Hmm, jó kérdés.
Igazából mai fejemmel már nem jelentkeznék fősulira, vagy csak valami potyára, pl, GDF ha még mindig olyan mint régen volt. Inkább ráfeküdnék a cisco ccnp minősítésre aztán a ccie-re, számomra többet ér.
De mivel te gondolom nem erre vagy kíváncsi ezért:
Ha a sulik közül kéne választanom, akkor szerintem megint a NIK-et választanám, bár a mostani tanterv mellett (
http://www.nikhok.hu/tantargyi-halo és itt bsc 2012) azért jól meggondolnám.
Ha nagyon nem szereted a programozást(ezt szeretem) vagy a vilamosságtan(elektronika)(ezt ki nem állhattam) vonalat akkor elég szívás lesz.
Az első évben két 6 kredites programozás meg tudja izzasztani az embert ha nem szereti a vonalat. Nekünk még egyszerűbb volt szerintem, (AAO+ OOP itt össze lett vonva és feltuningolva kicsit (gondolom előadás + labor), következőben meg PPT meg VEP lett összevonva szerintem, az igazán izgalmasnak látszik de az lehet még könnyebb is lett, ha nincs belőle szóbeli.
A matekot is kell szeretni, vagy az analízist, vagy a linalgebrát + diszkrét matekot ( amit itt egyben számelméletnek hívnak), de legjobb ha mindet együtt, mert csúnya csúszkálásokat lehet összeszedni. Emiatt csinálnak beiratkozáskor egy szintfelmérőt, amin ha nem felelsz meg akkor valami "Analízis alapjai" tárgyat fogsz hallgatni, ami igazából főként függvény elemezésből áll majd szerintem hasznos volt. (Egyébként a szintfelmérőt le kell tenni félév előtt sikeresen, hogy mehess analízisből vizsgázni)
De engem nem is ez zavar leginkább, hanem a 3. féléves szakmai szigorlat ami bizony elektronikát is tartalmaz majd, nem csak programozási elméletet és gyakorlatot, mint ahogy az nekünk volt. Mivel én ki nem állhatom az elektró vonalat, ezért ez nagyon szíven ütött és nagyon megfontolnám hogy ide jöjjek-e mégegyszer.(A legtöbb elektrós tárgyam az isteni szerencse segítségével lett meg(kivéve a villanytant, az potya volt

)) Ha ezen túl tudsz lépni, esetleg még szereted is az elektrót, és a programozás sem idegen tőled, akkor már jó választás lehet. (A matekot meg meg lehet tanulni szerintem.)
Amúgy a suli nem olyan vészes(a fentiek tükrében), a tanárok többsége is jófej, egy-két kivételtől eltekintve. Érdemes megnézni, hogy milyen szakirányok indulnak majd, és azt is számításba venni. Feleszereltsége nem rossz, erasmus program is viszonylag fejlett, és persze ha már szakirányra kerülsz, akkor egész jó kis melókat össze tudsz szedni a tanároktól is, ha látják, hogy képben vagy, illetve bevállalsz extra projecteket. Van olyan csoporttársam akinek a szakirányos vezetője mondta, beajánlja diploma után pár céghez, hogyha szeretné
Szóval talán újra ide jönnék ha muszáj lenne fősulit választanom. (Bár dolgozni elég necces mellette)
Nah ez jó nagy katyvasz lett, majd átolvasom...
Szerkesztette: Cyberbird85 2013. 01. 23. 16:40 -kor
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam."