HWSW Informatikai Kerekasztal: BMF-NIK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BMF-NIK Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 30. 11:03

https://neptun.uni-o...izsgaszabalyzat

2012. szeptember 1. után beiratkozóknak:
- 2 kritériumtárgy kell most már.

bannolás:
- 5 vizsga/tárgy után
- 6 tárgyfelvétel/tárgy után
- 12 félév után (BSC)

átsorolás:
- utolsó 2 aktív félévben 30 teljesített kredit alatt, illetve egy bizonyos teljesített kreditindex átlag alatt.

Szerkesztette: sadam 2012. 08. 30. 11:14 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2302 Felhasználó inaktív   PowerFanatics 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:22

Sziasztok!
Archi 3 ZH / Vizsga kérdései esetleg valakinek vannak? :)
Nagyon szépen megköszönném.

#2303 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: PowerFanatics - Dátum: 2012. 10. 02. 18:22

Sziasztok!

nekem csak régi van, de nem érdemes kérdések alapján tanulni belőle, archi3-at meg kell érteni, mert ott összefüggéseket meg miérteket kérdeznek (ha Sima vizsgáztat még ... )

-C0pp3rM!n3-

#2304 Felhasználó inaktív   derwer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: PowerFanatics - Dátum: 2012. 10. 02. 17:22

Sziasztok!

Én is azt mondom, hogy archi3nál nem kérdésekre kell készülni, hanem tudni kell az anyagot. Kérdésekből amúgy is szinte nulla az ismétlés, a tananyag is változik, ráadásul jó az anyag, és ÁV-n is kegyetlenül rád mászik Sima, ha nem megy... Tehát minden arról szól, hogy ezt tudni kell, mese nincs.
Ettől függetlenül pár kérdést azért találsz a 2007es levlista arhívumában, pl tőlem is. ;)

Derwer

#2305 Felhasználó inaktív   PowerFanatics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 04. 14:07

Köszönöm a tanácsokat :) éreztem az eddigi előadások alapján hogy a Sima nem kiszámítható számonkérésnél ,de hogy ennyire :D

#2306 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 20:46

Ha jól tudom nemrég óta van Archi3-ból ZH - talán tavaly volt először - és jól emlékszem, hogy valaki tavaly azt mondta nekem erről, hogy nem volt semmilyen következménye annak, hogy hogyan sikerült? Tehát az aláírást megkapta mindenki ZH-tól függetlenül?

szerk.: Egyébként így 4 hét után sokkal tanulhatóbbnak tűnik, mint Archi I-II. volt.

Szerkesztette: sadam 2012. 10. 08. 20:50 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2307 Felhasználó inaktív   derwer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 10. 08. 20:46

Ha jól tudom nemrég óta van Archi3-ból ZH - talán tavaly volt először - és jól emlékszem, hogy valaki tavaly azt mondta nekem erről, hogy nem volt semmilyen következménye annak, hogy hogyan sikerült? Tehát az aláírást megkapta mindenki ZH-tól függetlenül?

szerk.: Egyébként így 4 hét után sokkal tanulhatóbbnak tűnik, mint Archi I-II. volt.

Igen, tavaly volt ZH, aminek a végén Sima annyit mondott, hogy igazából csak egy teszt a önmagunknak, nem lesz kijavítva, lehet vinni is. (Bár Én már korábban megcsináltam, csak másodkézből tudom)
Ettől függetlenül lehet teszt, alájrásért is. Illetve a tesztet el lehet kerülni, ha figyletek rákon, a kérdésekre pedig válaszoltok, gondolkodtok.

És igen, az Archi3 jól tanulható, érdekes, hasznos. ;) De azért a teljes anyag megtanulásával megfogsz izzadni, ne félj. :p

Derwer

Szerkesztette: derwer 2012. 10. 08. 21:36 -kor

#2308 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: derwer - Dátum: 2012. 10. 08. 22:35

Igen, tavaly volt ZH, aminek a végén Sima annyit mondott, hogy igazából csak egy teszt a önmagunknak, nem lesz kijavítva, lehet vinni is. (Bár Én már korábban megcsináltam, csak másodkézből tudom)
Ettől függetlenül lehet teszt, alájrásért is. Illetve a tesztet el lehet kerülni, ha figyletek rákon, a kérdésekre pedig válaszoltok, gondolkodtok.

És igen, az Archi3 jól tanulható, érdekes, hasznos. ;) De azért a teljes anyag megtanulásával megfogsz izzadni, ne félj. :p

Derwer

Nem hiszem, hogy durvább lesz mondjuk, mint Archi2 vagy akár az 1.

Egyébként elég nagy pangás van itt mostanában: minden hwsw-s lediplomázott? :-)

#2309 Felhasználó inaktív   derwer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2012. 10. 11. 07:23

Nem hiszem, hogy durvább lesz mondjuk, mint Archi2 vagy akár az 1.

Egyébként elég nagy pangás van itt mostanában: minden hwsw-s lediplomázott? :-)

Más lesz. Archi1-2nél ha bemagoltad is vígan ment a dolog. Archi3nál kb semmit se lehet magolni és van amit neked kell kikövetkeztetned, döntened kell. No de túlmagyaráznom sem kell a dologt. ;)

A fórumról: fokozatosan egyre csökken(t) a létszám itt, ami felthetőleg azért alakult így, mert nincs reklámozva ez az oldal és a levlisták is ott vannak. De azért 1-2 ember még van, ha kérdezel/kérdeztek azért mindig jön válasz.

Derwer

#2310 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: derwer - Dátum: 2012. 10. 11. 09:02

Más lesz. Archi1-2nél ha bemagoltad is vígan ment a dolog. Archi3nál kb semmit se lehet magolni és van amit neked kell kikövetkeztetned, döntened kell. No de túlmagyaráznom sem kell a dologt. ;)

A fórumról: fokozatosan egyre csökken(t) a létszám itt, ami felthetőleg azért alakult így, mert nincs reklámozva ez az oldal és a levlisták is ott vannak. De azért 1-2 ember még van, ha kérdezel/kérdeztek azért mindig jön válasz.

Derwer

Nekem nem sok nyűgöm van már itt a végén, de én is beszoktam nézni néha.

#2311 Felhasználó inaktív   Cyberbird85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 12:36

Nah igen, Kissé tényleg kihalt a fórum.
Egyébként jól megszenvedtem, de sikerült leadni a szakdolozatot, remélhetőleg nem is lesz semmi gond vele.
Most próbálom magolni a rendszermérnök szakirány tételeit + Archi 1-2-3-at államvizsgához, illetve mivel az előző archi 3 vizsgám bebuktam, most a 23.-i archi vizsgára is igyekszem felkészülni.
Valami rohadt nehéz a dolog, mert bár a suli alatt ezek a legérdekesebb tárgyak (archi 3 + szakirány) mégis unalmas egy kicsit és az utolsó félévekben eltunyultam, és elszoktam a tanulástól, mert csak minimális szinten volt szükség rá, amiatt, hogy megcsúsztam, és így kevés tárgyam volt gyakorlatilag csak archi meg szabválok. (2008-ban kezdtem).
Érdekes egy élmény volt ez a 4.5 év, remélhetőleg nem lesz belőle 5, mert már nagyon unom.
Egyébként ahogy egyre közeledek a végéhez, úgy érzem egyre jobban, hogy nem sok értelme van a papírnak, azon kívűl, hogy bizonyos munkahelyeken egy kötelező pipa egy checkboxban.
Szerencsére mondjuk IT-ban inkább nézik a tapasztalatot és a tudást mintsem a papírt, csak nehéz ezt beleverni sok HR-es fejébe.

Ha nem ennyire a végén járnék már otthagytam volna a sulit és gőzerővel csak a munkára koncentrálnék, dehát ilyen közel azért ez már nem opció.

Nektek mi a tapasztalatotok, hogy álltok?
Esetleg államvizsgával kapcsolatos élmények?
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam."

#2312 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 16:04

én tavaly toltam le az állvizsgát, februári időszakban - bár mehettem volna egy fél évvel előtte.

Most így visszanézve - lehet sokan meg fognak kövezni - a IRM szakirány röhejes volt. Engem pluszban grátisz Gyula bá' megszopatott a végén (mivel erasmusos voltam), olyan vizsgákat kellett megcsinálnom, amiket a többieknek nem. Na mind1, ez nem lényeg.
Szal szerintem az szakirányunk egy vicc volt. A megszerezhető tudásról meg annyit, hogy maximum szemléletet ad, meg ha nem vagy hülye, akkor az egyetem alatt nekiállsz olyannal foglalkozni / beleásod magad olyanba, ami érdekel (mert gondolom senki sem azért jár az egyetemre, hogy digit2-t tanuljon attól jóembertől, meg rendszerelemeket a Géczitől...)
Az államvizsga meg nem para, bár nálunk Broczkó volt bent archi részről, Sima nem jött be (feb1.-én toltuk az AV-t), Broczkó meg úgy volt vele, hogy mindenki menjen át (egy embernek nem sikerült). Szakirányos tételeket Gyula nem kérdezte olyan hűde keményen végig, meghallgatta mit mondott az ember, kérdezett még 1-2 apróságot, aztán beindult a random generator, és 3-5 közt adott valami jegyet.
Hja IRM-hez képest én homlokegyenest mással foglalkozok (SAP Basis), úgyhogy a szakirányos tudásomat is lehúzhatom ... ott ... :Đ

-C0pp3rM!n3-

#2313 Felhasználó inaktív   Cyberbird85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 18. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2013. 01. 17. 16:04

én tavaly toltam le az állvizsgát, februári időszakban - bár mehettem volna egy fél évvel előtte.
...
-C0pp3rM!n3-

A szakirány anyagát én annó egy 3 hónapos tanfolyamon tanultam meg, meg persze azóta is képzem magam, szóval egyetértek, hogy egy vicc volt a dolog, úgyhogy én aztán nem kövezlek meg :)
A megszerezhető tudással kapcsolatban is egyetértünk, pont ezért írtam, hogy a HR agyába kéne beleverni, hogy nem a papír számít.
Én is már lassan 3. éve dolgozok egyetem mellett olyan területen ami érdekel (hálózatok) tehát itt is azonos véleményen vagyunk.
Neked mondjuk akkor kellemetlen ha SAPzol, de én egy ideje ezen a ciscos úton vagyok, és szeretnék előbb utóbb, mondjuk 5 éven belül egy erős CCIE szintre eljutni, szerencsére a cég támogat is ebben, úgyhogy csak a saját lustaságom áll előttem :)

Az Áv-vel kapcsolatban kicsit megnyugtattál, kezdtem nagyon aggódni, de akkor ezekszerint, ha megpróbálsz becsülettel felkészülni és nem közel 0 tudással mész oda, akkor van esély átmenni rajta :)

Szerkesztette: Cyberbird85 2013. 01. 18. 13:46 -kor

#2314 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 18. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Cyberbird85 - Dátum: 2013. 01. 18. 13:42

A szakirány anyagát én annó egy 3 hónapos tanfolyamon tanultam meg, meg persze azóta is képzem magam, szóval egyetértek, hogy egy vicc volt a dolog, úgyhogy én aztán nem kövezlek meg :)
A megszerezhető tudással kapcsolatban is egyetértünk, pont ezért írtam, hogy a HR agyába kéne beleverni, hogy nem a papír számít.
Én is már lassan 3. éve dolgozok egyetem mellett olyan területen ami érdekel (hálózatok) tehát itt is azonos véleményen vagyunk.
Neked mondjuk akkor kellemetlen ha SAPzol, de én egy ideje ezen a ciscos úton vagyok, és szeretnék előbb utóbb, mondjuk 5 éven belül egy erős CCIE szintre eljutni, szerencsére a cég támogat is ebben, úgyhogy csak a saját lustaságom áll előttem :)

Az Áv-vel kapcsolatban kicsit megnyugtattál, kezdtem nagyon aggódni, de akkor ezekszerint, ha megpróbálsz becsülettel felkészülni és nem közel 0 tudással mész oda, akkor van esély átmenni rajta :)

Nekem a SAP onnan jött, hogy az információbiztonságot összekötöttem az SAP-val, és írtam egy komplett security auditot SAP R/3 -hoz ...(ki is adták könyvben :p), szóval annyira nincs messze tőlem még mindig a hálózat-biztonsági dolog, mert kvázi azzal foglalkozok itt is (csak nem fizikai eszközökkel).

ÁV tényleg érdekes, én majdnem bealudtam a prezentációk alatt... nem azért mert unalmasak lettel volna, csak én voltam a legutolsó, és végig ülni kb 15-20 ember prezentációját, na az nem funny. Asszem vmikor délelőtt kezdtük a prezizést, kora délutánig tartott, utána szünet, aztán mindenki bement, és kihúztuk az archi és szakirányos tételeket, aztán leült mindenki, és nekiállt kidolgozni. Aki kész volt, az jelezte, és lehetett lemenni a tanárokhoz előadni a dolgot. Időt adnak rá, nem sürgetnek, mindenki a saját ritmusában dolgozza ki. Én kb 20 perc alatt kész voltam a 2 tétellel, nem kell regényt írni, vázlatosan kell körmölni, de tudni kell előadni, meg pár percig folyamatosan beszélni. szóval nem az utolsó betűig kell tudni mindent, inkább az összefüggéseket, de azért legyen meg a lexikálus tudás is a dolgok mögött (én archiból a WLIV-et húztam, és ott azért jó volt, hogy tudtam pár évszámot + gépnevet kötni a dolgokhoz).

-C0pp3rM!n3-

#2315 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 09:21

Ha már államvizsga:

- nálam nyáron esedékes. Mivel jelenleg nincs, ezért erősen dolgozom egy középfokú nyelvvizsga megszerzésén. Milyen, akkor a diplomaátadó, ha esetleg nem sikerül nyelvvizsgát szereznem addig? Van valami eltérés? Valami cetlit kapok "Nem nyert!" felirattal vagy micsoda? :-)

- következő félévben június 24-ei héten lesz ÁV, ez után a diplomaátadó kb. mikor, mennyivel utána szokott lenni?

Leginkább azóta egyszerű a suli mióta saját ütemben haladok mintatanterv-el (nyilván kevesebb tárgyam van és jut idő mindenre rendesen). Archi3-at is sikerült 5-re behúzni. Viszont ezáltal én is érzem ezt az eltunyulást, amit Cyberbird85 ír, ezért is terveztem sokkal több időt ÁV-re (~ 2,5 hónap), mint szükséges.

Szakirányok: IRM-nek én azért nem látom sok értelmét, mert Cisco vizsgákat bármikor lehet csinálni suli után is. Viszont hallomásból/tapasztaladból is úgy érzem a többi szakirányról is, hogy olyan hatalmas világmegváltó jelentősége nincs. Megkell találni lehetőleg a legkönnyebbet azok közül, amik érdekelnek. :-)

Szerkesztette: sadam 2013. 01. 21. 09:23 -kor

#2316 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2013. 01. 21. 09:21

Ha már államvizsga:

- nálam nyáron esedékes. Mivel jelenleg nincs, ezért erősen dolgozom egy középfokú nyelvvizsga megszerzésén. Milyen, akkor a diplomaátadó, ha esetleg nem sikerül nyelvvizsgát szereznem addig? Van valami eltérés? Valami cetlit kapok "Nem nyert!" felirattal vagy micsoda? :-)

- következő félévben június 24-ei héten lesz ÁV, ez után a diplomaátadó kb. mikor, mennyivel utána szokott lenni?

Leginkább azóta egyszerű a suli mióta saját ütemben haladok mintatanterv-el (nyilván kevesebb tárgyam van és jut idő mindenre rendesen). Archi3-at is sikerült 5-re behúzni. Viszont ezáltal én is érzem ezt az eltunyulást, amit Cyberbird85 ír, ezért is terveztem sokkal több időt ÁV-re (~ 2,5 hónap), mint szükséges.

Szakirányok: IRM-nek én azért nem látom sok értelmét, mert Cisco vizsgákat bármikor lehet csinálni suli után is. Viszont hallomásból/tapasztaladból is úgy érzem a többi szakirányról is, hogy olyan hatalmas világmegváltó jelentősége nincs. Megkell találni lehetőleg a legkönnyebbet azok közül, amik érdekelnek. :-)

-ha nincs nyelvvizsgád, akkor diplomát sem adják oda. csak egy papírt, hogy elvégezted.
-diplomaátadó időpontjáról kiértesítik az embereket, ha jól emlékszem talán 3-4 héttel az ÁV után volt.

-C0pp3rM!n3-

#2317 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2013. 01. 21. 13:47

-ha nincs nyelvvizsgád, akkor diplomát sem adják oda. csak egy papírt, hogy elvégezted.
-diplomaátadó időpontjáról kiértesítik az embereket, ha jól emlékszem talán 3-4 héttel az ÁV után volt.

-C0pp3rM!n3-

- De ezekszerint diplomaátadón résztvehetek nyelvvizsga nélkül, ugye?
- 3-4 hét az pont jó lenne, Balaton Sound-al jó lenne, ha nem ütközne. :)

#2318 Felhasználó inaktív   Lester.Ch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 16:07

Ti a mai fejetekkel jelentkeznétek megint a NIK-re, ha most kellene elkezdenetek?

#2319 Felhasználó inaktív   Cyberbird85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 16:40

Hmm, jó kérdés.
Igazából mai fejemmel már nem jelentkeznék fősulira, vagy csak valami potyára, pl, GDF ha még mindig olyan mint régen volt. Inkább ráfeküdnék a cisco ccnp minősítésre aztán a ccie-re, számomra többet ér.
De mivel te gondolom nem erre vagy kíváncsi ezért:

Ha a sulik közül kéne választanom, akkor szerintem megint a NIK-et választanám, bár a mostani tanterv mellett ( http://www.nikhok.hu/tantargyi-halo és itt bsc 2012) azért jól meggondolnám.
Ha nagyon nem szereted a programozást(ezt szeretem) vagy a vilamosságtan(elektronika)(ezt ki nem állhattam) vonalat akkor elég szívás lesz.

Az első évben két 6 kredites programozás meg tudja izzasztani az embert ha nem szereti a vonalat. Nekünk még egyszerűbb volt szerintem, (AAO+ OOP itt össze lett vonva és feltuningolva kicsit (gondolom előadás + labor), következőben meg PPT meg VEP lett összevonva szerintem, az igazán izgalmasnak látszik de az lehet még könnyebb is lett, ha nincs belőle szóbeli.

A matekot is kell szeretni, vagy az analízist, vagy a linalgebrát + diszkrét matekot ( amit itt egyben számelméletnek hívnak), de legjobb ha mindet együtt, mert csúnya csúszkálásokat lehet összeszedni. Emiatt csinálnak beiratkozáskor egy szintfelmérőt, amin ha nem felelsz meg akkor valami "Analízis alapjai" tárgyat fogsz hallgatni, ami igazából főként függvény elemezésből áll majd szerintem hasznos volt. (Egyébként a szintfelmérőt le kell tenni félév előtt sikeresen, hogy mehess analízisből vizsgázni)

De engem nem is ez zavar leginkább, hanem a 3. féléves szakmai szigorlat ami bizony elektronikát is tartalmaz majd, nem csak programozási elméletet és gyakorlatot, mint ahogy az nekünk volt. Mivel én ki nem állhatom az elektró vonalat, ezért ez nagyon szíven ütött és nagyon megfontolnám hogy ide jöjjek-e mégegyszer.(A legtöbb elektrós tárgyam az isteni szerencse segítségével lett meg(kivéve a villanytant, az potya volt :D )) Ha ezen túl tudsz lépni, esetleg még szereted is az elektrót, és a programozás sem idegen tőled, akkor már jó választás lehet. (A matekot meg meg lehet tanulni szerintem.)

Amúgy a suli nem olyan vészes(a fentiek tükrében), a tanárok többsége is jófej, egy-két kivételtől eltekintve. Érdemes megnézni, hogy milyen szakirányok indulnak majd, és azt is számításba venni. Feleszereltsége nem rossz, erasmus program is viszonylag fejlett, és persze ha már szakirányra kerülsz, akkor egész jó kis melókat össze tudsz szedni a tanároktól is, ha látják, hogy képben vagy, illetve bevállalsz extra projecteket. Van olyan csoporttársam akinek a szakirányos vezetője mondta, beajánlja diploma után pár céghez, hogyha szeretné :)

Szóval talán újra ide jönnék ha muszáj lenne fősulit választanom. (Bár dolgozni elég necces mellette)

Nah ez jó nagy katyvasz lett, majd átolvasom...

Szerkesztette: Cyberbird85 2013. 01. 23. 16:40 -kor

#2320 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 03:34

Jah ez a szakmai szigorlat elég szarul hangzik. Én is rüheltem az egész elektro vonalat (szerintem így van ezzel minden évfolyamnak a 90%-a). Akit ez érdekel az villamosmérnöknek megy. Ennek ellenére brutál sok elektro tárgy van, szerintem feleslegesen, mondjuk hozzá kell tennem, hogy megcsinálható mind, még így is, hogy komolyan 0 volt az érdeklődésem ezekhez a tárgyakhoz.

Szerintem az 1. félév hatalmas szopás egy olyan valakinek, aki még nem látott egyetemet. Viszont az első félév túlélése után félévről-félévre egyszerűbb/jobb lesz minden. Nálam életemben ez volt az első olyan suli, ahova a tárgyak miatt is szeretek/szerettem járni. Nyílván ez azért van, mert a tárgyak nagyrészének van köze az informatikához és nem csak olyan dolgokat kellett tanulnom, amik egyáltalán nem érdekelnek (általános suli, szakközép). Hiába 5 év alatt fogom elvégezni a 3,5 éves sulit, én ugyanígy NIK-es lennék: legyen szó 2008. februárról vagy 2013. februárról. Viszont, aki most kezd annak tutira nehezebb dolga lesz, mind a tanrend változás, mind a törvénybuzgerálások miatt.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.