HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért bunkók az eladók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért bunkók az eladók? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 07. 12:10

Zárjuk Be!Csak teganp (is) bunkók voltak velem azt felidegeltek...

[ 2003. október 08.: Harlequin szerkesztette a hozzászólást ]
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#2 Felhasználó inaktív   Pierre.hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 12:24

Mert rossz idő van(vagy jó), mert kevés pénzt kap, mert minek mész be a boltba, mert dolgozni kell, mert nem hagyod békén, mert....
Ez itt még mindig Mo.!
DE!!!! Tisztelet a kivételnek...
HEART is the engine of your body but BRAIN is the engine of life.

#3 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 13:48

Te egész nap mosolyogsz és jókedvű vagy a munkahelyeden?Mert én olyat még nem nagyon láttam :D , pedig voltam már egy két helyen. :p :)

morrisseymusic            morrissey-solo       

#4 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 13:54

Állj a pult másik oldalára, el sem hiszed hány komplett idióta téved be az üzletbe. Sok ember ezt nem bírja feldolgozni és utána ahhoz sem úgy áll hozzá, aki esetleg normális.

#5 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:09

idézet:
Ezt írta Pierre.hu:
Mert rossz idő van(vagy jó), mert kevés pénzt kap, mert minek mész be a boltba, mert dolgozni kell, mert nem hagyod békén, mert....
Ez itt még mindig Mo.!
DE!!!! Tisztelet a kivételnek...
[/quote]
Pontosan.

Nyaron dolgoztam faterom kereskedeseben, mint elado, nekem is tele volt neha a tokom a kollegakkal, mar akkor morgott, amikor beallt egy auto az udvarunkba, mar megint dolgozni kene... Ugyhogy a vege fele mar inkabb en adtam ki az 1-2 zsak cementeket is, nehogy megsertodjon a vevo a kollega megjegyzeseitol.

Persze neha jott egy-ket lokott vevo is, aki kepes volt 2 oran keresztul nezegetni 2 csavart, hogy melyiket vegye meg a kertkapujahoz, nana, hogy ezek a vasarlok mindig ram maradtak, mondvan en eleg turelmes vagyok...

#6 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:14

Mit lehet tenni?

Mosolyogni :)

morrisseymusic            morrissey-solo       

#7 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:26

Vannak bunkók az eladók, vannak a vevők részéről is. Tegyél valamit :D

#8 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:30

mivel én is szeretem ha normálisan szolgálnak ki bárhol is legyek, így én is megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy az én munkámmal is elégedettek legyenek az emberek

szvsz, ha olyan helyen dolgozik az ember, igenis legyen kedves türelmes és normális, különben nem muszáj ott dolgoznia

----atyuska----

#9 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 07. 15:56

idézet:
Ezt írta Mumia:
Állj a pult másik oldalára, el sem hiszed hány komplett idióta téved be az üzletbe. Sok ember ezt nem bírja feldolgozni és utána ahhoz sem úgy áll hozzá, aki esetleg normális.[/quote]

Khmmmm, ha valaki el akar adni valamit, csak ő lehet idióta.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 16:27

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Khmmmm, ha valaki el akar adni valamit, csak ő lehet idióta.
[/quote]

De ez csak kifelé kell hogy így látszódjon, én azért nem fogom így is gondolni. Mert akkor az már valami betegség :p

Az alkalmazott nem akarja mindenáron eladni. (Nem keres annyit, hogy nagyon törje magát, esetleg utálja is a munkáját, prémiumot nem kap, ha 2 csavarral többet ad el) A problémás vevők általában 50ft alatt fizetnek.

A tulaj valóban el akarja adni, mert az ő zsebébe vándorol a haszon. Már ha a tulaj beáll kiszolgálni a pulthoz.

[ 2003. október 07.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#11 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 16:57

A vásárlónak mindig igaza van. Aki ezt nem képes elviselni, az alkalmatlan erre a pályára. Punktum.

#12 Felhasználó inaktív   redanger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 17:17

idézet:
Ezt írta FakeJack:
A vásárlónak mindig igaza van. Aki ezt nem képes elviselni, az alkalmatlan erre a pályára. Punktum.[/quote]

hi mindenkinek

azért ez ebben a formában nem igaz szerintem. amikor elad az ember egy gépet és el szeretné mondani, hogy a mellékelt driver cd-ről fel KELL telepíteni a maghajtó programokat és a mondat felénél belevág, " hogy neki nem kell ezeket elmondani, mert tudja ő és egy csúcsprogramozórendszergazdagéniusz az ismerőse és majd ő mindent beállít rajta". és amikor egy hét után visszahozzák, mert csak most jártak erre és szart kaptak, mert nem szól és nem lehet netezni, és ezek után megmutatom, hogy azért nem ártott volna végighallgatni és feltelepíteni a hangkártya drivert, és a belső modem drivert. ja és persze operációs rendszert nem kért a gépre, mert nem akarja kifizetni, merta fennt említett istenségnek dos 1.0-től minden program a tulajdonában van és egy ezresért neki is meg lesz. én megpróbálok mindenkihez rendesen hozzáállni, de amikor valakinek az a 3. mondata, hogy a féláfaegyötének a nyolctizedéért kéthavi kamatmentes részletre milyen módon tudja megkapni és ez már aznap a 8. vevő akkor elég fárasztó lehet az. képzeld el 3-4-5 év után már milyen fásult az ember.

bye

#13 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 17:59

idézet:
Ezt írta FakeJack:
A vásárlónak mindig igaza van. Aki ezt nem képes elviselni, az alkalmatlan erre a pályára. Punktum.[/quote]

Ezt a szlogent olyan vígan hajtogatja, mindenki aki nem állt még a pult másik oldalán. Tudod egy szintig el lehet viselni. Amikor bekéredzik zárás után 3 perccel, hogy nem marad soká, aztán 20 percig válogat meg jaj nem is tudom mi kell, meg milyen kell, meg tényleg az létezik több fajtában azt hittem mind egyforma. Akkor most meg kell néznem nekem milyen kell?

A másik fele meg kitalálja, hogy ő bizony áfás számlát kér, de neki csak 1 ft-os tételek lehetnek rajta pudlipudingról.

Vagy akkor találja ki, hogy a 300 forintos vásárlásról áfás
számlát kér, amikor már be lett ütve a pénztárgépbe, pedig csak 3 helyre van kitéve, hogy előre szóljon.

Nem tudom hány ember van köztetek, aki ezt éveken át el tudja viselni, és ez még csak a gyakori esetek, ilyenek minden nap vannak. A másik amelyik még nekiáll feljebb, mert 2x köszönök neki, mert nem bírt visszaköszönni. Vagy amikor mondom, hogy előre kellett volna szólni, hogy számlát kér. Beszól, hogy miféle kereskedői hozzáállás ez.

#14 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:04

idézet:
Ezt írta redanger:

hi mindenkinek

azért ez ebben a formában nem igaz szerintem. amikor elad az ember egy gépet és el szeretné mondani, hogy a mellékelt driver cd-ről fel KELL telepíteni a maghajtó programokat és a mondat felénél belevág, " hogy neki nem kell ezeket elmondani, mert tudja ő és egy csúcsprogramozórendszergazdagéniusz az ismerőse és majd ő mindent beállít rajta". és amikor egy hét után visszahozzák, mert csak most jártak erre és szart kaptak, mert nem szól és nem lehet netezni, és ezek után megmutatom, hogy azért nem ártott volna végighallgatni és feltelepíteni a hangkártya drivert, és a belső modem drivert. ja és persze operációs rendszert nem kért a gépre, mert nem akarja kifizetni, merta fennt említett istenségnek dos 1.0-től minden program a tulajdonában van és egy ezresért neki is meg lesz. én megpróbálok mindenkihez rendesen hozzáállni, de amikor valakinek az a 3. mondata, hogy a féláfaegyötének a nyolctizedéért kéthavi kamatmentes részletre milyen módon tudja megkapni és ez már aznap a 8. vevő akkor elég fárasztó lehet az. képzeld el 3-4-5 év után már milyen fásult az ember.

bye
[/quote]

Hagyd abba és menj el kapálni. Megnyugtat. ÉS ebben csak nagyon csipetnyi gúny van, ha egyáltalán......

Nem nézem le a pult egyik oldalán állókat sem, de Minden háklijával együtt a "vevőnek mindig igaza van".
Enélkül bele se kezdj.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#15 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:05

én csináltam sokáig, sokféle helyzetben, voltam diszkóban pultos, aztán mixer, aztán csináltam hostess lányokkal reklám akciókat, stb, több évig, jó pénz volt, én vállaltam hogy csinálom, így csináltam

ha nem fűlik valakinek hozzá a foga, akkor ne menjen eladónak, mehet kőműves mellé segédnek, ott csak 1 ember fogja basztatni a főnöke

----atyuska----

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:06

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ezt a szlogent olyan vígan hajtogatja, mindenki aki nem állt még a pult másik oldalán. Tudod egy szintig el lehet viselni. Amikor bekéredzik zárás után 3 perccel, hogy nem marad soká, aztán 20 percig válogat meg jaj nem is tudom mi kell, meg milyen kell, meg tényleg az létezik több fajtában azt hittem mind egyforma. Akkor most meg kell néznem nekem milyen kell?

A másik fele meg kitalálja, hogy ő bizony áfás számlát kér, de neki csak 1 ft-os tételek lehetnek rajta pudlipudingról.

Vagy akkor találja ki, hogy a 300 forintos vásárlásról áfás
számlát kér, amikor már be lett ütve a pénztárgépbe, pedig csak 3 helyre van kitéve, hogy előre szóljon.

Nem tudom hány ember van köztetek, aki ezt éveken át el tudja viselni, és ez még csak a gyakori esetek, ilyenek minden nap vannak. A másik amelyik még nekiáll feljebb, mert 2x köszönök neki, mert nem bírt visszaköszönni. Vagy amikor mondom, hogy előre kellett volna szólni, hogy számlát kér. Beszól, hogy miféle kereskedői hozzáállás ez.
[/quote]

Hagyd abba és menj el kapálni. Megnyugtat. ÉS ebben csak nagyon csipetnyi gúny van, ha egyáltalán...... Nem neked találták ki.
¤

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:12

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Hagyd abba és menj el kapálni. Megnyugtat. ÉS ebben csak nagyon csipetnyi gúny van, ha egyáltalán......

Nem nézem le a pult egyik oldalán állókat sem, de Minden háklijával együtt a "vevőnek mindig igaza van".
Enélkül bele se kezdj.
[/quote]

Hja, pl.
72 órás csere keretében tönkretett fűnyíró;
levágott végű főtengely;
átlukasztott membrán;
nagynyomásnak kitett kézipermetező;
acélsodronyt összehúzott gereblye;
soroljam ???

Persze tudom, ha TE lennél a tulaj, akkor lenyelnéd...
Egy évben legalább 4-5 milla ilyesmi van; ebből max. 2 -t tudunk 'saját hatáskörben semlegesíteni'.

[ 2003. október 07.: Dj.Kakukk szerkesztette a hozzászólást ]

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:13

Én nem is mondtam, hogy csinálom, de amit el kell nézni a kedves vevőknek, az alapján nincsenek túlfizetve a pultosok. Hehe túlfizetve, jó vicc.

És nem is azt, mondom, hogy elnézhető az eladóknak ha bunkók. Főleg akkor, ha te normálisan beszélsz velük.

#19 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:14

idézet:
Ezt írta redanger:
...[/quote]

Hali!

Számomra a te álláspontod teljesen érthető, hiszen, mint írtad, eladással foglalkozol, tehát a pult másik oldalán állsz.
Sajnos ebből is, mint nálunk sok minden másból, egy dolog hiányzik: a kultúra. Úgy eladói, mint vásárlói.
Szerintem még pár év és ez változni fog. Volt részem már 1-2 pozitív élményben is, a sok negatív mellett, tehát optimista vagyok.
Aki nem bir kedves lenni, az mehet olyan munkát csinálni, ahol nem kell emberekkel foglalkoznia. Ez ilyen egyszerü. Eladónak is születni kell, nem alkalmas rá mindenki. Ami pedig a vásárlókat illeti: ideje lesz az eladókat nem lábtörlőnek nézni és esetleg végighallagatni őket néhanapján...
De van egy tippem, hogy amint érezhető lesz, hogy az eladók többsége rendes, türelmes és segítőkész, úgy fognak a vásárlók is egyre türelmesebbek, higgadtabbak lenni. Aki meg ősbunkónak született az az is marad, függetlenül attól, hogy vevő-e vagy eladó. De remélhetőleg legalább eladói oldalon elindul egy "természtes kiválasztódás".
A vevőnek pedig mindig igaza van, akkor is ha nincs :D, sőt akkor is, ha a csizmatalp is intelligensebb nála. Ugyanis nála van a pénztárca. Az eladó van a vevőért, ezt el kell fogadni...

#20 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 18:16

Basszus, mire leírtam, LameX összefoglalta 2 sorban a mondandómat! :D

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3