HWSW Informatikai Kerekasztal: BMF-NIK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BMF-NIK Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 19. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 05. 18. 13:37

annó mikor én csináltam, akkor szigósokkal együtt írtuk. fnyg bandát az első két sorba ültették az audmaxban, aztán hajrá. bent volt az összes szoftszigón érintett gyaktanár, de mindenki a szigósokkal foglalkoztak. Nagyon durván copy-pasteolt mindenki az első két sorban, és szerintem ezt tudták a tanárok is :Đ Csink meg SzabóZS köbö ott állt előttünk a tanári asztalnál, tőlünk kb 1,5-2 méterre, és köbö leszrta az egész fnyg-s mókát :) mint ahogy Csink is ... ezt a tárgyat max akkor lehet elszúrni, ha rossz anyagból puskázik valaki :dry: :laugh:

-C0pp3rM!n3-

Igen én ezért nem vettem fel keresztfélévre az fnyg-t, mert tudtam hogy szigósokkal írják a vizsgát és ugye akkor sok tanár van bent... Hát mikor haverok megcsinálták puskával az fnyg-t a szigó alatt akkor már bántam, de normál fnyg vizsgán se volt gáz nyáron :)

#2282 Felhasználó inaktív   PowerFanatics 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 19. 10:06

Én kérdeznék már egy olyat Archi II. -vel kapcsolatban ( mert még senki nem adott nekem 2 egyforma választ rá :D )

Hogy ha pl elmegyek 05.24-én ( neptun szerint első vizsga alkalom ) Broczkó féle vizsgára de a Koschek részből 06.12-én (neptun szerint 2. vizsga alkalom csak ugye a broczkó időpont van a neptunban) akarok, akkor így 2x kell jelentkeznem és bekerül a neptunba az első vizsgára az 1-es vagy mindenképp csak akkor fog jegy bekerülni ha már voltam mindkettőből?

#2283 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: PowerFanatics - Dátum: 2012. 05. 19. 11:06

Én kérdeznék már egy olyat Archi II. -vel kapcsolatban ( mert még senki nem adott nekem 2 egyforma választ rá :D )

Hogy ha pl elmegyek 05.24-én ( neptun szerint első vizsga alkalom ) Broczkó féle vizsgára de a Koschek részből 06.12-én (neptun szerint 2. vizsga alkalom csak ugye a broczkó időpont van a neptunban) akarok, akkor így 2x kell jelentkeznem és bekerül a neptunba az első vizsgára az 1-es vagy mindenképp csak akkor fog jegy bekerülni ha már voltam mindkettőből?

Koschekes-re _soha_ nem kell jelentkezni, nem is tudnál szerintem, mert ha jól emlékszem csak a Brockós vizsgák időpontjai kerülnek be a neptunba, ezáltal Koschekes részt csak el kell menni és megírni, amikor tetszik. Broczkós-ra mindig kell jelentkezni, akkora amikor írni akarod. Jegy csak akkor kerül be, ha van eredményed Broczkós és Koschekes részből is. (1 éve legalábbis még így volt.)

+: Nem kell egy héten/egyszerre/semmilyen összefüggésben meglennie a két vizsgának. Csak az a lényeg, hogy az adott félévben meglegyen, különben bukta az egész.

Szerkesztette: sadam 2012. 05. 19. 11:03 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2284 Felhasználó inaktív   PowerFanatics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 05. 19. 11:59

Koschekes-re _soha_ nem kell jelentkezni, nem is tudnál szerintem, mert ha jól emlékszem csak a Brockós vizsgák időpontjai kerülnek be a neptunba, ezáltal Koschekes részt csak el kell menni és megírni, amikor tetszik. Broczkós-ra mindig kell jelentkezni, akkora amikor írni akarod. Jegy csak akkor kerül be, ha van eredményed Broczkós és Koschekes részből is. (1 éve legalábbis még így volt.)

+: Nem kell egy héten/egyszerre/semmilyen összefüggésben meglennie a két vizsgának. Csak az a lényeg, hogy az adott félévben meglegyen, különben bukta az egész.

Köszi a választ, én is így gondoltam a leglogikusabbnak, csak már hallottam annyi féle variánst hogy nem voltam benne biztos :D:D

#2285 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 09:08

Valaki feltudna világosítani az angol tárggyakkal kapcsolatban:

- Nincs angol nyelvvizsgám jelenleg.
- Van már DMLA (Angol)-om ezáltal a kritériumtárgy az okés. (Anno valami kérvénnyel még sikerült felvenni kritériumtárgyat, úgy, hogy nem volt se szintfelmérőm, se "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvem" sem előtte).
- Csináltam most március körül egy szintfelmérőt, hogy tudjak felvenni ilyen "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvet" (kezdő, középhaladó, haladó), mert, hogy gondolom ennek is megkell lennie.

A kérdéseim:

Kezdő és középhaladó rossz időpontban van. A haladó jó lenne.
Jelent itt valamit az a besorolás, hogy haladó? Tehát csak halál prok mehetnek oda?
Illetve Strauss Matthew-ról van valakinek infoja?

Más: abban az esetben, ha pl. nyáron lenyelvvizsgázom, akkor ilyen "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvet" egyáltalán nem kell csinálnom?
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2286 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 11:19

Sikerült összehozni egy hibátlan tárgyfelvételt, konkrétan észre sem lehetett venni, hogy tárgyfelvétel van. :-) Mire végzem a sulival jó lesz a neptun is.

#2287 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 06. 13. 10:08

Valaki feltudna világosítani az angol tárggyakkal kapcsolatban:

- Nincs angol nyelvvizsgám jelenleg.
- Van már DMLA (Angol)-om ezáltal a kritériumtárgy az okés. (Anno valami kérvénnyel még sikerült felvenni kritériumtárgyat, úgy, hogy nem volt se szintfelmérőm, se "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvem" sem előtte).
- Csináltam most március körül egy szintfelmérőt, hogy tudjak felvenni ilyen "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvet" (kezdő, középhaladó, haladó), mert, hogy gondolom ennek is megkell lennie.

A kérdéseim:

Kezdő és középhaladó rossz időpontban van. A haladó jó lenne.
Jelent itt valamit az a besorolás, hogy haladó? Tehát csak halál prok mehetnek oda?
Illetve Strauss Matthew-ról van valakinek infoja?

Más: abban az esetben, ha pl. nyáron lenyelvvizsgázom, akkor ilyen "kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvet" egyáltalán nem kell csinálnom?

Hm, annó angolból nekem sem volt nyelvvizsgám, németből viszont igen.
Nekem a következő volt az út:
- angol nyelv (?) (akkor még 3 kreditért, asszem szabválként volt hirdetve)
- angol nyelvű szabvál tárgy (ISAFI-t nyomtam).

Ennyi. Én majdnem mentem Matthew-hoz, és még ilyen szintfelmérőt sem írtam meg (dobtam neki egy emailt, hogy lassan 3 éve dolgozok egy amcsi cégnél és napi szinten használom + gimiben tanultam 4 évet, trallala ... elfogadta, mondta mehetek nyugodtan). Szóval szal szerintem dobj neki egy emailt, hogy mi a helyzet, és mit ajánl. Rendes nagyon, nem fog elhajtani.

Ha nyelvvizsgát teszel, akkor nem. Az csak azoknak kell elvileg (?), akiknek vagy nincs angol nyelvvizsgájuk, vagy nincs egyáltalán nyelvvizsgájuk.

-C0pp3rM!n3-

#2288 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 18:06

Azon gondolkodom, hogy nyáron kellene angolt tanulni - majd kiderül, hogy mi lesz belőle - magántanárnál, nem hiszem azért, hogy szeptemberig meg lenne a nyelvvizsgám, de egy jó szintet elérhetek, szóval akkor már nem lenne gázos a haladó szint sem, év végéig meglenne a nyelvvizsga és végülis így jól is jön ez a kurzus. :-)

#2289 Felhasználó inaktív   Khian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 06. 13. 09:08

Mivel írtad, hogy a kritériumtárgyad már megvan a DMLA-val, ezért neked egyáltalán nem kell megcsinálnod a szaknyelvi kurzust, függetlenül attól, hogy van-e nyelvvizsgád vagy nincs. A szaknyelvi kurzust azoknak kell teljesítenie akiknek nincsen nyelvvizsgájuk és fel szeretnének venni kritériumtárgyat (mivel az előfeltétele vagy a nyelvvizsga vagy a szaknyelvi kurzus teljesítése), mivel neked ez már megvan ez már nálad nem gond.

#2290 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Khian - Dátum: 2012. 06. 14. 08:45

Mivel írtad, hogy a kritériumtárgyad már megvan a DMLA-val, ezért neked egyáltalán nem kell megcsinálnod a szaknyelvi kurzust, függetlenül attól, hogy van-e nyelvvizsgád vagy nincs. A szaknyelvi kurzust azoknak kell teljesítenie akiknek nincsen nyelvvizsgájuk és fel szeretnének venni kritériumtárgyat (mivel az előfeltétele vagy a nyelvvizsga vagy a szaknyelvi kurzus teljesítése), mivel neked ez már megvan ez már nálad nem gond.

Ez igaz, viszont ilyen belekötési felületet nem szeretnék hagyni, hogy majd utolsó félévben kapjak egy mailt a TO-tól, hogy hát hogyan lehet, hogy van nekem kritérium tárgyam, azt az angol kurzust csak megkellene csinálni előtte. :-)
Egy év maradt hátra: szakdolgozat, szakirányos tárgyak, angol nyelvvizsga és utána Államvizsga, többi más minden megvan.
Most tárgyfelvételnél éreztem, hogy ez már eléggé az utójáték és, hogy végigvittem a NIK-et. :-D

#2291 Felhasználó inaktív   Khian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 06. 14. 09:19

Ez igaz, viszont ilyen belekötési felületet nem szeretnék hagyni, hogy majd utolsó félévben kapjak egy mailt a TO-tól, hogy hát hogyan lehet, hogy van nekem kritérium tárgyam, azt az angol kurzust csak megkellene csinálni előtte. :-)
Egy év maradt hátra: szakdolgozat, szakirányos tárgyak, angol nyelvvizsga és utána Államvizsga, többi más minden megvan.
Most tárgyfelvételnél éreztem, hogy ez már eléggé az utójáték és, hogy végigvittem a NIK-et. :-D

Belekötni nem tudnak már csak azért sem, mert amikor azt teljesítetted, akkor még nem volt szaknyelvi kurzus, meg az egész kritériumtárgy felvétel nem volt ennyire megszigorítva. Vannak olyan ismerőseim, akik ebben a félévben vették fel a Cisco I.-et (ugye nem neptunban kellett jelentkezni, hanem összegyűjtötték a neveket és Fehér Gyulának elküldték és a TO-sok rakták fel őket a kurzusra) és mivel az angol nyelvű, így elfogadták kritériumtárgynak, pedig nekik sincs nyelvvizsgájuk, se szaknyelvi szintfelmérőjük. Nekem még az IBA 1,2 és Archi3 is hátravan (plusz még egy Archi2 Broczkós vizsga ma :) ), meg ugyanazok amik neked (vicces, hogy a szakirányos tárgyat csak fel tudtam venni IBA 1 nélkül is)

#2292 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Khian - Dátum: 2012. 06. 14. 09:44

Belekötni nem tudnak már csak azért sem, mert amikor azt teljesítetted, akkor még nem volt szaknyelvi kurzus, meg az egész kritériumtárgy felvétel nem volt ennyire megszigorítva. Vannak olyan ismerőseim, akik ebben a félévben vették fel a Cisco I.-et (ugye nem neptunban kellett jelentkezni, hanem összegyűjtötték a neveket és Fehér Gyulának elküldték és a TO-sok rakták fel őket a kurzusra) és mivel az angol nyelvű, így elfogadták kritériumtárgynak, pedig nekik sincs nyelvvizsgájuk, se szaknyelvi szintfelmérőjük. Nekem még az IBA 1,2 és Archi3 is hátravan (plusz még egy Archi2 Broczkós vizsga ma :) ), meg ugyanazok amik neked (vicces, hogy a szakirányos tárgyat csak fel tudtam venni IBA 1 nélkül is)

Persze azért az lehetett gondolni, hogy nem fogja senki komolyan venni ezeket az előkövetelményeket (meg elég durva is lenne itt a végén a ledobálás), de igazából ledobhatnák a fél szakirányt (valszám miatt ugyebár sok mindenkinek nincs IBA I. szerintem) és egy szava sem lehetne senkinek, mert jogos lenne, ami egyből plusz féléve(ke)t jelentene egy új szakirány miatt. Szeretném kizárni az ilyen esetek lehetőségét is, azért kérdeztem rá erre anno.:) Mondjuk én előző félévben megcsináltam IBA I.-et.

#2293 Felhasználó inaktív   Khian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 05:31

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 06. 14. 11:08

Persze azért az lehetett gondolni, hogy nem fogja senki komolyan venni ezeket az előkövetelményeket (meg elég durva is lenne itt a végén a ledobálás), de igazából ledobhatnák a fél szakirányt (valszám miatt ugyebár sok mindenkinek nincs IBA I. szerintem) és egy szava sem lehetne senkinek, mert jogos lenne, ami egyből plusz féléve(ke)t jelentene egy új szakirány miatt. Szeretném kizárni az ilyen esetek lehetőségét is, azért kérdeztem rá erre anno.:) Mondjuk én előző félévben megcsináltam IBA I.-et.

Igen, én is reménykedtem benne, hogy ezt nem fogják komolyan venni, főleg amikor Póserné első óráján kiderült, hogy mennyiünknek nincs meg az IBA, de mostmár azért nyugodtabb vagyok, hogy megvan a valszám és fel tudtam venni az IBA-t.

#2294 Felhasználó inaktív   RichyL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 06. 19. 19:10

Sziasztok!

A sulis levlisták megint le vannak halva? Na mindegy... Költői volt a kérdés...

Valakinek nincs véletlenül bármilyen használható jegyzete/hangfelvétele/bármi mása architektúrák 3-ból a Platforms anyaghoz? Nagyon hálás lennék érte így államvizsga előtt :)

#2295 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: RichyL - Dátum: 2012. 06. 19. 20:10

Sziasztok!

A sulis levlisták megint le vannak halva? Na mindegy... Költői volt a kérdés...

Valakinek nincs véletlenül bármilyen használható jegyzete/hangfelvétele/bármi mása architektúrák 3-ból a Platforms anyaghoz? Nagyon hálás lennék érte így államvizsga előtt :)

ha jól tudom, akkor az 2012 elejétől lett bevezetve, ergó esélyes, hogy aki előző félévben államvizsgázott, és az archi3-at is akkor csinálta, neki lesz. én kiestem ebből a körből, 2k11-ben csináltam az archi3-at, akkor még más volt picit, és az arra épülő AV-tételsor is ezáltal más volt.

-C0pp3rM!n3-

#2296 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 09:37

BSC
OE NIK A-N-Á mérnök informatikus (Budapest): 318
OE NIK A-N-K mérnök informatikus (Budapest): 317
OE NIK A-E-Á mérnök informatikus (Budapest): 281
OE NIK A-E-K mérnök informatikus (Budapest): 283
OE NIK A-N-Á mérnök informatikus (Székesfehérvár): 251
OE NIK A-N-K mérnök informatikus (Székesfehérvár): 240

MSC
OE NIK M-N-Á mérnök informatikus: 71

-C0pp3rM!n3-

#2297 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 12:11

Kép

(ez ex-Bankisok neveben)

Speciel nalunk az egyik legjobb tanulo egy leanyzo volt... ;-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2298 Felhasználó inaktív   zizinik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 26. 20:25

Szia,

Bocs, h ezzel zavarlak nyáron, de az IRM-es cuccokat elérhetővé tudnád tenni, ha még megvannak? Én a linken már csak az archikat látom.
Köszi előre is.

Üdv

#2299 Felhasználó inaktív   zizinik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 26. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 04. 21. 22:19

na, sikerült összeszednem, itt fent van minden:

http://coppermine.comlu.com/av/

Allamvizsga.zip: ez kb egyben minden, archi1-2-3 és IRM, de az IRM nem a kidolgozott, csak témakörök
allamvizsga_archi_01-32[1].pdf:ez az archi 1-2 tételek kidolgozva, az archi1-2 jegyzetek alapján
Architektúra III jegyzet.doc: ezt én raktam össze, Sima 2k11-es archi3 előadásainak hanganyaga alapján (2k11-es tételsorhoz)
cisco.ZIP: IRM-es tételek
IR.ZIP: IRM-es tételek szintén, de ebben van olyan, ami a cisco.zip-ben nincs benne (és fordítva)
IRM1-36.doc: cisco.zip és ir.zip összerakva egybe.

have fun :)

-C0pp3rM!n3-

Szia,

Bocs, h ezzel zavarlak nyáron, de az IRM-es cuccokat elérhetővé tudnád tenni, ha még megvannak? Én a linken már csak az archikat látom.
Köszi előre is.

Üdv

#2300 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 26. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: zizinik - Dátum: 2012. 08. 26. 21:32

Szia,

Köszi előre is.

Üdv

feltettem őket (nemtom miért kerültek amúgy le)

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.