HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért bunkók az eladók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért bunkók az eladók? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 20:36

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:33

...alapvetően nem a fizetésén múlik egy ember viselkedése. ... Ha valaki alapvetően tahó ember, az csillagásztai fizetés és szolgálati kurvaélet mellett sem lesz kedves. ...

Sőt.. hiába kevés egy ember fizetése, ha olyan beállítottságú, akkor a nyomoronc bér ellenére is kedves az Ügyféllel.

Szerkesztette: Omega 2004. 12. 05. 20:37 -kor

#102 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 05. 20:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 20:01

:confused:

szerk: közben megtaláltam, itt

:boa:

#103 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 21:00

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 20:41

:boa:

Hm, most elgondolkoztam, lehet elmegyek oda dolgozni, de csak azért, hogy jól megfingassam őket.

Bár valószínúleg már a meghallgatáson kiborul a bili :D

Szerkesztette: Mumia 2004. 12. 05. 21:04 -kor

#104 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 05. 21:05

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 0:17

Így van. És ahogy írtam, ha valaki emberként kezel, az utána nem megy máshoz gépet venni vagy javíttatni, hidd el. Nem akarom fényezni magam, de ebben jó vagyok.

Csak tudod, a példa nem eléggé ragadós. Az önérzeteskedés még mindig menőbb a megértésnél.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#105 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 22:13

Vedd tudomásul, hogy a pult mögött is kell állnia valakinek, mert milyen jó is amikor bemész a boltba és ő tudja helyetted, hogy milyen wc tartály kell neked, tudja milyen csavart adjon a polcod felszereléséhez, hogy ne szakadjon a fejedre, amikor megraktad könyvekkel.

Tisztelet a kivételnek, de az eladók nagy része nem tudja, hogy mihez milyen csavar kell, és fogadni mernék, hogy egy átlagos elektromos felszereléseket gyártó boltban nem tudná megmondani az eladó, hogy 10A-es terheléshez milyen keresztmetszetű vezeték kellene akkor ha falba szerelve vezeted, vagy ha lengődkábellel, és még folytathatnám a példát.

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még létezett Ezermester bolt meg hasonlók, többször előfordult, hogy csak úgy, vásárlási szándék nélkül lézengtem arrafelé (pénzem nem volt, a kínálat viszont érdekelt). Többször is előfordult, hogy én segítettem ki az eladót, mert fogalma sem volt arról, hogy amit a kedves ügyfél kér, az ott van a háta mögött a polcon. Tapasztalataim szerint a helyzet nem igazán javult, és akkor még finoman fogalmaztam :(  Biztos, hogy a helyzet egyik lényeges oka az eladókkal való bánásmód, elsősorban a fizetés, mert a minimálbéren foglalkoztatás azt eredményezi, hogy senki nem marad meg fél évnél tovább, esélye sincs megismerni azt a terüleletet, ahol dolgozik.

Persze ettől még ember, és nem kapcarongy.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#106 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 21:05

Csak tudod, a példa nem eléggé ragadós. Az önérzeteskedés még mindig menőbb a megértésnél.

Pedig csak az adjonisten és a fogadjisten közötti egyensúlyt kell megérteni. Mondjuk a túlzásba vitt önérzet jellemzően magyar hobbi.

#107 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:33

2 hétig vadásztam a kombinált tűzhelyemhez hőszigetelt kábelt, és mindenhol az volt a válasz, hoyg nincs, 1 hét múlva, egy helyen pedig elkezdett magyarázni arról, hogy mondjam meg, hogy hány fokos kell, de a kódszám alapján ő ezt nem tudja. Végül találtam egy boltot, ahol elsőre közölte a faszi, hogy oda sima gumiborítású kell, és olyat adott, miután két méterről meglátta, hogy húzom elő a táskámból, ami betűre ugyanaz volt, és ő kért elnézést, hogy nem tud hegesztettet adni. :respect:
Otthon, faluhelyen, ha bemegyek egy boltba, az eladó jobban tudja, hogy mi lesz jó nekem, mint én, mert ért hozzá. Itt meg minden marhát, aki vett egy érettségit, felvesznek eladónak. Ezért örülök, ha találok egy normális boltot, normális eladóval, szal aki itt van, írhatna nekem privit, hogy hova érdemes menni, ha hozzáértést szeretnék kapni a korrekt viselkedésem, és apénzemért cserébe. Megköszönném.  :up: 
Üdvözlettel:
Gabi

#108 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:57

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 9:26

Tisztelet a kivételnek, de az eladók nagy része nem tudja, hogy mihez milyen csavar kell, és fogadni mernék, hogy egy átlagos elektromos felszereléseket gyártó boltban nem tudná megmondani az eladó, hogy 10A-es terheléshez milyen keresztmetszetű vezeték kellene akkor ha falba szerelve vezeted, vagy ha lengődkábellel, és még folytathatnám a példát.

Itt viszont már a munkáltató a hibás, ha olyat alkalmaz aki nem érti a dolgát, akkor sem a pultost kell szidni, hanem azt aki alkalmazza. Egyébként szerintem éppen régen nem volt erre példa, bár nem ismerem az ezermester boltokat, de régen nem lehetett csak úgy pultosnak lenni, megkövetelték a kereskedelmi végzettséget. E mellett pedig ismerte is amit csinált, mert nem váltogatták az emberek a munkahelyüket félévente.

#109 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 11:01

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 10:33

Ezért örülök, ha találok egy normális boltot, normális eladóval, szal aki itt van, írhatna nekem privit, hogy hova érdemes menni, ha hozzáértést szeretnék kapni a korrekt viselkedésem, és apénzemért cserébe. Megköszönném.  :up: 

Hát az attól függ mit akarsz venni. Pl media marktban és hasonló mindentegybe áruházakban nagy valószínűséggel semmilyen téren nem kapsz hozzáértést, ritkán vannak kivételek, de azok meg hamar rájönnek, hogy a hozzáértéssel rendesebb munkát is kaphat.

#110 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 12:00

Ha tdusz olyan boltot, ahol értik a szaknmájukat, azt írd meg légyszi nekem, mert szükség esetén oda fogok menni.
Egyébként a bevásárlókp-okat nayg ívben kerülöm. A problébámat villanyszerelési "szak"üzletekben nem tudták orvosolni, kivéve egyben, ami a Reiter Ferenc utcában van, akit érdekel megtalálja.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#111 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:12

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 13:00

Ha tdusz olyan boltot, ahol értik a szaknmájukat, azt írd meg légyszi nekem, mert szükség esetén oda fogok menni.
Egyébként a bevásárlókp-okat nayg ívben kerülöm. A problébámat villanyszerelési "szak"üzletekben nem tudták orvosolni, kivéve egyben, ami a Reiter Ferenc utcában van, akit érdekel megtalálja.  :up:

Az a bolt nagyon jó, ha egyre gondolunk. Csak nők voltak bennt eladók amikor voltam bennt, és értettek a dolgokhoz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#112 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:35

Én személy szerint büszke vagyok rá, hogy még nem zavartam el senkit... Mikrós cuccokkal foglalkozunk, és a középiskolás "csak a netet akarjuk elosztani 100 felé 3 háztömben lakó haverjaimmal" srácokkal ugyanúgy el tudok beszélgetni mint a több tízmilliót itt hagyó ügyfelekkel.

Egy dolgot viszont nem tűrök el: többször fordult elő, hogy valaki olyan hangnemben beszélt velem, amit még az anyámnak sem néznék el :mad:

Szerintem az ügyfélnek mindig igaza van, kivéve amikor nem adja meg neked a mindenki által elvárható és elvárt tiszteletet. Aki nem tud kultúráltan viselkedni inkább ne vegyen tőlem semmit. Nem fog hiányozni. :(

#113 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 11:03

Idézet: Warner - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:35

Én személy szerint büszke vagyok rá, hogy még nem zavartam el senkit... Mikrós cuccokkal foglalkozunk, és a középiskolás "csak a netet akarjuk elosztani 100 felé 3 háztömben lakó haverjaimmal" srácokkal ugyanúgy el tudok beszélgetni mint a több tízmilliót itt hagyó ügyfelekkel.

Egy dolgot viszont nem tűrök el: többször fordult elő, hogy valaki olyan hangnemben beszélt velem, amit még az anyámnak sem néznék el :mad:

Szerintem az ügyfélnek mindig igaza van, kivéve amikor nem adja meg neked a mindenki által elvárható és elvárt tiszteletet. Aki nem tud kultúráltan viselkedni inkább ne vegyen tőlem semmit. Nem fog hiányozni. :(

Korrekt. :) Öröm lehet nálad vásárolni.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#114 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 22:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 10:57

Itt viszont már a munkáltató a hibás, ha olyat alkalmaz aki nem érti a dolgát, akkor sem a pultost kell szidni, hanem azt aki alkalmazza. Egyébként szerintem éppen régen nem volt erre példa, bár nem ismerem az ezermester boltokat, de régen nem lehetett csak úgy pultosnak lenni, megkövetelték a kereskedelmi végzettséget. E mellett pedig ismerte is amit csinált, mert nem váltogatták az emberek a munkahelyüket félévente.

Pedig bizony erre régen is volt példa. Az Ezermester boltok úgy 13-15 éve megszűntek, ez a sztori régebbi. Egyébként egy ideig dolgozott ott egy ismerős lány, párszor voltam bent nála, akkor beszélgettünk, aztán ha jött valaki vevő, és nem tudta, hogy mit akar, akkor én segítettem neki. Ő se volt ott évekig, és lehet, hogy kereskedelmi végzettsége volt, de hogy műszaki nem, az biztos.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#115 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:22

Én még csak 8 hónapja dolgozom a kereskedelemben, de én is úgy látom, hogy a hozzáállás nem a kapott pénztől függ. Ez részben emberi tulajdonság, másrészt kihat az emberre a környezete / katasztrofális magánélet, súlyos pénzügyi problémák, etc./  Sokszor nehéz az ilyen kollégákkal...
. . . a n y t h i n g

#116 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:25

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:22

Én még csak 8 hónapja dolgozom a kereskedelemben, de én is úgy látom, hogy a hozzáállás nem a kapott pénztől függ. Ez részben emberi tulajdonság, másrészt kihat az emberre a környezete / katasztrofális magánélet, súlyos pénzügyi problémák, etc./  Sokszor nehéz az ilyen kollégákkal...

Amikor a magánéletem katasztrófálissá vált és éreztem, hogy ez kihat a munkámra, inkább elmentem máshova dolgozni, ahol nincs kapcsolatom ügyfelekkel.
Mindenki jobban járt így.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#117 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 17:53

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 10:01

Pedig csak az adjonisten és a fogadjisten közötti egyensúlyt kell megérteni. Mondjuk a túlzásba vitt önérzet jellemzően magyar hobbi.

Na igen, ehhez hozzáfűznék valamit ...
Egy japán ember mondta egyszer (évek tapasztalatai alapján!), hogy a magyar ember két szót soha semmilyen körülmények között nem mond ki, inkább a késébe dől.
Ez a két szó: Bocsánat és Tévedtem
Na most elég ha csak a népesség egy jó részére igaz, és abból a részből kikerül ám eladó és vevő is.  :smoker:

A másik dolog az egész témához, hogy a legtöbb boltban elég vacak hozzá a helyzet, hogy nonstop cserélődjön a személyzet ... így aki ért hozzá, hamar tovább áll valami olyan helyre ahol azzal keresni is lehet. Az állandó újoncok miatt vannak csúnya esetek, aki meg ért hozzá és marad, az lesz boltvezető, és akkor már ritkán szolgál ki. :(

A harmadik pedig ... a vevői elvárások és magatartások súlyosan visszahatnak az eladói oldalra, és nem pozitív hatásra gondolok. És ez durván megmutatkozik az árukészletben, garanciában, és szolgáltatások szintjén is, nem csak az eladók magatartásán.
(Lásd. a szokásos itthoni "Minden kell, azonnal, de lehetőleg ingyen" hozzáállást.)

Abba tessék belegondolni, egy vevő jó esetben 1-2 eladóval van kapcsolatban, és ha az(ok) s*ggfejek, akkor nem károsodik annyira idegileg, mint az az eladó, aki napi 100 emberből kifog 3-4 idiótát. Nem tudok róla, hogy minden eladó egyben Zen Budhhista is lenne, szóval ...  :think:

Hát csak ennyit akartam mondani.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#118 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 18:20

Igen, ez igaz, hogy ha a vevő találkozik egyetlen hülye eladóval, akkor rögtön kiakad, és felháborodik (jogosan). De ugyanakkor egy eladó, ha naponta csak 2-3 hülye vevőt kell kiszolgáljon, akkor már szerencsésnek mondhatja magát. És neki még felháborodnia sem szabad. Most mondhatják, hogy dehát az a dolga, de SZERINTEM NEM, nem pszihiátrián dolgozik ápolóként, hanem eladó egy boltban, nem feladata elmerozzantak pátyolgatása, (még akkor sem ha azok vevőnek nevezik magukat).

#119 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 18:20

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 17:53

Egy japán ember mondta egyszer (évek tapasztalatai alapján!), hogy a magyar ember két szót soha semmilyen körülmények között nem mond ki, inkább a késébe dől.
Ez a két szó: Bocsánat és Tévedtem

Volt szerencsém több alakalommal, hosszabb/rövidebb időt tölteni a Felkelő Nap Országában, és egy dolgot feltétlenül meg kell velük kapcsolatban jegyezni, hogy gyakorlatilag minden körülmények között udvariasak, kedvesek veled, amennyiben nem egyértelmű, hogy feletted állnak a ranglétrán, még akkor is, ha a pokol fenekére kívánnak, és maximum, ha elmentél kívánnak a halál nemesb szervére, de feléd nem mutatják ki.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#120 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 18:20

Igen, ez igaz, hogy ha a vevő találkozik egyetlen hülye eladóval, akkor rögtön kiakad, és felháborodik (jogosan). De ugyanakkor egy eladó, ha naponta csak 2-3 hülye vevőt kell kiszolgáljon, akkor már szerencsésnek mondhatja magát. És neki még felháborodnia sem szabad. Most mondhatják, hogy dehát az a dolga, de SZERINTEM NEM, nem pszihiátrián dolgozik ápolóként, hanem eladó egy boltban, nem feladata elmerozzantak pátyolgatása, (még akkor sem ha azok vevőnek nevezik magukat).

Szerintem meg igen. Amíg elláttam irodákban lévő Windowsos gépek távfelügyeletét, nem mondhattam, hogy "kisanyám, hülye vagy, mint a föld, húzz innen!". Nem nekem való, ezért abbahagytam. Ha nem bírod a hülyeséget, ne menj se supportosnak se kereskedőnek. Sajnos jó néhányan ezt nem fogadják meg, ebből lesz előbb-utóbb a fásult, aztán a bunkó eladó.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó