát, mert ott még nem volt másik, így jól megy a bolt.
Kühn azért nyitott a 24. utcában kocsmát, mort ott működött már 15, és azoktól elcsábítva a egy pár klienset (mindenhonnan 2-t) mindennap telt házzal működik.
Tehát mindenkinek igaza van! vagy senkinek???
2. A kicsiben kezdés miatt igen sokáig nem tudod eltartani magadat (és még esetleg a családról nem is szóltam), de nem kell hozzá sok pénz, nem kell költeni méregdrága marketingre, viszont mindezeket pótolhatod a saját személyed kizsigerelésével.
A nagyban kezdés esetén talán hamarabb jön a megtérülés, de nagy a kockázat is.
3. A számítástechnika igen rossz szakma, mert állandóan tanulni kell, hogy szinten maradhass, és ez sajnos sok költséggel és időigénnyel jár (nem mindent lehet megtanulni könyvből vagy mások kárán, tehát sokszor neked kell kipróbálni az új technikákat, hogy tapasztalatot szerezhess, valamint a komoly tanfolyamok is elég drágák)
4. a topik inditó miért gondolta azt, hogy valaki is aranytojást adó tyúkot ad neki. Egy jó ötlet minimum annyit ér, mint a tőkéstárs!!!! Nekem is vannak ötleteim csak többnyire a forgótőkém kevés, pedig 82-óta csinálom a szakmát és 10 éve hivatalosan vállalkozásban (nem panaszkodom, mert nincs rá okom). Tehát ha valakinek van felesleges 3-4 millió forintja, akkor állok elé a tárgyalásoknak.
5. egy vállalkozás indításában sokszor nem a pénz és az ötlet a legfontosabb, hanem, hogy kiválaszd azt a pár megbízható embert, akivel közösen, vagy mint alkalmazottként együtt fogsz dolgozni. Ez a hihetetlen nehéz. Már több olyan ismerősöm is van, akit kifosztott a társa!!! (korábban országos barátja) vagy mint a fórumon is irtátok az alkalmazott lenyúlta az ügyfél és beszállítói adatbázist és új vállalkozást kezdett. Figyelmetekbe ajánlom a support kérdéshez, hogy az ügyfél mindig a kijáró kollégával kerül kapcsolatba, és semmibe veszi a tulaj befektetéseit. Ez csak akkor van másképp, ha nem mindig ugyanaz a szervízest küldöd ki. Ezzel viszont sokat vesztesz megint, mert a következő szaki nem lesz mindig képben, és az ügyfél sem lehet olyan bizalommal a cég felé. Na ez a 22-es csapdája.......
Elküldve: 2002. 08. 27. 11:03
Hasonló "problémával" küzdök, mint Sipi, Vidéken egy városban próbálnék belefogni a biznicbe, ahol van aszonga 4 PC bolt. Ergo boltot nyitni nem igazán éri meg a négy boltból egy kis luk, kevés áruval és magas árakkal, a 2. már alacsonybb árfekvésű, de szvsz elég szűkös keresztmetszettel dolgozik, értsd ezalatt, hogy pl alaplapot árulnak max 5 félét. Ebben bennevan a mai paletta 815-ös inteltől(s370) az AMD-s cuccos socketA-n keresztül a PIV 478-as-a is? Hát ha jól gondolom nem.
Amiben én gondolkodtam az a vidéki(értsd városom környéke) kistelepülések ellátása olyatán formában hogy weben megnézi vagy havertól beszerzi, illetve telefonon megkérdezi az árat és megrendeli, erre ki kell valami jogi agyalást találni, hogy ne legyen az, hogy megrendeli a pIV 2,4-et 3 Gb Rambussal és nem jattol.
Hja és a másik profil pedig Hang-Fény és Szinpadtechnika lenne mivel ehez vannak kapcsolataim.
Na most nagyon szép egy hosszu zagyvaságot alkottam bocs.Az oldal meg mostanság készül, de el vagyok havazva hálistennek.
Ps.: Hehe azt elfelejtettem emliteni, hogy mindez persze másodállásu vállalkozóival lenne.
Ps2.: Ehem sajna most elfelejthetem a dolgot, mivel nagyon a sorozás felé áll a dolog.
[ 2002. augusztus 27.: GprsZool szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 27. 11:38
idézet:
Ezt írta computerapeuta:
Egy pár gondolatomat szeretném megosztani veletek.
1. Kohn azért nyitott a 31. utcában kocsmát, mert ott még nem volt másik, így jól megy a bolt.
Kühn azért nyitott a 24. utcában kocsmát, mort ott működött már 15, és azoktól elcsábítva a egy pár klienset (mindenhonnan 2-t) mindennap telt házzal működik.
Tehát mindenkinek igaza van! vagy senkinek???
2. A kicsiben kezdés miatt igen sokáig nem tudod eltartani magadat (és még esetleg a családról nem is szóltam), de nem kell hozzá sok pénz, nem kell költeni méregdrága marketingre, viszont mindezeket pótolhatod a saját személyed kizsigerelésével.
3. A számítástechnika igen rossz szakma, mert állandóan tanulni kell, hogy szinten maradhass, és ez sajnos sok költséggel és időigénnyel jár (nem mindent lehet megtanulni könyvből vagy mások kárán, tehát sokszor neked kell kipróbálni az új technikákat, hogy tapasztalatot szerezhess, valamint a komoly tanfolyamok is elég drágák)
4. a topik inditó miért gondolta azt, hogy valaki is aranytojást adó tyúkot ad neki. Egy jó ötlet minimum annyit ér, mint a tőkéstárs!!!! Nekem is vannak ötleteim csak többnyire a forgótőkém kevés, pedig 82-óta csinálom a szakmát és 10 éve hivatalosan vállalkozásban (nem panaszkodom, mert nincs rá okom). Tehát ha valakinek van felesleges 3-4 millió forintja, akkor állok elé a tárgyalásoknak.
5. egy vállalkozás indításában sokszor nem a pénz és az ötlet a legfontosabb, hanem, hogy kiválaszd azt a pár megbízható embert, akivel közösen, vagy mint alkalmazottként együtt fogsz dolgozni. Ez a hihetetlen nehéz. Már több olyan ismerősöm is van, akit kifosztott a társa!!! (korábban országos barátja) vagy mint a fórumon is irtátok az alkalmazott lenyúlta az ügyfél és beszállítói adatbázist és új vállalkozást kezdett. Figyelmetekbe ajánlom a support kérdéshez, hogy az ügyfél mindig a kijáró kollégával kerül kapcsolatba, és semmibe veszi a tulaj befektetéseit. Ez csak akkor van másképp, ha nem mindig ugyanaz a szervízest küldöd ki. Ezzel viszont sokat vesztesz megint, mert a következő szaki nem lesz mindig képben, és az ügyfél sem lehet olyan bizalommal a cég felé. Na ez a 22-es csapdája.......[/quote]
1.: Ez így van. Az első esetben Kohnnak nem sok dolga van második esetben Kühnnek viszont ki kell tűnnie a többi közül valamivel. Így mindketten ugyanoda jutnak, de Kühnnek többet kell érte küzdeni. -> Ma a magyar számítástechnikában többnyire csak Kühn lehet az ember...
2.: Ebben lehet valami. De annyit azért hozzáfűznék, hogy elég tág fogalom az, hogy "eltartani magadat". Annyit már kezdéskor össze lehet szedni, hogy ne halj éhen- figyelembe véve, hogy kb. 0Ft a ráfordított költség.
3.: Pontosan emiatt adott a lehetőség felülemelkedni a konkurencián.
4.: Egyetértünk.
5.: Ebben is egyetértünk.
Elküldve: 2002. 08. 27. 11:40
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
4.Mennyi felelősséget vállalsz a gépen tárolt adatokért újratelepítés esetén?
- Mindent lementünk, vagy írásos papírt kérünk az adatok szükségtelenségéről?
Ezt írta Suicide:
4.: Szvsz ezt a legkönnyebb megoldani. Kérdés nélkül minden adat és file mentésre, majd visszaállításra kerül.
[/quote]
Komolyan nem kotekedni, es kedvet elvenni akarok, de ez szerintem nem olyan egyszeru kerdes...
Ahogyan Brokkoli is irta felelősségvállalásról van szo. Tehat ha azt mondod, hogy minden adat lementesre es visszaallitasra kerul, akkor nem csuszhat kozbe semmi.
SZVSZ ha ezt vallalja egy ceg akkor nagyon korultekintoen kell eljarnia, es ha megis valami gubanc lesz akkor esetenkent eleg komoly kovetkezmenyekkel kell szamolnia.
(akar pereskedes is)
Ezzel is csak arra akartam utalni, hogy SZVSZ nagyon nem art egy jogasz a kezdeskor, aki segithet a kulonbozo szerzodesek megfogalmazasaban. (felelossegek, kotelezettsegek, garancia stb...)
A fenti gondolatok szigoruan csak tanacskent, es nem lebeszeleskent ertendok!![]()
Egyebkent sok sikert a leendo vallalkozas(-ok) hoz
[ 2002. augusztus 28.: KennyMcCormick szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 27. 11:53
idézet:
Ezt írta KennyMcCormick:
Komolyan nem kotekedni, es kedvet elvenni akarok, de ez szerintem nem olyan egyszeru kerdes...
Ahogyan Brokkoli is irta felelősségvállalásról van szo. Tehat ha azt mondod, hogy minden adat lementesre es visszaallitasra kerul, akkor nem csuszhat kozbe semmi.
SZVSZ ha ezt vallalja egy ceg akkor nagyon korultekintoen kell eljarnia, es ha megis valami gubanc lesz akkor esetenkent eleg komoly kovetkezmenyekkel kell szamolnia.
(akar pereskedes is)
Ezzel is csak arra akartam utalni, hogy SZVSZ nagyon nem art egy jogasz a kezdeskor, aki segithet a kulonbozo szerzodesek megfogalmazasaban. (felelossegek, kotelezettsegek, garancia stb...)
A fenti gondolatok szigoruan csak tanacskent, es nem lebeszeleskent ertendok!![]()
Egyebkent sok sikert a leendo vallalkozas(-ok) hoz[/quote]
Teljesen igazad van. Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a felelősségvállalás, és mik lehetnek a következmények. Viszont ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy az adatmentést külön szolgáltatásként is lehet csinálni...vagy kéri a megrendelő, vagy nem...
(Mellesleg olyan nagyon komoly gond nem lehet, max. ha mentés közben valamilyen hardverhiba van - pl. elszáll a vinyó -, ezt viszont ki lehet kötni a szerződésben, hogy ilyen esetben nem vállalunk felelősséget.)
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:16
Már bocs, de tényleg nem kekeckedni akarok, csak a problémákat a felszinre hozni.
Ezt nem gondolod komolyan ugye?
Kutyasétáltató vállalkozó vagyok, és a munkaszerződés megkötésekor kikötöm, hogy a kutya séta közbeni dögléséért nem vállalok felelősséget.
Taxis vagyok. Az utas felvételekor az esetleges műszaki hibából eredendő károsodásáért felelősséget nem vállalok.
Valós sztori:
A múlt hónapban kimúlt az egyik felügyeletemre bízott cég vinyója, amelyen 3.9 GB tömény word, excel, egyszóval office doc volt.
Ezen az állományon múlt a cég teljes létezése, aminek elvesztése a csődöt jelenti. A cégnél éjszakai automatikus mentés történik, a max veszteség az egy munkanapra eső munka.
Aránylag szerencsém volt. De egy zabszem nem fért a "zsebembe", amíg az anyag vissza nem mászott, a mentésből.
Nos erre a helyre sem küldenék ki alkalmi munkatársat.
A feljebb említett hardver beszerzős dolog nekem is tetszik, de mindannyian látjuk a bukfencet benne.
Mi van ha nem veszi át az árut a megrendelő.
Egyébként, ha beszerzem az árut egy budapesti nagykerben, és pl. Debrecenbe kell vinnem, akkor egy 10%-os árrést kell kalkulálnom, és ezzel még alatta kell maradnom a helyi cégeknek. Ez az árrés kb egy 500 ezres rendelésnél talán rentábilis, 1 milánál már lehet lejjebb jönni.
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:21
idézet:
Ezt írta Suicide:
....
Ha valamilyen ellenvéleménye van valakinek, akkor azt indokolja is meg valamilyen szinten. Azok a megjegyzések, hogy "ennek így nincs értelme", "több pénz kéne hozzá", "nem így kéne csinálni", "már más csinált ilyet", "ugyse sikerül", "mindig így kezdődik, aztán semmi nem lesz belőle", számomra nem sokat mondanak.[/quote]
Köszönöm. Még csak ennél tartok az olvasással, de teljesen egyetértek Suicide hozzászólásával. Ha írtok valami, indokoljátok is meg.
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:38
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
ha mentés közben valamilyen hardverhiba van - pl. elszáll a vinyó -, ezt viszont ki lehet kötni a szerződésben
Már bocs, de tényleg nem kekeckedni akarok, csak a problémákat a felszinre hozni.
Ezt nem gondolod komolyan ugye?
Kutyasétáltató vállalkozó vagyok, és a munkaszerződés megkötésekor kikötöm, hogy a kutya séta közbeni dögléséért nem vállalok felelősséget.
Taxis vagyok. Az utas felvételekor az esetleges műszaki hibából eredendő károsodásáért felelősséget nem vállalok.
Valós sztori:
A múlt hónapban kimúlt az egyik felügyeletemre bízott cég vinyója, amelyen 3.9 GB tömény word, excel, egyszóval office doc volt.
Ezen az állományon múlt a cég teljes létezése, aminek elvesztése a csődöt jelenti. A cégnél éjszakai automatikus mentés történik, a max veszteség az egy munkanapra eső munka.
Aránylag szerencsém volt. De egy zabszem nem fért a "zsebembe", amíg az anyag vissza nem mászott, a mentésből.
Nos erre a helyre sem küldenék ki alkalmi munkatársat.
A feljebb említett hardver beszerzős dolog nekem is tetszik, de mindannyian látjuk a bukfencet benne.
Mi van ha nem veszi át az árut a megrendelő.
Egyébként, ha beszerzem az árut egy budapesti nagykerben, és pl. Debrecenbe kell vinnem, akkor egy 10%-os árrést kell kalkulálnom, és ezzel még alatta kell maradnom a helyi cégeknek. Ez az árrés kb egy 500 ezres rendelésnél talán rentábilis, 1 milánál már lehet lejjebb jönni.[/quote]
De bizony, komolyan gondolom. Mégegyszer mondom: én csak egyszerű supportról, gépbeállításról nem pedig mindent átfogó rendszerfelügyeletről beszélek. Továbbgondolva: Ha egy adott helyen adatmentésre van szükség, akkor pl. kapcsolatba lépek (kapcsolatban állok) egy ezzel foglalkozó céggel, aki teljes anyagi felelőség mellett elvégzi az adatmentést. Szóval te egész másról beszélsz mint amire én gondolok, megjegyzem teljesen igazad van a te szempontodból. Csakhogy én lényegében mást szeretnék csinálni...
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:42
idézet:
Ezt írta Suicide:
ha mentés közben valamilyen hardverhiba van - pl. elszáll a vinyó -, ezt viszont ki lehet kötni a szerződésben
Ezt írta Brokkoli:
...Nos erre a helyre sem küldenék ki alkalmi munkatársat.
[/quote]
Na Brokkoli mester megelozott... Ugyanis arra is akartam celozni hogy _nagyon_ fontos meghatarozni hogy mi a ceg felelossege, es mi a kikuldott alkalmazott felelossege.
Mert ha "felfeketen" felvett alkalmazott valamit elront akkor a ceg szivhat helyette egy jo nagyot, ha a felelossegi korok nincsenek megfeleloen meghatarozva.
Ezekkel a dolgokkal en is akkor szembesultem amikor egy ceg alkamazottjakent kikuldtek "berprogramozni" egy masik ceghez. Ott durvan az volt a szerzodesben hogy a ceg azt vallalja hogy kikuld engem es X ideig nem fog visszahivni. Az osszes tobbi felelosseg az enyem volt. (Meg az olyan egyertelmu dolgok is mint a "szandekos karokozas" is kulon fel voltak tuntetve a szerzodesben)
Nnna mire beirtam addigra megeloztel![]()
Lehet hogy inkabb egy gyors- es gepiro tanfolyamra kellene beiratkoznom
[ 2002. augusztus 27.: KennyMcCormick szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:51
idézet:
Ezt írta KennyMcCormick:
...
Na Brokkoli mester megelozott... Ugyanis arra is akartam celozni hogy _nagyon_ fontos meghatarozni hogy mi a ceg felelossege, es mi a kikuldott alkalmazott felelossege.
...
[/quote]
És ezzel én is egyetértek...
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:59
Íme a reagálásaim:
idézet:
Ezt írta barbra:
Sipi,
sok sikert! [/quote]
Kösz
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Lehet, hogy lejártnak tűnik a dolog, de jövedelmező PC-barlangot nyitni.
- Nem kell adózni (ki az a majom, aki egy óra játékról ÁFÁs számlát kér?)
- Ha egyébként is egész nap a gépen lógsz, nem mindegy, hogy hol?
- Ha van mondjuk egy szabad pincétek, akkor csak a villanyszámlát kell fizetni.
[ 2002. augusztus 26.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ][/quote]Itt nem jövedelmező. Most is egy ilyen helyen dolgozok, és nem 2,5 millióvól indították el. És ez már a 3. hely itt (33ezres város), de többen mondják, hogy ez a legjobb (tágas, aránylag jó gépek, klíma, kultúrált környezet és ksizolgálás, stb.) És még így sem hiszem, hogy túlságosan megérné. Bár már pár hónbapja pozitív a hóvégi egyenleg, de nemsokára újból kell a gépekre költeni.
Otthoni userkenek support: erősen eltérő véleményen vannak itt páran. Szvsz pusztán otthoni userek segítéséből nem lehet megélni. Van aki inkább vár, van aki nem vár, de ő meg nem akar fizetni, így mégis inkább vár a szomszédra/haverra. Suicide-nek abban igaza van, hogy fórumot nem fog kérdezgetni a home-user ha nem is megy a gépe/nete. Bár ismerve a saját anyagi helyzetemet időnként, én sem állnák neki ettől függetlenül telefonálgatni (100-200ftos tel. egyenleggel).
idézet:
Ezt írta Jahno:
Vagy aki érez ambíciót, annak mondhatom, hogy néha tele vagyok melóval, eljön velem a cégekhez körbenézni, hogy mit kellene csinálni, aztán bevesszük a biznicbe. Magánember ha nem kér számlát, akkor kereshet zsebbe is, aztán majd egymásra sózzuk a melót....[/quote]
Mehetek?
idézet:
Ezt írta Richike:
Vidéken kocsma! Arra mindig van kereslet! [/quote]
Abból is sok van már itt, meg ahhoz kevés volna a pénz (nagyon sok ántsz követelménynek is meg kell felelni).
idézet:
Ezt írta barbra:
...
Ugyanakkor szerintem Sipi szívesen venne más ötleteket is, hogy jól jövedelmező, sikeres vállalkozást indíthasson a barátaival. Mindenesetre az ilyen tipusú szolgáltatás azért nagyon jó, mert kis tőkeigénnyel, alacsony költséghányaddal, viszont sok élőmunka ráfordítással (különösen a vállakozó(k) részéről) garantálhatja az üzleti eredményt.
...
[/quote]
Igen, igen, más építő jellegű javaslatot is szivesen várok.
idézet:
Ezt írta RDaneel:
És most jön majd az EVA...
Fiktív számlagyárat kell nyitni!
Tuti biznic...[/quote]
Nem is nagy befektetés, csak kicsit rizikós
idézet:
Ezt írta computerapeuta:
Egy pár gondolatomat szeretném megosztani veletek.
....
5. egy vállalkozás indításában sokszor nem a pénz és az ötlet a legfontosabb, hanem, hogy kiválaszd azt a pár megbízható embert, akivel közösen, vagy mint alkalmazottként együtt fogsz dolgozni. Ez a hihetetlen nehéz. Már több olyan ismerősöm is van, akit kifosztott a társa!!! (korábban országos barátja) vagy mint a fórumon is irtátok az alkalmazott lenyúlta az ügyfél és beszállítói adatbázist és új vállalkozást kezdett. Figyelmetekbe ajánlom a support kérdéshez, hogy az ügyfél mindig a kijáró kollégával kerül kapcsolatba, és semmibe veszi a tulaj befektetéseit. Ez csak akkor van másképp, ha nem mindig ugyanaz a szervízest küldöd ki. Ezzel viszont sokat vesztesz megint, mert a következő szaki nem lesz mindig képben, és az ügyfél sem lehet olyan bizalommal a cég felé. Na ez a 22-es csapdája.......[/quote]
2. egyenlőre részben még az otthonikakra támaszkodik mindenki, szóval nem akarok én azonnal milliomos lenni (bár jó volna)
3. egyetértek.
4. én csak egy 5letet vetettem fel, és vártam a reakciókat.
5. ez elgondolkodtató.
idézet:
Ezt írta GprsZool:
Helloka emberek.
...
2 hét mire megjön és még hülyének is néznek (gyanusan acorpos az ürge), pl a multkor meg akarta nekem magyarázni, h. az acorp tápok milyen király vasak. Na ekkor mondtam hogy thx hello.
[/quote]
Erről már engem is megakartam győzni. Még hajtogatta is, hogy 2 év garral adják
idézet:
Ezt írta GprsZool:
Amiben én gondolkodtam az a vidéki(értsd városom környéke) kistelepülések ellátása olyatán formában hogy weben megnézi vagy havertól beszerzi, illetve telefonon megkérdezi az árat és megrendeli, erre ki kell valami jogi agyalást találni, hogy ne legyen az, hogy megrendeli a pIV 2,4-et 3 Gb Rambussal és nem jattol.fö a bizalom elven. Szal interneten megjelenni egy [url="http://"http://rootcomp.fw.hu"]x[/url] siteon és ha jó akkor merketinget is meg lehet oldani olcsóból egy kissebb városban ez nem gond (pl az autós ötlet ahol nem kell feltétlen telematricázni a gépet, csak egy url elég lehet). Tehát a soxor emlegetett lakásból árulás bizonyos formája ez, tudom nem tul jó, de a közalkalmazotti minimálbérből nem lehet ugrálni.
![]()
...
[/quote]
Ilyesmire is gondoltam én is részben.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de nem akartam 4-5 részben válaszolni.
Elküldve: 2002. 08. 27. 15:35
Elküldve: 2002. 08. 27. 15:57
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Nem is nagy befektetés, csak kicsit rizikós.[/quote]
Van olyan "válfaja" ami nem rizikós...
De pofa kell hozzá az biztos!
Üdv,
Daneel
Elküldve: 2002. 08. 27. 15:59
idézet:
Még egy ötletem van. Olyan vállalkozást indítasz, ami azzal foglalkozik, hogy ötleteket szabadalmaztat, aztán eladja azokat. Itt elsősorban számítástechnikai ötletekre kell gondolni, amolyan apróságokra, amilyenek nem sok embernek jutnának eszébe.[/quote]
Ez az, majd ezt az ötletet is eladom.
Elküldve: 2002. 08. 27. 16:18
Elküldve: 2002. 08. 27. 16:25
idézet:
Alapíts szmájligyárat. A sok fórum biztos hasznát venné.[/quote]
Vagy pedig kommentezzem fel a világot? (hogy ne legyen az aláírásod valós)
Elküldve: 2002. 08. 27. 16:55
Elküldve: 2002. 08. 27. 17:05
idézet:
Rendben, ha megteszed, javítom (az biztos, hogy nekem lesz kevesebb dolgom), de fizetni nem fogok érte.[/quote]
Akkor nem csinálom...

Súgó
A téma zárva.