idézet:
Ezt írta Jahno:
Én meg éppen azért határoztam el, mert most van padlón az anyagi helyzetem, úgyhogy már mindegy is. Majd estére beszámolok a projektekről.[/quote]
Érdeklődéssel várom.
Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek
Elküldve: 2003. 11. 15. 11:31
Elküldve: 2003. 11. 17. 12:16
idézet:
Ezt írta Suicide:
Többiek?[/quote]
Én azóta online szívok. Zsír új laptop, XP Prof kifizetve rá, én úgy jöttem ide a céghez, hogy már midnen be van rajt lőve, rakjam hálóba... botolt is róla a warez XP, én meg lestem. Este 6 óra, főnök meg már arra ugrott, mikor emlegettem, hogy ma ebbőkl gép nem lesz. De kicsikartánk belőlünk szívjnak szét.
Igyexem mesélni![]()
Elküldve: 2003. 11. 17. 16:48
Csak nem megcsinalta valaki kozuletek?
Udv
Nagyi
Elküldve: 2003. 11. 17. 20:44
idézet:
Ezt írta Nagyika:
Minap lattam valamelyik ujsagban, egy ceg hirdeteset, hogy lehet 0-24 oraban telefonon segitseget kerni, vagy hazhoz hivni szamitogepszerelo emberket.
Csak nem megcsinalta valaki kozuletek?
Udv
Nagyi[/quote]
Legközelebb lökjed ide, múltkor is láttam hirdetést, hogy HW beszerelés 500 forint, meg ilyesmi, a végén kihívom valam konfighoz, aztán szarért megcsinálják. Gondolom éjjel-nappalosban vagy kókler melót csinálnak, vagy horror áron.
Érdemes feltúrni a piacot, hogy mik vannak.
Elküldve: 2003. 11. 17. 22:02
idézet:
Ezt írta Jahno:
Gondolom éjjel-nappalosban vagy kókler melót csinálnak, vagy horror áron.
Érdemes feltúrni a piacot, hogy mik vannak.[/quote]
[url="http://"http://www.drpcwow.com/Hungary/indexhuti.php"]http://www.drpcwow.c...y/indexhuti.php[/url]
Azert ez sem lehet semmi.
Megneznek magamnak egy ilyen "doktor"-t.
Udv
Nagyi
Elküldve: 2003. 11. 17. 23:32
idézet:
Ezt írta Suicide:
Többiek?[/quote]Én mivel nagy a távolság, kevés a pénz és még tanulok is nem indítottam vállalkozást a haverokkal. Inkább elkezdtem dolgozni heti 2-3 napban kb. 4 és fél hónapja. Jó gyakorlatnak, legalább lesz némi tapasztalatom mire diplomához jutok. Jól jön a pénz is, tetszik is a meló amit csinálok, xal elégedett vagyok.
Elküldve: 2003. 11. 17. 23:59
Idézet: Ez írta Nagyika:
Azert ez sem lehet semmi.
Megneznek magamnak egy ilyen "doktor"-t.
Udv
Nagyi
A Dr.PC WOW alapképzés díja:
Távoktatás formájában, magyar nyelvu tananyaggal: 13 000,-Ft, külföldrol 96 USD. >> Megrendelés
Tantermi keretek között: 25 000,-Ft >> Jelentkezés
...
Az általad toborzott ügyfelek és munkatársak után a Dr.PC WOW minden esetben 1000,-Ft jutalékot fizet részedre!
...
Valahonnan olyan ismerősek ezek a szövegek.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 20:26 -kor
Elküldve: 2003. 11. 18. 00:31
idézet:
Ezt írta Hasse:
A Dr.PC WOW alapképzés díja:
Távoktatás formájában, magyar nyelv? tananyaggal: 13 000,-Ft, külföldr?l 96 USD. >> Megrendelés
Tantermi keretek között: 25 000,-Ft >> Jelentkezés
...
Az általad toborzott ügyfelek és munkatársak után a Dr.PC WOW minden esetben 1000,-Ft jutalékot fizet részedre!
...
Valahonnan olyan ismerősek ezek a szövegek.[/quote]
Naja. Miért gondolom azt, hogy a Dr.PC-nek mostanában nem megy a szekér?! :confused:
Elküldve: 2003. 11. 23. 20:04
User1: Összebarmolja a vindózt, mondom viszem javítani, 12ezer+ÁFA lesz egyben plusz ha kel, akkor anyag. Gépet elvinni nem engedni, közlöm, hogy akkor szigorúan 4ezer+ÁFA/óra, és legyen internet. Ok, internet állítólag van, kb. 3-4 órát fogok kavarni, plusz anayag.
Persze a lap szállt el, adatot menteni csak hálón keresztül tudtam, 2 giga valami 4 óra alatt mászott át. Internet csak atzon a gépen volt, amit éppen szétkaptam, így laptop elővesz. Jahh, csak könyvelési időszak volt, minden bejövő hívásnál dobta a netet. Analóggal amúgy is jó móka ATI drivert vadászni.
Közben kitalálták, hogy van számgépes ügyfelük, és majd szerznek lapot. Itt márnem értettem, hogy akkor a melóval miért nem szívnak ők. Sebaj, nekem fizessenek. Fel is ajánlottak kétféle lapot, egyik típusa Acorp volt, másik meg "VIA". Tőlem kaptak GigaByte-ot, újat.
Tagnak felvázoltam, hogy Win98-at kikiáltani szervernek elég meredek, többi gépben vargánya táp, persz mindent megígért, hogy ősszel visszatérünk, bővítünk, lesz író, vírusölő, én meg persze nem hittem el. Pár hét múlva ugrott egy táp, majd a Sony48-as CDrom.
A pénzemért hetente odajártam, volt vinnyogás, hogy sok óra volt, nem ennyit saccoltam. Aztán mit ad isten, ősszel elszállt a "szerver". BADos lett a HDD. Ennek a javítását nem kapkodtam el, mivel PIV-es volt a gép, ment az ajánlat, hogy Win2k-t, XP-t rá, tükörbe a HDDt-. Persze "gyors és költséghatékony" megoldás kellett, lett Win98, egy diszken, most megígérték, hogy November felé lesz bővítés, Wi2k, ilyesmi. Azóta sem kerestek, számlát sem fizették.
User2: Egyik cége vett WinXP Prof-ot, meg DVD-t, ilyesmit, majd utalásos számla kézbevétele után kitalálta, hogy a másik cége szeretné ezt kifizetni. mondom ok, sztornó, megírom oda. Nem, Ő oda is ki akart állíttatni ilyen számlát, ami már két számla, de csak az egyiket szeretné kifizetni. Ez tavasszal volt, azta megy a vita, hogy kinek az annyát...
Elküldve: 2003. 11. 23. 20:16
Hálózattal tömény szopás volt, hiába mindenhol Win2k, SP4 telepítése közben kékülés, dll hiba, vagy csak szimplán eltűnt utána a partíció. 2 ember, egyész hétévégs projektje, de jó vastag összegben matekoztunk.
Felvázoltuk, hogy a szerver még nem minden, 5 perc egy xls megnyitása, fagyós szar kliensek, stb.
Ezután papírmunka, ajánlat hegyek gépekre, bővítésre, vírusölőre, mindez Budapesttől 200 kilométerre, 2 naponta leautózva "beszélgetni". sokra nem jutottunk, most lejárt a szerver próbaideje, az időt húzzák, gépet nem vesznek...
Most két hete felvettek egy local rendszergazdát vagy mit, kicsit nagyarcú, meg egy Outlookot nem tud beállítani. Félrehívtam, mondtam, hogy hozunk 14 zsír új gépet, 3 év helyszíni garival, XPvel, ezt gyerekjáték üzemeltetnie, legnagyob baja az lesz, hogy beszorul a papír a nyomtatóba. Akik a vállalatirányítási SW-tt csinálják ugyanezt mondták, hogy így lehetne dolgozni.
Erre a gyeerk előadja a főnöknek, hogy baromság, nem kellenek új gépek. Kész, közötük, hogy akkor kivonulunk a piacról, oldják meg. Most kértek ajánlatot irodai gépnek jó erős Geforce-al, 2.6-os PIV-el, Abit lappal, 128 rammal... Szóval fasza kis konfig ja
Szerverre további egy hetet kértek, azzal húzva, hogy így fele munkát kifizetik, a határidő szerda délben jár le, ha kihúzzunk, nincs egy fia lóvé sem, de cégnél egy hétre megáll az élet. Cserébe a rencergizda ott van már 4 hete, ez alatt azt rakott össze, amit csak akart
Ajánlatnak meg szalagos egység kell Nekik, webes ssl-s levelezés cégen belül, meg egy csomó feltétlen "fontos" dolog mint pld. most ISDN-es net van, de egyszerre akar rádiós netet, ISDN-t, meg béreltvonalat is, egy bizonyos könyvtárban a 7 napnál régebbi filék automatice törlődjenek, meg a fene tudja, hogy milyen megfejtéseket arra a szerverre, amit még ki sem fizettek...
Valahol itt tartunk. De töretlenül, cégünk fejlődik, a zasszony 1 év múlva ide akar jönni titkárnőnek, ha boltot nyitunk, akkor mi leszünk a legdrágábbak a városban, de ki lesz nyalva a vevő segge, és a legjobbat kapja, legjobb hozzáállással.
Elküldve: 2003. 11. 24. 11:30
idézet:
Ezt írta Jahno:
Cég1: ....[/quote]
Szerződés ? biztosítékok meg ilyesnik voltak?
Elküldve: 2003. 11. 24. 11:43
idézet:
Ezt írta szaki:
Szerződés ? biztosítékok meg ilyesnik voltak?[/quote]
idézet:
Ezt írta szaki:
Szerződés ? biztosítékok meg ilyesnik voltak?[/quote]
Elvileg volt, csak utolsó pillanatban nem lett aláírva... Az egész melót egy héttel előbbre hozták, mert sürgős, szerver már hiába volt készen, ahhoz emberanyag, meg idő kell, a papírmunkát elküldtük pdf-ben, én pénteken lementem, aztán mire körbeértem a gyárban arra minden illetékes felszívódott.
A felhasznált anyagot kifizették, abból is volt szép számmal, ha meg szerződésre hivatkoznánk, akkor ugye még ennyi pénz sem járna, így sajna cégen belül sem tudunk megegyezni, haver menne a kevesebb, de biztosabb lóvéra, én meg már úton lennék bontani, többet ne húzzák az időm, meg az idegeim. Szerződéstől lehet, hogy egy jobb ügyvéd hanyattesne a röhögéstől, de legközelebb majd annak a díját is hozzávesszük a számlához.
Napokon belül kiderül, hogy mi pénz kapunk, ha itt van a számlán, akkor lesz bontás vagy újabb fizetés jól.
Elküldve: 2003. 11. 25. 20:09
idézet:
Ezt írta Jahno:
Elvileg volt, csak utolsó pillanatban nem lett aláírva... minden illetékes felszívódott. A felhasznált anyagot kifizették, ........Napokon belül kiderül, hogy mi pénz kapunk, ha itt van a számlán, akkor lesz bontás vagy újabb fizetés jól.[/quote]
Legalabb az anyag megterult ennek orulni kell. Szerzodes meg itt nalunk sokat nem oszt szoroz. Kiveve ha van benne aprobetus resz)
Elküldve: 2003. 11. 25. 21:20
idézet:
Ezt írta szaki:
Legalabb az anyag megterult ennek orulni kell. Szerzodes meg itt nalunk sokat nem oszt szoroz. Kiveve ha van benne aprobetus resz)[/quote]
ezekben meg azt nem értem, hogy egy csomó helyen tök jól lehet szerződés nélkül is melózni, aztán fizetnek korrekten.
Elküldve: 2003. 11. 26. 22:29
idézet:
Ezt írta Jahno:
ezekben meg azt nem értem, hogy egy csomó helyen tök jól lehet szerződés nélkül is melózni, aztán fizetnek korrekten.[/quote]
5 eset utan meglatjuk ... szerzodes azert is jo mert csak azt kerhetik ami levan irva tobbet nem ... csak plusz penzert.
Elküldve: 2004. 01. 21. 18:29
idézet:
Ezt írta Jahno:
Elvileg volt, csak utolsó pillanatban nem lett aláírva... Az egész melót egy héttel előbbre hozták, mert sürgős, szerver már hiába volt készen, ahhoz emberanyag, meg idő kell, a papírmunkát elküldtük pdf-ben, én pénteken lementem, aztán mire körbeértem a gyárban arra minden illetékes felszívódott.
A felhasznált anyagot kifizették, abból is volt szép számmal, ha meg szerződésre hivatkoznánk, akkor ugye még ennyi pénz sem járna, így sajna cégen belül sem tudunk megegyezni, haver menne a kevesebb, de biztosabb lóvéra, én meg már úton lennék bontani, többet ne húzzák az időm, meg az idegeim. Szerződéstől lehet, hogy egy jobb ügyvéd hanyattesne a röhögéstől, de legközelebb majd annak a díját is hozzávesszük a számlához.
Napokon belül kiderül, hogy mi pénz kapunk, ha itt van a számlán, akkor lesz bontás vagy újabb fizetés jól.[/quote]
Kicsit régen volt mi lett a meoval? ezzel? Kiváncsi vagyok
Elküldve: 2004. 01. 21. 20:59
idézet:
Ezt írta adamsky:
Kicsit régen volt mi lett a meoval? ezzel? Kiváncsi vagyok[/quote]
Kértek párszor pár hét haladékot, aztán eccer mérges lettem, mondtam hogy holnap reggel ott vagyok a gépért. Persze rákérdeztek, hogy milyen gépért, én meg felvázoltam, hogy a szerverért, ami kölcsibe ott van, egy hónapja lejárt a próbaidő, aztán mivel a miénk, itt megg kellene a cégbe, megyek érte. Egyből fizették. Vagyis kis csúszással, meg mivel az ára 1 éves supportot is tartalmazott, de közben szereztek egy local rendszergazdát, így support miatt lelakudtak 20 rugót.
Szvsz el lett rendezve rendesen, csak imádom, mikor húzzák az időt, és megy a kavarás.
Jelentem összes állandó megrendelőnk ki lett hajigálva, egyik nagyobb cégünk havi 30 rugóért szerzett embert, nai 5 órát melózik érte, és ért hozzá, mint állat. Szerintem hamar rájön, hogy ilyen tudással néha 1 nap alatt is megkeresheti a zösszeget, aztán otthagy mindenkit a fenébe.

Súgó
A téma zárva.